Serge Lutens La vierge de fer - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 16:53   #31
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Serge Lutens La vierge de fer

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Swoją drogą to autor nazwy zdrowo się walnął - skoro lilia , kadzidło i metal/narzędzie tortur to powinien to być "Sen inkwizytora" raczej
Żelazna dziewica powinna pachnieć metalem i krwią , bo to prędzej się z Elżbietą Batory kojarzy
Skojarzenia mogą być różne, ale mnie zawsze Żelazna Dziewica bedzie się kojarzyć z narzędziem tortur i z najububieńszą kapelą

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
I powód zakupu przez Luszastego takiej krwisto - metalicznej Żelaznej Dziewicy też nie musiałby się zmieniać. Wszak Bathory to bardzo zacna kapela

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Luszku, czy ty to widzisz? Przecież nawet Eddiego nie da się tak ubrać Wygląda na to, że to faktycznie iście babski zapach
Oj tam, najwyżej będę używał do snu i będą mi się śnić młode dziewice

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
No właśnie każdy ma swoje skojarzenia Iron Maiden swoją nazwą nawiązują właśnie do średniowiecznej żelaznej dziewicy i nawiasem mówiąc, jako zespół heavy metalowy mają w tym swój cel Grają od 1975 roku i nic nie poradzę, że w mojej rodzinie jestem drugim pokoleniem wychowanym na tej muzyce, a teraz wychowuję trzecie Także u mnie na hasło "Iron Maiden" czy "Żelazna Dziewica" pojawiają się mimo woli szeroko rozumiane skojarzenia metalowe
Nic dodać, nic ująć

Jak coś, to chętnych do poznania zapachu zapraszam na F, będę rozbiórkował. Tutaj nie mam zamiaru się szarpać z niedo...pracowanym formatowaniem tekstu na rozbiórkowym

Daff, widzę, że Ty rozbierasz zapach, naprawiali to formatowanie czy nie?
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 17:38   #32
Daffodilka
Zakorzenienie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53081077]
Daff, widzę, że Ty rozbierasz zapach, naprawiali to formatowanie czy nie?[/QUOTE]Chyba naprawili, bo tym razem nie miałam kłopotów

Mam już próbkę Dziewicy, ale na razie nie mogę zapodać, bo niedługo idę do dentysty, a już kapnęłam na nadgarstki LM Tattoo i Blood Concept Killer Vanilla. Ta ostatnia pachnie wszystkim, tylko nie wanilią
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 18:14   #33
Konto usunięte

Cytat:
Chyba naprawili, bo tym razem nie miałam kłopotów

Mam już próbkę Dziewicy, ale na razie nie mogę zapodać, bo niedługo idę do dentysty, a już kapnęłam na nadgarstki LM Tattoo i Blood Concept Killer Vanilla. Ta ostatnia pachnie wszystkim, tylko nie wanilią

3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 20:18   #34
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Chyba naprawili, bo tym razem nie miałam kłopotów

i jak???
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 09:19   #35
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
I w czasie obiadu myślałam nad tematem, i dochodzę do wniosku, że po kilku latach wąchania zapachów nieco innych niż te z douglasa nie umiem już ocenić, czy pewne zapachy są jeszcze akceptowalne dla kogoś, kto się nie interesuje perfumami i nosi hity sprzedaży.
Mam podobnie, tzn. ocenić może i umiem ale nie potrafię zrozumieć czemu "komuś coś śmierdzi".
Np. wczoraj kupiłam sobie aloesową pomadkę, która wg mnie pachnie pięknie, rześko i ziołowo, a moją matkę wykrzywiło, że maść z kotkiem

Akurat Lutensy są dość "natrętne" i bogate, nie bardzo pasują do obecnej mody na pachnidła ładne i niekontrowersyjne. Ale już Feminite to dla mnie zupełnie grzeczny, kobiecy zapach, łatwiejszy od podobnej DV (sprzed deformulacji).

A w temacie czekam na wrażenia odnośnie Dziewicy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 16:40   #36
rosana
Zakorzenienie

Mam próbkę Dziewicy - dla mnie jest przede wszystkim bardzo kwiatowa, lilia plus delikatne kadzidło, zapach jasny i czysty. Tyle wiem po kilku maźnięciach próbki na ramieniu
Stary 2015-10-14, 21:41   #37
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosana Pokaż wiadomość
Mam próbkę Dziewicy - dla mnie jest przede wszystkim bardzo kwiatowa, lilia plus delikatne kadzidło, zapach jasny i czysty. Tyle wiem po kilku maźnięciach próbki na ramieniu
Ja kadzidła nie czuję, jest natomiast taka świeża nuta jak skórka zielonego jabłka (tego na sztuki ). Jakoś zupełnie mi ten zapach do Lutensa nie pasuje Taki trochę banalny świeżaczek - oczywiście w mojej subiektywnej ocenie
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-14, 23:00   #38
rosana
Zakorzenienie

Tak z tą nutą jakby skórki zielonego jabłka się zgadzam Może to ta metaliczność miała być ? Ale banalne to ja jednak nie powiem, coś w sobie mają ale muszę ponosić globalnie
Stary 2015-10-14, 23:13   #39
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Ja kadzidła nie czuję, jest natomiast taka świeża nuta jak skórka zielonego jabłka (tego na sztuki ). Jakoś zupełnie mi ten zapach do Lutensa nie pasuje Taki trochę banalny świeżaczek - oczywiście w mojej subiektywnej ocenie
Dokladnie, jak nie lutens...maznelam tylko patyczkiem po rece, trzymalo sie diabelstwo mocarnie. Biale kwiaty - zapach, ktory gdybym miala do wyboru jego albo nic, wybralabym ńic. Migrenogenny paskudek (ale ja w ogole nie lubie kwiatow).
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-15, 20:40   #40
Konto usunięte

Zapach wąchałem tylko z flaszki, nie używałem jeszcze.
Dla osób, które marzyły o zapachu narzędzia tortur, krwi, czy innych dziwactw, może być rozczarowaniem
Z flakonu czuję głównie lilię, trochę transparentnego dymku i coś jeszcze.
Nigdy nie pałałem miłością do lilii w perfumach, ale ta jest nawet fajna. Zapach raczej minimalistyczny, tak jak z pewnymi osobami przypuszczaliśmy, ta żelazna dziewica tkwi w symbolice, czystości. Mi się zapach nawet podoba, zapewne będę używał kiedy będę siedział w domu, bo to stricte damski, kwiatowy zapach. Od jakiegoś czasu jestem zafascynowany zapachami Lutensa i to na pewno nie ostatni mój zapach tej marki.
Stary 2015-10-16, 08:36   #41
Parabelka
Panaroja

Eeeee , to chała nie znoszę lilii , w perfumach na mnie działa mdłościogennie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości