![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z partnerem - czy tylko u mnie? Pomocy...
Nie wiemy czy on jest taki caly czas. Jest swiezym ojcem moze czuje sie przytloczony.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
O jeden raz w tygodniu za dużo. Moja tolerancja na takie zachowania jest zerowa.
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Biedaczek... łza się w oku kręci nad jego dolą. A na dodatek niemowlak w nocy drze ryja :'(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Cham i prostak. Ciekawe, kiedy dziecku wleje, jak go wkur..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
.
|
Cytat:
![]() żarcik dnia jak dla mnie.
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie to nie słucha się tego co partner mówi ale patrzy na czyny Jeśli przed dzieckiem był odpowiedzialnym człowiekiem (normalnie dzielił wszystkie obowiązki domowe) i jego zachowania potwierdzały fakt, że kocha kobietę i traktuję ja jak partnerkę to prawdopodobieństwo że oleje własne dziecko jest małe, i nawet jeśli mu się ta sytuacja po narodzinach dziecka nie wyda rajem na ziemi to chociażby z poczucia obowiązku, będzie wykonywał czynności które przy dziecku trzeba wykonać. Nikt tu nie mówi o byciu ojcem roku, ale o tym że dziecko trzeba nakarmić i przewinąć. Takie podstawy się nawet zwierzęciu które przygarniemy należą.
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Takie sprawy jak nocne wstawanie, spacery itp mozna obgadac ale NIC nie usprawiedliwia sposobu wnjaki pan zwraca się do żony i dziecka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wiem że są różne sytuacje, ale trzeba być naprawdę mocno oderwanym od rzeczywistości, żeby wygłaszać takie teorie jak ta powyżej.
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak jak powiedziałam, jak jest tak źle kobiecie, która sama chce dziecka i potem wydziwia, że łojejku bo musi dwa razy wstać w nocy do dziecka to niech wraca do pracy a tatusia na tatusiowe i niech siedzi z dzieckiem, co stoi na przeszkodzie? Otóż to. Nic. Ale mamy muszą wiecznie narzekać no bo one mają tak ciężko. Jasne, facet w pracy nie ma ciężko i też nie pada na nos, nie? on nie pójdzie dalej spać sobie w dzień jak dziecko śpi po nocy wstawania do dziecka tylko pójdzie dalej do roboty i też musi to wytrzymać. I ja mówię o normalnym tygodniu pracy a nie weekendzie, gdzie załózmy oboje są w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Dalej do ciebie nie dociera o czym piszemy? ?? CHODZI O SPOSÓB ZWRACANIA SIĘ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz chodzę do pracy, dzieci do szkoły i wiecznie nie mam na nic czasu. Jestem zestresowana, rozdarta pomiędzy pracą i domem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Ale dalej go usprawiedliwiasz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Matko kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
To akurat doskonale rozumiem bo nie popieram roli matki polki zajmującej się dzieckiem 24/7. Mam koleżanki siedzace w domu z dziećmi i nie oszukujmy się- relaksują sie ale kochający ludzie mają na tyle empatii żeby nie dowalac drugiej osobie ktora sobie nie radzi i ma problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Dziecko ma dwoje rodziców. Jak ktoś nie ma ochoty na dziecko patrzeć, zajmować się nim, zaspokajać jego potrzeb, bo chodzi do pracy to niech nowego człowieka na świat nie powołuje. Cytat:
![]() Problemem głównym jest agresja tego kolesia. Inaczej brzmi, jestem zmęczony i nie dam rady drałować do parku z dzieckiem, a inaczej to co ten koleś presentuje. Twoje podejścei jest dość specyficzne, piszesz tak jakby chodzenie do pracy zwalniało z bycia rodzicem. Autorka nie wymaga, by robił chłop przy dziecku wszystko, ale żeby się czasem nim zajął.
![]() |
![]() |
#48 |
.
|
ta, już widzę ten tłum zabijających się facetów, żeby iść na urlop tacierzyński.
![]() i cóż. ja tam wychodzę z założenia, że gdybym chciała być samowystarczalna i samodzielnie obsługiwać dziecko to bym skorzystała z banku spermy, a nie wiązała się z facetem.
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Wcale się im nie dziwię ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o swoim przykładzie. Moje dziecko budziło się w nocy co najmniej 5 razy, w porywach do kilkunastu. W dzień spał maksymalnie po kilkanaście minut. A tu widzę oświecone teorie, że matki to w sumie prawie tylko siedzą a ojcowie urabiają się po łokcie. Nie neguję oczywiście takiej możliwości, ale zakładanie z góry, że tak jest i że dziewczyna wymaga od faceta "nie wiadomo co" jest mocno na wyrost. BTW pracowałam kiedyś fizycznie po kilkanaście godzin dziennie i nadal twierdzę, że opieka nad MOIM dzieckiem wymagała ode mnie dużo więcej energii
![]() |
![]() |
#51 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Każda jedna matka narzeka jak to jest strasznie ciężko i ile wymaga energii wychowanie dziecka ale żeby przekazać to zadanie ojcu a w tym czasie pracować to już większość nie chce a wymagają od ojca wyrabiania drugiego etatu w domu nad dzieckiem. Traktowanie pracy drugiej osoby jak by tam chodziła, siedziała na tyłku i robiła nic kiedy mama zasuwa nad dzieckiem. No nieco parodia. W przypadku Autorki to jest większy problem, bo facet się zachowuje co najmniej dziwnie ale nie wierzę, że się tak nagle zmienił. I nie, nie lecą gromy za to, że ona chce żeby on z dzieckiem czas spędzał. Gromy lecą za to, że się z takim facetem związała i z takim sobie dziecko zrobiła a teraz nagle widzi problem. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
Się dziwić, że tyle ludzi nie chce mieć dzieci jak się prezentuje w tym kraju podejście takie a nie inne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ekonomia i matka matura
![]() Na szczęście mój mąż nie podziela Twojej teorii co do ilości pracy nad dzieckiem i kiedy wracał z pracy normalnie dzieliliśmy się obowiązkami pół na pół. I nie bardzo wiem w sumie w jaki sposób zostawienie ojca z dzieckiem miałoby zmienić cokolwiek. Oboje byliśmy w tamtym czasie wykończeni. No i na koniec jeszcze pytanie chyba retoryczne. Masz dzieci?
R 08.2013, K 09.2016 Edytowane przez vretka Czas edycji: 2015-08-29 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
BTW brałam udział w układzie matka pracuje ojciec w domu. Moje doświadczenie jest takie, że płec osoby w domu znaczenia nie ma. Zdarzyło mi się usłyszeć, że moja praca do ciężkich nie należy, więc o co chodzi powinnam jeszcze to i tamto i owamto.
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ktoś pracuje zawodowo a ktoś nie to raczej drogą losowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
Nie do końca. Jak bylam pół roku na macierzyńskim to ja wstawalam od niedzieli do piatku a w weekend wstawał mąż. Da się? Da:-D tylko trzeba chcieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z resztą, nie oszukujmy się. każda matka dwulatka i trzylatka jaką znam, mówi, że okres niemowlęcy był najłatwiejszy. tylko na wizażu to urasta do rangi kamieniołomu xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze mamy na forum ekspertów, którzy doskonale wiedzą, co matka "siedząca w domu" robi na co dzień. A ja głupia dzieckiem się zajmowałam zamiast odpoczywać, kiedy mąż w pracy tyrał ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nigdy, przy żadnej pracy nie byłam aż tak wyczerpana. Minimalna ilość snu, który był ciągle przerywany, ciągłe życie w gotowości by zareagować na dziecko i kosmiczny stres, bo dziecko było płaczące i nikt nie potrafił mu pomóc skutecznie na dłuższą metę. Dzieci są rózne. Moja córka jako dwulatek i trzylatek była cudna w porównaniu z wiekiem niemowlęcym syna.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.