Jednorazowy wyskok po alkoholu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 19:12   #31
201607040950
Konto usunięte

Dot.: Jednorazowy wyskok po alkoholu

Cytat:
Napisane przez Aerithe Pokaż wiadomość
On wyszedł z alkoholizmu, tzn. jest niepijącym alkoholikiem. Pomogłam mu, wspierałam go przez całą terapię i detoks. To też psychicznie odbiło się na mnie.
Ja też mam swoje problemy itd. Nie mogę sobie z sobą poradzić, za dużo myślę i przez to się tnę, ogólnie to jestem masochistką.
Wiem, że alkohol nie tłumaczy tego co zrobiłam.
Może przestraszyłam się Jego planów na przyszłość? Bo On chce zakładać dom, rodzinę. A ja nawet nie wiem co chce zjeść na obiad.
W sumie nie dziwie się, że tego chce, bo dotąd los go nie oszczędzał.
Ja nigdy nie pomyślałam by go zdradzić, a jednak to zrobiłam.
Bardo tego żałuję, bardzo go kocham. Wiem, że zdradę trudno wybaczyć.
Będę z nim oczywiście jeszcze rozmawiać, bo jak dotąd rozmawialiśmy tylko w emocjach po fakcie. Mam nadzieję, że trochę ochłoniemy i to wyjaśnimy.
Doszło do zdrady, ale nawet ja nie wiem dlaczego to zrobiłam. BO tamten facet nie pociąga mnie ani psychicznie ani fizycznie.
Bo się boisz i nie chcesz być z tym.
Zapisz się do psychologa, poszukaj pomocy, w przeciwnym wypadku będzie tylko gorzej.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 11:24   #32
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez musicae Pokaż wiadomość
Powód jest banalny: zdrajca ma inny charakter niż człowiek wierny. Ale nie jest tak, że skoro wierny wytrwał, to zdradek też może wytrwać jak sobie to postanowi.
Oczywiście, że może; wystarczy, ze nie będzie chciał stracić tego, co uzyskał (relacji z kimś, na kim mu zależy) i przekalkuluje sobie wszystko. Ludzie posiadają umiejętność uczenia się, również na własnych błędach.

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2015-10-29 o 12:03
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 11:46   #33
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aerithe Pokaż wiadomość
Hej, napiszę wprost. Zdradziłam chłopaka po alkoholu. Byłam tak pijana, że nie byłam świadoma tego co zrobiłam. Mój chłopak się o tym dowiedział, a ja się przyznałam. Kocham mojego chłopaka i chcę z nim być.
Przyznałam się do tego co zrobiłam, bo ja także nie chciałabym być okłamywana przez Niego. Zasługę na prawdę. Bardzo żałuję swojego czynu. Nie chce naprawiać naszego związku, bo za dużo jest w nim krzywdy dla obu stron. Chciałabym oddzielić grubą kreską przeszłość: moją nieszczerość, Jego alkoholizm i zacząć żyć normalnie jak kochający się ludzie.
Proszę wypowiedzcie się co o tym sądzicie, jest jeszcze szansa, czy mam się już nie łudzić? Wiem, że On mnie bardzo kocha.
Nie da sie tak.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 14:40   #34
kolorchabrow
Raczkowanie

Jeśli się kogoś kocha to się go nie zdradza. Alkohol to nie jest wytłumaczenie,ktoś nie umie pić to nie pije i tyle. Musiało być ci z nim źle skoro to zrobiłaś, w szczęśliwym związku ludzie się nie zdradzają. Jeśli chodzi o związek z alkoholikiem nigdy bym w to nie weszła.
kolorchabrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 17:11   #35
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kolorchabrow Pokaż wiadomość
Jeśli się kogoś kocha to się go nie zdradza. Alkohol to nie jest wytłumaczenie,ktoś nie umie pić to nie pije i tyle. Musiało być ci z nim źle skoro to zrobiłaś, w szczęśliwym związku ludzie się nie zdradzają. Jeśli chodzi o związek z alkoholikiem nigdy bym w to nie weszła.
To nie była kwestia braku miłości tylko akt autoagresji. Ewidentny na dodatek.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości