Najmniej trwałe perfumy Profvmum roma Amouage - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 18:55   #31
kalotinos24
Raczkowanie

Dot.: Najmniej trwałe perfumy Profvmum roma Amouage

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nie rozumiem o co Ci chodzi . Psikam za uszy, na szyję, czasami na kark i czuję potem jak się rozwija, jak długo pachnie, słyszę czy inni też czują itp. Co ma mnie więcej obchodzić? Na ręku testuję ew. czy w ogóle zapach będzie mi sie podobał, czy jest w moim guście ale nie oceniam w ten sposób jak się będę w nim czuła, jak długo pachnie, czy jest przestrzenny czy bliskoskórny
To teraz ja nie rozumiem jeśli psikasz na rękę będą c w perfumerii testujesz dane perfumy? to chyba czujesz zapach mniej więcej jak będzie pachniał globalnie czy ja dobrze rozumuje??
Stary 2015-10-25, 19:00   #32
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalotinos24 Pokaż wiadomość
To teraz ja nie rozumiem jeśli psikasz na rękę będą c w perfumerii testujesz dane perfumy? to chyba czujesz zapach mniej więcej jak będzie pachniał globalnie czy ja dobrze rozumuje??
Nigdy tak samo nie odbierzesz zapachu psikając na rękę i używając globalnie, inny jest odbiór, inna projekcja...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 19:08   #33
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Nigdy tak samo nie odbierzesz zapachu psikając na rękę i używając globalnie, inny jest odbiór, inna projekcja...
Ok rozumiem i dziękuje za odpowiedź, panią moderator proszę o usunięcie wątku nikt nie ma nic do dodania to po prosze o usunięcie topicu.
Stary 2015-10-25, 19:10   #34
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
poza tym, co napisała Asia - całkiem źle rozumujesz. Perfumy mogę super pachnieć na nadgarstku, a noszone globalnie męczyć czy nawet powodować migreny czy odruch wymiotny. Albo zwyczajnie - nie zachwycać. Perfumy testujemy (my, perfumomaniacy) - najpierw na nadgarstku, żeby mieć pojęcie, jak pachną, potem, jeśli się sprawdzą - globalnie, żeby wiedzieć, jakie mają parametry użytkowe i czy globalnie nam pasują. I bywa, że na nadgarstku pachną super, a globalnie już nie, albo odwrotnie - na nadgarstku tak sobie, a globalnie zachwycają. A żeby sprawdzić trwałość, zawsze możesz wziąć dzień wolny, podkręcić ogrzewanie i paradować na golasa - skoro uważasz, że ubranie tak przekłamuje walory użytkowe perfum.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 19:15   #35
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
poza tym, co napisała Asia - całkiem źle rozumujesz. Perfumy mogę super pachnieć na nadgarstku, a noszone globalnie męczyć czy nawet powodować migreny czy odruch wymiotny. Albo zwyczajnie - nie zachwycać. Perfumy testujemy (my, perfumomaniacy) - najpierw na nadgarstku, żeby mieć pojęcie, jak pachną, potem, jeśli się sprawdzą - globalnie, żeby wiedzieć, jakie mają parametry użytkowe i czy globalnie nam pasują. I bywa, że na nadgarstku pachną super, a globalnie już nie, albo odwrotnie - na nadgarstku tak sobie, a globalnie zachwycają. A żeby sprawdzić trwałość, zawsze możesz wziąć dzień wolny, podkręcić ogrzewanie i paradować na golasa - skoro uważasz, że ubranie tak przekłamuje walory użytkowe perfum.
To dlatego dziwnie na mnie patrzyli w quality kiedy po prosiłem o próbkę jednego zapachu Amouage Opus VI (ehh cholercia nie mogę zdzierżyć jak bardzo jestem rozczarowany tym zapachem firmą)
no nić jeśli ktoś ma coś do dodania to zapraszam jeśli nie pani moderator czyń swoją powinność
Stary 2015-10-25, 19:34   #36
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
....no nić jeśli ktoś ma coś do dodania to zapraszam jeśli nie pani moderator czyń swoją powinność
W tym serwisie nie usuwa się topików po to, aby kolejni użytkownicy mogli korzystać z zamieszczonych treści, bo część problemów (tudzież ich rozwiązań) bywa podobna. Topiki można co najwyżej zamknąć lub przesunąć do innego wątku, ale ten topik jest na tyle oryginalny, że chyba warto go zostawić potomnym na pamiątkę Jakby jeszcze ktoś gromy sadził na trwałość perfum
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 21:00   #37
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
A jesteś pewien , że nie masz problemów z węchem ? co najmniej 4 z tej listy to trwałość minimum 8-10-godzina .
Tez mi to przyszlo na mysl Bo niektore opisy az niewiarygodne np uciekajace PR - ja je czuje caly caly dzien

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Ale to nie jest topic o najtrwalszych zapachów tylko wręcz przeciwnie o tych które gasna w ciągu ok 2 godzin.

Do sprawy podchodze normalnie tak jak mówiłem cerę mam mieszaną (mało tego z tendencją do przetłuszczania sie )
Aplikowanie perfum po calości nie ma kompletnie sensu dziewczyny bo wtedy perfumy mają stycznosć z ubraniami a jak wiadomo ciuchy trzymają zapach tygodniami nawet te żenująco nietrwałe jak np Wild Lavender Villoressiego czy Profvmum Roma Aqua e Zucherro(a tak swoją droga perfumy tej firmy mają specyficzną konsystencję tłusty filtr osiada na skórze tylko jest jedno ale, ten tłuszcz zostaje dłużej niż zapach nie wiem co producent miał na myśli)
Dzisiaj będąc w perfumerii najpierw wizyta w quality rano ok 10(więc węch wypoczęty skóra umyta czysta) psiknąłem Amouage (nie wiem cały czas próbuję sobie wmówić że amouage to taki luksus i zapachy mają trwałe)no niestety kolejny zawód Amouage Jubilation XXV o cenie nie będe pisał kto ma jako tako pojęcie o tych zapach wie ile kosztuje flaszka no i porażka po wyjściu z perfumerii przeszedłem się po 30 minutach właściwie koniec .:trwałość od 0 do 10 0 projekcja ..czy można dać ujemne punkty ?
Nic to pojechałem do pobliskiej arkadii gdzie znajduje się douglas myślę sobie pewnie Tom Ford dostaje pochlebne opinie spróbuje serie prywatną Oud Wood (cena podobna jak Amouage coś ok 8 stów)chyba tak brzmi nazwa zapachu nic z tego trwałość kiepska projekcja o jakiej tu projekcji i mocarności mówimy żadna.
Moja przygoda z perfumami nie trwa długo a już czas ją kończyć.
A co do perfum to tak już napiszę na koniec,że to naprawdę szkoda kasy wyobraźcie sobie wydać ok 5 stów na coś co pachnie tylko przez godzinę(tak swoją droga chciałbym tyle zarabiać)czy to nie absurd...?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Tak jak pisałem poprzednio szósteczko aplikowanie globalne mija się kompletnie z celem a dlaczego... dlatego,że zapach siłą rzeczy ląduje na ubraniach a na rzeczach nawet najsłabsze zapachy czuć kilka czy kilkanaście dni a to chyba nie o to chodzi (no chyba że jeśli tak oceniacie parametry zapachów no to nie mam pytań)mam prośbę zrób sobie eksperyment psiknij swój zapach na skore ubierz się po 2 godzinach zdejmij ubranie i załóż coś innego na sobie, gwarantuje ci zapach uleci podczas gdy poprzedni ciuch który ubrałaś będzie pachniał cały dzień. Tylko czy to aby na pewno o to chodzi??
Co ma cera do skory Trwalosc mozna wiazac ze stanem ciala, a nie tym jaka cera Chyba ze ktos sie po twarzy psika Mozna miec tlusta cer a cialo tluste Globalne testowanie nie musi miec stycznosco z ubraniami
PR sa oleiste, bo przeciez maja +-40% olejkow, to i oleiste Tluszcz bardzo wzmaga zapach, wiec jak PR nie czujesz po 2h, to na 99% problemy z wechem Wiekszosc Polakow ma niespecjalny wech - takie moje zdanie A perfumoholicy maja wrazliwy, wrecz nadwrazliwy

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Nie, zle rozumiesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 21:05   #38
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Tez mi to przyszlo na mysl Bo niektore opisy az niewiarygodne np uciekajace PR - ja je czuje caly caly dzien

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Co ma cera do skory Trwalosc mozna wiazac ze stanem ciala, a nie tym jaka cera Chyba ze ktos sie po twarzy psika Mozna miec tlusta cer a cialo tluste Globalne testowanie nie musi miec stycznosco z ubraniami
PR sa oleiste, bo przeciez maja +-40% olejkow, to i oleiste Tluszcz bardzo wzmaga zapach, wiec jak PR nie czujesz po 2h, to na 99% problemy z wechem Wiekszosc Polakow ma niespecjalny wech - takie moje zdanie A perfumoholicy maja wrazliwy, wrecz nadwrazliwy

Dokładnie tak mają ten charakterystyczny filtr tłusty,właśnie nie mam problemu z węchem wszystko jest w porządku zatoki i nos wszystko w normie
I co ciekawe ten filtr pozsotaje na skórze ok 2 godzin natomiast zapach(Aqua e Zucherro)zmika po godzinie nawet po 45 minutach
Mało tego robilem przerwy kilku dniowe w testowaniu tzn jeden dzień dwa zapachy następnego i jesze następnego dnia przerwa np w poniedziałek dawałem z próbki 2 zapachy jeden na jedną łapkę drugi na druga rano ok 10,następnie 2 dni przerwy i kolejne zapachy szły.
Stary 2015-10-25, 21:23   #39
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak mają ten charakterystyczny filtr tłusty,właśnie nie mam problemu z węchem wszystko jest w porządku zatoki i nos wszystko w normie
I co ciekawe ten filtr pozsotaje na skórze ok 2 godzin natomiast zapach(Aqua e Zucherro)zmika po godzinie nawet po 45 minutach
Mało tego robilem przerwy kilku dniowe w testowaniu tzn jeden dzień dwa zapachy następnego i jesze następnego dnia przerwa np w poniedziałek dawałem z próbki 2 zapachy jeden na jedną łapkę drugi na druga rano ok 10,następnie 2 dni przerwy i kolejne zapachy szły.
A czy tylko Ty ich na sobie nie czułeś czy osoby trzecie też ich na Tobie nie czuły? Jeśli one również nie czuły, to po prostu nie są to zapachy stworzone dla Ciebie
Ale np moja Mama nie czuje moich zapachów, poza Słoniem i Angelem, które ja czuję i to mocno na mnie. I nie jest to kwestia ich mocy ani nosa tylko mózgu.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-25, 21:34   #40
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
A czy tylko Ty ich na sobie nie czułeś czy osoby trzecie też ich na Tobie nie czuły? Jeśli one również nie czuły, to po prostu nie są to zapachy stworzone dla Ciebie
Ale np moja Mama nie czuje moich zapachów, poza Słoniem i Angelem, które ja czuję i to mocno na mnie. I nie jest to kwestia ich mocy ani nosa tylko mózgu.
kompletnie nic podkładałem rękę w pracy koledze nic absolutnie nie czuł a było to rano pamiętam to samo było z Opusem VI dokładnie w piątek przed pracą rano przed 9 aby upewnić się zostałem trochę w domu ok 15 minut,aby zapach spokojnie osiadł i nic właściwe kiedy pojawiłem się w pracy już wtedy nos miałem wtopiony w rękę kolega z którym pracuje nic nie poczuł
Stary 2015-10-25, 21:40   #41
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ale ja nikogo nie zamierzam przekonywać szóstko to jeszcze raz napisze aplikowanie perfum np w okolicach międzybiuścia u kobiet czy na klatę u facetów nie ma absolutnie sensu bo zaraz ubierzesz ubranie które wchłonie zapach dokładnie tak, jeśli tak oceniamy trwałość zapachu tzn że coś tu nie gra chyba,że tak rzeczywiście należy to robić
Cytat:
Ale poczekaj aplikowanie globalnie mija się z celem dokładnie tak bo wtedy ubranie czuć cały dzień nie twoją skore .
ale zaraz zaraz , perfum się używa po to , żeby nimi pachnieć , a ubrania się pierze , więc kompletnie nie rozumiem dylematu . Jeżeli przy aplikacji na skórę trochę perfum osiądzie na ubraniu i zapach perfum na ciuchach ci przeszkadza, to na litość boską istnieje coś takiego jak woda i proszek do prania

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 21:45   #42
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
kompletnie nic podkładałem rękę w pracy koledze nic absolutnie nie czuł a było to rano pamiętam to samo było z Opusem VI dokładnie w piątek przed pracą rano przed 9 aby upewnić się zostałem trochę w domu ok 15 minut,aby zapach spokojnie osiadł i nic właściwe kiedy pojawiłem się w pracy już wtedy nos miałem wtopiony w rękę kolega z którym pracuje nic nie poczuł
Czyli po prostu Ty i testowane zapachy nie jesteście kompatybilni
Na mnie La Vie Est Belle Lancome wcale nie pachnie. Chociaż na innych osobach jest potężnym zapachem.
A z perfumami jak z ludźmi - nie każdy musi nas lubić.

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-25, 21:59   #43
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Czyli po prostu Ty i testowane zapachy nie jesteście kompatybilni
Na mnie La Vie Est Belle Lancome wcale nie pachnie. Chociaż na innych osobach jest potężnym zapachem.
A z perfumami jak z ludźmi - nie każdy musi nas lubić.
Ok tylko dlaczego kosztują tyle kasy czyli wysoka cena nie idzie w parze z jakością perfum bo przecież można kopic perfumy na bazarze i nie mówię że to jest złe nie każdego jest stać na wydanie takiej kasy na coś co pachnie mniej niż przyzwoite 2 godziny coś mi tu śmierdzi,ale to już temat na inną historię
Stary 2015-10-25, 22:17   #44
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Ok tylko dlaczego kosztują tyle kasy czyli wysoka cena nie idzie w parze z jakością perfum bo przecież można kopic perfumy na bazarze i nie mówię że to jest złe nie każdego jest stać na wydanie takiej kasy na coś co pachnie mniej niż przyzwoite 2 godziny coś mi tu śmierdzi,ale to już temat na inną historię
Aha, czyli cały ten wątek założyłeś po to, żeby wmawiać nam i przede wszystkim samemu sobie, że nie ma sensu wydawać pieniędzy na porządne perfumy, bo niby mają taką samą trwałość, jak podróby z bazaru. Chcesz, to kup sobie odpowiednik, tylko nie oczekuj poparcia na forum miłośników dobrych perfum. Osobiście wolę wydać 800 zł na takie Profvmvm Roma, które starczą mi chyba do końca życia, bo są tak trwałe i mocne. No i przy okazji bosko pachną, ale w końcu Ciebie sam zapach i nuty w ogóle nie interesują, tylko trwałość mierzona na ręce...
Stary 2015-10-25, 22:19   #45
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Bo człek jest istotą bardzo skomplikowaną. Żaden producent, poza markami aut luksusowych w cenie ponad 1 mln $, nie da Ci gwarancji, że ich produkt będzie niezawodny. Tym bardziej producent perfum, które nie dosyć, że na każdym układają się inaczej, to i każdy odbiera inaczej. To są perfumy o wysokiej jakości składników, m.in. stąd ich wysoka cena, ale jakość ta nie ma nic wspólnego z odbiorem efektu końcowego. Te akurat perfumy z Tobą nie chcą współpracować. I tyle.

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-25, 22:34   #46
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Aha, czyli cały ten wątek założyłeś po to, żeby wmawiać nam i przede wszystkim samemu sobie, że nie ma sensu wydawać pieniędzy na porządne perfumy, bo niby mają taką samą trwałość, jak podróby z bazaru. Chcesz, to kup sobie odpowiednik, tylko nie oczekuj poparcia na forum miłośników dobrych perfum. Osobiście wolę wydać 800 zł na takie Profvmvm Roma, które starczą mi chyba do końca życia, bo są tak trwałe i mocne. No i przy okazji bosko pachną, ale w końcu Ciebie sam zapach i nuty w ogóle nie interesują, tylko trwałość mierzona na ręce...
ja się wcale nie gniewam szanuje twoją wypowiedź jak i inne watki na które się wypowiadasz interesuje mnie tylko i wyłącznie jak z tymi perfumami jest powiedziałem o tych z bazaru bo nie wszyscy mogą sobie pozwolić na pełny flakon chociażby Profvmum Roma i wiesz dziwie się trochę temu bo chyba przyznasz,że wydając tyle kasy człowiek ma prawo oczekiwać naprawdę dobrej jakości i przede wszystkim trwałości obojętnie czy skóra jest taka czy siaka.Dla mnie to oczywista oczywistość

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Bo człek jest istotą bardzo skomplikowaną. Żaden producent, poza markami aut luksusowych w cenie ponad 1 mln $, nie da Ci gwarancji, że ich produkt będzie niezawodny. Tym bardziej producent perfum, które nie dosyć, że na każdym układają się inaczej, to i każdy odbiera inaczej. To są perfumy o wysokiej jakości składników, m.in. stąd ich wysoka cena, ale jakość ta nie ma nic wspólnego z odbiorem efektu końcowego. Te akurat perfumy z Tobą nie chcą współpracować. I tyle.
Wiesz nie zdziwił bym się gdyby tylko te ok mają taki składnik który nie działa z moją skórą,ale jak widziałaś lista jest spora Amouage Profvmum Roma Lorenzo Villoresi Tom Ford jean Charles Brosseau Montale
Stary 2015-10-25, 23:04   #47
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz nie zdziwił bym się gdyby tylko te ok mają taki składnik który nie działa z moją skórą,ale jak widziałaś lista jest spora Amouage Profvmum Roma Lorenzo Villoresi Tom Ford jean Charles Brosseau Montale
Nie wiem jak pozostałe, ale Montale jedzie na dwóch wspólnych bazach. Jedna ma moc zabójczą, druga mniejszą, ale i tak dużą w porównaniu z innymi producentami. Więc jeśli na Tobie Montale nie pachnie, to może jesteś Obcy? Innego wytłumaczenia nie ma, o ile zapachy były dobrze przechowywane a temperatura w czasie testowania nie przekraczała granicy 0°C-30°C. W temperaturach minusowych i w czasie upałów perfumy zachowują się inaczej niż normalnie, i jest to całkowicie naturalne, bo chemia ma swoje ograniczenia. I to by było na tyle, w tym temacie, z mojej strony.

- Terry Pratchett
Stary 2015-10-26, 00:18   #48
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
ja się wcale nie gniewam szanuje twoją wypowiedź jak i inne watki na które się wypowiadasz interesuje mnie tylko i wyłącznie jak z tymi perfumami jest powiedziałem o tych z bazaru bo nie wszyscy mogą sobie pozwolić na pełny flakon chociażby Profvmum Roma ....
Każdy z nas dysponuje określonym zasobem gotówki, ma rozwinięty jakiś światopogląd i określa swoje potrzeby w zależności od tych dwóch i jeszcze wielu innych zmiennych. Niektórzy potrzebują samochodu, inni biżuterii, a nam radość i szczęście sprawiają perfumy. Nie każdy potrzebuje PR, nie każdemu sprawiają one radość. Jednych na nie stać a innych nie, jedni zrobią wszystko, aby je mieć, innym wystarczą średnio i niskopółkowe wyroby przemysłu perfumeryjnego. To wolny kraj i nikt nikogo nie obliguje do wydawania kilku stówek na flakonik perfum.
Większość z nas - miłośników perfum jest w stanie wyczuć, czy perfumy są ze składników wysokiej jakości, czy z tanich przemysłowych syntetyków, których woń chociaż ładna w odbiorze większości ludzi, to jednak nie do końca zadowala nasze gusta. Część ludzi może nie wiedzieć, o czym mowa tak samo, jak niewprawne ucho nie odróżni wirtuoza od dobrej klasy muzyka. Ale to, że czegoś nie jest się w stanie wyczuć/zauważyć nie oznacza, że to nie istnieje.
Nam perfumy sprawiają radość, a ponieważ są z dobrych jakościowo i drogich składników to kosztują. Każdy wydaje na to, na co ma ochotę i tyle.

Cytat:
....i wiesz dziwie się trochę temu bo chyba przyznasz,że wydając tyle kasy człowiek ma prawo oczekiwać naprawdę dobrej jakości i przede wszystkim trwałości obojętnie czy skóra jest taka czy siaka.Dla mnie to oczywista oczywistość
Przerobiliśmy temat wzdłuż i wszerz, ale widać forumowicz nie zrozumiał, że źle opracował sobie procedurę testów. Perfumy nie przywierają do skóry pancerną warstwą odporną na mycie, ścieranie, dotykanie, itp, itd. Podobno tylko zapach skunksa utrzymuje się tygodniami mimo wielokrotnego prania i czyszczenia - no ale nie wiem, czy ktokolwiek chciałby tak pachnieć, mimo niewątpliwej trwałości i sillage tego zapachu.
Na nas się perfumy trzymają, często dłużej, niż byśmy tego chcieli, dlatego nam nie jest żal wydawać na perfumy, a ponieważ na nas zapachy trzymają się po kilka, a bardzo często po kilkanaście godzin to wiemy, za co płacimy. A jeśli na tobie nic się nie trzyma, jak twierdzisz, to zawsze możesz zrezygnować z perfum i nie będzie dylematów
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-26, 07:46   #49
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam sie, ze to jednak problem z wechem, owy tlusty film jest nosnikiem zapachu, wiec sam nie ma racji pozostac

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Kosztuja, bo sa tego warte, na prawie kazdym mega trwale
To, ze kolega nic nie czuje, zadenargument, moze obojemacie problem z wechem albo zwyczajniecaly ten watek to prowokacja, zarzucanie "perfumy z bazaru"utwierdzilo mnie w tym Mozna wydacmalo na cos dobrego, ale badzmypowazni i nie nazywajmy tego czegosz bazaru perfumami
Masz cos nie tak ze skora albo z nosem, badz 1 i 2gie
Daj dziewczynie do powachania, kobiety czesto lepiej czuja, choc to tez nie jest regula, gwarancja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-26, 08:10   #50
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
To dlatego dziwnie na mnie patrzyli w quality kiedy po prosiłem o próbkę jednego zapachu Amouage Opus VI (ehh cholercia nie mogę zdzierżyć jak bardzo jestem rozczarowany tym zapachem firmą)
no nić jeśli ktoś ma coś do dodania to zapraszam jeśli nie pani moderator czyń swoją powinność
a co ma piernik do wiatraka? Zadaniem tych pań jest sprzedawanie perfum, a nie dbanie o to, żeby je ludzie dobrze testowali.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-26, 08:14   #51
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Obawiam sie, ze to jednak problem z wechem, owy tlusty film jest nosnikiem zapachu, wiec sam nie ma racji pozostac

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Kosztuja, bo sa tego warte, na prawie kazdym mega trwale
To, ze kolega nic nie czuje, zadenargument, moze obojemacie problem z wechem albo zwyczajniecaly ten watek to prowokacja, zarzucanie "perfumy z bazaru"utwierdzilo mnie w tym Mozna wydacmalo na cos dobrego, ale badzmypowazni i nie nazywajmy tego czegosz bazaru perfumami
Masz cos nie tak ze skora albo z nosem, badz 1 i 2gie
Daj dziewczynie do powachania, kobiety czesto lepiej czuja, choc to tez nie jest regula, gwarancja
Dziewczyny a tutaj przykład tego,ze faktycznie cos z tymi zapachami jest nie tak bo nie tylko ja narzekam na marną trwałość zapachu proszę bardzo http://www.basenotes.net/threads/308...speake-amouage

Czyli coś na rzeczy jest

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
a co ma piernik do wiatraka? Zadaniem tych pań jest sprzedawanie perfum, a nie dbanie o to, żeby je ludzie dobrze testowali.
Tutaj pełna zgoda a co do tej szóstki to przepraszam,ale nie jestem zbyt bystry ok idę do roboty udanego dnia życzę wszystkim
Stary 2015-10-26, 08:50   #52
vilka80
Wtajemniczenie

Czytam i nie rozumiem w czym jest problem. Dziewczyny już Ci pisały, że na wielu osobach (w tym i na mnie) perfumy PR utrzymują się po kilka, kilkanaście godzin. Na Tobie jak widać nie, trudno, widocznie masz specyficzną skórę, która "zjada" zapachy, czy to wina producenta, chyba nie.
Jeżeli na mnie zapach PR utrzymuje się wiele godzin, podoba mi się i mnie stać to sobie go kupię. Jeśli na Tobie, te perfumy nie leżą to ich nie kupujesz, proste, nikt Cię przecież nie zmusza, kup sobie coś tańszego, co będzie lepiej i dłużej na Tobie pachnieć. Ale nie próbuj wmówić ogółowi, że perfumy tej marki są nietrwałe, bo jak widać większość ludzi, którzy się tu wypowiadają temu zaprzecza.To nie jest problem marki i ich perfum, tylko problem Twój i Twojej skóry lub węchu.

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-26, 22:17   #53
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
Czytam i nie rozumiem w czym jest problem. Dziewczyny już Ci pisały, że na wielu osobach (w tym i na mnie) perfumy PR utrzymują się po kilka, kilkanaście godzin. Na Tobie jak widać nie, trudno, widocznie masz specyficzną skórę, która "zjada" zapachy, czy to wina producenta, chyba nie.
Jeżeli na mnie zapach PR utrzymuje się wiele godzin, podoba mi się i mnie stać to sobie go kupię. Jeśli na Tobie, te perfumy nie leżą to ich nie kupujesz, proste, nikt Cię przecież nie zmusza, kup sobie coś tańszego, co będzie lepiej i dłużej na Tobie pachnieć. Ale nie próbuj wmówić ogółowi, że perfumy tej marki są nietrwałe, bo jak widać większość ludzi, którzy się tu wypowiadają temu zaprzecza.To nie jest problem marki i ich perfum, tylko problem Twój i Twojej skóry lub węchu.
Może faktycznie zrobię sobie dłuższa przerwę od perfum a potem zobaczę może wtedy będą układać się lepiej na skórze układać się na skórze ehh ostatnio coś zmęczony jestem za dużo różowych nocy na poloni 1 oglądam może faktycznie laski macie racje
Stary 2015-10-28, 07:33   #54
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
wydając tyle kasy człowiek ma prawo oczekiwać naprawdę dobrej jakości i przede wszystkim trwałości obojętnie czy skóra jest taka czy siaka.
Jak czuję to wydaję, jak nie czuję nie kupuję, w czym problem? Akurat czuję więc mam flaszkę Profumum. I co mnie interesuje, że na kimś innym nie pachną? Nie będę mu pożyczać perfum i czerpać z tego zysków tylko używać osobiście, to ja muszę je czuć.

Najwyraźniej perfumy nie są dla Ciebie ale nie wmawiaj nam, że psikamy się czystą wodą za pińcet złoty i dajemy ponieść fantazji bo my naprawdę czujemy te zapachy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 09:31   #55
xisio
Przyczajenie

Cytat:
WIec lista będzie duża1
2 Amouage Opus VI
6 Serge Lutens Ambre Sultan
7 Amouage Reflection Man
10 Amouage Interlude
15 Black tourmaline Olivier Durbano
LOL facet, nie wiem co masz z nosem ale wyjmij już z niego te korki bo wymieniłeś chyba jedne z najbardziej trwałych perfum jakie posiadam w swojej kolekcji, nie wiem co wąchałeś ale na pewno nie były to te perfumy.

Interlude potrafi na ubraniu 7 dni siedzieć, na skórze 24h min.
Opus VI to 12-14h
Durbano spokojnie 12h.
Reszta 8-10h.

Zobacz wykresy:

http://www.fragrantica.com/perfume/A...Man-15294.html

http://www.fragrantica.com/perfume/A...-VI-14661.html

http://www.fragrantica.com/perfume/O...line-6081.html
xisio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 22:03   #56
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xisio Pokaż wiadomość
LOL facet, nie wiem co masz z nosem ale wyjmij już z niego te korki bo wymieniłeś chyba jedne z najbardziej trwałych perfum jakie posiadam w swojej kolekcji, nie wiem co wąchałeś ale na pewno nie były to te perfumy.

Interlude potrafi na ubraniu 7 dni siedzieć, na skórze 24h min.
Opus VI to 12-14h
Durbano spokojnie 12h.
Reszta 8-10h.

Zobacz wykresy:

http://www.fragrantica.com/perfume/A...Man-15294.html

http://www.fragrantica.com/perfume/A...-VI-14661.html

http://www.fragrantica.com/perfume/O...line-6081.html

Bardzo dziękuje za linki nie wiem czy wąchałem wywietrzale czy coś wiem,że byłem w quality a więc chyba autoryzowaną perfumeria jeśli chodzi o amouage,profvmum roma.no nic widocznie tak jak dziewczyny mi powiedziały (nie to,że sie obrażam czy coś),że perfumy są nie dla mnie
a tu jeszcze link do basenotes aby nie być gołosłownym proszę bardzo
http://www.basenotes.net/threads/308...speake-amouage

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości