Włosy krzywo rosną - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 19:51   #31
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Włosy krzywo rosną

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
A probowalas? Bo ja na swoich z natury bardzo suchych wlosach stosowalam wielokrotnie z satysfakcjonujacym efektem .
Na wielu klientkach rowniez.
To że jedne włosy dobrze ją znoszą, nie znaczy że jest to farba regenerująca, bo to jest fizycznie niemożliwe. Coś musi podnieść łuski włosa, żeby mógł tam wejść barwnik, czarów tu nie ma, jesteś fryzjerką, więc przecież wiesz, jak to działa. Amoniak robi to gwałtownie i znika po spłukaniu, sole amonowe mniej gwałtownie, ale zostają dłużej we włosie, więc na jedno wychodzi. Nie ma to nic wspólnego z regeneracją.

Ja na szczęście od 3 lat nie farbuję już włosów i mam nadzieję, że nieprędko będę musiała.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 00:53   #32
SceneQueene
Zakorzenienie

Dokładnie. Sole amonowe siedzą we włosie nawet 3 tygodnie, amoniak po 2 dniach znika, więc...

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 16:06   #33
emillyrose
rose rose

jak się kruszą to nie da się zrobić nic innego jak podciąć
emillyrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 18:15   #34
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Na spalone kruszące włosy nic nie pomoze , również żadna pielęgnacja - to jest włos martwy. Ale nie mów mi że nie ma regenerujących farb , widocznie kiepsko "oczytana" jesteś w tych sprawach . Wnioskuję , że swoja wiedze na temat fryzjerstwa wynosisz głównie z internetu , czy może sie myle? Jeżeli włosy są zniszczone (czytaj zniszczone , nie spalone) to uwierz i farba nawilżajaca/regenerująca i pielegnacja pomoze . Natomiast na spalony włos - NIC. Tym bardziej nie zgodzę sie z tym , co ktoś wcześniej pisał i do czego sie odniosłam , że farba się wypłuka i gorzej zniszczy włosy . Zależy jaka farba

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Jeżeli nie spalisz odrostu to nie będą się kruszyć
Nie ma regenerujacych farb - juz Ci chimney wyjasnila dlaczego,wiec nie bede sie powtarzac,
owszem sa farby delikatniejsze i bardziej inwazyjne ale zadne nie regeneruja, i zniszczonych wlosow farba nie naprawi - to raczej Ty kiepsko oczytana jestes, kazda farba rozchyla luski wlosa a wszystkie blondy usuwaja z wlosow naturalny barwnik przez co je oslabiaja - oczywiscie nie kazdemu faby pala wlosy, to od wielu czynnikow zalezy ale nie regenneruja - regenerowac wlosy to moze co najwyzej henna
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 18:23   #35
0kari0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
no jesli juz miaals rozjasnione wlosy to pol godziny to duuuzo za dlugo

nie ma regenerujacych farb, jesli autorce wlosy sie juz krusza to kolejna farba jej nie pomoze
Zrobiłam tak jak pisało na pudełku.;/ Teraz widzę, że mam takie krótkie włoski z odrostów i już sama niewiem czy też się połamały czy to baby hair.
0kari0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 18:35   #36
0kari0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emillyrose Pokaż wiadomość
jak się kruszą to nie da się zrobić nic innego jak podciąć
Podcinam i wciąż się kruszą.
Stary 2015-11-10, 17:32   #37
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 0kari0 Pokaż wiadomość
Zrobiłam tak jak pisało na pudełku.;/ Teraz widzę, że mam takie krótkie włoski z odrostów i już sama niewiem czy też się połamały czy to baby hair.
ale Ty juz mialas rozjasnione wlosy prawda? W takim wypadku farbe trzyma sie duzo krocej - uwazaj na przyszlosc,

a te krotkie wloski to najpewniej baby hair - wpadnij sobie na watek dziewczyn tutaj o zapuszczaniu wlosow - wcierki, picie pokrzywy, skrzypu, drozdzy czy siemienia lnianego zwykle korzystnie wplywa na porost wlosow - moze uda ZCi sie przyspieszyc porost i szybciej wrocisz do naturalnych

a te probuj poki co nawilzac odzywkami, olejowac i podcinaj jak czesto potrzebuja (ja jak spalilam to bylo to co tydzien o ok 0,5-1cm niestey, nie wiem jak czesto to bedzie potrzebne u Ciebie)

no i najwiazniejsze..pamietaj ,ze odrosna
Stary 2015-11-10, 19:03   #38
0kari0
Raczkowanie

Cytat:
ale Ty juz mialas rozjasnione wlosy prawda? W takim wypadku farbe trzyma sie duzo krocej - uwazaj na przyszlosc,

a te krotkie wloski to najpewniej baby hair - wpadnij sobie na watek dziewczyn tutaj o zapuszczaniu wlosow - wcierki, picie pokrzywy, skrzypu, drozdzy czy siemienia lnianego zwykle korzystnie wplywa na porost wlosow - moze uda ZCi sie przyspieszyc porost i szybciej wrocisz do naturalnych

a te probuj poki co nawilzac odzywkami, olejowac i podcinaj jak czesto potrzebuja (ja jak spalilam to bylo to co tydzien o ok 0,5-1cm niestey, nie wiem jak czesto to bedzie potrzebne u Ciebie)

no i najwiazniejsze..pamietaj ,ze odrosna
No miałam rozjaśniane Garnier Olia. Tutaj zdjęcie moich włosów tuż przed farbowaniem. Piję len mielony,zieloną herbatę i biorę Revalid. Poczytam i spróbuję jeszcze innych sposobów. Ja podcinam u fryzjera, bo sama nie umiem. Chodzę tak co miesiąc i podcinam końcówki. Może odrosną, ale żeby wrócić do długości, którą miałam to chyba 10 lat minie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie1536.jpg (159,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-11-10, 20:06   #39
201701300929
Konto usunięte

bardzo ladny kolor,
szkoda ,ze polozylas farbe na juz rozjasniane - powinnas byla nalozyc na pol h na odrosty i przeciagnac na farbowane na ok 5-10 minut,
niestey na juz rozjasnione wlosy kolejny rozjasniacz(czy tam farba) na pol h to za duzo
Stary 2015-11-10, 20:56   #40
0kari0
Raczkowanie

Cytat:
bardzo ladny kolor,
szkoda ,ze polozylas farbe na juz rozjasniane - powinnas byla nalozyc na pol h na odrosty i przeciagnac na farbowane na ok 5-10 minut,
niestey na juz rozjasnione wlosy kolejny rozjasniacz(czy tam farba) na pol h to za duzo
Mówili mi, że brzydki kolor żółty jak pszenica i chciałam zafarbować i nieumiejętnie to zrobiłam i wyszło jeszcze gorzej.;/
Stary 2015-12-07, 18:49   #41
0kari0
Raczkowanie

Byłam u trychologa i powiedział że te blond włosy są całe do ścięcia i nie da się ich już uratować. A cebulki powiedział,że mam zdrowe, wręcz idealne.;o I, że wszystkie włosy mam w fazie anaganu,a zwykle jest 80% i tylko pozazdrościć. Ale jak pytałam czemu krzywo rosna to sam nie wiedział. Powiedział, że mogę udać się na zabieg mezoterapi skóry głowy i będą szybciej rosły, albo na krwioterapie. Co o tym myślicie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości