![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Hej hej
![]() My sie naswietlamy, Młoda dostała tą lampę od Owsiaka wiec jest przy mnie caly czas , w nocy tez to bedzie miala na sobie bo im dluzej tym wieksza szansa ze jutro wyjdziemy . No i w sumie nie przeszkadza jej to bo to buczy lekko i ją usypia wiec i ja korzystam ![]() Powiem wa że i mnie TŻet zaskoczył . Przy Adasiu zachowal sie troszke jak gowniarz. najwazniejsze bylo dla niego zeby opic to ze ma syna , do szpitala wpadal na kacu i jakos tak inaczej to wygladalo A teraz taka odmiana ze w szoku jestem . Widze w jego oczach jak bardzo jest zauroczony Zuzią , jak bardzo ją pokochal od pierwszych chwil , dziś sie rawie poplakal ze nie mogl przyjsc . Do tego zajmuje sie super Adasiem , dom wysprzątany , wozek wyprany , obiad zrobil ... Caly czas mi pisze jak bardzo jets szczesliwy i jak bardzo nas kocha .. no szooook ![]()
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Majka- ja na Twoim miejscu wybralabym sie do doradcy laktacyjnego i to jak najszybciej.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co osoba to opinia, wiadomo. Najważniejsze, ze mamy to juz za sobą i powoli zapominamy o tym czasie ![]() --- Junior śpi, Julia śpi, my z tż sobie siadamy na tapczanie i planujemy trochę czasu spędzić razem ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Też się melduję
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś znowu przegięłam i narobiłam za dużo km
![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym, ze mi po tych przejściach w szpitalu pewnie szybko nie minie... kupiliśmy Małemu monitor oddechu i chociaż wiem, że jak będzie coś nie tak, to alarm się włączy, ale i tak ciągle spoglądam czy lampka miga na niebiesko...
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja tez plakalam i w szpitalu ze nie moge osc do domu i w domu plakalam ze nie daje rady nic zrobic ze nie moge dzwigac ze posprzatac nie daje rady, maz sie uwijal z moja siostra jak mogli a ja plakalam, to normalne takie chwile zalamania, a co malenstwa to ja mam schizy jak zaczyna inaczej oddychac, jakos mam z tylu glowy ze moze miec bezdech czy cos... A wiem jakie to stresujace, mielismy przypadek taki na oddziale ze zdrowe dziecko dostalo bezdechu, troche sie naczytalam, a moj maz kiedys mial bezdech i musialam go reanimowac wiec przezycie pozostajace w pamieci, maz tez sie o to boi... Ale placz przejdzie, to raczej burza hormonow... Mi przeszlo w sumie niedawno czyli po niecalych 2tyg po porodzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
I co dziewczeta dostalyscie cos od mezczyzn?z okazji narodzin
![]() ![]() Ciekawe czy moj pomysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mirabelka ja wylam po obu porodach, teraz to nawet przez to ze np tż źle foteliki chłopców do szafy schował, na razie mi przeszło choć jeszcze mam nerwy często o nic.
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj o 15 nakarmiłam Małego i próbowałam o 18. nie mogłam Go obudzić. Nic kompletnie. owszem otworzył oczy i dalej w kime. w dodatku rączki miał takie wiotkie. później Mu się ulało i spanikowałam, ale TŻ mnie uspokoił. co ile karmicie dzieci? bo ja już nie wiem czy co 3 godziny maks czy jak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pępuszki pielęgnujecie oceteniseptem czy wodą przegotowaną? jutro mam wizyte położnej to bedzie pierwsza kąpiel pewnie ![]() i widzę, że mój Filipek póki co największy jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
agnes
|
Witam w nowym wątku
![]() W poprzednim czopy zaczęły odchodzić... ![]() ![]() Dziewczyny, życzę Wam szybkiego i jak najmniej bolesnego rozwiązania! Edytowane przez agnes_074 Czas edycji: 2015-08-10 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Hejka witam się w te upaly
jeszcze 7 dni i zobacze synka, modle się żeby upałów nie było ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Majka i roxanka jakie mialyście znieczulenie? Mnie lekarka zaproponowała podpajęczynkowe podobno jest lepsze?
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam Podpajęczynówkowe. Czułam sie po nim super ![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas odpadł w środę po powrocie ze szpitala czyli w 4/5 dobie ![]() Teraz już nawet strupka nie ma. Położna kazała nam tylko na patyczek do uszu oliwę z oliwek i lekko przecierać ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Mój Tż też świetnie sobie radzi i pomaga mi we wszystkim ![]() Przy małym zrobi dosłownie wszystko i gotuje mi różne smakołyki ![]() Boję się trochę co to będzie jak zostaniemy sami... ![]() Jest też baardzo spokojny i opanowany, bo ja to straszna panikara jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wylądowałam dziś w szpitalu. Dostałam silnego bólu brzucha. 10000xmocniejszy niż na @. Dostałam skierowanie od swojego ginka i na miejscu postanowili ze mnie zostawiają. Byłam juz dwa razy podłączona do ktg. Zapisują sie lekkie skurcze. Co dziwniejsze zapisują sie wtedy kiedy myślałam ze dziecie wypina pupę. Jednak tak jest. Kiedyś była o tym mowa
![]() Ciekawe co jutro wyniknie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki kochana za Ciebie ![]() Informuj co tam lekarze mówią ! ---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Obudziłam sie z mała na karmienie i juz spac nie moge... Taka duchota, ze szkoda gadac... ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie ![]() Mały nakarmiony, a ja spać nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !!
Boję się ![]() Nie wiem kiedy się odezwę, trzymam mocno kciuki za nierozpakowane, żeby coś ruszyło w najbliższych dniach. A Maluchom , które już są z Wami przesyłam przytulaski ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide dzis do przychodni, mamy z malym spotkanie z polozna, wizyte lekarska to popytam... Choc juz tyle osob co mi nagadalo co mam robic i kazdy mowil co innego to juz nawet nie chce mi sie sluchac... Cytat:
my tez malego monitorujemy. I jestem mega zadowolona z monitora... Nadrobilam chyba wszystko ![]() Mms- kochana gratuluje dzidzi, i super ze wszystko jest juz dobrze. Ja juz wstalam. O 5 karmienie i czas zaczac sie ogarniac i ciut tz zwolnic z obowiazkow. Maly zjadl wiec nic go nie ruszy teraz. Cytat:
Ja nie wiem.... :-/ Cytat:
---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Ja bym mogla spac i spac. Tz mi w nocy daje malego tylko do karmienia i reszte sam przy nim robi... Chyba ze daje mm to mnie nawet nie budzi... A i tak wstaje spiaca.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-08-11 o 04:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj znać co u Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() magdowe dla Ciebie też ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za udane porody ;-) dawajcie szybciutko znac.
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Wiecie co... Warto bylo tak sie,, meczyc,, w ciąży dla tego cuda ktore leży w kolysce. Wynagradza wszystkie wymioty przez pierwsze pol roku, mdlosci, nastroje, zgage, straszaki, no wszystko... Ale teraz juz bym chciala odpoczac... Oxytocyna podana po cc sprawila ze chyba wolalabym rodzic naturalnie bo bole byly by krotsze niz 4dni... Ketonal w zastrzyku stal sie wtedy moim,, przyjacielem,,. Po powrocie do domku myslalam ze juz będzie z gorki.... Ale nie. Co dzien,, cos,,... Mam zapalenie pecherza, mega obolale piersi, na sama mysl o masazu placze ale Tz masuje i masuje i tylko mu przykro jak widzi moje lzy. Krwawienie sie nasililo dopiero teraz. W pupie mieszka nowy lokator. Ciągną mnie szwy. Boli kregoslup. Na dodatek chyba powraca migrena ktora czesto miewalam przed ciaza zaczynam czasem czuc,, ćmienie,, glowy. No kuźde ile jeszcze?! Rycze w kółko. Musialam sie wyzalic bo szczerze mam juz dość tego bolu ktory odczuwam wszędzie. Wlasciwie to mnie chyba jedynie wlosy i paznokcie nie bola :-( Ide budzic moich mezczyzn, mam wizyte u pediatry za godzinke.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ! Ja też mało spałam. Do 10 muszę być w szpitalu. Trzymajcie kciuki abym jutro miała cc a nie leżała bez sensu bo w tej ciąży mam już dość szpitala:-(
Wczoraj pogodzilam z mężem naszczescie dam wyszedł z inicjatywą pol nocy przeplakalismy oboje rozmawiając. Mam nadzieję że teraz będzie już ok. Jess i dd1dd kciuki kochane! Majka współczuję dolegliwości oby szybko minęły a Ty żebyś wkoncu mogła się w pełni cieszyć macierzyństwem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Jess dd1dd Magdowe kciuki by poszło szybko i sprawnie
![]() Majka przykro mi z powodu tylu 'atrakcji' jakie Cię dotknęły ![]() Myślałam, że się a nocy wściekne. mamy komary widmo, nie słychać, nie widać a gryzą, mega nas w nocy pogryzły. Tż tak się drapał i wiercił po łóżku ze spać nie mogłam. Potem przyszedł młody by go drapac po nodze to tż poszedł do niego. I jak juz on zasnął to pies na podwórku ciągnął jego auto i szczekał, aż się teściowa śmiała, że przez okno się na psa drę. O 2 juz miałam dość tego wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.