![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to juz kompulsywne jedzenie czy zwykle obzarstwo?
No dobrze, a mam jeszcze pytanie, w sumie to chcialbym z Toba pogadac na priv, ale dobra..
Skoro w tej diecie spozywam tluszcz, moze nawet wieksze ilosci to jak organizm moze pobierac energie z zapasow? Pewnie idiotyczne pytanie zaraz sie okaze ale nie znam sie dobrze w te klocki, zreszta widac po wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja akurat jestem zwolenniczką diety wysokowęglowodanowej z produktów jak najmniej przetworzonych, bazującej najlepiej na weganizmie, a przynajmniej na wegetarianizmie, bo tylko takie żywienie daje rezultaty na więcej niż kilka lat. Ale to już zależy od stopnia twojego zaangażowania w poprawę swojej diety i zdrowia, są ludzie, którzy całe życie mięso jedzą i dopiero jak się poważna choroba zaczyna, to pada pytanie "ale co robiłem źle?" ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Nie może niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
1. Dieta.
2. Sport. Tylko, i aż tyle. Nie jestem dietetykiem by dać tu jakąś konkretną radę, ale pewnie jesz za dużo/za tłusto/za słodko. Jeżeli chodzi o sport, to po prostu trzeba się zawziąć. Ja na studiach dość dużo przybrałem, ale postanowiłem się za siebie wziąć i w rok staciłem 30 kilogramów. Zacząłem od jednego ze sportów walki, w którym na początku było ciężko, bo z masa człowiek staje się mniej wytrzymały i wolniejszy, przez co ten akurat sport staje się boleśniejszy. Ale wytrzymałem początek i było tylko lepiej. Później zacząłem biegać, co również było krępujące na początku - po kilkuset metrach człowiek już miał problem z oddychaniem, no i źle się czuł jak widział ludzi patrzących się że tu i ówdzie bruszek podskakuje. Ale po tym wcześniejszym sporcie miałem to kompletnie w tyłku. W tej chwili przebiegnięcie półmaratonu nie jest dla mnie już wielkim wyczynem, i polubiłem zwłaszcza biegać w wyścigach terenowych (im brudniej tym lepiej). Z czasem wróciłem do pływania (które kiedyś uwielbiałem) i tańca, który bardzo polubiłem. Przez sport człowiek stał się inny - pewny siebie, swoich możliwości, życie towarzyskie stało się lepsze i ciekawsze. We wszystkich aspektach. ![]() Jak się chce, to się da. Ale trzeba chcieć - będzie ciężko, zwłaszcza na początku. Później człowiek się od tego uzależnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Nie będę tutaj pisał że coraz więcej jest cukrzyków itp bo to nie ma sensu, ale warto wiedzieć jak cukier na nas działa i co konkretnie się z nim dzieje jak jemy go w formie przetworzonej, głównie chodzi o fruktoze oraz cukier który zamienia się w ~50% w fruktoze, jest sporo informacji o tym na necie wiec jak ktoś chce to znajdzie, w skrócie zamienia się w większości w tłuszcz, niektórzy porównują go z alkoholem, wielu myśli ze super, on jest zdrowy bo mają go też owoce a owoce niby są zdrowe ale nic bardziej błędnego, i potem mamy nadwagę czy otyłość w postaci tłuszczyku
![]() ![]() Wypowiem się jeszcze o sporcie bo to też ciekawa sprawa jest, jeżeli ćwiczysz i nie jesteś na odpowiedniej diecie to nie schudniesz lub zgrubniesz, zależy jaki masz cel, natomiast jeśli jesteś na odpowiedniej diecie to w zależności od tego jaka to dieta to schudniesz lub zgrubniesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
hej Willard jak sobie teraz radzisz? wyszedles z tego błędnego koła? pamietaj, że taka walka trwa codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.