![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Akcja ''karmiące cyce na ulice!''
Fujka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiesz, gdyby była kampania: "Sikające fiuty na ksiuty" (równie kretyńska, jak te karmiące cyce na ulicy) to zapewne wyraziłabym również sprzeciw. Nie ma tu więc mowy o hipokryzji z mojej strony. Ale żeby sprawiedliwości stało się w Twoich oczach zadość: Tak, siusianie facetów na ulicy jest obrzydliwe. I co teraz? I nic. Część facetów nadal będzie sikać a część matek z OZM ganiać z gołym biustem. Bez skrępowania z obu stron. Pat, remis. Może to mi i Tobie się podobać lub nie podobać ale obu zjawisk nie zmienimy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-09-08 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Promowane zachowania mają faktycznie jedynie aspekt emocjonalny. Oglądałam parę dni temu wypowiedź jakiegoś autorytetu w tej dziedzinie, bodajże lekarza pediatry, który potwierdził, że mleko dostarcza dziecku wartości odżywczych maksymalnie do pierwszego roku życia. Dłuższe kamienie piersią (w żadnym wypadku CYCEM, też uważam, że hasło jest wulgarne i uwłaczające kobietom)- ale maksymalnie do 2 roku życia uzasadnione jest w krajach trzeciego świata, w których brakuje pokarmu. Zatem dziecko najpierw żywi się mlekiem matki, bo później może przejść na nic...
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"penis penis bo przeplata trochę ojciec trochę matka" "tiry na tory a cyce na ulice" "lubie karmić cycami tak jak wy zajadacie sie nudlami" "gdyby nie mój penis dziecka by nie było" "wychowujemy dzieci ....owo - grupa wsparcia samotnych ojców" "nie ....tas zdobi człowieka" "moje cyce moja sprawa - twoja wagina twoja zabawa" "wargi sromowe zawsze kolorowe" to tylko propozycje ale ogólnie to się zgadzam xD co do słowa ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- nie zdążyłam wczoraj dokończyć postu: nauka pierwszoklasisty który ledwo co został odczepiony od piersi mamy to musi być fantastyczne zajęcie. na pewno wyrosną z tego w pełni emocjonalnie gotowe dzieci ![]() dla zmniejszenia stresu proponuje do ósmego roku życia pieluchy i zamiast kanapek gerbery, nie ma nic lepszego niż klocek w pieluchę i fruktozowa papka po stresującym dyktandzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Matką nie jestem, ale się wypowiem. Moim zdaniem kobiety, które karmią dzieci 5-6 lat, nie mogą się pogodzić z tym, że ich dzieci nie są dzidziusiami i powoli trzeba zacząć "puszczać" je w świat, uczyć samodzielności, w teorii karmienie piersią je przywiązuje do matek, nie mogą zostać dzień bez matki, bo przecież pierś musi dostać. A umówmy sie, przedszkolaka można juz wysłać na parę dni wakacji do dziadków, czy zostawić z ojcem i wyjechać. Tutaj pojawia się kolejna rzecz. Kobieta udowadnia tym, że dziecko jest jeszcze zależne od niej i nie może się nim zajmować sam ojciec (póki co, mężczyźni nie karmią piersią). Dla mnie te kobiety maja problem ze sobą i powinny popracować nad sobą. Obawiam się, że takim matkom będzie ciężko "oderwać się" od dziecka i zrobią właśnie niedorajdy życiowe z nieprzeciętą pępowiną.
Pomijając fakt, że mleko "wyciąga" witaminy i mikroelementy z matki. U nas na wsi jest kobieta, która miała kilkoro dzieci, karmionych długo. Wygląda na dwa razy starszą niż jest a zęby można policzyć na palcach. A karmieniu z wywaloną piersią mówię nie. Dlaczego nie można się zasłonić? Z seksem się ukrywamy, z sikaniem też. Jestem pewna, że żadna z tych kobiet nie przejdzie przed miasto z gołymi piersiami, ale jak dziecko pojawia sie w pobliżu to już ta nagość jest ok? Mamy takie, nie inne normy kulturowe i po prostu miło jeśli się tego przestrzega. Kobiety w Afryce chodzą z gołymi piersiami i dla nich jest to normalne, że karmi się nie zasłaniając niczym. U nas to jest niesmaczne po prostu. Niemniej ja nie komentuje zachowań innych. Jeśli chcą to niech chodzą nago całkiem, nie moja broszka, ale po co? Aby coś udowodnić?
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
dla mnie w granicach zdrowego rozsądku mieści się karmienie do 2-2,5 roku życia, bo tak mnie całe życie uczono
sama mam zamiar zrobić to co wszystkie kobiety w mojej rodzinie czyli albo wcale, albo 3-6 miesięcy max |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A i nie wiem, czemu mówicie w kontekście tej akcji o 6-latkach, przecież one idą do szkoły. A do przedszkola idą tez chociażby 3-latki,a czasami nawet 2,5-latki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52696056]Dla mnie takie jasne postawienie sprawy jest bardzo ok, o wiele lepsze niż jakieś teorie z palca wyssane o tym, że po jakimś tam czasie mleko nie ma wartości.
A i nie wiem, czemu mówicie w kontekście tej akcji o 6-latkach, przecież one idą do szkoły. A do przedszkola idą tez chociażby 3-latki,a czasami nawet 2,5-latki.[/QUOTE] no. zatem mówię że te 3 lata to już jest dramat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
No i ok, nikt Ci nie każe, a i nie sądzę, byś widywała takie dramaty 10 razy dziennie. Ja w życiu raz widziałam karmienie dziecka starszego niż 2 lata, ale żadnego mitycznego cyca nie było, wszystko elegancja Francja zakryte, a zresztą się nie przygladalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Wielu rzeczy dzieki bogu nie widze i nie doswiadczam ale kochanie nadal mam prawo je krytykowac i oceniac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Akurat ta organizacja, grupa czy jak to się tam nazywa to dość radykalna frakcja zwolenniczek kp, ja tam tej ich zawziętości też nie lubię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Mnie to brzydzi. W trakcie karmienia dzieci piersia staralam sie chowac, zazwyczaj karmilam w domu, oczywiscie. Jak byli goscie to w oddzielnym pokoju, jesli chodzi o karmienie na dworze to na palcach jednej reki moglabym policzyc takie sytuacje, zazwyczaj odciagalam i bralam ze soba butelke z mlekiem.
Nie podoba mi sie, jak kobiety wywalaja swoje cycki. Bo to takie naturalne! Ojej no i co z tego. Seks tez jest naturalny. Mamy go uprawiac w miejscach publicznych? ![]() Kolejne tlumaczenie - dziecko jest glodne. Nalezy zaspokoic ta potrzebe. Jasne! Ale nie mozna dyskretniej? Kupa i siku to tez potrzeba. Mam wiec kazac dziecku robic to na widoku i przodem do przechodniow? O rety. ![]() Widzialam nad morzem na molo karmiaca matke, i pieknie to zrobila. Dziecko bylo zasloniete i wygladalo to z daleka jakby po prostu przytulala dziecko, zwlaszcza ze ustawila sie bokiem i przyslanial ja maz. Naprawde brzydzi mnie jak np. Jem w restauracja i jakas baba wywala cyca i zaczyna karmic, tak ze widac jej piers czy nawet wiecej ![]() Mam odruch wymiotny. Pomimo ze sama karmilam. Dlaczego ktos chce mi taki widok narzucac? Wrecz zacheca do wychodzenia na ulice ![]() Niech zachecaja do samego karmienia piersia, no ale kurcze, badzmy kulturalni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Napisane przez cava
Te pseudo luzackie hasła, chyba robią więcej złego niż dobrego. Jakoś mnie odrzuca to hasło. ... itd itd sama prawda karmiłam piersią długo, długo ale nie w przedszkolu, w przedszkolu trzeba dziecko odstawić na obiad (popołudniowa grupa), na śniadanie, do dzieci a nie piersią go zatykać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Na razie jeszcze dzieci nie mam,ale jak bede miala to nie zamierzam karmic dluzej niz do 12 miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale jeśli karmiąca rozbiera się do tej czynności po pas, buja nagą piersią i robi z karmienia cyrk/widowisko to mam chęć podsunąć pod pierś kubek z kawą. Jak już cyrk, to na całego.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() Swoją drogą zajrzałam z ciekawości na fejsie na stronę o kp (liczyłam na dokształcenie się w temacie) i propagującą akcję, o którą rozchodzi się w wątku, poczytałam i stwierdziłam, że wlazłam na fanpejcz jakiejś sekty z rozwrzeszczanymi kobietami, które w każdym zdaniu używały słów cycek, cyckować, cyckujemy, moje dziecko jest cycoholikiem, dodatkowo okraszone milionem wykrzykników. Docelowo chciałabym karmić piersią, ale tylko pod warunkiem, że zachowam resztki zdrowego rozsądku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Jak liczysz na dokształcenie się, to uwierz, jest milion ciekawszych miejsc niż fejs
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
A to niekoniecznie. Znam osobe, ktora w ciazy twierdzila, ze razi ja takie publiczne karmienie i obnoszenie sie z ta gola piersia, ze ona to bedzie karmic max do 6mies... a teraz wlasnie uczestniczy w takich akcjach. Widzialam wlasnie przez facebooka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jednak wiesz co się stanie, chyba że masz mało stabilne psychicznie znajome. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Inez
|
Czy ktoś potraktuje serio akcje, która nazywa matki karmiące "karmiącym cycem"? No wątpię. Sam tytuł wulgarny, chamski, można powiedzieć, że wręcz uwłaczający kobietom. A miało być tak pięknie i na luzie
![]() Mama karmi piersią? Super, gratuluję. Tylko weź sobie apaszkę, chustę, pieluchę czy nawet dziecięcy kocyk i przykryj. Jakaś luźniejsza bluzka też ułatwi sprawę technicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Malo stabilna psychicznie to jedno, ale sa tez osoby ktore latwo poddaja sie wplywom innych badz czuja chora potrzebe, by przynalezec do roznych grup spolecznych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Kilkukrotnie spotkałam się z takim zjawiskiem, że ciężarna określa sama swoje ciało mianem: "Inkubator". Część kobiet w okresie laktacji uważa też, że w tym okresie piersi to nie piersi (czyli żadna tam intymna część ciała) a po prostu użyteczne wytwórnie mleka służące do karmienia. Tak wiec to kobiety kobietom robią taką krecią robotę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Widuję niemowlęta (i to zazwyczaj te całkiem malutkie) karmione piersią w miejscach publicznych, m.in. w restauracjach. Nie razi mnie to absolutnie, o ile matka nie wywala piersi bez żadnej żenady, tylko się zasłania. Starszych dzieci karmionych piersią publicznie nigdy nie widziałam. I mam nadzieję, że nie zobaczę
![]() ![]() ![]() Hasło akcji jest przeobrzydliwe. Karmienie cycem, IMO, budzi same negatywne skojarzenia. W przeciwieństwie do karmienia piersią. No ale rozumiem, że piersi z ulicą się nie rymują, więc cyce muszą być ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-09-08 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że karmienie to nie jakiś erotyczny performens ale żeby przy ludziach na widoku karmić piersią to nie rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wirm że akcja jest obrzydliwa ale dzieki takim kontrowersyjnym akcjom świadomość spoleczma jest wieksza i coraz mniej slyszy sie5 agresywnych komentarzy pod adresem matki karmiacej 10 miesieczne dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.