![]() |
#31 |
sentimental animal
|
Dot.: Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...?
Mam 173 cm i rzadko noszę obcasy, ale kiedy już je wkładam to mam wrażenie, że zwracam uwagę na ulicy. I to raczej w pozytywnym sensie
![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Chcesz to noś ;D,jeśli kogoś to boli to sam ma kompleksy,przeciętnego człowieka mało to interesuje w co ktoś jest ubrany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
noś śmiało
![]() ja mam 175cm i uwielbiam buty na obcasach ![]() ![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Po co ci obcasy skoro bez nich jestes wysoka? Zaloz buty o trzaskajacej podeszwie to kazdy odruchowo pomysli ze nosisz szpilki :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Trochę tego nie rozumiem. Jak ktoś się dobrze czuje w obcasach,to niech je po prostu nosi,a jak nie chce to niech nie nosi. Ja sama jestem niewysoka i zawsze dziwiło mnie,jak koleżanki mówiły że ja mam dobrze,bo chociaż mogę zakładać wysokie szpilki,bo one nie bo już są wysokie i nie mogą. W chodzeniu na obcasach przecież chyba najmniej chodzi o to,że ,,chcę być wysoka" tylko po prostu o sam fakt bycia sexy.
Mam koleżankę,ponad 170,na zakończenie roku szkolnego założyła szpilki i mini jeszcze bardziej wydłużającą jej długie nogi. Efekt był mega,dziewczyna wyglądała jak modelka i wyróżniała się najbardziej ze wszystkich. Ja czułam się przy niej jak smarkula,chociaż też miałam szpilki ![]() Zobaczcie na modelki,są wysokie i też śmigają w obcasach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Sama jestem wysoka, ale to przecież nie znaczy, że mam nie chodzić na obcasach. A że czasem wyróżniam się z tłumu? Trudno, nie ja jedna. Przecież niczego złego nie robię. Jeśli lubisz/ chcesz nosić obcasy, to rób bez względu na to ile masz wzrostu. Swoją drogą społeczeństwo jest coraz wyższe i coraz częściej można spotkać młode dziewczyny, które są już dość wysokie (> 170cm).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam 173 cm i nie uważam się za wysoką, raczej mieszczę się w średniej. Obcasy noszę, jeśli to ma jakieś znaczenie, zdarza mi się do 10 cm. Wyższych nie, ale tylko dlatego, bo mam problem z kostkami. Jak byłam dzieckiem zawsze byłam najwyższa w swojej grupie rówieśniczej. Skończyło się, gdy wyszłam z gimnazjum. I teraz czuję się malutka. Jakiś czas temu kupiłam botki na obcasie najwyższym, jakim do tamtej pory miałam - 8 cm. Dopiero w nich czuję się odpowiedniego wzrostu ![]() Autorko zakładaj obcasy, jeśli tylko chcesz. Sobie musisz się podobać, nie musisz być przecież takiego samego wzrostu jak koleżanki. Wyższy wzrost ma swoje plusy, choćby długie nogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja, z moimi 176cm, wcale nie czuję się super wysoka i zakładam buty na obcasach kiedy tylko mam ochotę. Myślę, że Autorka ma kompleks na punkcie swego wzrostu, a nie ma ku temu powodu - w końcu niczyja to wina, że część społeczeństwa jest niższa. Na pocieszenie powiem, że z czasem te kompleksy mijają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Autorko nie przejmuj się wzrostem. Teraz ludzie są coraz wyżsi. Jak patrzę na kuzynkę w wielu licealnym i jej koleżanki to...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A ja mam 180cm, w szpilkach 194 i czuję się cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
To ja chętnie się wypowiem jako mniejszość w tym wątku, z męskiego punktu widzenia. Uważam, i tu akurat nie jestem sam, że dziewczyna powinna nosić takie buty (zresztą nie tylko - dotyczy to wszystkiego) w jakich czuje się najlepiej. Zaskoczyły mnie opinie, że to dziewczyna nie chce wpędzać swojego partnera w zakłopotanie będąc od niego wyższa. Co w tym złego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za ta odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
21. Daj spokój, noś to, w czym się sobie podobasz
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-01-14 o 14:16 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej ! Ja mam 177-178cm wzrostu. I nigdy nie noszę butów na wysokim obcasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Mi nie przeszkadza. Chociaż według mnie kobiety powyżej 180 w butach na obcasie wyglądają śmiesznie. Ale mnie ogólnie śmieszy jak chodzą kobiety na wysokim obcasie, szczególnie po schodach
![]() Sam mam koło 185. Kiedyś wyszedłem z koleżanką mojego wzrostu jeszcze na takich sandałach z obcasikiem. I wiesz co ? Nawet tego nie zauważyłem, że jest wyższa ode mnie :V Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-03-16 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1. nie potrafisz chodzic na obcasach; 2. wymyśliłaś to sobie. Mam tyle samo wzrostu, co ty. Kiedy ubieram szpilki widzę same miłe spojrzenia, plus lustrowanie nóg. Nie wierzę, że wszyscy się śmiali czy parskali. To nie jest możliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam 178cm wzrostu i od zawsze nakladajac szpilki wzbudzalam niezdrowe emocje (wysmiewanie, niefajne komentarze, szydercze usmiechy). Faktem jest, iz pochodze z malego miasta na podlasiu, gdzie mnostwo ludzi jest zacofanych i w tym widze problem - ludzie w pewnych miejscach nie lubia osob odrozniajacych sie od reszty, najlepiej jak wszyscy sa ubrani jednakowo, maja podobne wlosy itd. W tej chwili mieszkam w wiekszym miescie, i tutaj wysokie kobiety w szpilkach, to jest cos zupelnie normalnego. Moze Autorka tej wiadomosci, rowniez mieszka w malym miescie? Niestety mentalnosci takich ludzi nie zmienimy.
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Każdy powinien chodzić w tym w czym lubi.
Na preferencje innych i tak nie masz wpływu. Jednemu się spodobasz bo lubi wysokie, innemu się spodobasz bo lubi obcasy, a jeszcze innemu się nie spodobasz bo np. lubi drobne dziewczyny. Kobiety mają zbytnią fazę, aby podobać się "wszystkim". Nie da się tak. Każdy ma jakieś tam swoje przekonania. Wg mnie najmniej pasują zestawy typu, dziewczę 160 cm + obcasy 20 cm (czy ile tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.