Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 14:44   #31
*misia*
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Witam nowe przyszłe mamy to moja druga ciąża. Bede chodzić prywatnie, tzn mam pakiet medyczny w pracy, więc bez problemu. Ale do dwóch lekarzy tez :p jednego chce miec blisko domu i bede chodzić jeszcze do tego który prowadził moją pierwszą ciążę.

Tez bym poszła juz na usg.. U mnie pewnie byla przesunieta owulacja bo betę mam dość niską.
A ile wyniosła Ci beta? W jakim wieku masz dzieciątko? Bo na zdjęciu wygląda na maleństwo
Stary 2015-11-09, 16:20   #32
aclerya
Raczkowanie

Córka ma już 2,5 roku betę robiłam niby w 5 tygodniu według miesiączki i wynosiła najpierw 93 a po 48h 298.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 16:24   #33
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Jeśli masz fajną ginekolog na NFZ to nie widzę powodu aby przepłacać prywatnie Ja akurat nie mam pełnego zaufania do gina na NFZ, ale skoro mi się należy to będę dodatkowo chodziła i niech daje skierowania na bezpłatne badania a co! Ale bardziej ufam ginekologowi do którego będę chodziła prywatnie, ale planuję większość badań wykonywać na NFZ, chyba, że na jakieś nie dostanę skierowania to dopłacę i zrobię jeśli będzie trzeba.

U nas też szybko poszło, nawet trochę niespodziewane były II kreski, bo się nie spodziewaliśmy, że AŻ tak szybko

To planujesz robić tak jak ja, może nie zbankrutujemy
Confused, no cóż, podstawowe badania nam się należą, tego raczej źle lekarze nie powinni zinterpretować, więc uważam, że bez sensu przepłacać w tym momencie 300 zł na badania - mogę spokojnie kupić sobie lepsze kosmetyki na czas ciąży, lub po prostu zaoszczędzić tą kasę, później będzie kogo rozpieszczać

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
W sumie masz rację, po prostu do tamtego przestanę chodzić w styczniu i już.
A jak reakcje Waszych mężów / partnerów ? Ktoś u Was jeszcze wie?
Misia, mój TŻ jak mu powiedziałam to nie mógł uwierzyć Widziałam, że łezka mu się zakręciła, ale pewnie nie przyznałby się Chciałam utrzymać w tajemnicy chociaż do 12 tygodnia, ale tż nie wytrzymał i po 2 dniach pobiegł do rodziców i o wszystkim wypapłał Teściowie zachwyceni, teść już kombinuje zabezpieczenia w domu, teściowa wybiera wózek i zaczyna gromadzić wszelkie słoiki na przeciery z jabłek i soki Ja się dałam ponieść atmosferze i swojej mamie powiem za parę dni, bo mieszka 100 km i jadę do niej na weekend Nie chciałam mówić przez tel, muszę zobaczyć jak jej kopara opada
W pracy powiem, jak już będę pewna, że wszystko ok z Bąbelkiem. Chciałabym już powiedzieć przyjaciółce żeby razem z nią celebrować ten czas, ale muszę jeszcze poczekać kilka tygodni, bo boję się że chciałaby zmienić przeze mnie swoje plany na przyszły rok a aż t a k ą egoistką nie jestem
Cytat:
Napisane przez nitos Pokaż wiadomość
Hej, mogę dołączyć ?

Gratuluję wszystkim dziewczyną Ja zrobiłam już z milion testów Wszystkie pozytywne i to od razu ciemna kreska ta druga . Z kalkulatora porodu termin na 17.07 , a aktualnie 5 tydzień. Umówiłam się do ginekologa na 30.11, i teraz tak patrze na wasze terminy i nie wiem czy sobie nie za późno tej wizyty nie umówiłam.
Witaj Cieszę się, że jest nas więcej i więcej
Ja początkowy termin też mam na 19 do gina i będzie to mój 8 tydzień, więc powinnam usłyszeć już serduszko Ale tata mojego tż wepchnął mnie do swojej znajomej na wizytę na czwartek, która jest ordynatorem szpitala i bierze taaaaaakie pieniądze za wizytę, że w życiu bym do niej nie poszła, ale tak jak się udało to czemu nie skorzystać.także moja pierwsza wizyta już w czwartek nie mogę się doczekać

Napiszcie dziewczyny coś o sobie Jak się czujecie, czy macie pociechy, ile lat... Widziałam na wątku czerwcówek bardzo fajną listę i co Wy na to , żeby taką samą mieć i u nas ?

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2015-11-09 o 16:28
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 17:01   #34
silly78
tut tuut

GG do silly78

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Widziałam na wątku czerwcówek bardzo fajną listę i co Wy na to , żeby taką samą mieć i u nas ?
Bardzo mi milo ze lista Ci sie podoba, sama ja tworzylam

Jeszcze raz wszystkiego dobrego Lipcowki, od Czerwcowki z watku obok

Maluch
silly78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:00   #35
confused women
Zakorzenienie

Witam nowe Dziewczyny
I też jestem za stworzeniem listy przyszłych mamuś lipcowych

My jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży, choć TŻ już się niecierpliwi I najchętniej juz by powiedział, ale ja bym chociaż chciala poczekać do końca miesiąca, wtedy będę już po obu wizytach i jeśli będzie ok to powiemy rodzicom
Stary 2015-11-09, 18:10   #36
0enedue
Zadomowienie

już lipcówki ??? spokojnych 9 miesięcy !

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 18:43   #37
marcylina
Wtajemniczenie

Heej )) trochę nieśmiało piszę.. przez ostatni tydzień podczytywalam Czerwcówki, w oczekiwaniu na ten wątek 😊 jeszcze nie wierze... musi mi to gin powiedzieć 😉
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:04   #38
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Heej )) trochę nieśmiało piszę.. przez ostatni tydzień podczytywalam Czerwcówki, w oczekiwaniu na ten wątek 😊 jeszcze nie wierze... musi mi to gin powiedzieć 😉
Hej Nie martw się, ja mam to samo, tak na 100% uwierzę jak gin potwierdzi ciążę i zobaczę serduszko Ale testy ciążowe i beta nie kłamie raczej...
Stary 2015-11-09, 19:37   #39
*misia*
Zakorzenienie

Marcylina hahaha jednak co lekarz to lekarz a nie jakieś sikańce czy beta
Ja też jestem za stworzeniem listy jak na czerwcówkach choćby łatwiej nam będzie podejrzeć co i jak jak się nas tyczy.
I rzeczywiście niech każda z nas napisze kilka słów o sobie by się lepiej poznać w końcu czeka nas długi czas spędzony razem
Stary 2015-11-09, 20:26   #40
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Witam się i ja w 5 tygodniu planowany wg aplikacji termin12/07. Test zrobiłam w zeszłym tygodniu we wtorek i właśnie czekałam aż któraś przyszła mamusia założy wątek Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy
misia! Gratulacje! Miałam dołączać do Twojego staraczkowego wątku ale nie zdążyłam Jestem u czerwcówek

Wszystkim lipcówkom życzę spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych maluchów
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 20:41   #41
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć mogę dołączyć? OM 25.09 wszelkie możliwe testy pozytywne, wstępnie termin na początek lipca, w czwartek idę do gina - mam nadzieję, że już coś zobaczę

To będzie moje drugie dziecko, mam już córę - niecałe 16 miesięcy ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 21:59   #42
maaalena
Raczkowanie

Jak miło jest nas coraz wiecej, a tez martwiłam sie podglądając tydzień temu czy pojawia sie wątek, ze ciagle cicho fajnie
Jestem rownież za stworzeniem listy na początku :-
Ja mam 30 lat, nie mam dzieci, w ciazu byłam do 8 sierpnia tego roku, niestety wtedy poroniłam :-(
Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze

Edytowane przez maaalena
Czas edycji: 2015-11-09 o 22:03
maaalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 22:04   #43
marcylina
Wtajemniczenie

Misia.. ba! Tymbardziej, ze nie bylo to latwe i trwalo bardzo dlugo.. musze miec pewność ze wszystko jest naprawdę i ok, by swiat w realu sie dowiedzial.. 😉 z aplikacji termin na 15.07 😊 I groszek 😊😊
Stary 2015-11-10, 07:20   #44
martynka2812
Raczkowanie

Ale ten czas zlecial... Spokojnych ciaz, dobrego samopoczucia i latwego rozwiazania😘 mama lipcowa 2015

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 07:57   #45
mezzaluna
Raczkowanie

Hej dziewczyny Ja dzisiaj idę do gina (prywatnie), nie wiem czy już cokolwiek będzie widać, robiłam tylko "sikańce", bety jeszcze nie. Jak się czujecie psychicznie i fizycznie? Ja nie mogę dalej w to uwierzyć, niby człowiek liczy się z ciąża, ale jest szok, wszystko sie zmieni. Stara baba, a wpadłam w panikę. TŻ gada już do brzucha, przytula, całuje. Ja na razie źle się czuję, wieczorami wymiotuję, jestem płaczliwa, cały czas mi się odbija, nie mogę jeść za bardzo. Chyba dopiero jak lekarz potwierdzi ciażę to do mnie dotrze
No i wkręcam sobie rózne rzeczy, bo zanim się dowiedziałam brałam silne leki migrenowe Przestałam brać w dniu spodziewanej miesiączki, bo już coś podejrzewałam. Ale postanowiłam ograniczyc internety , żeby się nie naczytac i nie nawkręcać głupot.
Bardzo chciałabym się dobrze czuć i pracować do samego końca.
Teściowie zadowoleni, dostałam już słoiki z soczkami, mama znosi mi owoce, bo witaminy itp, TŻ w sklepie wpadł w panikę "Nie wiem co mam Ci kupić. Muszę Ci dużo nakupować!"
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:31   #46
anuszka1984
Zadomowienie

Lipcóweczki życzę Wam spokojnych, leniwych ciąż!!!!

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 08:35   #47
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć mogę dołączyć? OM 25.09 wszelkie możliwe testy pozytywne, wstępnie termin na początek lipca, w czwartek idę do gina - mam nadzieję, że już coś zobaczę

To będzie moje drugie dziecko, mam już córę - niecałe 16 miesięcy ma
Elfka, dzień dobry Ja OM dostałam dzień przed Tobą Ciekawe czy owulkę też miałyśmy podobnie
Cytat:
Napisane przez maaalena Pokaż wiadomość
Jak miło jest nas coraz wiecej, a tez martwiłam sie podglądając tydzień temu czy pojawia sie wątek, ze ciagle cicho fajnie
Jestem rownież za stworzeniem listy na początku :-
Ja mam 30 lat, nie mam dzieci, w ciazu byłam do 8 sierpnia tego roku, niestety wtedy poroniłam :-(
Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze
Trzymamy żeby tym razem było wszystko w porządeczku

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja dzisiaj idę do gina (prywatnie), nie wiem czy już cokolwiek będzie widać, robiłam tylko "sikańce", bety jeszcze nie. Jak się czujecie psychicznie i fizycznie? Ja nie mogę dalej w to uwierzyć, niby człowiek liczy się z ciąża, ale jest szok, wszystko sie zmieni. Stara baba, a wpadłam w panikę. TŻ gada już do brzucha, przytula, całuje. Ja na razie źle się czuję, wieczorami wymiotuję, jestem płaczliwa, cały czas mi się odbija, nie mogę jeść za bardzo. Chyba dopiero jak lekarz potwierdzi ciażę to do mnie dotrze
No i wkręcam sobie rózne rzeczy, bo zanim się dowiedziałam brałam silne leki migrenowe Przestałam brać w dniu spodziewanej miesiączki, bo już coś podejrzewałam. Ale postanowiłam ograniczyc internety , żeby się nie naczytac i nie nawkręcać głupot.
Bardzo chciałabym się dobrze czuć i pracować do samego końca.
Teściowie zadowoleni, dostałam już słoiki z soczkami, mama znosi mi owoce, bo witaminy itp, TŻ w sklepie wpadł w panikę "Nie wiem co mam Ci kupić. Muszę Ci dużo nakupować!"
Daj koniecznie znać co i jak po wizycie Mam nadzieję, że Cię uspokoi w kwestii Twoich obaw
Mnie na samym początku bolały piersi, myslałam że to okresowe, ale @ nie przyszła Później doszły do tego meeega mdłości i ból podbrzusza. I zrobiłam się po prostu śpiącą królewną Zawsze byłam nocnym markiem, a teraz ledwo wytrzymuję do 21-21.30. Z jakiś tydzień temu przestały męczyć mnie nudności i bóle piersi zmalały, więc zaraz się przestraszyłam że coś nie tak Ale wczoraj cycki dały mi tak popalić, że szok, nie wiedziałam, że mogą tak masakrycznie boleć.
Jestem Daria, za tydzień 25 lat i pierwszy Bąbel Do tego dwa kocury, na które mam alergię
Stary 2015-11-10, 09:08   #48
*misia*
Zakorzenienie

dzień dobry, fajnie, że jest nas co raz więcej, ja też podglądałam czerwcówki w oczekiwaniu na nasz wątek A Was czerwcówki pozdrawiam, a Tobie Śliweczko zaraz pw wysmaruję
Maaalena bardzo mi przykro z powodu straty Teraz na pewno już wszystko będzie dobrze tak jak trzeba.
Elfka Witaj
Mezzaluna napisz koniecznie co i jak po wizycie Nie ma co sobie nic wkręcać na pewno wszystko będzie dobrze spokojna głowa. Super, że już cała rodzina wie i już o Ciebie dbają
Arida czy Ty dasz radę zająć sie stworzeniem naszej listy? Ojej jak Ty żyjesz z kocurami na które masz alergię? Mnie też piersi bolą jak je przez przypadek dotknę to odczuwam to jeszcze chwile po tym Już nie mówiąc o tym, że chyba na biegu muszę stanik kupować bo tylko w jeden się mieszczę
Ja mam na imię Monika, wiek prawie 32 lata, jestem mamą prawie 8 letniego piłkarza Patrząc jak dawno temu byłam w ciaży to juz mam wrażenie wszystko pozapominałam O ciąży wie na razie TŻ, syn i jedni dziadkowie, a dziś pewnie i drudzy sie dowiedzą. Generalnie plan był by nie mówić o ciąży do wizyty u lekarza, ale zapomiałam, że mój syn nie umie mieć tajemnic. I podczas wizyty u dzidków ciągle wiercił mi dziurę w brzuchu podczas ich obecności obok czy może im powiedzieć w końcu się zgodziłam, także moi rodzice już wiedzą, że będą jeszcze raz dziadkiem i babcią nie tylko Matiego ale też jego siostry czy brata
byłam dziś drugi raz na becie, ciekawa jestem wyniku, ale to dopiero gdzieś o 16.
Stary 2015-11-10, 09:24   #49
Arida_
Zadomowienie

Monika, spokojnie zaraz wrzucę do pierwszego posta
Cieszę się bardzo, że nie będę sama na wątku

A co do kociaków - śmieszna rzecz, że jak mieszkałam z mamą zawsze był u nas jakiś kociak i zero alergii, przeprowadziam się i wzięłam dwa lata temu kota i się zaczęło :P Niestety alergolog rozłożył ręce i powiedział, że nie ma skutecznego odczulania na koci alergen i albo się pozbyć kotów, albo poczekać aż przejdzie więc poczekam aż przejdzie, w domu męczy mnie tylko czasami zapchany nos, poza tym jest w porządku mam nadzieję, że nie będzie od tego astmy

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2015-11-10 o 09:27
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-10, 09:25   #50
marcylina
Wtajemniczenie

No sama napewno nie! Nie spodziewałam sie, że tyle Nas czekało na ten wątek
Stary 2015-11-10, 09:26   #51
confused women
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny ale robi się ekipa Ja mam na imię Ola, mam 24 lata i to moja pierwsza ciąża TP mam na 08.07., myślę, że planowane terminy też można dodać na pierwszej stronie
Arida, będziesz robiła listę? Fajnie, jakby była w pierwszym poście i na pierwszej stronie
Myślę też, że możemy stworzyć listę kiedy która ma wizytę u gina, co Wy na to? Ja idę 18.11. na NFZ a potem 25.11. idę prywatnie do gina

mezzaluna, kurcze to silne masz dolegliwości Ale może szybko Ci minie.. Ja jedynie wczoraj miałam lekkie mdłości, no i zaczynam mieć mega wzdęcia
Stary 2015-11-10, 10:15   #52
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Elfka, dzień dobry Ja OM dostałam dzień przed Tobą Ciekawe czy owulkę też miałyśmy podobnie
Wg tempki owulkę miałam w 17 dc ale wiadomo, że mogła być wcześniej troszkę termin wg aplikacji mi pokazuje na 3 lipca, zobaczę co mi pojutrze położna wyliczy ogólnie mam krótkie cykle, więc pewnie urodzę troszkę wcześniej
Stary 2015-11-10, 10:36   #53
Lazurowa1
Wtajemniczenie

i Ja się podłączam do wątku. OM 04.10. Wizyta 17. Jak będzie wszystko ok to poproszę o dopisanie do listy
puki co życzę wszystkim zero stresu i łaskawych dolegliwości
Lazurowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-10, 10:44   #54
*misia*
Zakorzenienie

Lazurowa witaj i czekamy na Ciebie po wizycie
Daria świetna robota jak bym mogła Cię prosić jeszcze o dopisanie u mnie Monika, 31 lat i termin wizyty 19/11, bo na wtedy umówiłam się na nfz do pierwszego lepszego lekarza by porobić wszystkie badania. A do swojej doktorowej chyba umówię się na 20/11.
Stary 2015-11-10, 10:49   #55
marcylina
Wtajemniczenie

Oo no to misia tego samego dnia będziemy wizytowac 😉
Marcelina lat 28 wizyta 19.11 więcej grzechów nie pamietam; -)
Stary 2015-11-10, 10:54   #56
Elfka86
Zakorzenienie

Arida za pierwszą stronę u mnie proszę o dopisanie: Ewa, 29 lat, TP 3 lipca
Stary 2015-11-10, 11:01   #57
confused women
Zakorzenienie

O jak ładnie Arida Z czasem lista będzie się powiekszać
Stary 2015-11-10, 11:05   #58
Arida_
Zadomowienie

Ciekawa jestem jak nam się pozmieniają TP z USG Już się nie mogę doczekać wizyty
Stary 2015-11-10, 11:08   #59
marcylina
Wtajemniczenie

No ciekawe.. teraz jestem w domu..ale od czwartku w pracy, jak tu sie skupic :-D
Stary 2015-11-10, 11:12   #60
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem jak nam się pozmieniają TP z USG Już się nie mogę doczekać wizyty
mnie już nosi ale ja już niedługo to będzie 6t6d mam nadzieję, że zobaczę serduszko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości