|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Córka ma już 2,5 roku
betę robiłam niby w 5 tygodniu według miesiączki i wynosiła najpierw 93 a po 48h 298.
|
|
|
|
#33 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam, że łezka mu się zakręciła, ale pewnie nie przyznałby się Teściowie zachwyceni, teść już kombinuje zabezpieczenia w domu, teściowa wybiera wózek i zaczyna gromadzić wszelkie słoiki na przeciery z jabłek i soki Nie chciałam mówić przez tel, muszę zobaczyć jak jej kopara opada W pracy powiem, jak już będę pewna, że wszystko ok z Bąbelkiem. Chciałabym już powiedzieć przyjaciółce żeby razem z nią celebrować ten czas, ale muszę jeszcze poczekać kilka tygodni, bo boję się że chciałaby zmienić przeze mnie swoje plany na przyszły rok a aż t a k ą egoistką nie jestem Cytat:
![]() Ja początkowy termin też mam na 19 do gina i będzie to mój 8 tydzień, więc powinnam usłyszeć już serduszko nie mogę się doczekać Napiszcie dziewczyny coś o sobie Jak się czujecie, czy macie pociechy, ile lat... Widziałam na wątku czerwcówek bardzo fajną listę i co Wy na to , żeby taką samą mieć i u nas ?
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2015-11-09 o 17:28 |
|||
|
|
|
#34 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz wszystkiego dobrego Lipcowki, od Czerwcowki z watku obok |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe Dziewczyny
I też jestem za stworzeniem listy przyszłych mamuś lipcowych My jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży, choć TŻ już się niecierpliwi I najchętniej juz by powiedział, ale ja bym chociaż chciala poczekać do końca miesiąca, wtedy będę już po obu wizytach i jeśli będzie ok to powiemy rodzicom
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
już lipcówki ???
spokojnych 9 miesięcy !
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
)) trochę nieśmiało piszę.. przez ostatni tydzień podczytywalam Czerwcówki, w oczekiwaniu na ten wątek 😊 jeszcze nie wierze... musi mi to gin powiedzieć 😉
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, ja mam to samo, tak na 100% uwierzę jak gin potwierdzi ciążę i zobaczę serduszko Ale testy ciążowe i beta nie kłamie raczej...
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Marcylina hahaha jednak co lekarz to lekarz a nie jakieś sikańce czy beta
![]() Ja też jestem za stworzeniem listy jak na czerwcówkach choćby łatwiej nam będzie podejrzeć co i jak jak się nas tyczy. I rzeczywiście niech każda z nas napisze kilka słów o sobie by się lepiej poznać w końcu czeka nas długi czas spędzony razem
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje! Miałam dołączać do Twojego staraczkowego wątku ale nie zdążyłam Jestem u czerwcówek ![]() Wszystkim lipcówkom życzę spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych maluchów |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
mogę dołączyć? OM 25.09 wszelkie możliwe testy pozytywne, wstępnie termin na początek lipca, w czwartek idę do gina - mam nadzieję, że już coś zobaczę To będzie moje drugie dziecko, mam już córę - niecałe 16 miesięcy ma
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Jak miło
jest nas coraz wiecej, a tez martwiłam sie podglądając tydzień temu czy pojawia sie wątek, ze ciagle cicho fajnie Jestem rownież za stworzeniem listy na początku :- Ja mam 30 lat, nie mam dzieci, w ciazu byłam do 8 sierpnia tego roku, niestety wtedy poroniłam :-( Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze Edytowane przez maaalena Czas edycji: 2015-11-09 o 23:03 |
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia.. ba! Tymbardziej, ze nie bylo to latwe i trwalo bardzo dlugo.. musze miec pewność ze wszystko jest naprawdę i ok, by swiat w realu sie dowiedzial.. 😉 z aplikacji termin na 15.07 😊 I groszek 😊😊
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Ale ten czas zlecial... Spokojnych ciaz, dobrego samopoczucia i latwego rozwiazania😘 mama lipcowa 2015
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj idę do gina (prywatnie), nie wiem czy już cokolwiek będzie widać, robiłam tylko "sikańce", bety jeszcze nie. Jak się czujecie psychicznie i fizycznie? Ja nie mogę dalej w to uwierzyć, niby człowiek liczy się z ciąża, ale jest szok, wszystko sie zmieni. Stara baba, a wpadłam w panikę. TŻ gada już do brzucha, przytula, całuje. Ja na razie źle się czuję, wieczorami wymiotuję, jestem płaczliwa, cały czas mi się odbija, nie mogę jeść za bardzo. Chyba dopiero jak lekarz potwierdzi ciażę to do mnie dotrze ![]() No i wkręcam sobie rózne rzeczy, bo zanim się dowiedziałam brałam silne leki migrenowe Przestałam brać w dniu spodziewanej miesiączki, bo już coś podejrzewałam. Ale postanowiłam ograniczyc internety , żeby się nie naczytac i nie nawkręcać głupot. Bardzo chciałabym się dobrze czuć i pracować do samego końca. Teściowie zadowoleni, dostałam już słoiki z soczkami, mama znosi mi owoce, bo witaminy itp, TŻ w sklepie wpadł w panikę "Nie wiem co mam Ci kupić. Muszę Ci dużo nakupować!"
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Lipcóweczki życzę Wam spokojnych, leniwych ciąż!!!!
|
#47 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy owulkę też miałyśmy podobnie Cytat:
żeby tym razem było wszystko w porządeczku Cytat:
Mam nadzieję, że Cię uspokoi w kwestii Twoich obaw Mnie na samym początku bolały piersi, myslałam że to okresowe, ale @ nie przyszła Później doszły do tego meeega mdłości i ból podbrzusza. I zrobiłam się po prostu śpiącą królewną Zawsze byłam nocnym markiem, a teraz ledwo wytrzymuję do 21-21.30. Z jakiś tydzień temu przestały męczyć mnie nudności i bóle piersi zmalały, więc zaraz się przestraszyłam że coś nie tak Ale wczoraj cycki dały mi tak popalić, że szok, nie wiedziałam, że mogą tak masakrycznie boleć.Jestem Daria, za tydzień 25 lat i pierwszy Bąbel
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, fajnie, że jest nas co raz więcej, ja też podglądałam czerwcówki w oczekiwaniu na nasz wątek
A Was czerwcówki pozdrawiam, a Tobie Śliweczko zaraz pw wysmaruję ![]() Maaalena bardzo mi przykro z powodu straty Elfka Witaj Mezzaluna napisz koniecznie co i jak po wizycie ![]() Arida czy Ty dasz radę zająć sie stworzeniem naszej listy? Ojej jak Ty żyjesz z kocurami na które masz alergię? Mnie też piersi bolą jak je przez przypadek dotknę to odczuwam to jeszcze chwile po tym Już nie mówiąc o tym, że chyba na biegu muszę stanik kupować bo tylko w jeden się mieszczę ![]() Ja mam na imię Monika, wiek prawie 32 lata, jestem mamą prawie 8 letniego piłkarza Patrząc jak dawno temu byłam w ciaży to juz mam wrażenie wszystko pozapominałam O ciąży wie na razie TŻ, syn i jedni dziadkowie, a dziś pewnie i drudzy sie dowiedzą. Generalnie plan był by nie mówić o ciąży do wizyty u lekarza, ale zapomiałam, że mój syn nie umie mieć tajemnic. I podczas wizyty u dzidków ciągle wiercił mi dziurę w brzuchu podczas ich obecności obok czy może im powiedzieć w końcu się zgodziłam, także moi rodzice już wiedzą, że będą jeszcze raz dziadkiem i babcią nie tylko Matiego ale też jego siostry czy brata byłam dziś drugi raz na becie, ciekawa jestem wyniku, ale to dopiero gdzieś o 16.
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Monika, spokojnie zaraz wrzucę do pierwszego posta
Cieszę się bardzo, że nie będę sama na wątku A co do kociaków - śmieszna rzecz, że jak mieszkałam z mamą zawsze był u nas jakiś kociak i zero alergii, przeprowadziam się i wzięłam dwa lata temu kota i się zaczęło :P Niestety alergolog rozłożył ręce i powiedział, że nie ma skutecznego odczulania na koci alergen i albo się pozbyć kotów, albo poczekać aż przejdzie więc poczekam aż przejdzie, w domu męczy mnie tylko czasami zapchany nos, poza tym jest w porządku mam nadzieję, że nie będzie od tego astmy
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2015-11-10 o 10:27 |
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
No sama napewno nie! Nie spodziewałam sie, że tyle Nas czekało na ten wątek
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny ale robi się ekipa
Ja mam na imię Ola, mam 24 lata i to moja pierwsza ciąża TP mam na 08.07., myślę, że planowane terminy też można dodać na pierwszej stronie Arida, będziesz robiła listę? Fajnie, jakby była w pierwszym poście i na pierwszej stronie Myślę też, że możemy stworzyć listę kiedy która ma wizytę u gina, co Wy na to? Ja idę 18.11. na NFZ a potem 25.11. idę prywatnie do gina mezzaluna, kurcze to silne masz dolegliwości Ale może szybko Ci minie.. Ja jedynie wczoraj miałam lekkie mdłości, no i zaczynam mieć mega wzdęcia
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo, że mogła być wcześniej troszkę termin wg aplikacji mi pokazuje na 3 lipca, zobaczę co mi pojutrze położna wyliczy ogólnie mam krótkie cykle, więc pewnie urodzę troszkę wcześniej
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
puki co życzę wszystkim zero stresu i łaskawych dolegliwości
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa witaj i czekamy na Ciebie po wizycie
![]() Daria świetna robota jak bym mogła Cię prosić jeszcze o dopisanie u mnie Monika, 31 lat i termin wizyty 19/11, bo na wtedy umówiłam się na nfz do pierwszego lepszego lekarza by porobić wszystkie badania. A do swojej doktorowej chyba umówię się na 20/11.
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo no to misia tego samego dnia będziemy wizytowac 😉
Marcelina lat 28 wizyta 19.11 więcej grzechów nie pamietam; -) |
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Arida
za pierwszą stronę u mnie proszę o dopisanie: Ewa, 29 lat, TP 3 lipca
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
O jak ładnie Arida
Z czasem lista będzie się powiekszać
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jestem jak nam się pozmieniają TP z USG
Już się nie mogę doczekać wizyty
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
No ciekawe..
teraz jestem w domu..ale od czwartku w pracy, jak tu sie skupic :-D
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie już nosi ale ja już niedługo to będzie 6t6d mam nadzieję, że zobaczę serduszko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

to moja druga ciąża. Bede chodzić prywatnie, tzn mam pakiet medyczny w pracy, więc bez problemu. Ale do dwóch lekarzy tez :p jednego chce miec blisko domu i bede chodzić jeszcze do tego który prowadził moją pierwszą ciążę. 
betę robiłam niby w 5 tygodniu według miesiączki i wynosiła najpierw 93 a po 48h 298.

Teściowie zachwyceni, teść już kombinuje zabezpieczenia w domu, teściowa wybiera wózek i zaczyna gromadzić wszelkie słoiki na przeciery z jabłek i soki 

Przestałam brać w dniu spodziewanej miesiączki, bo już coś podejrzewałam. Ale postanowiłam ograniczyc internety , żeby się nie naczytac i nie nawkręcać głupot.
żeby tym razem było wszystko w porządeczku
Ale wczoraj cycki dały mi tak popalić, że szok, nie wiedziałam, że mogą tak masakrycznie boleć.
jak bym mogła Cię prosić jeszcze o dopisanie u mnie Monika, 31 lat i termin wizyty 19/11, bo na wtedy umówiłam się na nfz do pierwszego lepszego lekarza by porobić wszystkie badania. A do swojej doktorowej chyba umówię się na 20/11.