![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
U mnie pisze 28+0 do 31+6 idę w czwartek do niego i nie wiem może już w ten czwartek zrobi to badanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
U mnie jest tak samo, 28-32 więc podejrzewając, że wizyty macie średnio co 3 tygodnie najprawdopodobniej będziecie to USG mieć na następnej. Ja kolejną wizytę mam w 32/33 tydzień więc już by było póznawo na to USG pomiarowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Poszalalam z kolacja :-/ pomiar 157... Mowilam, ze z glodu umre :P
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mezem troche lepiej,ale raczej na zasadzie uprzejmosci,tzn.rozmawiam y ze soba itd ale fizycznie nic (teraz byłoby ciezko jak jesteśmy tyle km od siebie haha), ja mu poza tym jeszcze dlugo nie powiem ze go kocham. Ekipa remontowa niby dzisiaj costam robila,ale...zobaczymy. W razie czego juz pogadalam z jego ciotka i moge w jej mieszkaniu zaczac urzadzac pokoj dziecka :-D a w moim imieniu zadzwonil do firmy bo taki juz jest,że nawet jak jest zle to sie nie wypnie w takich kwestiach :-P Ech wykonczona jestem,od dwoch Godzin pakuje rzeczy w kartony,po co mi tyle szklanek,Kazda Trzeba oddzielnie w folie babelkowa zapakowac,może któraś mi pomoze?:-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja też się nie umawiałam na wypaśne USG. Skoro gin nie polecał tym razem, to mi te 200zł w kieszeni zostanie na kocyki i prześcieradła
![]() UAO, a do lekarza ci sie udało dostać? Na zajęciach z kąpieli położna mówiła, że powinno się dodawać do wody emolienty przez pierwsze 3 miesiące, mówiąc, że to są takie kosmetyki, co nigdy nie uczulają i w ogóle super. Trochę mnie to zaskoczyło, bo jako atopik doświadczyłam np. Physiogelu, że mi nie leży i pi umyciu skóra jest jak ogień, że emolium i oilatum czy balneum też mają różny kaliber i nie powinno tak w ciemno się brać, nie mówiąc już o tym, że dla mnie argument "bo noworodek ma cienką i delikatną skórę "nie jest wytłumaczeniem do stosowania takich leczniczych ,w gruncie rzeczy, preparatów. Poza tym powiedziała, że tańszym zamiennikiem emolientów jest parafina. To przecież zbytnie uproszczenie sprawy! W dodatku na ciul zapychać nieuszkodzoną skórę parafiną? A wy jakie posiadacie informacje?
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje zdanie jest takie że paarfina to syf i nic nie daje tak de facto, bo się nie wchłania i tylko zapycha. Zamierzam używać naturalnych olejów lub ich mieszanek - z tego co wiem je tez można po postu dodać do kąpieli, ale wydaje mi się że raczej już sie odchodzi od wlewania czegoś do wanienki a smarowanie maluszka już po kąpieli się odbywa ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jechałam na pogotowie tylko do szpitala. Zadzwoniłam do lekarza, który tam pracuję i jutro mam wizytę u niego prywatnie.
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja już mam dość tej rwy kulszowej, mam ochote sie rozryczec
![]() Do tego dziś naliczyłam juz 12 razy stwardniał mi brzuch ![]() Też macie tak często? Zazwyczaj mam jak przejdę się z tym bólem do łazienki albo sie przewróce na drugi bok. W nocy wczoraj był twardy 4 razy mnie to obudziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dotka90 a no tak, bo jak już się jedzie na IP to się mówi, że ból nagły itd. faktycznie jesli trwał dłużej to się nie kwalifikuje do przyjęcia...
Szkoda, że nie udało się z wózkiem, a Ty teraz odpoczywaj bo takie łażenie po sklepach też potrafi człowieka umęczyć ![]() baby montana sam fakt, że teraz Wasze stosunki są uprzejme to już dużo, no i widac, że mąż się o Ciebie troszczy. A to mieszkanie ciotki jest na której wyspie? tam gdzie mąż mieszka czy tam gdzie Ty pracujesz?
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem z tą rwą, sama ją mam. Ale na początku to była jakaś masakra. A myślałam, że się załapię do Top Gaduł ![]()
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magda dopiszesz mi wizytę 24 i 29 października? I później jeszcze 25 listopada i 17 grudnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Nie umrzesz, przy 6 czy 7 posiłkach dziennie nie da się umrzeć
![]() medeline ja znowu słyszałam, że jak dziecko nie ma bardzo suchej i wrażliwej skóry to emolienty są zbędne. Nie wiem już co dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ale emolienty mają jeszcze dodatki, co widać czasem na skórze, że sama parafina guzik daje...
To czyli nie jestem sama, też chce dać do mycia olej ze słodkich migdałów, a w razie czego konopny, jeśli na mojej azs się sprawdzi ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- KINGA, mi nawet derma nie kazała używać emolientów non stop, tylko w okresie zaostrzenia. Dlatego trochę jestem zdziwiona UAO,dobrze, że Masz umówioną wizytę! Kciuki! LUNE, czy no spę i magnez zazywasz?
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Matko muszę się douczyć z tego co dodawać do kąpieli, bo ja to nawet się jeszcze nad tym nie zastanawiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Nie jadłam nospy ani magnezu. W czwartek mam wizyte wiec niedługo. Lekarz mówił że nie musze brac witamin skoro sie dobrze odzywiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No ale poza tymi emolientami to nie polecala szczególnie nic. Emolient i alantan/ bepanthen do pupy, żadnych sudocremow
To LUNE zacznij jeść, bo samo nie przejdzie
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-20 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Za duzo emocji na dzisiejszy dzien, glowa mnie bardzo boli, cisnienie tez bez rewelacji.... Ide spac, dobranoc wszystkim
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kapiel mam takie same poglady jak dużo z was. bede myc zelem z weledy,jesli nie podpasuje to poszukam innego bio,a poza tym tylko olejek migdalowy i nic wiecej. Sudocrem kupilam na wszelki wypadek, bo tu nie maja,ale mam nadzieje ze nie bede musiala go uzyc. Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja do kapieli uzywalam zelu z Hippa od 1 dnia zycia, potem tez z Babydream
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie przestał twardnieć w nocy ale to chyba przez to, że mam niespokojne noce i się teraz wiercę z lewego na prawy bok. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
U mnie chyba nie twardnie brzuch, przynajmniej czegoś takiego nie zauważyłam. Musi?
Ha do kąpieli chcę dodawać kroplę żelu Babydream, później ew. Olejki do smarowania albo jakiś eco kremik. Parafiny nie widzę sensu używać, sobie jej oszczędzam to i dziecku mam zamiar ![]()
#55 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny współczuję wam tego twardnienia to nic miłego. Ja odpukać miałam tylko raz i mam nadzieje, że więcej mnie to nie spotka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Magdusia, pozaznaczaj jeszcze w I poście płeć kolorkami
![]() Viki, zapomniałam Ci podziękować za zdjęcie koszyka w poprzednim wątku ![]() ![]() Co do koszul, to oooo ja mam to samo! Jak śpię w koszuli, to się zawsze budzę z du.pą na wierzchu ![]() Magda, na drugi raz na ból głowy po głodówce, to (poza zjeść coś, wiadmo) - dużo wody, pomaga. Ja po głodówce z kolei zawsze mam ten problem, że żołądek mnie tragicznie boli, jakby się zawiązał w supeł. I muszę wtedy no-spę zażyć, bo mimo że coś zjem, to będzie boleć dalej ![]() ![]() Iwona - litrowy octenisept to Ci się 8 razy zdąży przeterminować ![]() Ja mam w domu właśnie bodajże 50ml, kupiony tak o, bo ktoś jakieś ranki miał, czy coś, nie pamiętam - i mam go do tej pory jeszcze, a kupiony dawno. Nawet sprawdzę przy okazji, czy w ogóle jeszcze ważny, bo mamy go naprawdę długo. A pępucha nie psikamy przecież przez pół roku codziennie, żeby nam miało braknąć ![]() Ja chyba kupię spirytus po prostu, zamiast Octeniseptu. Kinga, jeszcze 2 sklepy w Bochni mają ten wózek w ofercie, więc zadzwonię i zapytam, czy jest stacjonarnie i jak jest, to podjedziemy go obejrzeć, ale dopiero w połowie listopada ![]() Bo jeden sklep czynny do 18tej, to jeszcze w miarę, ale drugi do 17tej, więc szanse, że TŻ zdąży dojechać z pracy, są słabe... Medeline, z moich informacji wynika, że jeśli dziecko nie ma AZS i innych skórnych problemów, to BROŃ BOŻE nie dodajemy emolientów do wody i nie smarujemy żadnymi specjalistycznymi mazidłami, bo zdrowej skórze noworodka więcej to zaszkodzi,niż pomoże. Także też byłabym zdziwiona tym, bo mówi położna, ciekawe co u nas powiedzą. Ale wiesz, ile położnych, tyle opinii, tak samo jest np. z KP, jedne Ci rozpiszą, że masz jeść tylko biały ryż, gotowanego kurczaka i marchewkę, zero przypraw, a inne bardziej doświadczone - że można wszystko. Z pępuchem też: jedne mówią: nie stosować NIC, sam odpadnie, byle osuszać i wietrzyć, inna powie: spirytus, a inna: Octenisept. Mojakaren, łażenie samo w sobie spoko, gorzej że po całym dniu w pracy i już to było za dużo. Po 2 sklepach w 2 kolejnych już tylko TŻ wysiadał i patrzył czy jest Husky, a ja czekałam w aucie. Jakby był, to miałam podejść. Ale za to zjedliśmy zaje.biste burgery ![]() ![]() Niepozorna, a co Ty masz tak wizytę co 5 dni? ![]() Lune, odzywianie odżywianiem, ale w ciąży zapotrzebowanie na magnez jest ogromne, można brać do 750g magnezu dziennie (to jest ok 8 standardowych tabletek). Ja już pisałam: biorę rano 1x Magnellę, potem w południe 2x Aspargin (magnez+potas) i wieczorem znów 1x Magnellę i przyznam, że jak tego pilnuję, to czuję się naprawdę nieźle. Wstałam o 1:30 na siku i nie mogę zasnąć ![]() ![]() Więc mam wybór: albo na 8:00 albo wcale. Zobaczymy o której usnę. ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Cytat:
![]() P.S. Dziecko mi zaraz chyba przez brzuch wyskoczy, tak tam świruje ![]() ---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- http://www.rossmann.pl/akcja-pielegn...a%20NIEAKTYWNI - promo w rossmanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Dotka, udało Ci się jeszcze usnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magda współczuję ![]() ![]() ewusia gratulacje ![]() Ja ten octenisept to planowałam 250ml kupić. To za mało?? Nigdy go do niczego nie stosowałam. Odnośnie emolientów to ja czytałam, że do czasu aż nie ma jakiś problemów to są zbędne. I tak zamierzałam do tej kwestii podejść. Ciekawe co u nas powiedzą na SR w tej kwestii. ![]() Cytat:
![]() ![]() I zaczynamy dzisiaj 30 tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
witam się i ja w nowym wątku
![]() pisałam wczoraj że w zeszłym tyg kupiłam na all kurtkę ciążową i do tej pory jej nie dostałam. na pytanie o numer nadania paczki dostałam maila od sprzedającej że o co mi chodzi bo ona nic z allegro nie dostała że była jakaś sprzedaż i wpłata. rozmawiałam potem przez tel z jej mężem i on twierdzi że nie wie jak ja mogłam kupić aukcję skoro żona ją zakończyła bo kurtka się sprzedała poza allegro. ogólnie zwrócą mi pieniądze, dostałam mail z all że procedura zwrotu jest rozpoczęta, ale dla mnie to jakaś dziwna sprawa. nigdy się z czymś takim nie spotkałam żeby kupić i opłacić zakończoną aukcję. myślę że to jakaś ściema bo kurtka była wystawiona na kup teraz za 70zł, a na aukcjach używki chodzą po 120-140zł więc pewnie jak się zorientowała że może więcej zarobić to zaczęła kombinować. dodam ją do obserwowanych i zobaczę czy za jakiś czas nie wystawi drożej ![]() no i zostałam bez kurtki, a płaszcze się nie dopinają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że lepiej jak nie twardnieje. Przynajmniej mniej nerwów. Bo nawet jeśli to jest nieszkodliwe i nie powoduje skracania szyjki, to raczej do przyjemnych nie należy i mnie zawsze w taki niepokój wpędza. Wszystkie różne symptomy sobie wyobrażałam: że będzie mi ciężko, duszno, że będę źle spała, miała żylaki, rozstępy, ale nie brałam pod uwagę twardnienia! Wrrrr....
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- MallaMi mi też to pachnie ściemą... jak szukałam kurtki to chciałam kupić z olx, i babka chętna na sprzedaż, spoko, a następnego dnia napisała, że kurtka zarezerwowana dla kogo innego a potem na all znalazłam ja na aukcji drożej - wisiała jeszcze kilka dni (a to była ta sama osoba wystawiająca)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.