|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ślub "od zaraz "
WSZYSTKIE znane mi przypadki ''ślub max do roku czasu od poznania się'' to pary które zaliczyły wpadkę i chciały się pobrać przed urodzeniem dziecka.
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystko dobrze się układa.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Znam parę, co się poznała jakieś dwa lata temu, zaręczyli się po kilku miesiącach, dziecko ma teraz cztery miesiące, gdzieś w międzyczasie był ślub. Oboje mają po 22 lata. Czy im się układa będzie można powiedzieć po jakichś pięciu latach, na razie jakoś sobie żyją, ale mam wrażenie, że czegoś im brakuje.
Ja bym się nie zdecydowała na małżeństwo po mniej niż dwóch latach związku. Zaręczyny to trochę co innego, też ważny krok, ale mniej zobowiązujący, myślę, że po roku związku można o tym pomyśleć. Ślub po minimum dwóch. W większości znanych mi par dopiero po półtora roku, po dwóch latach zaczęły wychodzić na wierzch wszelkie brudy. I ja w swoim związku po tych 10 miesiącach widzę, że mój chłopak to nie ideał. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Znam parę, która wzięła ślub po 3 miesiącach znajomości. Wpadka
dziewczyna miała już jedno dziecko, które urodziła krótko po 18 urodzinach. Niestety trochę na siłę szukała faceta, no i znalazła... Jak miałam z nią jeszcze kontakt to się żalila, bo oczywiście kwiatki zaczęły wychodzić, facet okazał się hazardzista, nabrał chwilowek itd. Obecnie nie mam z nią kontaktu ale wiem, że dalej są razem (minął trochę ponad rok).
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się do swojego partnera przeprowadziłam na 3 spotkaniu
. Jesteśmy już 9 lat razem
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o takie 'szybkie' historie, to podobno dotyczy ciotki mojego ojca. Pracowała w cukierni, do środka wszedł nieznajomy i się jej oświadczył - ona się zgodziła, niedługo potem się hajtnęli i są już kilkadziesiąt lat razem.
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, że po roku znajomości nie zna się człowieka w ogóle i ślub po takim czasie to ruletka.
No ale z drugiej strony ludzie się ciągają ze sobą 10 lat, a zaraz po ślubie się rozwodzą ... Nie ma w tym żadnych reguł. W każdym razie par, które by się tak szybko pobrały, nie znam. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Tobie również go życzę.
Cytat:
Jak ktoś ma coś do ukrycia to może i 10 lat to skrywać, nie ma reguły, znam pary, które chodziły ze sobą po kilkanaście lat a po ślubie dość szybko następował rozwód. Aczkolwiek wiadomo- im dłużej z kims przebywasz tym więcej masz okazji do poznania tej drugiej osoby. Nie moge narzekać na Tż, jeżeli mnie zaskakuje to tylko w pozytywnym tego słowa znaczeniu. |
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Znam dwie pary, które pobrały się mniej więcej rok od poznania, ale 2 tygodnie to dla mnie jakiś absurd.
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub kościelny 5 miesięcy od poznania, zaręczyny 2 miesiące po poznaniu, ale już po tygodniu znajomości TŻ był gotów brać ze mną ślub. Ja potrzebowałam jeszcze tygodnia do namysłu ![]() W ciąży nie byłam, dziecko planowane urodziłam 3 lata po ślubie. Nie miałam parcia na tą konkretną datę czy miesiąc i takie tempo. Termin był zależny od sali weselnej. Te interesujące mnie były pozajmowane na 2 lata wprzód. Akurat jedna para przekładała wesele, to zwolnił się termin i cała filozofia. Mając "swoje" lata i sporo znajomości z różnymi ludźmi oraz doświadczenie w związkach, jeśli jest się konkretnym i wie czego oczekuje, dość szybko wie się że to ta właściwa osoba. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 miesięcy od poznania po ślubie |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie zgadam się z twoją wypowiedzią!
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
W pracy mam dziewczynę, która wzięła ślub po 7 miesiącach. Są szczęśliwi z tego co wiem.
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wujek wziął ślub po 3 m-cach znajomości, byli szczęśliwą i kochającą się parą, mają dwójkę już studiujących dzieci. Obecnie oboje są po 50-tce, niedawno się rozwiedli, po ponad 30 latach małżeństwa. Powodem nie była żadna zdrada, po prostu przestali się dogadywać, różniło ich wiele kwestii i stwierdzili, że tak będzie dla nich lepiej.
Znam takie pary, które były ze sobą długo- jakieś 4-5lat, decyzja o ślubie była przemyślana, nie było presji rodziny, ani ciąży, a jednak po kilku latach od ślubu się rozstali. Inne znów były ze sobą krótko, wzięły ślub i są ze sobą szczęśliwe. Znajoma była z facetem krótko, wpadli, chciała go "sprawdzić" i nie zdecydowała się na ślub będąc w ciąży, chociaż rodzina nalegała, "bo tak wypada..." . Postawiła na swoim, wzięli ślub, gdy malec miał podajże rok z groszem, po 2 latach się rozwiedli z wielkim hukiem ![]() I powiem, że to nie reguła, ile ktoś z kimś jest i kiedy bierze ślub
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Dla każdego szybko oznacza inny okres czasu
![]() Znam pare ktora pobrala się 4 miesiące od poznania i sa juz ze sobą 15lat ja tez szybko wyszlam za mąż. .. 10 mięsiecy od poznania mieliśmy ślub obecnie juz 6lat po ślubie jesteśmy |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem takim przykładem, chociaż nie do końca, bo my ślubu nie wzięliśmy. Po miesiącu spotykania zamieszkaliśmy ze sobą, po 4 miesiącach były zaręczyny, po 11 miesiącach udało się doczekać dwóch kresek. Obecnie czekamy na naszego syna. Dogadujemy się rewelacyjnie i nie żałuję ani jednej chwili. Wprawdzie ślub planujemy na przyszły rok, ale tylko po to, żeby były sprawy formalne dograne.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy jesteś z kimś dłużej lepiej znasz taka osobę, jej wady i zalety. Moim zdaniem nie można powiedzieć że znając kogoś np pół roku znasz wszystkie jego wady i zalety. To jest czas kiedy mamy do czynienia z zakochaniem /zauroczeniem i duża rolę odgrywają tu hormony tak jak napisała jedna z dziewczyn wyżej.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
To ruletka, można akurat mieć szczęście i stworzyć udane i długie małżeństwo po szybkim ślubie. Ale może tego szczęścia zabraknąć.
Ja tam hazardu nie lubię, a gdyby mi facet wyskoczył z oświadczynami po kilku tygodniach od poznania, to bym go wzięła za zaburzonego psychicznie. Takie coś może działać na niektóre nastolatki, ale nie na dorosłe kobiety, tj. 24 +. |
|
|
|
|
#58 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zakochanie wcale nie musi oznaczać klapek na oczach, można chodzić 5cm nad chodnikiem, a jednocześnie rozmawiać, obserwować, wyciągać wnioski
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie dorosła odpowiedzialna kobieta nie zrobi takiej "głupoty" . Oczywiście że po ślubie też może coś wyjść, ale chyba dużo większe prawdopodobieństwo jest ze poznasz kogoś będąc z nim 2 czy 3 lata niż gdy jesteś z nim pół roku.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
A mi się wydaje, że na samym początku, to większość osób myśli 'to ten jedyna/ ta jedyna' <--- zauroczenie, ot co
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

wszystko dobrze się układa.
dziewczyna miała już jedno dziecko, które urodziła krótko po 18 urodzinach. Niestety trochę na siłę szukała faceta, no i znalazła... Jak miałam z nią jeszcze kontakt to się żalila, bo oczywiście kwiatki zaczęły wychodzić, facet okazał się hazardzista, nabrał chwilowek itd. Obecnie nie mam z nią kontaktu ale wiem, że dalej są razem (minął trochę ponad rok).
. Jesteśmy już 9 lat razem