|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy brzydcy ludzie obwiniają rodziców?
Z moją twarzą wszystko ok (chyba ;-)) lubie ją i mam piegi :-D
Mam żal o brak pewności siebie i podkopywanie mojej samooceny przez matkę. Byłam przekarmianym dzieckiem a jak w okresie dojrzewania pojawiły mi się rozstępy to mi powiedziała,że mam brzydkie piersi.
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
No nie wiem, nie znam nikogo, kto świadomie obwinia (w całym tego słowa znaczeniu) rodziców, rodzinę za swoje defekty. No ale zdajemy sobie sprawę, co po kim mamy
![]() Ja "winię" ojca za kręcone, puszące się włosy, babcię ze strony taty (jestem do niej bardzo podobna) za beznadziejną przemianę materii i tendencję do tycia. Za odstające uszy nie mogę "winić" nikogo. Tak wyszło
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest sytuacja specyficzna, bo mama biologiczna umarła piękna i młoda. Trochę mnie zawsze denerwowało porównywanie do niej, bo ona ponoć była ode mnie ładniejsza, no ale faktycznie, na zdjęciach widzę bardzo ładną kobietę.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
.Po analizie znajomych, wyłoniłam jedną naprawdę brzydką dziewczynę. Ojciec przeciętny, ale nie brzydki, matka w stylu Beaty Tyszkiewicz. A córka... Biedna, nie ma kogo obwiniać.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Ja niestety odziedziczyłem same złe cechy, ale mam na kogo zwalić.
|
|
|
|
|
#36 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma brzydkich kobiet sa tylko zaniedbane.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;53595692]Owszem - są.[/QUOTE]
są są, po tygodniu wakacji na Kanarach z niemal samymi Anglikami w hotelu muszę to przyznać
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(ale moje kompleksy się zmniejszają, jak widzę bardzo dużo ludzi mediów czy aktorów, którzy mają to samo). W zasadzie to chyba wszystko mam po tacie, łącznie niestety z chorobami i charakterem W żartach czasami się śmiejemy, że powinnam wystąpić o odszkodowanie za to :P (moje rodzeństwo jest takie raczej mieszane )Podobno jak miałam 8 lat i szłam na operację usunięcia 3 migdałka to mówiłam mamie, że po co mnie taką urodziła i po co teraz mam cierpieć Z drugiej strony ja tę wizytę w szpitalu pamiętam jako niezły fun z innymi dzieciakami, łącznie z jeżdżeniem windą w górę i w dół i innymi głupotami.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
to jak ja w gimbazie jak szlam na wf, w szatni duzo widac, bylam cala w czerwonych rozstepach, cale uda, biodra, biust, rece, za kolanami, a u innych tak jeden czy dwa gdziestam, zdołowana byłam
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam kogo "obwinić", moja mama urodziła dwoje dzieci i nie ma ani jednego, moja siostra tak samo, a dziecko było duże ![]() Rozstępy mam na biuście, u góry ud, na biodrach, z tyłu łydek (pod kolanami), na kolanach, na pośladkach, po jednym, symetrycznie, na łopatkach. U obu rodzin trądzik był powszechny i mnie nie ominął, będzie mi towarzyszył chyba do emerytury. Jednak ogólnie patrząc, to nie jest tak źle, moi rodzice są szczupli i nie mają skłonności do tycia - ja też mogę jeść co chcę, jem dość dużo i waga nie drgnie. Choć z drugiej strony, to nie pogardziłabym kilkoma dodatkowymi kilogramami, mam chude ręce i nogi. Twarz mam "niedorobioną" - cała mama, z wyjątkiem ust, które są małe i wąskie, po tacie. Mama ma bardzo ładne usta, proporcjonalne, pełne. O to mam żal
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm w sumie ciekawy wątek. Ale rzeczywiście- nie ma reguły. Do mojego salonu przychodzili rodzice+ 3 córki. Rodzice zwyczajni
( wręcz potoczni ,,Janusze'') 2 córki- żadna rewelacja, mimo że ładnie ubrane i umalowane, oka by nie zawiesił. Ale jedna córka- o Boże, w życiu chyba nie widziałam piękniejszej dziewczyny. Po prostu niestamowita uroda. I chyba nie byłam odosobniona, bo każdy miał podobne zdanie
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Mam lekki żal do rodziny o to że zawsze mówili że jestem gruba. Mając 18 lat, 175 cm ważyłam 68 kg - teraz dała bym się pociąć za taką wagę, a wtedy miałam straszne kompleksy. W sumie to mam skrzywiony obraz samej siebie :/ |
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Jezu, ten wątek uświadomił mi, że moi rodzice mają problemy z wypadaniem włosów. Mam nadzieję, że w tym przypadku wygrałam geny na loterii i na starość będę miała czuprynę jak babcia :c
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć oczywiście mogło zdarzyć się i tak, że taka się urodziwa jedna wyrodziła. Na miejscu tych jej przeciętnych sióstr miałabym trochę żal do losu, oj tak
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że coś w tym mogło być bo siostry zdawały się byc zżyte, jednak jakoś nie mogłam się pozbyć wrażenia, że za każdym razem jak się do niej zwracały lub mówiły niej- można było wyczuć cień zazdrości- np. ,, ach, bo wiesz, twoje włosy to takk... a moje to do kitu '' itd.
|
|
#49 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu obwiniać rodziców, a nie dziadków? Mnie uczono, że większość cech raczej mamy po dziadkach. Nawet w internecie znalazłam, że: "Podstawowe prawo genetyki mówi, że zawsze dziedziczymy parę genów danej cechy, po jednym elemencie od każdego rodzica. Jeśli jeden z tych elementów jest silniejszy (bardziej dominujący), to on decyduje, jaka cecha się rozwinie u dziecka. Nie oznacza to jednak, że drugi z genów zanika - on tylko jest w "uśpieniu" i może zostać przekazany następnemu pokoleniu, czyli wnukom".
Tak samo babka od biologii z liceum mówiła nam, że choroby dziedziczy się raczej od strony matki.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2015-11-28 o 08:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

.
Biedna, nie ma kogo obwiniać.

Z drugiej strony ja tę wizytę w szpitalu pamiętam jako niezły fun z innymi dzieciakami, łącznie z jeżdżeniem windą w górę i w dół i innymi głupotami.