![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cześć dziewczynki. Ja liczę donoszona od 37t0d. Dzwoni mama o 7 rano i pyta:"Jaki rozmiar ty chcesz tych bodów, szybko, szybko bo baby sobie z rąk wyrywają"
![]() ![]()
#32 |
Wtajemniczenie
|
Witamy sie i my w nowym watku
![]() Dotka masz kochanych facetow:-* napewno takie wsparcie TZ-ta duzo Ci pomaga. A powiedz nie wiesz kiedy Cie wypisuja? Magda nie jestes pierwsza? ![]() Za to ![]() ![]()
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
znając mnie jak i tak dzisiaj pojadę do innej biedronki za mniejszymi bodami
![]()
#35 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku i idę nadrabiać
![]() Dzisiaj wizyta, trzymajcie kciuki, bo jeszcze chwilę muszę wytrzymać w dwupaku! |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Czarnula kciuuuki ogromniaste. Trzymajcie sie dzielnie
![]() Pozostale dziewczynki rowniez powodzenia na wizytach ![]()
#37 |
Rozeznanie
|
Halo halo, witam się w nowym wątku i po kilku dniach
![]() ![]() Dotka, gratuluję malucha, uświadamiasz nam wszystkim, że to j u ż ... Mały na pewno silny odczuwa Waszą bliskość, więc będzie dobrze ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Ja się zastanawiam czy na ktg się zapisywać, bo niby od 35 tygodnia u nas w SR jest. Tylko nie wiem czy to od 34t0, czy 35,0 :p Ale jutro jadę to podpytam jeszcze ich. Baby, paskudna sytuacja i stresująca dla Ciebie... Moja mama też tak wciska swoje poglądy, ale jak się jej raz powie, że ma się nie wtrącać i to moje dziecko to mam nadzieje, że wyluzuje... Już mnie stresowała, ze ja MUSZe karmić piersią, a mam AZS i nie wiem na ile dam radę i moja skóra. Na Twoją nie reagują zdecydowane teksty? W najgorszym wypadku pewnie się obrazi i będziesz miała spokój ![]()
#38 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowy dzień w nowym wątku
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- I trzymam kciuki za udane wizyty, ja mam jutro
#39 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bralyscie Linomag w kremie czy w masci? Ja wzielam masc nie wiedziec dlaczego. Krem chyba bylby wygodniejszy :-/
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Patrzyłam jakiś czas temu do sroki i ona pod względem składu bardziej maść chwaliła ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Maść lepsza, lecz ja linomagu nie kupowałam.
![]()
#42 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka wow! Jakie wieście
![]() ![]() kamilka mocne ![]() Dotka wsparcie męża nieocenione! baby z tą Twoją rodzinką to tragedia ![]() I trzymam kciuki za współwizytujące dzisiaj! |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
strasznie zazdroszczę Jerzyczce!
#44 | |||
Rozeznanie
|
Szybko się witam bo potem się nie odnajdę
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dotka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty co sie nie odzywalas? ![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
![]()
#47 |
Zakorzenienie
|
Tak, poproszę. Córeczka, tp - ważniejszy z om czy usg? Z om 16 stycznia, z usg 8 stycznia. Coś jeszcze trzeba?
#48 |
Rozeznanie
|
Wyobraźcie sobie że właśnie dostałam od kolegi propozycje sylwestra w naszej ulubionej knajpce on chyba wyobraźni nie ma ja z terminem na 2 i knajpka, i jeszcze z tekstem no "nie musisz przecież tańczyć " przecież ja bym nawet nie wysiadziala no i wyobrazilam sobie jak mi tam wody odchodzą. A poza tym to ja liczę że urodzić mogę w każdej chwili a on namawia na wydanie 400 zł na imprezę na którą być może nie dotrę.
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nooo, bo panom zazwyczaj się wydaje, że ciąża to tylko większy brzuch, nic nie boli a fizycznie czujemy się jak zawsze. Mój Tż w sylwestra pracuje i nie przewiduję wtedy żadnego porodu... Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Oo ja też jeszcze w najlepsze czytalam poprzedni wątek
![]() Witam sie! Malwi moglabys mi w wizytach dopisac na 18.12? Bo nie wiem czemu ale nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Iola Tobie tez powodzenia na wizycie! ![]() Dotka wsparcie TZ bezcenne! Ja mam lzy w oczach jak czytam a co dopiero Ty pelno emocji Toba targa widok swoich dwoch facetow musi byc totalnie rozbrajajacy ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezdara-niestety nie pomaga,dalej drazy temat. Ale za dwie godziny zawoze ich na lotnisko :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na wizytach! Czekam na wizyte noworodkowa ale bylam u malego i zmienila sie ekipa* i fajna babeczka ze mna pogadala. Maly sie porzadnie w nocy odsikal! I wyglada duuzo lepiej, schodza mu obrzeki, bo oczy to mial straszne. Nie jest na cpapie tylko na wasach ale to i tak jak cpap wyglada. Moze sie poprzytulamy dzis! No i pochwalila ze tak czesto przychodze bo to dobrze dla malego i ze super ze pokarm jest i ze regularnie idciagam, nawet w nocy. A pokarm chyba porzadnie bedzie hulal bo mam taaakie ciezkie cycki ze jak poszlam o 3 pod prysznic to ledwo je w rekach trzymalam ![]() *bo jedna polozna tam to porazka. I dziewczybna ode mnie z sali tez to zauwazyla - chyba wypalenie zawodowe, bo taka niemila i do pacjentek, do dzieci tez bez zadnej czulosci i co sie jej nie zapytam to mi oczami przewraca ![]() ale to jedna jedyna taka sztuka ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Tak bezdzietny, samotny 34 lata mieszkający z rodzicami pracujący tylko dorywczo to wszystko tłumaczy ale i tak mnie rozśmieszyło
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Dotka super że u Witka poprawa jeszcze troszkę i w domu razem będziecie.
#54 |
Zakorzenienie
|
Niunia faktycznie taki gość może nie mieć jeszcze pojęcia o prawdziwym życiu. Ale faceci to ogólnie z wyobraźnia maja problem moj Tż tez na poczatku nie mogl ogarnac pewnych rzeczy ze sie szybciej męczę itd. A teraz to sam mi mówi zebym odpoczela. Wczoraj jak zobaczyl jak sie wytaczam z łóżka na siku to mi mowi taki przejety "nie martw się już niedlugo" hehe
![]() Dotka dobrze ze sa tez takie mile polozne, choc teraz juz i tak sie wiele zmieniło bo coraz wiecej widac takich pielegniarek i poloznych z powolaniem i sercem. My byliśmy w szoku jak mile kobietki spotkalismy na SR. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#55 |
Zakorzenienie
|
Tz kochany
![]() Co do poloznych to jesli chodzi o nas - mamy to przeszlysmy tu juz 5 zmian poloznych i wszystkie byly super. Naprawde bardzo duza troska o pacjentke, pomoc, wsparcie, porada, leki przeciwbolowe bez problemu. Naprawde nie mam sie do czego przyczepic. Na noworodkach to tylko ta stara pipa mi na nerwy dziala i jedna byla taka 'obojetna'. Niby nie mam zastrzezen ale jakas taka bez emocji. Ale jak na tyle zmian poloznych to uwazam ze jest super ze wzzystkie sa takie w porzadku. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Niunia, głupi ten kolega jakiś, ludziom to się wydaje, że to jest jak w filmach - kobiety żyją tak jak do tej pory, robią wszystko aż do porodu, tylko brzuch rośnie (może niektóre tak mają).
Dotka, w całej tej sytuacji teoretycznie nie normalnej i niekomfortowej i tak super sobie radzisz i wszystko zmierza ku lepszemu ![]() Ja dzisiaj jakoś dziwnie się czuję, taka jakby nabrzmiała tam na dole, ale w sobotę znowu kontrola, zatem staram się nie stresować. A mój małpiszon się w środku tłucze. Ja bym jednak chciała dotrwać do początku stycznia, ja mam dopiero 35 tc, dzisiaj zaczynam właśnie 36.
#57 |
Zakorzenienie
|
Niunia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowym wątku !
Dotka jak dobrze, że Witek jest taki dzielny, ani się obejrzysz a będziecie wychodzić, trzymam za to kciuki ![]() Niunia niepowazny ten kolega, ale co się dziwić, jak ktoś nie ma do czynienia z ciężarną na codzień to wydaje się że to żadne obciążenie. Do tego roztanczonym krokiem mogłabyś pójść prosto na porodówke ![]() Kciuki za wizyty dziewczyny ! |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
według większości lekarzy i położnych 38+0, ja wierze bardziej lekarzom niż internetom
![]() chociaż nie ukrywam ze wolałabym 37+0 bo to bym miała za niecały tydzień, a wg usg już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chociaż nam też teściowa powiedziała że jeśli się nie rozpakuję do Sylwestra (mała szansa bo z 1 usg genetycznego mam termin na 31 grudnia właśnie) to przecież możemy sie z kimś umówić żeby nie siedzieć sami ![]() ![]() Cytat:
![]() super ze laktacja sie rozkręca ![]() Witam się w nowym wątku ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Stary wątek: Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nowy wątek: no właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dotka - nie dziwię Ci się, że ryczysz ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.