|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci roczek mają. Mamusie październikowe 2014
I spi w wozku i jezdzi i oglada a w aucie uwielbia spac
A Natan uwielbia spac w lozeczku bo on sie lubi rozpychac wiec chyba z nami jest mu ciasno
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam jakieś dziwne dziecko, bo ani w aucie ani w wózku nie ma spania
o przepraszam, ostatnio usnął w aucie na całe 2o minut, po raz pierwszy od kiedy mamy fotelik.Właśnie się obudził z drzemki, zaraz obiadek i uciekamy na spacerek korzystać z pogody jeszcze |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
A powiedz mi dajesz Szymonowi takie wasze jedzonko juz do jedzenia z przyprawami czy nie bardzo?
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
nie, jeszcze mu nie przyprawiam, szczegolnie sól staram się ograniczać, odkąd dałam mu troszeczkę fety i wylądowaliśmy na pogotowiu, tak mu warga spuchła....
staram się też ograniczać cukier, ale to wiadomo, że teraz jest wszędzie prawie i go przed nim nie uchronię chciałabym, żeby Szymek jadł już tak jak my w miarę, ale widzę, że jeszcze dużo rzeczy mu szkodzi. a ty już normalnie przyprawiasz? jak wam minął dzień?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co powiem ci tak jak np gotuje cos dla nas a jest to tak delikatnie przyprawione to mu dam, a tak to zawsze w zapasie mam sloiczki ale juz go tak stopniowa chce przezucic na nasze jedzonko to juz bd miala jeden wydatek mniej
![]() A my dzisiaj na zakupach, troche mielismy dzisiaj dnia lenia wiec drzemki mielismy razem z malym ![]() A ty co dzisiaj spacerek? Jupii dzisiaj moja mama kupila w decathlonie buciki dla malego i bylam w szoku ze mu pasuja
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
oo to super, jakie te buciki?
![]() no my wczoraj zaliczyliśmy dwa spacerki, ale za to krótsze, bo na nóżkach. ja małemu gotuję osobno, mam pomrożone mieszanki warzyw różnych, wyciągam, dodaję jakieś mięsko i się robi raz dwa |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8278585.html
Takie tanie a fajne ![]() Ja tez malemu tak robilam, porcje mialam gotowr tylko zrobic jakis obiadek dla malego, ale jak mu nic sie nie dzieje po naszym jedzeniu to juz bd go stopniowo przezucac Wgl moj Natan uwielbia owoce i warzywa a twoj Szymus? Je wszystko czy wybredny jest?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
o fajowe
![]() po domu chcesz mu je zakładać czy na dworze? Szymek owoce uwielbia, warzywa też, szczególnie dynię, marchewkę, kalafiora. Z tym problemów nie mamy. Gorzej z jajkiem(wymioty) no i tym nabiałem nieszczęsnym. Też bym chciała żeby już jadł to co my. A Natan nie ma problemów z jedzeniem kawałków? |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co w domu tak nie bardzo chce chodzic w bucikach,ale na dworze jak jestesmy na placu zabaw to normalnie w butach chodzi
![]() Wiesz co ja Natanowi np daje cale obrane jablko i sobie je dam. I zawsze male kawalki sobie gryzie takze jak je te jablko w krzeselku to na chwile mam spokoj
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
my mieliśmy kilka sytuacji z zakrztuszeniem i teraz trochę uważam, chyba nawet za bardzo...
![]() ja od dzisiaj znowu sama z małym, nie lubię tego no cóż, trzeba będzie jakoś zorganizować czas, żeby w miarę szybko zleciał... |
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez sie ksztusil na poczatky ale raz drugi trzeci i sie nauczyl
![]() A ja sama, nam chwile zeby posprzatac a mama mi wziela malego na spacer wiec mam troche luzu. Ale tak w tyg tez jestem sama bo moj tz chodzi po pracy na dodatkowa robote wiec maly prawie caly tydzien nie widzi taty bo jak przychodzi to juz spi
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
jejku, jak mi się marzy, żeby ktoś zabrał małego na spacer
kocham go ponad życie, ale czasem kompletnie nic zrobić nie mogę, bo uczepiony na mojej nodze hehe.no właśnie, Szymek też tatę widzi dopiero w pt wieczorem, czasem zdarzy się, że w tygodniu na chwilę ![]() mieliście lęk separacyjny? u nas wciąż trwa, choć mam wrażenie że jest trochę lepiej ostatnio, ale do wc wciąż za mną leci ![]() o właśnie stoi przy mnie i brzęczy, idę się z nim trochę pobawić
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe czasami sie zdarza ze jestem sama w wtedy wszedzie ze mna chodzi ale jak ma zabawki wysypane na podlodze i sie czyms tam zabawi to siedzi i sie bawi. Zalezy tez od dnia. Czasami siedzi i sie bawi caly czas a czasami niczym sie nie zabawi i wszedzie za mna chodzi
ale i tak kazdy mi mowi ze mam bardzo spokojne dziecko
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
No mój też się czasem czymś dłużej zajmie, ale zwykle to musi być jakaś nowa rzecz, której nie widział. Tak jak wczoraj, bawił sie mopem, a my mogliśmy spokojnie zjeść śniadanie
![]() Zwykle jednak trzeba mu towarzyszyć na dywanie Młody na drzemce, a ja tak myślę, czy jak wstanie, to nie skoczymy do lidla. Są od dziś ciuszki niemowlęce, wpadł mi w oko głównie taki sweterek grubszy na polarku, przydałby nam się taki na teraz. Obczaje go |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dwa polarki z lidla bo dostalan z prezencie i ci powiem reqelacja. Nie sa drogie, a sa grube i malemu jest cieplo w takie chlisniejsze dni i po praniu nic sie z nimi nie dzieje
tylko na poczatku zostawia ciucki na ubrankach ale po dwoch praniach juz jest okej a moj juz po drzemce i juz buszuje. Dzisiaj na obiadek ma rosolek bo jiz jeszcze zostalo a bardzo mu smakowal. A powiedz mi dajesz juz kosztowac malemu kapuste ?
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ja ogólnie bardzo lubię te lidlowe ciuszki, nie są drogie, a właśnie jakościowo są ok. Szczególnie bodziaków mamy dużo.
Kapusty jeszcze nie dawałam, hmm, muszę spróbować, może mu zasmakuje ![]() A u nas dziś na obiad zupka dyniowa
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Natan kapuste jadl i nic mu sie nie dzialo
![]() A zupy dyniowej ja jakos nie lubie chuba ze jest dobrze przyprawiona ![]() Tak wlasnie mysle jakie obiadki by jeszcze dawac Natanowi z tych co my jemy
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko mnie dzisiaj rozpuściło, spał prawie 3h na drzemce
szokPóźniej pojechaliśmy do lidla, kupiłam ten sweterek, świetny jest, taki cieplutki Kurcze, mam wrażenie, że Szymek je za mało takiego normalnego jedzenia, tylko zupki, kaszki itp. Muszę to zmienić. napiszesz mi co Natan je przykładowo na śniadanie, obiad i kolacje? Może zainspiruje mnie coś
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co to ci napisze jak wyglada nasz dzien:
na sniadania kolo 8-9 od jakiegos czasu robie mu juz kanapki np. z serkiem topionym, ser, szynka, almette lub parowki zalezy co mamy w lodowce O 12 po drzemce robie mu kaszKe i potem kolo 15 daje mu obiadek. I na te obiadki to roznie, czasami sloiki, albo rosolek z ziemniaczkami, albo jakis bulion warzywny z ziemniaczkami (lepiej dla mnie te zupki dawac mu z ziemniaczkami bo taka papka fajna jest z tego) I po drzemce kolo 17-18 daje mu danio czy danonka czy tam jaki serek mam w lodowce. Czasami mu daje kinder kanapke. Aaa a czasami jak mi wgl sniadania nie chce zjesc to mu daje kakao na normalnym mleku do butelki ![]() W ciagu dnia daje mu tez herbatniki i flipsy miedzy posilkami tak to mniej wiecej u nad wyglada A wy jak sie odzywiacie?
Edytowane przez karola12b4 Czas edycji: 2015-10-06 o 06:50 |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
u nas rano koło 7 mleko, później 9 śniadanie głównie kaszka z owocami, je różne orkiszkowe, owsiane, jaglane. Koło 11-12 mleko, 15 obiad to głównie zupki różne, 19 kolacja też jakaś kaszka albo kawałek chleba, ale to tylko tak do pociamkania. W międzyczasie owoce świeże, chrupki kukurydziane, coś co my jemy.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mu juz mleka nie daje w ciagu dni od 3miesiecy chyba
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Moj Natan jakos drugi dzien sniadania nie chce jesc, dwa gryzy wezmie i koniec. A powiedz mi kupujesz twojemu Szymonowi soczki? Bo ja kupuje ale jeszcze te dla dzieci
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
kupowałam mu soczki, ale nie chciał ich pić za bardzo, woli owoce normalnie do gryzienia;P
raz mu kisiel z tego soczku zrobiłam, bo by mi go nie wypił |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
To u nas codziennie soczek musi byc bo tak lubi
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Dziś u nas na obiad makaron w sosie pomidorowym, ale większość wylądowała na podłodze i biedna matka musiała zbierać
![]() od jutra podobno ma się już popsuć pogoda ![]() w przyszłym tygodniu mamy szczepienie, ale chyba muszę je przełożyć, bo 17 robimy roczek i głupio by było żeby coś Szymkowi dolegało... |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas tez ostatnio czesto jedzenie laduje na podlodze, bo mi tak macha reka ze musze mu ja przytrzymywac..
Noo slyszalam ze pogoda sie psuje, ale jak nie bedzie zimnego wiatru to idzie spacerowac ![]() No pewnie, o te pare dni jak przelozysz szczepienie to sie nic nie stanie. A moj brzdac juz spi jupiii
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Mój też już śpi
![]() Szymek nauczył się dzisiaj bić brawo po tym jak tata w weekend uczył ![]() Martwiłam się trochę, że jeszcze tego nie robi, ale w sumie go też tego nie uczyliśmy. Szybko załapał czasem mu sie tylko z papa myli haha
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe to moj brawo nauczyl sie jako pierwsze, wlasnie ciezko mial sie nauczyc papa
ale juz potrafi.Nauczylismy go jeszcze myju myju i pokazuje jak raczki myc :P
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Za nami ciężka noc. Młody obudził się o 4:40 i zasnął dopiero o 6:20. Wstał po 8 a ja jestem nieprzytomna...
![]() Musiałabym na jakieś zakupy skoczyć, coś kupić do jedzenia, bo pustki w lodówce, ale kompletnie nie chce mi się narazie wychodzić na taką pogodą. Wiatr wieje i jest strasznieee może później się poprawi...Co robisz na obiad dziś? |
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej a moj nawet nawet w nocy spal i obudzil sie o 7:20
![]() Teraz sie bawimy i zaniedlugo drzemka ![]() Aa na obiad nie mam pomyslu dzisiaj i malemu dam sloik bo na ta pogode to nie chce mi sie nic ciekawego kombinowacc. A my mamy zupe z miesem mielonym takze malemu bym tego nie dala bo tam jest ocet ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A wy co robicie na obiad?
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba zrobię kotleciki rybne z ziemniaków i dorsza, już mi się rybka rozmraża.
Brrr wróciłam z biedry właśnie, zimno jak nie wiem. Chyba się już dzisiaj nigdzie nie ruszam.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

o przepraszam, ostatnio usnął w aucie na całe 2o minut, po raz pierwszy od kiedy mamy fotelik.