![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pedagogika-prosze o opinię!
Ja będę teraz na czwartym roku pedagogiki na AP hehe i starsznie mi się nie chce
![]() Jak pomyślę, że październik coraz bliżej to... gaga87 pozdrowionka ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
hejka! ja teraz pisze licencjat ze społecznej. macie jakieś fajne linki pod ręka, które choćby "podpowiadają " jak pisac
![]() ![]()
![]() |
#33 |
xxyy
|
a czy ktoras z Was, wybrala moze jakos specjalnosc pracę socjalną? bo zastanawiam sie miedzy praca socjalna a spoleczno-opiekuncza... i nie wiem juz co lepsze
![]()
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz zaczynam IV PPiW na AP. Może się znamy? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Buena
![]() Sammiro ja moge Ci odpowiedziec - Buena jest na pedagogice spoleczno opiekunczej. Wiem, bo sama bede ja zaczynac od pazdziernika i Buena stala sie moja skarbnica wiedzy odnosnie tych studiow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Skończyłam pedagogikę rodzinną i ogólną
![]() Ogólnie nie jest ciężko, choć uczyć się trzeba i są przedmioty dość trudne (logika, statystyka, metodologia badań). Myślę, że to zależy od uczelni i wykładowców, ja w trakcie studiów miałam mnóstwo egzaminów, zaliczeń, pisałam dużo referatów, konspektów, recenzji książek, filmów itp. Miałam też dość dużo praktyk w różnych ośrodkach. Przedmioty: pedagogiki: ogólna, społeczna, pracy, opiekuńczo- wych., specjalna, porównawcza, resocjalizacyjna, socjologia ogólna, edukacji, wykład monograficzny, historia, teoria wych., filozofia, psychologia rozwojowa, rodziny, organizacji i kierowania, logopedia, diagnoza społeczna, dydaktyka, zarządzanie w oświacie, badanie jakości w oświacie, konwersatorium, diagnoza i terapia pedagogiczna, aksjologia pedagogiczna, metodyka nauczania przedmiotów pedagogicznych, pedeutologia, opieka socjalna, zastępcza, edukacja kulturalna, warsztaty kultury języka, media w edukacji, antropologia kulturowa, j. angielski, andragogika, praca socjalna, polityka społeczna, edukacja ekologiczna. warsztaty umiejętności pedagogicznych. Pewnie o kilku zapomniałam, bo troszkę tego było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Mańana odezwij sie bo gdzies zniknelas
![]() a myslalas o innych specjalnosciach? na ped. ogolnej mozesz sobie wybierac bo 3 bodajze roku rozne specjalnosci np. andragogike, resocjalizacje, opieke społ itd.. ale sa tez inne specjalizacje, np. w systemie studia 3 letnie (licencjackie) + 2 letnie uzupelniajace magisterskie. Ja wlasnie skonczylam licencjat KIERUNEK - PEDAGOGIKA, SPECJALNOSCI - EDUKACJA ELEMENTARNA Z J. ANGIELSKIM. Szczerze polecam Ci przejrzenie informatora... mi sie nawet nie snilo ze bede miala taka fajna specjalnosc :P w Poznaniu sa np. jeszcze inne specjalnosci jak Eduk. Element. z j. niemieckim... z przyrodoznawstwem... z informatyka.. i wiele innych ale to juz jak chcesz zostac nauczycielka a nie pedagogiem :P
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Czy wiecie gdzie na Śląsku można zrobić kurs z oligofrenopedagogiki i czy sam kurs wystarczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
ja między innymi jestem na 3 roku oligofrenopedagogiki z informatyką i nie jest źle, poza tym jest o wiele ciekawiej niż na zwykłej pedagogice, a co najważniejsze po tym akurat kierunku jest na pewno większa perspektywa pracy, niż po typwym kierunku o nazwie "padagogika", bo po pedagogice, bez jakiejś specjalizacji przedmiotowej może być trudno uzbierać nawet pół etatu
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Wioletta M- sam kurs nie wystarczy, muszą być albo studia licencjackie, magisterskie uzupełniające, lub podyplomowe
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak na razie sam kurs starcza, ale: jak chcesz uczyc w klasach wyższych niż 1-3 musisz mieć jeszcze jakiś przedmiot skonczony. Poza tym obawiam sie, ze niedługo sam kurs bedzie niewystarczajacy. Polecam zrobienie podyplomówki, nawet po licencjacie, w Sosnowcu, w szkole budynku KBO (ta sama ulica co ZUS), studia to 3 semestry w jeden rok, cena całości - 2400zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Kurs wystarczy pod warunkiem, ze ma się juz licencjat przynajmniej. Pracuję w szkole integracyjnej i część nauczycieli ma kurs (oczywiście maja też przedmiot zrobiony, czyli tytuł licencjata lub mgr). Ale kurs daje uprawnienia do pracy w zawodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
buuuuu sorki za dubelek
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Atram u mnie logika była na pierwszym roku z conajmniej dziwnym wykładowcą (ćwiczeń nie mieliśmy) i był to przedmiot zaliczeniowy gdzie nikt nie miał z tym problemu ![]() U mnie właśnie na pedagogice społeczno-opiekuńczej można było teraz wybrać przedmioty z pracy socjalnej (wcześniej o to pytałaś), tak jak wyżej napisałam ja wybrałam terapię i poradnictwo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Ale liczy się to, co będziesz miała napisane na dyplomie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;2665002]Kurs wystarczy pod warunkiem, ze ma się juz licencjat przynajmniej. Pracuję w szkole integracyjnej i część nauczycieli ma kurs (oczywiście maja też przedmiot zrobiony, czyli tytuł licencjata lub mgr). Ale kurs daje uprawnienia do pracy w zawodzie.[/QUOTE]
Jeżeli jest tytuł licencjata lub wyższy, to pewnie, że kurs jak narazie wystarcza, ale przepisy zmieniają się jak w kalejdoskopie i już za niedługo na wszytsko trzeba będzie mieć formalny papier uczelniany a nie kursowy. Takie czasy.
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
ja jestem na 3 roku pedagogiki socjalnej, kierunek mi się bardzo podoba
![]() ![]() Jedyne, co mnie strasznie denerwuje w mojej szkole, to tryb przyznawania stypendiów naukowych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie skończyłam tą uczelnię i metodologia z dr Emilem Szewczykiem była straszna, ale dało się przeżyć ![]() Kto jest Twoim promotorem jeśli mogę zapytać? Może znam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
gaga87 gdzie idziesz na studia,jakie miasto? Ja też zaczynam pedagogikę bo zmieniłam kierunek z filologii rosyjskiej i idę do Bydgoszczy na UKW. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ojoj i myslicie, ze ten dr Szewczyk bedzie mnie uczyl??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ja idę na AP do Krakowa, pedagogika spoleczno opiekuncza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moim promotorem jest z przydziału, bo samemu sobie nie można było wybrać ![]() ![]() ![]() A Twoim kto był? gaga87 nie wiem czy będzie Cię uczył, ja z nim mialam zajęcia na trzecim roku, ale nie jest naprawdę taki straszny jak o nim mówią ![]()
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2006-09-07 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buena Dzidzia nie znam Twojego promotora, ja pisałam pracę mgr u dr Anny Aleksander ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Studiuję pedagogikę na UW i dla mnie to najlepsze studia na świecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u mnie Emil pytał zadań przy tablicy hehe, no i to prawda, że na obecność jest uczulony, i zadaje zadanie specjalne na kilka stron z socjometrii ![]() ![]() Gdyby wiedział, że tak się o nim na Wizażu papla ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zadania przy tablicy były super ![]() ![]() Życzę powodzenia, gdybyście miały jakieś pytania śmiało piszcie na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie jest ciężko, aczkolwiek- jak wiadomo, jest to opinia bardzo subiektywna. Kierunek ogólnorozwojowy i uważam, że całkiem ciekawy.
Oj tak. To była równiez moja zmora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Emil Emilem,ja sie bardzo ciesze ze zmienilam pedagogike z UJ na ta na AP.Tylko czemu moja promotorka taka rozlazła jest-jakby mogla to by w nieskoncznosc gadala
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.