Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 20:03   #31
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja jestem wkurzona, nigdzie nie było wózka, nic nie załatwiliśmy, brzuch mi twardniał, bolał, plecy bolą, dopiero co się położyłam, a jutro do pracy

Ja na USG III trymestru mam dzwonić równo w dzien 30 tygodnia i będziemy w ciągu 1-2 tygodni się umawiać, czyli 30-32t.
Szkoda, że nie udało wam się go zobaczyć i co teraz jeździcie dalej szukać?

U mnie pisze 28+0 do 31+6 idę w czwartek do niego i nie wiem może już w ten czwartek zrobi to badanie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:31   #32
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie udało wam się go zobaczyć i co teraz jeździcie dalej szukać?

U mnie pisze 28+0 do 31+6 idę w czwartek do niego i nie wiem może już w ten czwartek zrobi to badanie.
U mnie jest tak samo, 28-32 więc podejrzewając, że wizyty macie średnio co 3 tygodnie najprawdopodobniej będziecie to USG mieć na następnej. Ja kolejną wizytę mam w 32/33 tydzień więc już by było póznawo na to USG pomiarowe.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:35   #33
Casaa
Zakorzenienie

Poszalalam z kolacja :-/ pomiar 157... Mowilam, ze z glodu umre :P

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:37   #34
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
uaooo ja dzis rano zamowilam sobie taka sama koszule jak Ty :P wzielam dwie w sumie i do tego lapki niedrapki. Czekam teraz az przyja.

niepozorna super ten wozek Twoj wyglada

mnie maz i mama namowila na nowy wozek jednak. Do tej pory zastanawialam sie czy uzywany kupic. Teraz bede po sklepach dzwonic gdzie jest ten jedo bartatina bo juz dwa obdzwonilam w Wawie to nie mieli .

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

dziewczyny, plyn octenisept to trzeba kupic litrowy czy wystarczy np. 50ml?
Ja kupilam w koncu 250ml,bede uzywac do krocza no i pozniej do wszelkich otarc,teraz mam mala buteleczke ale już na wykonczeniu

Z mezem troche lepiej,ale raczej na zasadzie uprzejmosci,tzn.rozmawiam y ze soba itd ale fizycznie nic (teraz byłoby ciezko jak jesteśmy tyle km od siebie haha), ja mu poza tym jeszcze dlugo nie powiem ze go kocham. Ekipa remontowa niby dzisiaj costam robila,ale...zobaczymy. W razie czego juz pogadalam z jego ciotka i moge w jej mieszkaniu zaczac urzadzac pokoj dziecka :-D a w moim imieniu zadzwonil do firmy bo taki juz jest,że nawet jak jest zle to sie nie wypnie w takich kwestiach :-P

Ech wykonczona jestem,od dwoch Godzin pakuje rzeczy w kartony,po co mi tyle szklanek,Kazda Trzeba oddzielnie w folie babelkowa zapakowac,może któraś mi pomoze?:-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:37   #35
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja też się nie umawiałam na wypaśne USG. Skoro gin nie polecał tym razem, to mi te 200zł w kieszeni zostanie na kocyki i prześcieradła

UAO, a do lekarza ci sie udało dostać?

Na zajęciach z kąpieli położna mówiła, że powinno się dodawać do wody emolienty przez pierwsze 3 miesiące, mówiąc, że to są takie kosmetyki, co nigdy nie uczulają i w ogóle super. Trochę mnie to zaskoczyło, bo jako atopik doświadczyłam np. Physiogelu, że mi nie leży i pi umyciu skóra jest jak ogień, że emolium i oilatum czy balneum też mają różny kaliber i nie powinno tak w ciemno się brać, nie mówiąc już o tym, że dla mnie argument "bo noworodek ma cienką i delikatną skórę "nie jest wytłumaczeniem do stosowania takich leczniczych ,w gruncie rzeczy, preparatów. Poza tym powiedziała, że tańszym zamiennikiem emolientów jest parafina. To przecież zbytnie uproszczenie sprawy! W dodatku na ciul zapychać nieuszkodzoną skórę parafiną?
A wy jakie posiadacie informacje?

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:48   #36
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja kupilam w koncu 250ml,bede uzywac do krocza no i pozniej do wszelkich otarc,teraz mam mala buteleczke ale już na wykonczeniu
No nie wiem czy to taki dobry pomysł, nie wyjałowisz sobie tam flory bakteryjnej?
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja też się nie umawiałam na wypaśne USG. Skoro gin nie polecał tym razem, to mi te 200zł w kieszeni zostanie na kocyki i prześcieradła

Na zajęciach z kąpieli położna mówiła, że powinno się dodawać do wody emolienty przez pierwsze 3 miesiące, mówiąc, że to są takie kosmetyki, co nigdy nie uczulają i w ogóle super. Trochę mnie to zaskoczyło, bo jako atopik doświadczyłam np. Physiogelu, że mi nie leży i pi umyciu skóra jest jak ogień, że emolium i oilatum czy balneum też mają różny kaliber i nie powinno tak w ciemno się brać, nie mówiąc już o tym, że dla mnie argument "bo noworodek ma cienką i delikatną skórę "nie jest wytłumaczeniem do stosowania takich leczniczych ,w gruncie rzeczy, preparatów. Poza tym powiedziała, że tańszym zamiennikiem emolientów jest parafina. To przecież zbytnie uproszczenie sprawy! W dodatku na ciul zapychać nieuszkodzoną skórę parafiną?
Akurat z tą parafina miała rację lwia większość emolientów/oliwek dla dzieci (i nie tylko dla dzieci) to głównie parafina (paraffinum liquidum) wiec to faktycznie najtańszy zamiennik
Moje zdanie jest takie że paarfina to syf i nic nie daje tak de facto, bo się nie wchłania i tylko zapycha. Zamierzam używać naturalnych olejów lub ich mieszanek - z tego co wiem je tez można po postu dodać do kąpieli, ale wydaje mi się że raczej już sie odchodzi od wlewania czegoś do wanienki a smarowanie maluszka już po kąpieli się odbywa
Stary 2015-10-20, 20:50   #37
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
uaooo ja dzis rano zamowilam sobie taka sama koszule jak Ty :P wzielam dwie w sumie i do tego lapki niedrapki. Czekam teraz az przyja.
jaki kolor wzięłaś koszul?

Nie jechałam na pogotowie tylko do szpitala. Zadzwoniłam do lekarza, który tam pracuję i jutro mam wizytę u niego prywatnie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 20:51   #38
lune1992
Zadomowienie

Ja już mam dość tej rwy kulszowej, mam ochote sie rozryczec
Do tego dziś naliczyłam juz 12 razy stwardniał mi brzuch
Też macie tak często?
Zazwyczaj mam jak przejdę się z tym bólem do łazienki albo sie przewróce na drugi bok. W nocy wczoraj był twardy 4 razy mnie to obudziło Jestem taka chuda, mnóstwo jem a brzuch taki wielki i sie napina do tego rwa, mam dość...
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:52   #39
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka90 a no tak, bo jak już się jedzie na IP to się mówi, że ból nagły itd. faktycznie jesli trwał dłużej to się nie kwalifikuje do przyjęcia...

Szkoda, że nie udało się z wózkiem, a Ty teraz odpoczywaj bo takie łażenie po sklepach też potrafi człowieka umęczyć

baby montana sam fakt, że teraz Wasze stosunki są uprzejme to już dużo, no i widac, że mąż się o Ciebie troszczy. A to mieszkanie ciotki jest na której wyspie? tam gdzie mąż mieszka czy tam gdzie Ty pracujesz?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:53   #40
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Też macie tak często?
Zazwyczaj mam jak przejdę się z tym bólem do łazienki albo sie przewróce na drugi bok. W nocy wczoraj był twardy 4 razy mnie to obudziło Jestem taka chuda, mnóstwo jem a brzuch taki wielki i sie napina do tego rwa, mam dość...

Doskonale Cię rozumiem z tą rwą, sama ją mam.
Ale na początku to była jakaś masakra.

A myślałam, że się załapię do Top Gaduł

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:55   #41
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No nie wiem czy to taki dobry pomysł, nie wyjałowisz sobie tam flory bakteryjnej?

Akurat z tą parafina miała rację lwia większość emolientów/oliwek dla dzieci (i nie tylko dla dzieci) to głównie parafina (paraffinum liquidum) wiec to faktycznie najtańszy zamiennik
Moje zdanie jest takie że paarfina to syf i nic nie daje tak de facto, bo się nie wchłania i tylko zapycha. Zamierzam używać naturalnych olejów lub ich mieszanek - z tego co wiem je tez można po postu dodać do kąpieli, ale wydaje mi się że raczej już sie odchodzi od wlewania czegoś do wanienki a smarowanie maluszka już po kąpieli się odbywa
Ja planuje do kąpieli dodawać trochę naturalnego oleju kokosowego a potem niczym nie bede smarowac jesli nie bedzie suchej skóry, chyba ze na spacery na zimno to tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 20:58   #42
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ja puchnę, stopy mam już opuchnięte i rozeszły mi się kości, dzisiaj japonki rozwaliłam :/
To u Ciebie na pewno spora część tych kilogramów to woda

Cytat:
dziewczyny, plyn octenisept to trzeba kupic litrowy czy wystarczy np. 50ml?
Mały spokojnie wystarczy

Magda dopiszesz mi wizytę 24 i 29 października? I później jeszcze 25 listopada i 17 grudnia

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:00   #43
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Poszalalam z kolacja :-/ pomiar 157... Mowilam, ze z glodu umre :P
.
Nie umrzesz, przy 6 czy 7 posiłkach dziennie nie da się umrzeć Ja od kolacji przed snem jem jeszcze dwa posiłki no chyba, ze kolacje jem późno to już jeden. Ja po kolacji 96, a myślałam, że z kurczakiem przesadziłam, ale jak widać nie.

medeline ja znowu słyszałam, że jak dziecko nie ma bardzo suchej i wrażliwej skóry to emolienty są zbędne. Nie wiem już co dobre
Stary 2015-10-20, 21:02   #44
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

No właśnie, ale emolienty mają jeszcze dodatki, co widać czasem na skórze, że sama parafina guzik daje...
To czyli nie jestem sama, też chce dać do mycia olej ze słodkich migdałów, a w razie czego konopny, jeśli na mojej azs się sprawdzi

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

KINGA, mi nawet derma nie kazała używać emolientów non stop, tylko w okresie zaostrzenia. Dlatego trochę jestem zdziwiona

UAO,dobrze, że Masz umówioną wizytę! Kciuki!

LUNE, czy no spę i magnez zazywasz?

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-10-20, 21:02   #45
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Też macie tak często?
Kurde chyba tak nie powinno być u mnie twardnieje tylko np. jak sie mocno najem albo trochę przemęczę, tak oólnie raczej max.2 razy dziennie, często wcale, może weź sobie no-spę i tabsy z magnezem?
Cytat:
Ja planuje do kąpieli dodawać trochę naturalnego oleju kokosowego a potem niczym nie bede smarowac jesli nie bedzie suchej skóry, chyba ze na spacery na zimno to tak
Ja tez planuje głównie olej kokosowy + ew. oliwka z babydream czy Hipp (chlubne wyjątki bez parafiny )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 21:03   #46
niepozorna
Zakorzenienie

Matko muszę się douczyć z tego co dodawać do kąpieli, bo ja to nawet się jeszcze nad tym nie zastanawiałam

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:04   #47
lune1992
Zadomowienie

Nie jadłam nospy ani magnezu. W czwartek mam wizyte wiec niedługo. Lekarz mówił że nie musze brac witamin skoro sie dobrze odzywiam.
Stary 2015-10-20, 21:04   #48
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

No ale poza tymi emolientami to nie polecala szczególnie nic. Emolient i alantan/ bepanthen do pupy, żadnych sudocremow

To LUNE zacznij jeść, bo samo nie przejdzie

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-20 o 21:06
Stary 2015-10-20, 21:08   #49
Casaa
Zakorzenienie

Za duzo emocji na dzisiejszy dzien, glowa mnie bardzo boli, cisnienie tez bez rewelacji.... Ide spac, dobranoc wszystkim

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:17   #50
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Podobno polecany octenisept na krocze po porodzie. Nie bede sobie go wlewac przecież :-P

Na kapiel mam takie same poglady jak dużo z was.
bede myc zelem z weledy,jesli nie podpasuje to poszukam innego bio,a poza tym tylko olejek migdalowy i nic wiecej. Sudocrem kupilam na wszelki wypadek, bo tu nie maja,ale mam nadzieje ze nie bede musiala go uzyc.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka90 a no tak, bo jak już się jedzie na IP to się mówi, że ból nagły itd. faktycznie jesli trwał dłużej to się nie kwalifikuje do przyjęcia...

Szkoda, że nie udało się z wózkiem, a Ty teraz odpoczywaj bo takie łażenie po sklepach też potrafi człowieka umęczyć

baby montana sam fakt, że teraz Wasze stosunki są uprzejme to już dużo, no i widac, że mąż się o Ciebie troszczy. A to mieszkanie ciotki jest na której wyspie? tam gdzie mąż mieszka czy tam gdzie Ty pracujesz?
Mieszkanie ciotki jest 30km od meza,tyle ze w samym centrum stolicy,w nocy dziwki na ulicach stoja :-/ i smierdzi moczem na chodnikach haha. Ale lepiej to niz placic co miesiac 450 za mieszkanie tu Gdzie mam prace-po dzisiejszej sytuacji juz postanowilam ze nie wroce,jesli lekarz przestanie mi dawac zwolnienie to zwolnie sie sama,trudno.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:36   #51
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja do kapieli uzywalam zelu z Hippa od 1 dnia zycia, potem tez z Babydream
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:40   #52
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Też macie tak często?
Mi też zdarza się tak często, zależy od dnia. I też mnie potrafi obudzić w nocy. Ja biorę magnez ale nie jestem przekonana że to pomaga. Ja w ogóle nie widzę reguły czy się nachodzę czy dużo leżę. Prz nospie i luteinie też było w kratkę.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:48   #53
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Też macie tak często?
Biedna dasz radę.
U mnie przestał twardnieć w nocy ale to chyba przez to, że mam niespokojne noce i się teraz wiercę z lewego na prawy bok.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 22:31   #54
hariett
Zadomowienie

U mnie chyba nie twardnie brzuch, przynajmniej czegoś takiego nie zauważyłam. Musi?

Ha do kąpieli chcę dodawać kroplę żelu Babydream, później ew. Olejki do smarowania albo jakiś eco kremik. Parafiny nie widzę sensu używać, sobie jej oszczędzam to i dziecku mam zamiar

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 22:56   #55
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuję wam tego twardnienia to nic miłego. Ja odpukać miałam tylko raz i mam nadzieje, że więcej mnie to nie spotka.
Stary 2015-10-21, 02:48   #56
Dotka90
Zakorzenienie

Magdusia, pozaznaczaj jeszcze w I poście płeć kolorkami

Viki, zapomniałam Ci podziękować za zdjęcie koszyka w poprzednim wątku Będę ogarniać internety pieluchowe w listopadzie i też powoli coś pozamawiam, może na OLX uda się jakieś używki ustrzelić, bo jak widzę np. otulacze Milovia za 80zł, to mi słabo

Co do koszul, to oooo ja mam to samo! Jak śpię w koszuli, to się zawsze budzę z du.pą na wierzchu

Magda, na drugi raz na ból głowy po głodówce, to (poza zjeść coś, wiadmo) - dużo wody, pomaga. Ja po głodówce z kolei zawsze mam ten problem, że żołądek mnie tragicznie boli, jakby się zawiązał w supeł. I muszę wtedy no-spę zażyć, bo mimo że coś zjem, to będzie boleć dalej I znowu jesteś spamerem!

Iwona - litrowy octenisept to Ci się 8 razy zdąży przeterminować

Ja mam w domu właśnie bodajże 50ml, kupiony tak o, bo ktoś jakieś ranki miał, czy coś, nie pamiętam - i mam go do tej pory jeszcze, a kupiony dawno. Nawet sprawdzę przy okazji, czy w ogóle jeszcze ważny, bo mamy go naprawdę długo. A pępucha nie psikamy przecież przez pół roku codziennie, żeby nam miało braknąć

Ja chyba kupię spirytus po prostu, zamiast Octeniseptu.

Kinga, jeszcze 2 sklepy w Bochni mają ten wózek w ofercie, więc zadzwonię i zapytam, czy jest stacjonarnie i jak jest, to podjedziemy go obejrzeć, ale dopiero w połowie listopada
Bo jeden sklep czynny do 18tej, to jeszcze w miarę, ale drugi do 17tej, więc szanse, że TŻ zdąży dojechać z pracy, są słabe...

Medeline, z moich informacji wynika, że jeśli dziecko nie ma AZS i innych skórnych problemów, to BROŃ BOŻE nie dodajemy emolientów do wody i nie smarujemy żadnymi specjalistycznymi mazidłami, bo zdrowej skórze noworodka więcej to zaszkodzi,niż pomoże.

Także też byłabym zdziwiona tym, bo mówi położna, ciekawe co u nas powiedzą. Ale wiesz, ile położnych, tyle opinii, tak samo jest np. z KP, jedne Ci rozpiszą, że masz jeść tylko biały ryż, gotowanego kurczaka i marchewkę, zero przypraw, a inne bardziej doświadczone - że można wszystko. Z pępuchem też: jedne mówią: nie stosować NIC, sam odpadnie, byle osuszać i wietrzyć, inna powie: spirytus, a inna: Octenisept.

Mojakaren, łażenie samo w sobie spoko, gorzej że po całym dniu w pracy i już to było za dużo. Po 2 sklepach w 2 kolejnych już tylko TŻ wysiadał i patrzył czy jest Husky, a ja czekałam w aucie. Jakby był, to miałam podejść.

Ale za to zjedliśmy zaje.biste burgery Jeeezu, nigdy już do McDonalda nie pójdę!!! Jak ktoś jest z Krakowa, to serdecznie polecam Grubą Bułę na Starowiślnej - kulinarny orgazm, a daaawno chciało mi się dobrego wołowego burgera

Niepozorna, a co Ty masz tak wizytę co 5 dni?

Lune, odzywianie odżywianiem, ale w ciąży zapotrzebowanie na magnez jest ogromne, można brać do 750g magnezu dziennie (to jest ok 8 standardowych tabletek).

Ja już pisałam: biorę rano 1x Magnellę, potem w południe 2x Aspargin (magnez+potas) i wieczorem znów 1x Magnellę i przyznam, że jak tego pilnuję, to czuję się naprawdę nieźle.

Wstałam o 1:30 na siku i nie mogę zasnąć Potem dostałam zgagi, zażyłam Gaviscon, chwilę było lepiej, a potem dostalam turbo-zgagi i musiałam już wstać, bo spać nie idzie. Spoko, ciekawe jak pójdę do pracy.. Jeszcze myślałam, żeby iść później, np. na 12:00, bo wtedy przychodzi babka, która mnie będzie zastępować i ja ją uczę, ale na 12:00 musiałabym jechać autobusem A autobus to godzina jazdy + potem jeszcze czekanie na tramwaj, który jeździ co 20 minut. Bo wczoraj zamiast jeździć po mieście na 2 auta, to moje zostało pod pracą i jeździliśmy TŻtowym, więc rano muszę jechać z nim.

Więc mam wybór: albo na 8:00 albo wcale. Zobaczymy o której usnę.

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
U mnie chyba nie twardnie brzuch, przynajmniej czegoś takiego nie zauważyłam. Musi?

Ha do kąpieli chcę dodawać kroplę żelu Babydream, później ew. Olejki do smarowania albo jakiś eco kremik. Parafiny nie widzę sensu używać, sobie jej oszczędzam to i dziecku mam zamiar
Nie musi i lepiej jak nie twardnieje

P.S. Dziecko mi zaraz chyba przez brzuch wyskoczy, tak tam świruje

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

http://www.rossmann.pl/akcja-pielegn...a%20NIEAKTYWNI - promo w rossmanie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 07:06   #57
tygrysek83
Zadomowienie

Dotka, udało Ci się jeszcze usnąć?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 07:53   #58
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam, że w 3 trymestrze wzrost wagi powinien być o 0,5kg na tydzień średnio. Czyli teoretycznie powinnam przytyć jeszcze "tylko" 6kg... Oby zatrzymało się przed 70
Też to czytałam i mam nadzieje, że nie będzie leciało więcej niż te 0.5kg na tydzień.

magda współczuję Ja jak się przez przypadek przegłodzę, to też to zawsze przypłacam turbo bólem głowy potem
ewusia gratulacje

Ja ten octenisept to planowałam 250ml kupić. To za mało?? Nigdy go do niczego nie stosowałam.

Odnośnie emolientów to ja czytałam, że do czasu aż nie ma jakiś problemów to są zbędne. I tak zamierzałam do tej kwestii podejść. Ciekawe co u nas powiedzą na SR w tej kwestii.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy mi zrobi. Z tego wszystkiego zapomniałam ostatnio zapytać. Ale mój gin widzi mnie ostatnio średnio raz na tydzień, więc przegapić to raczej byłoby ciężko.

I zaczynamy dzisiaj 30 tydzień
Stary 2015-10-21, 07:58   #59
MallaMi
Rozeznanie

witam się i ja w nowym wątku
pisałam wczoraj że w zeszłym tyg kupiłam na all kurtkę ciążową i do tej pory jej nie dostałam. na pytanie o numer nadania paczki dostałam maila od sprzedającej że o co mi chodzi bo ona nic z allegro nie dostała że była jakaś sprzedaż i wpłata. rozmawiałam potem przez tel z jej mężem i on twierdzi że nie wie jak ja mogłam kupić aukcję skoro żona ją zakończyła bo kurtka się sprzedała poza allegro. ogólnie zwrócą mi pieniądze, dostałam mail z all że procedura zwrotu jest rozpoczęta, ale dla mnie to jakaś dziwna sprawa. nigdy się z czymś takim nie spotkałam żeby kupić i opłacić zakończoną aukcję. myślę że to jakaś ściema bo kurtka była wystawiona na kup teraz za 70zł, a na aukcjach używki chodzą po 120-140zł więc pewnie jak się zorientowała że może więcej zarobić to zaczęła kombinować. dodam ją do obserwowanych i zobaczę czy za jakiś czas nie wystawi drożej
no i zostałam bez kurtki, a płaszcze się nie dopinają...
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 08:04   #60
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Pewnie, że lepiej jak nie twardnieje. Przynajmniej mniej nerwów. Bo nawet jeśli to jest nieszkodliwe i nie powoduje skracania szyjki, to raczej do przyjemnych nie należy i mnie zawsze w taki niepokój wpędza. Wszystkie różne symptomy sobie wyobrażałam: że będzie mi ciężko, duszno, że będę źle spała, miała żylaki, rozstępy, ale nie brałam pod uwagę twardnienia! Wrrrr....

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

MallaMi mi też to pachnie ściemą... jak szukałam kurtki to chciałam kupić z olx, i babka chętna na sprzedaż, spoko, a następnego dnia napisała, że kurtka zarezerwowana dla kogo innego a potem na all znalazłam ja na aukcji drożej - wisiała jeszcze kilka dni (a to była ta sama osoba wystawiająca)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości