|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 60-letnia mama bliźniaków
Cytat:
|
|
|
|
#32 |
|
Life is a drink ...
|
Ktoś tam pisał gdzieś, że ona zgłosiła się jako 'kandydatka eksperymentu'. Przypuszczam, że dostała za to konkretną kase a, że gość nie potrafił trzymać języka za zębami to sprawa nie wyszłaby do mediów. Tak to by Pani Sienkiewicz w spokoju chowała dzieci. Dzisiaj w DDTVN mówiła, że od września dzieci idą do żłobka - ona do pracy .. i planuje zatrudnić kogoś do pomocy. Czyli rozumiem, że aż taki dodatek jej potrzebny nie jest.
|
|
#33 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie ta pani jest egoistka. Miala kaprys miec dziecko to sobie je zafundowala zupelnie nie liczac sie z konsekwencjami. Poza tym skoro miala taka niska emeryture to skad wziela na to pieniadze. ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Akurat wiek 60 lat zostal podany oficjalnie przez tego goscia co latal po mediach z ta informacja.---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
W pewnym sensie jest to naturalne.---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Pare dni tem czytalam gdzies ze w tym wieku to juz musieli pobrac komorki jajowe od dawczyni. |
||||
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
patologia jak dla mnie
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko robi sie chore. Niedawno byla sprawa pani w podobnym wieku, która urodziła bliźniaki. Jestem za in vitro, nie wzrusza mnie krzyk mrożonych zarodków, ale chyba jakaś etyka minimalna wymaga, zeby nie robić takiego zabiegu kobiecie dawno po menopauzie czy takiej co dziesięć razy poronila z niewiadomych powodów, bo to znaczy,ze ewidentnie coś z nie jest nie tak i genów przekazywać nie powinna. Podobnie jak dawstwo komórek jajowych, dziecko to nie produkt. Nie chce brzmieć jak Terlikowski, ale za daleko to wszystko sie posuwa.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Na pytanie, dlaczego zdecydowała się na dziecko dopowiedziała zawile: "po prostu jest ciąża, jest fakt i życie toczy się dalej" - jakby co najmniej to była najzwyklejsza w świecie wpadka, a nie z premedytacją zaplanowane in vitro. A potem ględzi o tym, że trzeba sobie odpowiedzieć czy się chce ją zatrzymać czy nie. No, losie, baba decydująca się na sztuczne zapłodnienie, świadomie przecież, opowiada o ewentualnej aborcji - szczyt żenady.
Aktorzy zarabiają ponadprzeciętnie. Być może najwięcej współcześni celebryci, ale i ci starszej daty też źle nie mają. Jęczenie nad wysokością emerytury jest żałosne, szczególnie, że nasze pokolenie w ogóle się ich nie doczeka. Ktoś całe życie kosi grubą kasę za swoją pracę, a potem potrzebuje wielkiej pomocy, bo nie przyszło mu do głowy, by oszczędzać na swoją przyszłość. A co mają powiedzieć przeciętni obywatele na najniższej krajowej? Tylko ludziom z nazwiskami ma być dobrze i wyjątkowo? Inna sprawa to tak późne macierzyństwo. Bywają żwawi 80-latkowie, ale stanowią mniejszość. Jak można robić dzieci, wiedząc, że w wieku nastoletnim albo zostaną sierotami albo będą musiały się opiekować niedołężnymi rodzicami? To naprawdę jest już skrajny egoizm. Łukaszewicz też pojawił się w DDTVN jakiś tydzień temu. Węglarczyk oświadczył wtedy głośno, że "nikomu przecież nic się nie stanie, jak państwo pomoże jednej kobiecie". W związku z tym pomagajmy uprzywilejowanym, bo przecież szara obywatelka to śmieć...
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2015-08-15 o 20:45 |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogóle to wieku 50 lat mogłaby pobierać emeryturę? aktorzy mogą przechodzić na wcześniejsze? wie ktoś? |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Absurdalne jest to, że pary po 40-tce, ustawione finansowo nie mają już prawie szans na adopcję, ale zapładnianie przez in vitro samotnej 60-latki bez kasy jest już ok... To powinno być jakoś uregulowane prawnie, bo na rozsądek lekarzy zarabiających niezłą kasę na in vitro bym nie liczyła...
|
|
|
|
|
#41 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
innych metod leczenia prowadzonych przez okres nie krótszy niż 12 miesięcy. Procedurę zapłodnienia pozaustrojowego można podejmować bez wyczerpania innych metod leczenia i w terminie krótszym niż 12 miesięcy od rozpoczęcia leczenia niepłodności, jeżeli zgodnie z aktualną wiedzą medyczną nie jest możliwe uzyskanie ciąży w wyniku zastosowania tych metod. 60-latka raczej nie zakwalifikuje się do programu leczenia niepłodności oprócz tego procedura ma być dostępna wyłącznie dla par , nie dla samotnych kobiet i chyba tylko do czterdziestki .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mówimy o granicy po której powinien być całkowity zakaz poddawania się zabiegowi in vitro, to 40 lat... moja mama w wieku 41 lat urodziła zdrowe dziecko poczęte w naturalny sposób ![]() Znalazłam coś takiego: http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-...154076,14.html "W przepisach, które właśnie zostały przyjęte, nie ma mowy o tym, ile może mieć maksymalnie lat osoba poddająca się in vitro. " W Bułgarii - "jak długo masz swoje komórki jajowe możesz skorzystać z In vitro, a jak już wejdziesz w menopauzę to limitem jest 51 rok życia". W Szwecji - przedział "37-43 lata" Izrael - 54 lata Źródło: http://www.tvp.info/21211603/odmowic...-na-poronienie Mi osobiście podoba się rozwiązanie bułgarskie ;-)
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-08-16 o 06:42 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem o tym, ale i tak jest to skazywanie dziecka na wychowanie w pewnym sensie bez ojca i zrzucenie wszystkich ciężarów związanych z wychowaniem na barki matki. Oczywiście, że jest różnica, ale nie aż tak skrajna różnica w podejściu, jak nam się wydaje: i tu i tu jest JA chcę mieć dziecko!!11one bez zastanowienia, czy to dla niego dobre ;/
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie ta kobieta lata teraz po mediach, bo zwyczajnie chce się wypromować. świadome macierzyństwo to bezmyślność w tym wieku, są rzeczy, na które nie mamy wpływu, wszyscy się starzeją, za 10 lat te dzieci mogą zostać z mamą z demencją, a może i niepełnosprwną, kto się wtedy zajmie nią i dziećmi? fakt, zdarza się, że 60-letni ojcowie zostają rodzicami, ale z reguły te dzieci rodzi młodsza żona, która w razie czego jest w stanie się tymi dziećmi zająć, nie zostają same na świecie, albo co gorsza obarczone opieką nad starszą osobą - wiem, że taka jest kolej rzeczy i różnie bywa, ale w pewnym wieku powinno się mieć czas na dorastanie i rozwój, powinno się mieć wsparcie rodziców, poczucie bezpieczeństwa, do tego rodzice powinni mieć jakieś zaplecze finansowe, żeby to dziecku ogarnąć, a nie jęczeć o zasiłek 500 zł w tv.
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Po tym wywiadzie w ddtvn wydaje mi się, że ona jest jakaś zagubiona i oderwana od rzeczywistości. No i ten tekst, że pojawiła się ciążą i musiała zdecydować co dalej. Tak jakby to nie było in vitro
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
A może to sciema żeby móc role złapać i dzieci nawet nie są jej
|
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Nieodpowiedzialne i samolubne. Dziecko potrzebuje normalnej rodziny i normalnych warunków.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wypowiedzi tej kobiety zrozumiałam, że ona chce mieć zasiłek macierzyński, bo on się każdej kobiecie należy. Tylko pani sobie chyba nie zdaje sprawy, że każdej opłacającej składki, a nie każdej ogólnie. Teraz dopiero pojawiają się zmiany w tej kwestii, ale 9 miesięcy temu, kiedy dzieci się urodziły, było po staremu. I o ile dobrze zrozumiałam, była też zaskoczona tym, że nie można łączyć pobierania emerytury i zasiłku macierzyńskiego. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie to logiczne - emerytura to nie czas na dzieci. Tak to wymyśliła natura i nie przemawiają do mnie argumenty, że nie ma odpowiedniego czasu na macierzyństwo. Generalnie mam wrażenie, że się pani Sienkiewicz pogubiła w rzeczywistości. Mogę jej tylko życzyć, żeby nie ucierpiały na tym dzieci. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda w tym wszystkim tylko dzieci, które się przecież na świat nie pchały i nie ich wina, że mają nieodpowiedzialną matkę.
Oczywiście dziś kobiety żyją dłużej, ale jednak wydaje mi się, że 45-46 lat to powinna być granica dla wykonywania takich zabiegów jak in vitro. Ciężko mi powiedzieć co ta kobieta miała w głowie - zajmowanie się schorowaną, starą matką jest bardzo zajmujące a dodawać do tego jeszcze dwoje małych dzieci - młoda, energiczna osoba mogłaby mieć trudność podołać z tym sama a co dopiero 60latka. |
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
W Niemczech 65-latka urodziła czworaczki
![]() Dzieci będą mieć problemy zdrowotne, jedno niedosłyszy, ale co tam, ważne, że mamusia szczęśliwa. Nie ma to jak zrobić dzieci własnym dzieciom. http://www.pudelek.pl/artykul/82590/...juz_17_dzieci/ |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Mnie bardzo zszokowała ta informacja, a po obejrzeniu wywiadu tej Pani w DDTVN uważam, że to patologia. Generalnie ten wywiad musiał być wcześniej ustawiony, bo nie padło pytanie czy to ciąża naturalna czy wspomagana, nie padło pytanie o ojca.
Po zapytaniu Pani Kingi Rusin o to, dlaczego Sienkiewicz zdecydowała się na tak późne macierzyństwo, ta 60 latka odpowiedziała, że można by odwrócić pytanie i zapytać kobiet w każdym wieku o to dlaczego się decydują na macierzyństwo! Tak jakby to było jakieś normalne, że 60 latki mają dzieci. Odpowiedziała tak, jakby nie było w tym nic dziwnego, a pytanie byłoby retoryczne Dalsza jej wypowiedź to jakaś fatalna pomyłka, patologia. Nie rozumiem po co robić szopkę, wstyd byłoby mi opowiadać takie głupoty w telewizji. Logiczne, że nie dostanie zasiłku macierzyńskiego skoro pobiera emeryturę. Kobiety, które w młodszym wieku mają dzieci też nie dostają pensji PLUS zasiłku, tylko zasiłek zamiast pensji, na czas zajmowania się dzieckiem, wypadnięcia z rynku. Bezczelne kłamanie,że żadna mama nie płaci 1000zł składek to również jakaś pomyłka. Ta Pani w moim odczuciu wypowiadała się, jakby była w jakimś innym świecie, w zaświatach! Kompletnie odrealnione podejście do życia, krzyk za to, że jej nie dają pieniędzy, skoro takie mamy prawo i każdej kobiety ono dotyczy, ale ona chce, bo tak! A na koniec jeszcze ta gadka o mamie i o tym, że w sumie to jak dostała decyzję odmowną to była dla niej ULGA i że ona sobie poradzi. Tragedia, lekarz, który wykonał in vitro takiej kobiecie powinien być karany ( w wielu panstwach jest granica wieku i odpowiedzialność przed sądem za wykonanie zabiegu powyżej pewnej granicy wieku). Jeśli chodzi o 60letnich ojców, którzy płodzą dzieci - u nich jest wg mnie inna sytuacja, ponieważ oni są tylko "dawcą plemników" (jakkolwiek brzydko to brzmi), a nosi ciążę i rodzi kobieta, która jest przeważnie bardzo dużo od nich młodsza, najczęściej to ciąża naturalna, czyli kobieta musi być przed 45rż, często jeszcze wcześniej. Wtedy nawet gdy on umrze to kobieta zajmuje się potomstwem, ma też swoich rodziców, albo rodzeństwo, które być może jej pomoże. Porównanie do 19 latek, które na dyskotece zajdą w ciążę też nie jest wg mnie do końca trafne, fakt - podobny poziom głupoty, ale jednak taka nastolatka raz, że jest przeważnie zdrowa i będzie długo żyła (60 latka nie ... ) to oprócz tego ma rodziców pewnie w wieku 40-50, którzy jakby coś to pomogą (a ta Sienkiewicz jest w wieku powyżej rodziców takiej potencjalnej 19latki) oraz taka nastolatka jakby nie było - ma szansę na pracę, na spotkanie partnera, który pracuje. Na jakąś naukę (chyba, że jest patologiczna, ale jeśli nie, to może pójść na studia, na jakiś kurs i zdobyć pracę, awansować w przyszłości i zarabiać pieniądze). Ta Pani Sienkiewicz już nie ma raczej szans. Całkiem nie rozumiem tej szopki "dajcie mi pieniądze, bo urodziłam", bo gdy są określone jakieś konkretne warunku dla całej Polski kiedy można dostać wsparcie finansowe, a jej się coś wydaje i ona walczy o to, jest jakąś głupotą. Dziwactwo! Na pewno przy okazji nagłośnienia sprawy ona czytała ustawy i dowiedziała się, dlaczego nie dostanie wsparcia, a idzie do TV i dalej gada, że czarę goryczy przelał fakt, że nie dostała zasiłku! No a jak miała dostać, skoro pobiera emeryturę? Poza tym czytałam na jakiś forum, ktoś pisał o tym, że ZUS chciał przyjrzeć się jej sytuacji, a ona odmówiła, bo powiedziała, że nie udostępni im swojej historii medycznej. |
|
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę odpowiedzialne rodzicielstwo dotyczy tylko kobiet? Mężczyznom wolno więcej tylko dlatego, że są dłużej płodni? Niby kobiety w dzisiejszych czasach mogą głosować, ale do mentalnego równouprawnienia im bardzo daleko. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem juz,bo mnie już ta cala historia zaczyna mocno irytować.Dobra, chciała kobieta dzieci to ma może i w późnym wieku-zdarza się
Myślę ze nie ona jedna zdecydowała się na i vitro w późnym wieku ,ale póki co pierwszy raz robi się z tego wielka szopka medialna.Bez względu na to czy to "wielka "aktorka czy zwykła kobiieta w tym wieku to powinno się miec troche oleju w glowie,bo posiadanie jednego dziecka to duży wydatek i obowiązek a co dopiero dwojka.myslala ze.co pójdzie do tv i od razu urzędnicy się zlitują.i jeszcze te gwiazdy które żądają w jej imieniu kasy dla biednej koiety,tak sie zasluzyla dla.kraju a teraz wszyscy się od niej odwrócili -według mnie.to chore jest takie podejście.teraz będzie pewnie w kazdej telewizji biadolić . |
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że taki ojciec również robi nieodpowiedzialnie, ale w mojej ocenie sytuacja starego ojca, który ma młodszą kobietę pracującą, w pełni sił i jeszcze z jej rodziną jest diametralnie różna od tej 60letniej kobiety, która nie ma żadnej rodziny oprócz ponad 80letniej matki, którą jeszcze się opiekuje ani szans na pracę i dorobienie, jest sama. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.