Czy brzydcy ludzie obwiniają rodziców? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 11:24   #31
Devon_rose
Zakorzenienie

Dot.: Czy brzydcy ludzie obwiniają rodziców?

Z moją twarzą wszystko ok (chyba ;-)) lubie ją i mam piegi :-D

Mam żal o brak pewności siebie i podkopywanie mojej samooceny przez matkę. Byłam przekarmianym dzieckiem a jak w okresie dojrzewania pojawiły mi się rozstępy to mi powiedziała,że mam brzydkie piersi.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 12:48   #32
201607111028
Konto usunięte

No nie wiem, nie znam nikogo, kto świadomie obwinia (w całym tego słowa znaczeniu) rodziców, rodzinę za swoje defekty. No ale zdajemy sobie sprawę, co po kim mamy

Ja "winię" ojca za kręcone, puszące się włosy, babcię ze strony taty (jestem do niej bardzo podobna) za beznadziejną przemianę materii i tendencję do tycia.
Za odstające uszy nie mogę "winić" nikogo. Tak wyszło
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 13:51   #33
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
Temat może lekko kontrowersyjny. Jak myślicie czy brzydkie osoby (takie, które same siebie uważają za brzydkie i cierpią z tego powodu) obwiniają rodziców za swój wygląd?
U mnie jest sytuacja specyficzna, bo mama biologiczna umarła piękna i młoda. Trochę mnie zawsze denerwowało porównywanie do niej, bo ona ponoć była ode mnie ładniejsza, no ale faktycznie, na zdjęciach widzę bardzo ładną kobietę.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 13:59   #34
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Brzydotę można zawsze zwalić na nieszczęśliwy układ genów albo katastrofę w Czarnobylu, jeśli ktoś urodził się po 1986 roku.
Albo że matka się /ekskjuzemła/ puściła.
Po analizie znajomych, wyłoniłam jedną naprawdę brzydką dziewczynę. Ojciec przeciętny, ale nie brzydki, matka w stylu Beaty Tyszkiewicz. A córka... Biedna, nie ma kogo obwiniać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 14:14   #35
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Albo że matka się /ekskjuzemła/ puściła.
Po analizie znajomych, wyłoniłam jedną naprawdę brzydką dziewczynę. Ojciec przeciętny, ale nie brzydki, matka w stylu Beaty Tyszkiewicz. A córka... Biedna, nie ma kogo obwiniać.
Ja niestety odziedziczyłem same złe cechy, ale mam na kogo zwalić.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 14:50   #36
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ja niestety odziedziczyłem same złe cechy, ale mam na kogo zwalić.
Moja bratowa zwaliła na mnie, że mój chrześniak tak samo jak ja wyżera łyżką masło orzechowe ze słoika i zostawia łóżko w stanie niezasłanym.
Fakt, że tak robię.
Stary 2015-11-25, 15:03   #37
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Moja bratowa zwaliła na mnie, że mój chrześniak tak samo jak ja wyżera łyżką masło orzechowe ze słoika i zostawia łóżko w stanie niezasłanym.
Fakt, że tak robię.
Zawsze ktoś musi być winny. Byłaś pod ręką

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-25, 21:18   #38
Rena
Zakorzenienie

nie ma brzydkich kobiet sa tylko zaniedbane.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 01:56   #39
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
nie ma brzydkich kobiet sa tylko zaniedbane.
Owszem - są.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 07:56   #40
201604250957
Konto usunięte

[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;53595692]Owszem - są.[/QUOTE]

są są, po tygodniu wakacji na Kanarach z niemal samymi Anglikami w hotelu muszę to przyznać
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 09:00   #41
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość

Po rodzinie ojca mam nos (spory i do tego lekko garbaty), ale i wzrost; jestem wyższa od rodziców i rodzeństwa i chwalę sobie to do tego stopnia, że nos zszedł na drugi plan
U mnie to samo, duuuży nos po ojcu, ale i wzrost po nim, więc to bardzo w sobie lubię. Poza tym po ojcu mam prawą powiekę bardziej opadającą niż lewą i na niepozowanych zdjęciach wyglądam, jakbym jedno mrużyła (na żywo podobni tylko ja to widzę) (ale moje kompleksy się zmniejszają, jak widzę bardzo dużo ludzi mediów czy aktorów, którzy mają to samo). W zasadzie to chyba wszystko mam po tacie, łącznie niestety z chorobami i charakterem W żartach czasami się śmiejemy, że powinnam wystąpić o odszkodowanie za to :P (moje rodzeństwo jest takie raczej mieszane )
Podobno jak miałam 8 lat i szłam na operację usunięcia 3 migdałka to mówiłam mamie, że po co mnie taką urodziła i po co teraz mam cierpieć Z drugiej strony ja tę wizytę w szpitalu pamiętam jako niezły fun z innymi dzieciakami, łącznie z jeżdżeniem windą w górę i w dół i innymi głupotami.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 09:44   #42
201604250941
Konto usunięte

to jak ja w gimbazie jak szlam na wf, w szatni duzo widac, bylam cala w czerwonych rozstepach, cale uda, biodra, biust, rece, za kolanami, a u innych tak jeden czy dwa gdziestam, zdołowana byłam
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 11:00   #43
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
to jak ja w gimbazie jak szlam na wf, w szatni duzo widac, bylam cala w czerwonych rozstepach, cale uda, biodra, biust, rece, za kolanami, a u innych tak jeden czy dwa gdziestam, zdołowana byłam
Też mam mnóstwo rozstępów z okresu dojrzewania. Jeszcze zrozumiałabym, jeśli miałabym obfity biust, latynoską pupę, pełne uda i wysoki wzrost, a ja dość niepozorna jestem - 163 centymetry i 50 kg.
Nie mam kogo "obwinić", moja mama urodziła dwoje dzieci i nie ma ani jednego, moja siostra tak samo, a dziecko było duże
Rozstępy mam na biuście, u góry ud, na biodrach, z tyłu łydek (pod kolanami), na kolanach, na pośladkach, po jednym, symetrycznie, na łopatkach.

U obu rodzin trądzik był powszechny i mnie nie ominął, będzie mi towarzyszył chyba do emerytury.

Jednak ogólnie patrząc, to nie jest tak źle, moi rodzice są szczupli i nie mają skłonności do tycia - ja też mogę jeść co chcę, jem dość dużo i waga nie drgnie. Choć z drugiej strony, to nie pogardziłabym kilkoma dodatkowymi kilogramami, mam chude ręce i nogi.
Twarz mam "niedorobioną" - cała mama, z wyjątkiem ust, które są małe i wąskie, po tacie. Mama ma bardzo ładne usta, proporcjonalne, pełne. O to mam żal
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 11:03   #44
Hefrena
Raczkowanie

Hmmm w sumie ciekawy wątek. Ale rzeczywiście- nie ma reguły. Do mojego salonu przychodzili rodzice+ 3 córki. Rodzice zwyczajni
( wręcz potoczni ,,Janusze'') 2 córki- żadna rewelacja, mimo że ładnie ubrane i umalowane, oka by nie zawiesił. Ale jedna córka- o Boże, w życiu chyba nie widziałam piękniejszej dziewczyny. Po prostu niestamowita uroda. I chyba nie byłam odosobniona, bo każdy miał podobne zdanie
Stary 2015-11-26, 14:45   #45
Magdalenja
Raczkowanie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Mam lekki żal do rodziny o to że zawsze mówili że jestem gruba. Mając 18 lat, 175 cm ważyłam 68 kg - teraz dała bym się pociąć za taką wagę, a wtedy miałam straszne kompleksy. W sumie to mam skrzywiony obraz samej siebie :/
Magdalenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-26, 15:26   #46
201604200942
Konto usunięte

Jezu, ten wątek uświadomił mi, że moi rodzice mają problemy z wypadaniem włosów. Mam nadzieję, że w tym przypadku wygrałam geny na loterii i na starość będę miała czuprynę jak babcia :c
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-27, 00:35   #47
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hefrena Pokaż wiadomość
Hmmm w sumie ciekawy wątek. Ale rzeczywiście- nie ma reguły. Do mojego salonu przychodzili rodzice+ 3 córki. Rodzice zwyczajni
( wręcz potoczni ,,Janusze'') 2 córki- żadna rewelacja, mimo że ładnie ubrane i umalowane, oka by nie zawiesił. Ale jedna córka- o Boże, w życiu chyba nie widziałam piękniejszej dziewczyny. Po prostu niestamowita uroda. I chyba nie byłam odosobniona, bo każdy miał podobne zdanie
Może miała innego ojca Choć oczywiście mogło zdarzyć się i tak, że taka się urodziwa jedna wyrodziła. Na miejscu tych jej przeciętnych sióstr miałabym trochę żal do losu, oj tak
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-27, 10:10   #48
Hefrena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Może miała innego ojca Choć oczywiście mogło zdarzyć się i tak, że taka się urodziwa jedna wyrodziła. Na miejscu tych jej przeciętnych sióstr miałabym trochę żal do losu, oj tak
Wydaje mi się, że coś w tym mogło być bo siostry zdawały się byc zżyte, jednak jakoś nie mogłam się pozbyć wrażenia, że za każdym razem jak się do niej zwracały lub mówiły niej- można było wyczuć cień zazdrości- np. ,, ach, bo wiesz, twoje włosy to takk... a moje to do kitu '' itd.
Stary 2015-11-27, 18:51   #49
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Jezu, ten wątek uświadomił mi, że moi rodzice mają problemy z wypadaniem włosów. Mam nadzieję, że w tym przypadku wygrałam geny na loterii i na starość będę miała czuprynę jak babcia :c
Ja odziedziczyłam po babci poczucie humoru.
Stary 2015-11-27, 20:29   #50
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
No to widzisz, tak, mam to po nim, "przez" niego, ale co w zwiazku z tym, mial sobie zycia odmawiac z tego powodu?

Natomiast gdybym odziedziczyla chorobe to bym miala dzikie pretensje. Sasiadka umarla na SM, osierocila corke, ktora widziala jak matka umierala i wie, ze ja czeka to samo, tak sie nie robi.
Ta choroba nie jest dziedziczna.
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 08:57   #51
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

A czemu obwiniać rodziców, a nie dziadków? Mnie uczono, że większość cech raczej mamy po dziadkach. Nawet w internecie znalazłam, że: "Podstawowe prawo genetyki mówi, że zawsze dziedziczymy parę genów danej cechy, po jednym elemencie od każdego rodzica. Jeśli jeden z tych elementów jest silniejszy (bardziej dominujący), to on decyduje, jaka cecha się rozwinie u dziecka. Nie oznacza to jednak, że drugi z genów zanika€“ - on tylko jest w "€žuśpieniu"€ i może zostać przekazany następnemu pokoleniu, czyli wnukom".
Tak samo babka od biologii z liceum mówiła nam, że choroby dziedziczy się raczej od strony matki.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2015-11-28 o 08:58
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości