|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Serge Lutens La vierge de fer
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak coś, to chętnych do poznania zapachu zapraszam na F, będę rozbiórkował. Tutaj nie mam zamiaru się szarpać z niedo...pracowanym formatowaniem tekstu na rozbiórkowym ![]() Daff, widzę, że Ty rozbierasz zapach, naprawiali to formatowanie czy nie? |
||||
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53081077]
Daff, widzę, że Ty rozbierasz zapach, naprawiali to formatowanie czy nie?[/QUOTE]Chyba naprawili, bo tym razem nie miałam kłopotów ![]() Mam już próbkę Dziewicy, ale na razie nie mogę zapodać, bo niedługo idę do dentysty, a już kapnęłam na nadgarstki LM Tattoo i Blood Concept Killer Vanilla. Ta ostatnia pachnie wszystkim, tylko nie wanilią
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Np. wczoraj kupiłam sobie aloesową pomadkę, która wg mnie pachnie pięknie, rześko i ziołowo, a moją matkę wykrzywiło, że maść z kotkiem ![]() Akurat Lutensy są dość "natrętne" i bogate, nie bardzo pasują do obecnej mody na pachnidła ładne i niekontrowersyjne. Ale już Feminite to dla mnie zupełnie grzeczny, kobiecy zapach, łatwiejszy od podobnej DV (sprzed deformulacji). A w temacie czekam na wrażenia odnośnie Dziewicy
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Mam próbkę Dziewicy - dla mnie jest przede wszystkim bardzo kwiatowa, lilia plus delikatne kadzidło, zapach jasny i czysty. Tyle wiem po kilku maźnięciach próbki na ramieniu
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jakoś zupełnie mi ten zapach do Lutensa nie pasuje Taki trochę banalny świeżaczek - oczywiście w mojej subiektywnej ocenie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z tą nutą jakby skórki zielonego jabłka się zgadzam
Może to ta metaliczność miała być ? Ale banalne to ja jednak nie powiem, coś w sobie mają ale muszę ponosić globalnie
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie, jak nie lutens...maznelam tylko patyczkiem po rece, trzymalo sie diabelstwo mocarnie. Biale kwiaty - zapach, ktory gdybym miala do wyboru jego albo nic, wybralabym ńic. Migrenogenny paskudek (ale ja w ogole nie lubie kwiatow).
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Zapach wąchałem tylko z flaszki, nie używałem jeszcze.
Dla osób, które marzyły o zapachu narzędzia tortur, krwi, czy innych dziwactw, może być rozczarowaniem ![]() Z flakonu czuję głównie lilię, trochę transparentnego dymku i coś jeszcze. Nigdy nie pałałem miłością do lilii w perfumach, ale ta jest nawet fajna. Zapach raczej minimalistyczny, tak jak z pewnymi osobami przypuszczaliśmy, ta żelazna dziewica tkwi w symbolice, czystości. Mi się zapach nawet podoba, zapewne będę używał kiedy będę siedział w domu, bo to stricte damski, kwiatowy zapach. Od jakiegoś czasu jestem zafascynowany zapachami Lutensa i to na pewno nie ostatni mój zapach tej marki. |
|
|
|
|
#41 |
|
Panaroja
|
Eeeee , to chała
nie znoszę lilii , w perfumach na mnie działa mdłościogennie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Iron Maiden swoją nazwą nawiązują właśnie do średniowiecznej żelaznej dziewicy i nawiasem mówiąc, jako zespół heavy metalowy mają w tym swój cel