|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Karola ja dopiero w zeszłym tygodniu założyłam konto na ovu ale jeszcze nie uzupełnialam bo raz ze ten cykl pierwszy miał być Na rozruch i na luzie
a dwa ze temp jeszcze nie mierzylam a śluz musze się nauczyć określać. Szyjkę sobie rączej daruje bo jej zupełnie nie umiem zbadać. A my w sumie przytulamy się codziennie aczkolwiek nie dla samych stran a dla przyjemności a niby powinno się co dwa dni tak czytałam. Kallina wiesz ja przed pierwszą ciąża miałam super doktorke która wykryła u mnie endometrioze operowała mnie i dzięki niej udalo nam sie zajsc w ciaze, ale jednak Ona miała teorie ze do 6 miesięcy starania są zupełnie normalne, ale potem powinno sie juz poczynić jakieś choc wstępne badania a po roku już konkretne. I moim zdaniem tez ma to sens. Misiak17 fajnie ze do nas dołączyłaś. Współczuje Ci z powodu poronień. A napisałaś o nich w liczbie mnogiej to rozumiem ze było ich więcej tak ? A co lekarze mówią nt tych poronień, czemu tak się dzieje ? No_doubt witaj a żadnych objawów nie masz teraz które by mogły wskazywać ze to jednak nie są bóle na okres ?
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krwawienie. Jechałam do szpitala i wszystko schodzilo samo. Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ułożenie i twardość szyjki to jeszcze określę ale za nic nie wiem czy jest otwarta czy zamknięta .Co do częstotliwości tez czytałam ze lepiej co dwa dni. Ale wszystko zalezy od waszej rutyny Moj Tz pojechał sobie wroci w czwartek dopiero . Także z przytulania nici.A juz rozpoczęliście jakies badania? Czyli oboje musicie sie przebadać? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Та еще штучка ^^
|
Witam Was dziewczyny ☺ Czy można do Was?
My oficjalnie staramy się o dziecko kilka miesięcy, już 2 cykl za nami i póki co cisza... Na dodatek mam Pcos
|
|
#36 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chciałam popadać w paranoję i ograniczać nam serduszkowanie bynajmniej narazie Cytat:
Napisz coś więcej o sobie, jesteś już po leczeniu pcos czy w trakcie? Czy może to nie jest wyleczalne? Bo w sumie niewiele o tej chorobie wiem. Trzymam kciuki by ten cykl okazał się szczęśliwy.Dobra podjęłam decyzję, w piątek zrobię test Akurat będzie 28dc więc co już powinno być wiadomo, a przy okazji akurat TŻ będzie rano w domu więc mnie wesprze w tym trudnym momencie.
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
można dołączyć? |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne witaj
fajnie, że nas się tu tak zbiera grono, im nas więcej to weselej a i wsparcie większe
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile nowych dziewczyn! Super
|
|
#40 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli co to oznacza? Jakies leczenie Cie czeka? Cytat:
. Dzis sprawdziłam test ovu i jest max sama zobacz ale Tz nie ma . Także czekam na kolejny miesiąc z nadzieja .Ale chciałam Wam tylko napisać ze na ovufriend napisało mi ze dzien jest jest przypuszczalnie płodny pierwszy... A na teście wyszło max płodność. I co jest nasmieszniejsze sprawdzałam wczoraj o 16 i było nic a płodności podwyższonej test wcale nie pokazał... Wiem ze trzeba sprawdzać o jednej porze dnia ale zrobiłam dla picu i wyszło... A co do serduszkowania to wlasnie to miałam na myśli ze absolutnie nie powinnaś zmieniać waszej rutyny Czyli testowanie w piąteczek ![]() Oczywiscie napisz kilka słów o sobie? Tez sie cieszę ze jest nas więcej! . Chyba sie zagapiłam .
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-09-08 o 12:27 |
||
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
mam 34 lata już
ja właśnie przed samiuśkim okr. jestem i tylko się wpatruje w swoje ciało czy może nie dostanę.. oprócz paranoi chyba.. wydaje mi się, że wszystko mam... wrażliwe piersi, sine brodawki, zgagę, ból głowy, zaparcia, max. dół podbrzusza.. nie mówiąc, że max eksploatacja męża była.. a tu chyba nic---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- tak sie cieszę ze jest nas więcej! . Chyba sie zagapiłam .[/QUOTE]ba, mnie też tak się wydawało, ale na szczęście mam już Was może jakoś to przetrwam bez bzikowania. ja bym chciała już..
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Ty się zgapiłaś z pierwszym dzieckiem ja z drugim także nie jesteś sama ![]() [ ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
A który masz dzień cyklu? testujesz czy czekasz na @?Wiesz każda z nas by chciala na już, ale niestety czasem natura oszukuje i wychodzi na to, że tak się nie da
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-09-08 o 14:18 |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 29 dzień cyklu i teraz pozostaje czekać na .. nowy cykl na ovufr wypada jutro i z moich magicznych obliczeń również
wariuje, nie ma co licząc, że nie dostanę widzę, że robicie testy, ja ich nigdy nie robiłam i sama nie wiem czy robić..mam paranoje |
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jakoś to przetrwam bez bzikowania. ja bym chciała już..[/QUOTE]No to rowniez za Ciebie trzymamy kciuki! Czyli niedługo testujesz . Cytat:
Moj test ma trzy opcje i gdybym miała dzis dzien przypuszczalnie płodny to test pokazalby inna buźkę. Czyli cos sie spóźnia
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-09-08 o 15:31 |
||
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli niedługo testujesz . No wlasnie na moim teście na którym sikałam wyszło ze mam dzis maksymalny dzien płodny. A na ovufriend pokazuje mi tylko żółte światło (po lewej stronie strony jest sygnalizacja świetlna) czyli ze dzis jest pierwszy dzien przypuszczalnie płodny. Moj test ma trzy opcje i gdybym miała dzis dzien przypuszczalnie płodny to test pokazalby inna buźkę. Czyli cos sie spóźnia [/QUOTE]Hmmm no to dziwne ciekawe co jest w takim razie bardziej mylne. Musze przesledzic jak działa to owu co by już na następny cykl wiedzieć jak się po nim poruszać.
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
to może i ja "wstępnie" dołączę. Napisałam wstępnie, bo ze staraniami chcemy się wstrzymać do listopada. Rzadko mam czas, żeby pisać na forum, więcej na czytanie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*misia*;52694429]A jak długie masz cykle ? Jak masz wariować to lepiej zrób test zawsze już coś będziesz wiedzieć. Kurcze dobrze ze nie ja jedna tak świruje
![]() z reguły 31 dni, choć ostatnio miałam dużo stresu i wyszło, aż 40 myślę, że jeszcze nie teraz zwariuje,a co do świrowania.. cóż w kupie siła. dobrych świrów nigdy dość bo to takie pozytywne, w ważnej sprawie---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- też założyłam konto na ovufriend, ale dopiero uczę się funkcjonalności - myślicie, że ma to jakiś wymierny efekt? |
|
|
|
|
#48 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny oby nam się udało )))Cytat:
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Solvency;52695715] Cytat:
(dzien płodny, owulacja nie została jeszcze wykryta ) także zastanawia mnie czy wykryje ten właściwy dzien owulacji... ![]() Poza tym pozniej łatwiej jest Ci znalesc wszystkie informacje o swoich cyklach kiedy rozmawiasz z lekarzem. Sama nie wiem czy taki wykres jest w stanie przewidzieć dokładny czas owulacji No ale jak wiadomo zajście w ciąże zalezy od wielu czynników nie tylko dokładnego dnia owulacji ale rowniez żywotności nasieńia itd. O ile ma sie cykle w miarę regularne to chyba jest znacznie łatwiej to przewidzieć aniżeli kiedy te cykle sa jak chcą. Chociaz mam przyjaciółkę która cykle miała bardzo nieregularne i ma teraz 5 letnia dziewczynkę tak mi sie wydaje.Madruje sie tutaj a tak naprawde nic nie wiem
|
||
|
|
|
|
#50 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
Chwilowo jestem poza granicami kraju i nie chodzę na co miesieczne obserwacje. Jak robiłam badania, kilka razy, nie miałam owulacji ale była szansa zeby pecherzyk pekł - w tym celu dostałam recepte na leki do zastrzyku. Niestety, lekarz zapomniał dać skierowanie do pielegniarki, zeby mi ten zastrzyk zrobiła, bo tez tego nie maja prawa robic. Akcje nie z tej ziemi. Tyle sie najezdziłam do niego, no szkoda gadać. Musiałam po tym wszystkim zmienić lekarza. Z nową lekarka zaczelismy wszystko od nowa. Zdazyła tylko mi usunac ten przerosniety pecherzyk i poko co koniec. Jestem za granica i probujemy z mezem naturalnie zaciazyć Miesiaczkę mam nieregularna, ale poki co miałam 2 razy pod rzad ( w sensie miesiac po miesiacu)! i prawie w tym samym czasie, u mnie to juz jest osiagniecie bez luteiny. Powodzenia w piatek!!!!
Не строю в душе из себя недотрогу и честно добавлю, характер-не мед. Вчера черный кот уступил мне дорогу и сплюнув три раза поперся в обход! Edytowane przez awgusta Czas edycji: 2015-09-08 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
witam z rana, jak tam nastawienie na dzisiejszy dzień
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja całkiem ok. Chociaz wstałam śluz mam piekny chyba taki jak powinien byc ale Tz nie ma . Także nici z tego cyklu...Misia czyli pojutrze testujesz? |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,weszłam na to forum ponieważ byłam w takiej sytuacji jak Wy rok temu a mam 37 lat więc rodzicielstwo odkładaliśmy dość długo. Po dwóch miesiącach starań zaszłam w ciąże z testami owulacyjnymi i teraz przytulam moją dwumiesięczną córeczkę Amelkę. Piszę to po to żebyście się nie martwiły, każda z Was zostanie mamą jedna wcześniej druga troszkę później a jesteście o wiele młodsze ode mnie. Trzymam za Was kciuki.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za testujace. W razie czego z porodem wstrzelicie się w maj, super miesiąc na rodzenie dzieci!
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Poszło dosyć szybko, chociaż też martwiłam się że zajmie nam to więcej czasu. Pierwszy cykl nic więc poczytałam trochę w internecie i postanowiłam kupić testy owulacyjne ale nie jedną paczkę tylko dwie i testowałam aż do 2 kresek. Na drugi dzień zabraliśmy się do roboty i udało się. Tak teraz jest troszkę pracy ale moja córka jest spokojnym dzieckiem.
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja w pierwszej ciąży wógole nie robiłam testu, wtedy akrat monitorwałm temp i po owu już nie spadła, wiec wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Teraz test kupiłam czeka na mnie, tylko nagle mi odwagi brak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#58 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Bojowe
Niech tylko Mąż z pracy wróciCytat:
![]() Dzień dobry staraczki
|
|
|
#59 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dziękujemy za kciuki na pewno się przydadzą.Cytat:
Cytat:
![]() W piątek testuję, no noby mogłabym jutro ale już chyba nastawiłam się psychicznie na piątek. Kurcze najgorsze jest to, ze gdzieś tam podświadomie czuję jakby się udało i jak się okaże, że głupia podświadomość ze mnie zadrwiła to będę nieźle zawiedziona. Niby wiem, ze trzeba na luzie i wogóle, ale jednak emocje biorą górę.
|
|
|
#60 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

a dwa ze temp jeszcze nie mierzylam a śluz musze się nauczyć określać. Szyjkę sobie rączej daruje bo jej zupełnie nie umiem zbadać. A my w sumie przytulamy się codziennie aczkolwiek nie dla samych stran a dla przyjemności a niby powinno się co dwa dni tak czytałam. 

TEN dzień: 09.08.2014
.

.
. Także z przytulania nici.

wariuje, nie ma co licząc, że nie dostanę