|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Również witam się na odchowalni
![]() Nie pisze ostatnio ale czytam cały czas ![]() U nas noc spokojna w miarę, bo mały również spał na mnie ale nie chce go przyzwyczajać więc nie będziemy tak robić często
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzień dobry, dzień dobry. Witam się na odchowalni
moje dziecię ma dziś dzień pt. " nie śpię" ....Byłam u gina, wszystko gra. Lekarka się spóźniła godzinę!!!!!!
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
ooo witam się i ja
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ich nie oddam chce zeby zostaly Flaczka nie mam nigdzie, tylek i uda jak przed ciaza, brzuszek leciutki ale dlatego ze macica sie nie do konca jeszcze obkurczyla dzis gin tak powiedziala biodra mi sie troche rozeszly ale to kosci tz sie cieszy haha ja tez ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Po wizycie.
Lekarz uważa że to trądzik i minie.. jak się nie polepszy za 2 tyg to będę szła znów bo dziś młody dodatkowo dwie kupki miał rzadkie jakby biegunka o czym mówiłam :/ Waży juz 5kg wychodząc ze szpitala miał 4400 także w 2 tyg 600 g dodatkowo :Dodatkowo ma bardzo wrażliwa skórkę bo te krostki ma również na klatce piersiowej i rączkach. Musze zmienić żel do kąpieli na bardziej delikatny. Zamiast drogiego oliatum tańsze odpowiedniki. Później napisze jakie bo mąż wziął kartkę. Może któraś stosowała bądź stosuje. No i odpada smarowanie olejem kokosowym bo to pory mu zapycha :/ niby mam nie smarować najlepiej niczym. Biedne moje malenstwo aby mu to z wiekiem przeszło żeby nie miał AZS ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis bylam na zakupach i robilam obiad wiec tyle mialam relaksu hahha.Ale po dzisiejszej nocy wprowadzam zmiany godz 19 zere tv laptopow i telefonow, Kapiel i spokojne zabawy mam nadzieje ze pomoze i bedzie spac spokojnie bo jak Nel mi spac daje bo sie budzi raz to ta potrawifi3-4 razy nawet
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogolw Która z Was NIE UZYWA jeszcze smoczka ? U mnie jak narazie się udaje ale młody zaczyna wpychac rękę do buzi i lekarka stwierdziła że lepszy smoczek niż rączka bo smoczek można zabrać a rączka zostaje. I podała mi przykład pacjenta który do 4 r.z. tak robił i nawet od tego ssania ręki kości w kciuki nie rosły tak jak powinny. W dodatku trzeba było iść z dzieckiem do specjalisty aby się oduczyl
![]() Także sama już nie wiem ![]() Ewentualnie stosować smoczek w razie konieczności i nie dawać na noc. Jak Wy robicie?????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ostateczności daje przy zasypianiu, ale on i tak wypluwa, wie ze to ściema i nie cycek a jak juz zaśnie to wtedy czekam i zabieram
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#40 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-17 o 17:06 |
||
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze dla mojego dziecka smoczek to zło póki co wiec sam puszcza. Z resztą teraz ma okres nie spania w łóżeczku wiec w ogole smoka nie uzywamy
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja będę dawać w ostateczności i na pewno nie do spania
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Bosh, po powrocie ze spaceru 1,5h sie z nim bujalam, wyssal lewy cycek, prawy, potem znow lewy... po kazdym wyssaniu po 5min ryk i palce do buzi... a mleko leci, bo slychac polykanie a jak puszcza cyc to jeszcze po chwili kapie... I dopiero jak dopchnelam w koncu jeszcze szybko 70ml odciagnietego w koncu zasnal
Ciekawe ile zdąze
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Widze ze w koncu jestesmy na odchowalni super![]() mam zaleglosci na poczekalni ale moze uda mi sie doczytac jakos kiepsko czasem. u mnie ostatnio:-P
|
|
#46 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Znowu krwotok po laktatorze, no po prostu brawo ja
![]() Cytat:
Ja chciałam inny, ale nie było tego materiału i zaproponowała mi te kwiatki, a że kwiatki były drugą opcją, to wzięłam Ja zamówiłam cienki, ale nad grubym jeszcze się zastanowię...tylko to już może nie w tym miesiącu ![]() Cytat:
![]() Może jakiś poród jej wskoczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie juz powaznie zastanawiam, czy jest sens w ogole zebym wstawala z łózka i sie przebierala z pizamy, jak i tak w kolko w sypialni siedze a jeszcze urwane w ciagu diby minuty marnuje na zmiane ciuchow zamiastprzygotowac sobie jedzenie A od jutra mąż wraca do pracy i nie bedzie mi robil żarcia...
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik- u mnie Wojtek tez wsadzony do wozka zamyka oczy i idzie spac:-P cieszy mnie to bo sporo z nim chodze o dworze ;-)
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też od jutra wraca do pracy :/ no cóż trzeba bedzie sobie jakos radzic... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie- u nas smoczek bardzo zadko. najczesciej to w nocy ale jiz nad ranam. w dzien to Wojtek wypluwa smoczka
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
mojego tez nie ma ale mam rodziców na miejscu...
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam tu nikogo
![]() Obudzil sie po 40min, w 20min wydoil cyc i zasnal, odlozylam do łozeczka, po 3minutach głodowy ryk Wydoił ekspresem jeszcze 60ml ktore zdazylam odciagnac i nadal glodny Mam mleka sporo ale qrde cycki to nie studnia bez dna... Załamac sie mozna
|
|
#53 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale widze, że leci sobie waga powoli w dół![]() Cytat:
To przez hiperprolaktynemię masz takie potoki pewnie??bo wózek mniejszy i nie ma już takiej dużej przestrzeni więc zasypia pewnie. Gabi się drze jak Ją ubieramy trochę i w gondoli chwilę, ale jak już jest znoszona po schodach i buja to cisza i tak cały spacer oraz z pół godziny po w gondoli śpi. Tylko Ją odpinam, ściągam czapę i nakrywam cienkim kocykiem. Jak się obudzi to jeszcze leży sobie Wczoraj się patrzyła z pół godziny jak prasuję![]() Cytat:
Cytat:
Co do smoczków to Maggie, Pasztetnik tak zachwalacie tzn lekarze, a ja zawsze słyszałam, że smoczek to czyste zuo Też mi się wydawało, że nie taki diabeł straszny, bo te smoki teraz są inne niż kiedyś.Cytat:
JA dałam smoczka w 2 tygodniu jak sutek mi krwawił i bolało jak cholera a Ona chciała wisieć w nocy na cycusiu i sobie ze mnie smoczka zrobiła. Już nie mogłam z bólu i daliśmy smoczka![]() Moja właśnie leży sobie w łóżeczku z pół godziny już, dydoli smoczka i się patrzy na motylki na karuzeli Czasem wypluje i woła mnie. choć nie wiem czy już nie usnęła teraz. Boję się zaglądać bo jak mnie widzi a już Jej się znudzi leżenie to marudzi i chce na rączki---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Pilne!!! Jakich wkładek używacie do stanika?? Żeby nie były grube i tanio wychodziły. Ja zamówiłam te http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...307896000.html i to 3 opakowania i są do bani. Śmierdzą normalnie i nie chcę, żeby Gabi jadła z śmierdzącego cycusia. Te z Babydream kosztują 6 zł jakoś i jest tylko 30 a są grube. Ja i tak mam cyce jak donice
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Tak, u mnie ta hiperprolaktynemia byla ooogromna, normy przekroczone kilkadziesiat razy, problemy z zajsciem w ciaze jak i jej utrzymaniem. Mleka mam tyle, zy wystarczy wyjaccycekna wierzch a juz lecą strużki, w laktator tryska, no ale tyle pompowania dzidziorem/laktatorem nieźle je opróznia, juz mnie cale bolec zaczęly jakby w środku, promieniuje ten ból tak jakby pod pachy i na plecy.
Co do smoczka, to jak z KP, jedni każą ścisle diety, inni jesc wszystko Moze kiedys bylo z tym gorzej, bo i smoczki byly byle jakie, no a teraz to tak jak butelki robia wszystko profilowane specjalnie zebynie psuc zgryzu.
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde usłyszałam przeraźliwy krzyk i lecę do Gabi a ta śpi. Okazało sie, że w TV heheh Ładnie mam schizy
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Tosia jak ma kluseczka na imię, bo zawsze Kluseczka, Kluseczka i w końcu nie wiem heheh Magda?? A inne dzieciaczki co są bezimiennie na 1 stronie??
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Jeżu kolczasty, wypil kolejne 60ml co ledwo utoczylam i glodny nadal
Tylko kupy lecą jak torpedy...
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie przed następnym transferem zarodka znowu będą mi zbijać. No dokłądnie jak piszesz. Każdy gada inaczej. Ja miałam taki misz masz w głowie po porodzie, bo na SR inaczej, w szpitalu inacze, położna środowiskowa inaczej, każdy inny inaczej. Szlag mnie trafił i przesortowałam wiadomości w głowie wg mojego uznania i chyba tak najlepiej. Dużo tez się nauczyłam na tym forum
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zamówiłam teraz nuki, babyono, canpol i coś jeszcze ale nie pamiętam...
|
||
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
mala, ja uzywam te Babydream, grube to fakt, ale mi to pasuje bo i tak są szybko mokre, więc cienszych u siebie nie widze
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak a propo macie może jakiś fajny sztywny stanik do karmienia i dużego biustu ? Kupiłam sobie alles mama i jest super tylko miękki, a chciałabym też coś sztywnego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

moje dziecię ma dziś dzień pt. " nie śpię" ....
w nocy śpi tak sobie, nienajgorzej ostatnio biorąc pod uwagę ze czasem mała płacze w nocy jak sie budzi na papu, gorzej z usypianiem i trzymaniem rutyny, awanturuje sie o wszystko -najważniejsze ze wogole zazdrosna o Anike nie jest
spała od 9.30 aż do 14
tz sie cieszy haha ja tez
wychodząc ze szpitala miał 4400 także w 2 tyg 600 g dodatkowo