![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maybe Baby - poroniłam, ale się nie poddałam
Cytat:
![]() Jakoś niedługo, w sumie krwawiłam tylko w szpitalu tuż po zabiegu, potem tylko plamienie. Około tygodnia. Podbrzusze mnie nie bolało w ogóle ![]() ![]() ogólnie to dużo wsparcia (oprócz męża oczywiście) dostałam na Wizażu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- A to ja źle zrozumiałam ![]() ![]() A Wiażowi padły serwery ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
tut tuut
|
Ja wlasnie wolalam zaczekac. I dostalam taka mozliwosc. Wizja tabletki czy zabiegu zupelnie bez sensu, wiem, ale kojarzyla mi sie z aborcja. Glupio, ale co poradzic na swoje mysli w takim stanie :/
Pisalam Kasi, ze tez probowalam wbic sie w jakis istniejacy watek, ale mi nie wyszlo. To nie byl ten etap przezywania jakiego oczekiwalam, nie wiem.. Fantasmagori, mozesz zdradzic swoje imie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Heh,tu widać różnice między nami. Mi w ogóle nie przeszkadzała ta ciąża, moje dziecko zniknęło w momencie stwierdzenia braku czynności serca. Może jedynie takie praktyczne obawy miałam - typu, że pokrwawię materac lub samochód, bo nie poczuję, że leci... No nieważne.
Nawet nie wiedziałam, że po takiej wczesnej ciąży można wziąć macierzyński! Dużo załatwiania jest przy tym? Pytam, bo jak wiadomo Polska to kraj papierologicznych absurdów... Zaczynam się martwić,ze coś spartolili w tym cholernym szpitalu... Dziś najpierw mnie swędziało jakby od środka, potem kłuło i do teraz jak się źle ułożę to czuję coś tam w środku... I ja cały czas podkrwawiam. Jakbym miała delikatny okres,tylko krew jest jasna a nie taka okresowa :-/
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-26 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
tut tuut
|
Kasia, w poniedzialek do gina idziesz, nie? To posprawdza... Mnie sie wydaje ze odczuwanie takiego dyskomfortu po zabiegu moze sie zdarzyc. W koncu byla ingerencja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Idę idę. Szybko rzuciłam okiem na wujka Google i powiedział, że można krwawić nawet do 10 dni.
Czyli... pewnie świruję ;-)
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-26 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A jak Twoje choróbsko Olu? Odpuściło?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
tut tuut
|
A nie, radosnie sie rozwija. Mlody panicz sam sie odchorowal, on juz sie czuje duzo lepiej, za to sprzedal chorobsko starym. Jak wszyscy zdrowi do piatku za tydzien nie bedziemy to sie porzadnie wkurze :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze... ;-) Walia już na Was czeka. Masz może jakieś zdjęcia domku waszego? Pomarzyłabym sobie trochę... ;-)
![]() |
![]() |
#40 |
tut tuut
|
Malo jest na stronie, wrzuce za tydzien mam nadzieje cos wiecej
![]() Tylko mi w tej scenerii sniegu po pas bedzie brakowalo ![]() A na razie zadowole sie taka drewniana chatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Fajna! A nie będzie Wam zimno? Ja to taki zmarźluch jestem!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
tut tuut
|
Jest kominek, sa kalafiory w kazdym pomieszczeniu. Damy rade
![]() Na mnie zawsze taka pseudo ucieczka od problemu dobrze dzialala. Mam nadzieje ze i tym razem wroce wypoczeta, z lepszym nastawieniem do tego co jest. Potem zaraz Swieta, potem mlody zaczyna przedszkole i tez bedzie stres i emocje.. Staram soe bardzo celebrowac drobne przyjemnosci, weekendowe wyjazdy. Z takich drobiazgow wszakze sklada sie szczescie ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- A propos drobnych przyjemnosci, siedzimy sobie z mezem na sofce, pod kocem, kazde ze swoim tabletem, dzielac sie pudelkiem chusteczek higienicznych. Jest cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Wyobrażam to sobie...
![]() ![]() Ech. My rozważamy zakup psa... Takiego do domu jakiegoś ciapka małego. Byłoby na kogo tych pokładów zgromadzonej miłości przelać,a od dawna i tym myślimy. Wiosną musimy też kupić dwa stróżujące,chyba owczarki niemieckie, choć marzą mi się dobermany. Już się doczekać nie mogę. Bo został nam jeden, bidulek po śmierci młodego musiał wrócić na "etat" i dzielnie znowu pilnuje posesji. I drugi raz został sam w swoim życiu. Ale mam nadzieję, że jeżeli jakiś sk... próbował otruć nam psy i jak spróbuje tu kiedykolwiek wejść to już nie wyjdzie o własnych siłach po spotkaniu z Nero. Nawet sama się go trochę boję :P
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-26 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
tut tuut
|
Wspaniale, ze tez robicie sobie romantyczny weekend
![]() ![]() ![]() Do domu to labusia proponuje, jesli uwaznie dobierzecie szczenie to potem tylko pociecha i opiekunka dziecieca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Znaczy w sensie tez za tydzien jedziecie? Czy o tym teraz weekendzie pisalas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
tut tuut
|
ImageUploadedByWizaz Forum1448578208.979742.jpg
Nasza suczka slucha kolysanki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Nie, my teraz w Andrzejkowy
![]() Do domu chcemy coś małego, myślałam tez o czymś z włosami, choć marzy mi się pug ![]() Za labkami nie przepadam, ja wiem, że to cudowni towarzysze, ale to takie kluchy... ![]() Każdy pies może pogryźć, choć wiadomo, trauma zostaje jak się spotka z pogryzieniem. My mieliśmy już owczarki. Cezik miał raka, podjęłam smutną decyzję za wszystkich... Nero jest stary, ale jary, choć to pies, który za młodu był bity w hodowli - ma piękną postawę i bardzo trudny charakter przez to, ale może to mu ostatnio życie uratowało. Później mieliśmy jeszcze Hektora, gończy polski, no ale od dwóch tygodni go nie ma :-( ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Ok, muszę przyznać, że czarny lablabla jest piękny ![]() Ile ma lat i jak się wabi? A synuś Twój jakie ma włoski gęste! ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Oj! Przepraszam za to "lablabla" - wyrwało mi się. Ale nie miałam na myśli nic złego! My z mężem tak mówimy na te pieski, to chyba z kabaretu jakiegoś - bo ta nazwa taka trudna jest ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
tut tuut
|
Panna Bezoslawa ma 4 lata
![]() ![]() My szukalismy rasy pod katem przyszlego dziecka. Wiesz, mial byc dom, pies, a po odchowaniu psa dzieciaczek. I sie udalo szczesliwie.... No wiec wszelkie rankingi na pieska do dziecka wygrywal labrador. I sie udalo, suka kocha dziecko, dziecko kocha suke. Bezka ma do malego podejscie jak czula nianka, od pierwszych dni czuwala lezac pyskiem na kole od wozka, no a teraz to juz sie powaznie kumpluja. Ja wiem, ze kazdy pies moze ugryzc, ale pewne zachowania, cechy charakteru mozna przewidziec. Tez sie nie ma sto procent szansy, ale spora. Pamietam, jak internety wertowalismy szukajac odpowiednich cech ![]() Masz zdjecia swoich psiakow pod reka? A wloski, taaaaak. Syn odziedziczyl bujny fryz po mnie. Urodziwa nie jestem, ale grzywe to mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
tut tuut
|
Nie przepraszaj
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Pugi sa extra. Za kazdym mijanym na ulicy musze sie obejrzec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ładnie
![]() ![]() W zestawieniu owczarek i doberman to już chyba dużej różnicy nie ma... Ale racja, na psa do dziecka bym go nie wzięła na przykład. Ale szukam terytorialnej, nieufnej do obcych rasy - a do tego obie rasy dobrze się wpisują ![]() Też mam gęste włosy, albo może miałam? Ostatnio mam wrażenie, że połowa mi wypadła. No w każdym razie dlatego zwróciłam uwagę ![]() Żebrador? Hahaha ![]() ![]() Na jednym nasz biedny Hektor :-( a na drugim z Nero. Cezara niestety mam tylko w albumie. To był też owczarek,tylko ciemnej maści.
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
A najbardziej to bym chciała kota. Ale specyfika domu mi nie pozwala - wiecznie drzwi pootwierane i blisko ruchliwej drogi. A ja całe życie chowałam się z psami, kotami, królikami i mi tego teraz brakuje. A stróż na podwórku to nie to samo, co mały przytulas w domu.
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Też się oglądam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
tut tuut
|
A propos kotow......
ImageUploadedByWizaz Forum1448581288.789466.jpg Tak mnie moja zwierzyna pocieszala pare dni temu. Zamiast ryczec tylko i wylacznie po stracie, to dla odmiany chwile ryczalam ze wzruszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Masz rację
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Ale masz pięknego kota
![]() Aczkolwiek... Masz FB?Jak tak to podrzucam filmik, który dziś ubawił mnie do łez.... Bo też to znam ![]() https://m.facebook.com/story.php?sto...id=21450068222 ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-11-26 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A... to teraz wiesz, co może być w domu ;-) Radzę zalać choinkę w betonie albo przywiązać
![]() Ech, muszę iść spać chyba :P Dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jedyny problem to taki że musi być tam wpisana płeć dziecka. Więc jeśli było za wcześnie żeby zobaczyć płeć na USG to albo trzeba zrobić badania genetyczne albo położna wpisuje płeć taką jaką matka czuje - ja poprosiłam żeby wpisali dziewczynkę... I z tą kartą poszliśmy do USC zarejestrować dziecko bo chcieliśmy bardzo. No a w pracy to tylko formalność, musiałam podpisać podanie dla formalności tylko bo pracodawca ma obowiązek udzielić takiego macierzyńskiego ![]() ![]() No i można też było zrobić pogrzeb ale nie chcieliśmy ![]() Dobrze że masz wizytę niedługo bo dla mnie brzmi to trochę niepokojąco, ale pewnie to tylko taki objaw po zabiegu ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-27 o 04:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.