![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zarobkiw partnerstwie a podział kosztów
U nas zarobki to 1600 (plus czasem premie, pracuje tam od nie dawna, nie wiem jak to będzie się rozkładało) i 2700, mieszkanie 1500 wynajem. Dzielimy wszystko po połowie, co jest dla mnie trudne. Jak mówię Partnerowi, że martwię się o finanse, że czasem mi zabraknie to on mówi spoko o to się nie martw. To nie jest dla mnie komfortowe, bo ja na prawdę muszę oszczędzać żeby na te waciki było.
Nie szasta pieniędzmi, oszczędza, co by pomyśleć o czymś na kredyt. Teraz u niego planowana jest podwyżka, ja się czasem niekomfortowo czuję, bo proponuje jakieś wyjazdy na które mnie nie stać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gumka24 Czas edycji: 2015-10-24 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Niektórzy ludzie są w związku z innych powodów niż finansowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zarobki w partnerstwie a podział kosztów
A z jakiej racji on ma ja finansować? O.O No sorry, jak jej nie stać to niech się wyprowadzi. Jakby mi facet walnął takim tekstem to bym sama się pożegnała :p Co ja, Matka Teresa? Ja rozumiem pomoc chwilowa bo np. urtata pracy ale finansowanie na stałe, żeby ona mniej płaciła za mieszkanie by mieć na rozrywki? No smiechlam, jak mieć więcej kasy to niech szuka lepszej pracy i więcej zarabia.
Jakby facet mieszkał w mieszkaniu na dokładanie się do którego mnie nie stać, to tak, nie wprowadzilabym się, chyba że to ON sam zaproponowalby spłatę większej części i nie byłoby to dla niego duże obciążenie finansowe. Ale tutaj facet zarabia jakieś grosze wiec nie sądzę by rola sponsora mu pasowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla faceta 200 czy 300 zl to nic, a dla niej to duza czesc. Oczywiscie nie musi jej finansować, i przeciez tez nie mowimy na stale, ale jakis czas. Jak poprawi sie sytuacja to zmieni podzial kosztow. Jak facetowi to nie pasuje to niech szuka bogatszej, albo niech nie mieszkaja razem. Niby zwiazek jest na tyle powazny ze razem mieszkaja, ale pieniadze sa wazniejsze od komfortu partnerki. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Wlasnie oni sa PARĄ. a NIE LOKATORAMI. Tu powinny być respektowane potrzeby dwoch stron a nie tylko wygoda osoby lepiej zarabiającej Edytowane przez gumka24 Czas edycji: 2015-10-24 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53219114]Niektórzy ludzie są w związku z innych powodów niż finansowe
![]() Wiesz ze nie hodzilo mi o to ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
My mieszkamy w UK, ja zarabiam ok 1000, TŻ 6000 + premie. Od początku on opłaca czynsz, rachunki, zakupy, ja mam moją pensję dla siebie, większość oszczędzam i wydaję na dokształcanie. Propozycja takiego układu wyszła od niego, oboje jesteśmy zadowoleni
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=vouge13;53220241]My mieszkamy w UK, ja zarabiam ok 1000, TŻ 6000 + premie. Od początku on opłaca czynsz, rachunki, zakupy, ja mam moją pensję dla siebie, większość oszczędzam i wydaję na dokształcanie. Propozycja takiego układu wyszła od niego, oboje jesteśmy zadowoleni
![]() i czemu ma to dowodzić. Że są jeszcze głupi faceci, tez mi nowina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem w związku, w którym występuje duża dysproporcja w zarobkach. Dopiero tak naprawdę zaczynamy wspólne mieszkanie, w moim mieszkaniu na kredyt (mieszkanie partnera idzie pod wynajem). Mimo że różnica w zarobkach jest ogromna (sama też jakoś mało nie zarabiam, ale to i tak on miesięcznie netto zarabia tyle, co ja brutto przez pół roku), partner zaproponował wspólny worek.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
po prostu facet ma klasę i kasę.
Wolałbyś mieszkać z kobietą pracującą na 2 etatach i dorabiającą sprzątaniem w weekendy żeby mogła się dołożyć do życia i rachunków tyle co Ty? Co z tego że widziałbyś ją w co 3weekend, z seksu nici bo zbyt zmęczona, a wyjście do kina graniczyłoby z cudem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
są mężczyźni którzy tak się zachowują. I jeżeli im z tym dobrze to dlaczego nie uszanować takiej postawy? Czy dziewczyna której posty zacytowałeś ma koniecznie dorzucać się jakiś procent do rachunków bo 65% wazażanek/nków tak uważa?
A może jak jej przedmówczyni zafunduje swojemu facetowi leczenie jak on zachoruje i nie będzie zarabiał zamiast dorzucać się do rachunków kiedy tego nie potrzebuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli mój partner straci pracę i zachoruje i będę go utrzymywała id idąc tokiem Twojego rozumowania będzie pasożytem? Bo nie dorzuca się do rachunków? Dla mnie eot. Dojona krowa nie zawsze jest szczęśliwa - bywa że kopie http://www.agrofoto.pl/forum/topic/70121-co-zrobic-gdy-krowa-kopie-przy-wydojeniu/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to szkoda, że nie widzisz różnicy. Niektórzy tu mają jakąś niezdrową obsesję, albo niespełnione fantazje, bo nawet postawienie kawy z wuzetką kojarzy im się ze sponsoringiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gosiaczek1969;53221 401]nie jestem Twoja ani tym bardziej Twoja Droga. Takie protekcjonalne określenia zachowaj dla Swoich dzieci, siostrzeńców lub wnuczków.
Jeżeli mój partner straci pracę i zachoruje i będę go utrzymywała id idąc tokiem Twojego rozumowania będzie pasożytem? Bo nie dorzuca się do rachunków? Dla mnie eot. Dojona krowa nie zawsze jest szczęśliwa - bywa że kopie [URL="] Moge tylko powiedzieć, że na szczęście dla mnie, nie jesteś moja, więc bez protekcjonalizmu jak to Napisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
U nas to jest ak, że ja basic co tydzień dostaję ponad 300 funtów na tydzień a mój tż 600-700 funtów. Jak robimy overtime to jest więcej oczywiście. Tż płaci rent, rachunki. Ja żywność, kosmetyki, ubrania. Jeżeli jakiś sprzęt agd czy coś to raczej po połowie. U nas taki układ się sprawdza, bo on sobie zaoszczędzi i ja. Najważniejsze to by usiąść razem i porozmawiać i ustalić dzielenie kosztów by obie strony były zadowolone.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
ja bym z wielką przyjemnością wydała wszystkie możliwe pieniądze jeśli to miałoby sprawić, że uszczęśliwiłabym osobę, którą kocham.
teksty o sponsoringu - masz rację chłopie, są jeszcze głupi faceci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez krolowazimy Czas edycji: 2015-10-25 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez krolowazimy Czas edycji: 2015-10-25 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.