![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Program Rodzina 500 plus
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;53504816]Pomoże - patolom.
Jak kogoś nie stać, to dziecka nie robi. Proste. Te pięćset złotych w zdecydowanej większości zostanie potraktowane jako dochód dla wszelkiego rodzaju patologii i dzieciorobów. Czworo (pięcioro w sumie, bo hajs się zaczyna od drugiego) dzieci to już dwa koła. No żyć nie umierać. [/QUOTE] Zgadzam się z tym. Jeżeli już tak tak się upierają to uważam, że te pieniądze powinny być wypłacane w postaci bonów na jedzenie, ubrania dla dzieci czy rzeczy do szkoły. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;53504816]
Poza tym hajs nie idzie od magicznego tworu jak 'państwo', ale z kieszeni każdego z nas. I bardzo się mi to NIE podoba.[/QUOTE] Mi tez. A autentycznie sie boje,ze cos tak glupiego moga zrobic ![]() Cytat:
zalosny, plytki, nieprzemyslany program nie wprowadzajacy zadnej realnej pomocy i pokazujacy, ze politycy gospodarka ani ekonomia sie nie interesuja nawet minimalnie. Zamiast inwestowac w zlobki, tworzyc nowe miejsca pracy, albo chociaz wprowadzic jakies macierzynskie i inne zasilki na smieciowkach to lepiej wg politykow zasilek rzucic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Tak, lepiej rzucić zasiłek, bo to jest program szkolenia sobie oglupialego społeczeństwa, któremu wystarczy rzucić jakiś ochłap i zagłosuje na każdego, który coś tam plebsowi obieca.
Exposè naszej obecnej premier napawało mnie przerażeniem, koncert życzeń, wszyscy beda bogaci, ciekawe z czyjej kieszeni... |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Najubożsi, którzy liczyli na dodatkowe 500 złotych, srogo się przeliczą - poodbierają im zasiłki, bo przekroczą progi dochodowe.
Poza tym, żeby komuś dać 500 złotych, komuś trzeba odebrać 600 złotych.
#35 |
BAN stały
|
To samo mówił Korwin - danie komuś 500 zł kosztuje 600-700 zł, bo dystrybucja budżetowych pieniędzy kosztuje. Ale dla większości jest on starym wariatem i lepiej zagłosować na tych co "dadzą".
Głupim, ale o niebo lepszym pomysłem byłby odpis od podatku, bo premiowałby ciężko pracujących ludzi, a nie patolusów. |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Life is a drink ...
|
Dzieciorobom dają a dla biednych studentów nic ...
![]()
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Life is a drink ...
|
U mnie to by w ogóle było ciężko bo jeszcze nawet jednego nie mam
![]() Jakby dawali faktycznie to 500 zł to wg mnie te pieniędze powinny być jak ktoś wcześnej wspomniał w bonach żywieniowych lub bonach na konkretny cel. Np jak matka sama wychowuje dziecko a chce iść do pracy ... nie ma z kim dziecka zostawić, pieniędzy na nianie również nie więc dostaje dofinansowanie na żłobek. Przy czym nie wiem może już takie coś istnieje bo nie mam dziecka więc nie wiem jakie prawa ma kobieta matka ![]()
#39 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;53504372]http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/prawo-...us,589478.html
Co myślicie o tym projekcie? Faktycznie coś poprawi, czy przybędzie dzieci "robionych" dla tych pięciu stów? Ja się dopiero teraz wczytałam, że to ma być wypłacane do osiągnięcia 18 rż. przez dziecko i jestem w szoku.[/QUOTE] Myślę, że patoli przybędzie, bo nikt rozsądny nie zafunduje sobie dziecka, by dostać pięć stów miesięcznie. Ten projekt jest tak naprawdę wymierzony przeciw normalnej, zdrowej rodzinie. Rodzinie mogłoby pomoc obniżenie podatków i to by ruszyło gospodarkę. Nie rozdawnictwo. Rozdawnictwo nikomu jeszcze nie pomogło w aktywnym troszczeniu się o siebie i swoją rodzinę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Oczywiście finansowanie patoli,nic więcej. Uczciwie pracująca rodzina której się nie przelewa nie dostanie nic. Cisnienie mi się podnosi jak o tym wszystkim myślę.
Znam taką jedną rodzinkę. Facet nierób, leser,kobieta haruje jak wół, trójka dzieci, 38m2 komunalnego. Z facetem żyje chociaż zrobiła mu sprawę o alimanty. Alimenty płaci "państwo"korzysta z przywieljów samotnej matki chociaż nią nie jest. Dostają dodatki mieszkaniowe, darmowe bilety do kina, do aquaparku- mnie nie stać chodzić co tydzień, a oni chodzą. Wku...doprowadza mnie to do szału poprostu. Ona jeszcze narzeka ,że dodatki niskie, że coś tam... ![]() Nie nie i jeszcze raz nie. Zlikwidować mopsy, mopry i inne instytucje wspierające pasożytów społecznych. Jak by nie mieli co do gara włożyć to w końcu by się ruszyli do pracy albo by z głodu popadali. Czy takie to trudne, zmniejszyć podatek dochodowy? Wtedy zkorzystają osoby pracujące a nie leserzy żyjący i tak na koszt Państwa.
#41 |
Rozeznanie
|
Ten projekt po raz kolejny pokazuje że w naszym kraju najlepiej nie robić nic, ten kto nic nie robi ten dostaje a ten kto coś robi musi za to płacić.
Pracuje na etacie, mąż też, nie zarabiamy dużo (niewiele ponad minimalna płaca), mamy jedno dziecko. Nie dostajemy nic. 500zł nie bo mamy tylko jedno którego wg państwa utrzymanie widocznie nie kosztuje. Jesteśmy za "bogaci" żeby dostać mieszkanie socjalne (mieszkanie wynajmujemy) ale za biedni dla banków żeby dostać kredyt na mieszkanie. Płacimy podatki, na kolejne dziecko nie zdecydujemy się dla tych 500zł bo to nie pozwoli nam kupić mieszkania. Ale... gdybyśmy nie pracowali, moglibyśmy liczyć na zasiłki, 500zł na dziecko, może mieszkanie by się znalazło socjalne, mąż może by gdzieś dorabiał na czarno, nie płacilibyśmy podatków, składek ale całkiem sporo byśmy dostali. Wniosek - jak nie robisz nic to nic nie płacisz a i możesz coś dostać a jak pracujesz to płacisz i nie dostajesz nic, po co więc pracować? Moim zdaniem lepiej by się sprawdziło obniżenie stawki vat np na artykuły dziecięce.
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Jestem matką i wiem z praktyki, ze ten pomysł jest BEZ_NA_DZIEJ_NY.
Jak już chcą inwestować tą kasę w dzieci, to powinni ją wtłoczyć w żłobki, przedszkola i szkoły Przede wszystkim _więcej_ żłobków i przedszkoli. Żadnych opłat na fundusze rodziców, ubezpieczenia, dodatkowe godziny przebywania, świetlice itp + darmowe podręczniki także z tymi językowymi + podstawowa wyprawka: komplet zeszytów, bloków, przyborów do pisania i rysowania. Oraz darmowy pełen obiad dla _każdego_ dziecka bez dzielenia na bogatsze i biedniejsze. Dla biedniejszych dzieci powinien być także obiad w szkole wydawany w dni wolne- sobota, niedziela, święta. To by była realna pomoc, która IMO mogłaby zachęcać rodziców do posiadania większej ilości dzieci, a równocześnie zabezpieczała trochę przed patologicznym rodzeniem dzieci dla kasy.
#44 |
Raczkowanie
|
Naszym władzom, chyba chodzi o to, by rozmnażały się niziny społeczne, takimi ludzimi łatwiej się manipuluje poprostu.
Chociaż mam alergie na Korwina, to bardzo dobrze podsumował ten program mówiąć ,że zaleje nas fala ludzkiego śmiecia.
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie wychowuje się takich socjopatów, żeby nie powiedzieć psychopatów (patrząc na ostatnie reakcje w internetach to w wielkich ilościach wychowywanych)? Jesteś z tej owianej złą sławą patoli, czy dzieciaki z tzw. dobrych domów też tak łatwo uprzedmiotawiają drugiego człowieka? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do autorki posta: 'zalew ludzkim śmieciem' oznaczałby, że Korwin tak samo mówi to o tej zapitej matce, jak i o jej dzieciach, dopiero co narodzonych, które mają 'nas' zalewać. A później to cytują i indagują, że tkwi tam choćby ziarno prawdy, nawet jeśli za dosadnie powiedziane. Chciałoby się rzec: no ku*wa, serio? Myślałam, że takie wypowiedzi propagują tylko zbuntowane nastolatki. Ale co tam mówić o cynicznym trollu Korwinie, który na ludzkich lękach buduje swoje urojone wizje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wredny kotecek
|
To jesteśmy dwie bo myślę tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Ale tak naprawdę to jak by tej kobiety i tych dzieci nie nazwać, to i tak bedzie oburzenie. Nazwiesz patologią - też cię niektórzy zlinczują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wredny kotecek
|
Jak myślę o "takich" kobietach i ludziach w ogóle, to przychodzą mi na myśl same negatywnie nacechowane określenia, których publicznie przytaczać nie będę :P Delikatnie mówiąc wystrzeliłabym ich wszystkich w kosmos <3 Leni śmierdzących państwo nie powinno utrzymywać nawet w minimalnym stopniu: nie pracujesz - nie jesz. No chyba, że np jeden członek rodziny nie pracuje, a utrzymuje go partner czy tam rodzic - wtedy w czyjąś głupotę nie wnikam, jak ktoś chce być łosiem to proszę bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem ,że to nieporawne politycznie, nie wypada uprzedmiatawiać drugiego człowieka, ale ile jest człowieka w kimś kto kieruje się instynktami i popędem? Takich ludzi powinno się sterylizować i kastrować a nie dawać dodatkowe pieniądze.
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. Nie wymagaj od dziecka z FASem, lub innymi syndromami obniżającymi intelekt, żeby a) nie powielał wzorca agresji, b) miał panować nad swoimi popędami, dlatego że jest fizjologicznie do tego nieprzystosowane, żeby te instynkty opanowywać. To jest nasz, to jest społeczeństwa i instytucji państwowych, obowiązek, żeby się nimi opiekować i to regulować Ile jest w człowieku kierującemu się popędami i instynktami człowieka? 100%. Dokładnie ten sam popęd posiadają także Ci 'nie-patole', bo zakładam, że też uprawiają seks. Być może wiem, o czym chciałaś napisać - ale argumentowanie nie jest za bardzo przekonujące, bo odnoszące się do nieprawdziwych przesłanek. Jeśli zatem brak argumentów uzupełniasz wypowiedziami nienawistnymi podejrzanej jakości osób publicznych, to po prostu namawiam jedynie do ponownego przemyślenia tego samej, bo po co robić reklamę komuś, kto nie przedstawia sobą za dużo wartościowych wypowiedzi i opinii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Za to ty od nas nie wymagaj przymykania oka na to, że ryjąc na etacie nie można liczyć na ŻADNĄ pomoc państwa, za to nie przeszkadza to w ciągłym robieniu zrzuty na wyżej wymienionych. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5351455 8]Nie pękaj, powoli nadciąga siła, dla której ty będziesz takim śmieciem (niewiernym) i upierdzieli ci łeb przy samej de. Tak samo jak nam wszystkim.[/QUOTE] Nie ten wątek chyba? Nie rób off topa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokazałam tylko, że taka retoryka nie jest obecna tylko tutaj i pogarda zawsze wraca. Gardzisz kimś, licz się z tym, że ktoś inny będzie gardził tobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wredny kotecek
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5351464 0]Ten wątek nie jest też o ludzkich śmieciach.
Pokazałam tylko, że taka retoryka nie jest obecna tylko tutaj i pogarda zawsze wraca. Gardzisz kimś, licz się z tym, że ktoś inny będzie gardził tobą.[/QUOTE] Och jakie to głębokie <3 Wątek jest właśnie o ludzkich (tu wstawić dowolne słowo), czyli o osobach do których program 500zł jest skierowany. |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to napisałaś, wszyscy "mamy popędy" tylko większość nad nimi panuje. Właśnie sęk w tym,że Ci ludzie nie panują nad swoimi popędami, bo są wiecznie zamroczeni alkoholem. Brak argumentów mową nienawiści powiadasz? To Twoje zdanie na ten temat. Znajdziesz zwolenników swoich poglądów zarówno jak i ja swoich.
![]() |
#60 | |
Wredny kotecek
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5351468 9]Żenujące, że próbujesz bronić takiego rozumowania.
Niezwykle płytkie.[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() Nie każdemu alko mózg zamracza, niektórym zamracza wiejskie życie community i inne mądre gry na fb (dla niewtajemniczonych polecam wejść na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835088 Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2015-11-19 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.