Zauroczenie : Facet + dziecko - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-20, 09:21   #31
KaRo141289
Raczkowanie

Dot.: Zauroczenie : Facet + dziecko

Autorko obudź się! To stary banał wstawiany potencjalnym.. Z drugiej strony się dziwię skąd biorą się takie dziewczyny. Na starcie widać ze zajęty, że dzieciaty, że wstawia tanie teksty A takie w to idą... Bo on taki cudowny, bo dla dziecka jest, bo na pewno z nią nie śpi, była, bla... nie trzeba być razem by dziecko było szczęśliwe.
KaRo141289 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 10:19   #32
SylMaj
Raczkowanie

Piszesz, że znasz go z widzenia, że on o Ciebie pytał Twoich znajomych, o dziewczynie i dziecku też wiesz od znajomych. Czy Ty w ogóle z nim rozmawiałaś?
SylMaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 10:31   #33
HealthOne
Zadomowienie

przecież był parę miesięcy temu IDENTYCZNY wątek.
Dalej ci nie przeszło?
Wtedy dziecko było bardzo malutkie z tego co pamiętam, facet zostawił matkę dziecka w ciąży o ile mi się dobrze wydaje.
Stary 2015-12-20, 10:43   #34
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez HealthOne Pokaż wiadomość
przecież był parę miesięcy temu IDENTYCZNY wątek.
Dalej ci nie przeszło?
Wtedy dziecko było bardzo malutkie z tego co pamiętam, facet zostawił matkę dziecka w ciąży o ile mi się dobrze wydaje.
Ale to chyba nie ona zakladala tamten watek?
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 11:07   #35
HealthOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie ona zakladala tamten watek?
nie mogę się dogrzebać tego wątku, a był identyczny, dobrze pamiętam. Dziewczyna poznaje na studiach faceta, jest nim zafascynowana, on jest nią ewidentnie zainteresowany a tu się okazuje że chłopak ma dziecko (malutkie, parę mięsięcy)- jego matkę zostawił, a autorce mówi że ''dla niego dziecko nie jest problemem w budowaniu nowego związku '' i podobnego typu brednie.
Stary 2015-12-20, 11:18   #36
Moni302
Raczkowanie

A skąd masz pewność że nic do niej nie czuje? Siedzisz w jego głowie?
Moni302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 12:49   #37
201706081317
Konto usunięte

No pewnie, bo mało facetów, którzy świat Ci do stóp rzucą, lepiej wuja z dzieckiem i gunwem w mózgu łapać
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 12:51   #38
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
No pewnie, bo mało facetów, którzy świat Ci do stóp rzucą, lepiej wuja z dzieckiem i gunwem w mózgu łapać
Skąd wiesz, co niego w mózgu?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez SylMaj Pokaż wiadomość
Piszesz, że znasz go z widzenia, że on o Ciebie pytał Twoich znajomych, o dziewczynie i dziecku też wiesz od znajomych. Czy Ty w ogóle z nim rozmawiałaś?
Dołączam do pytania.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni302 Pokaż wiadomość
A skąd masz pewność że nic do niej nie czuje? Siedzisz w jego głowie?
Znajomi mówili pewnie, a oni nie mogą się mylić.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 14:56   #39
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Skąd wiesz, co niego w mózgu?
Pewne rzeczy można wywnioskować, czy też raczej stwierdzić po zachowaniu. Takie jak brak wstydu wynikającego jak mniemam z braku jakichkolwiek zasad, także moralnych, oraz brak szacunku dla osoby z którą de facto jest się w związku.

O ile zdrada czy też dążenie do niej, szukanie przygody z takich czy innych powodów jest poniekąd do zrozumienia- subiektywnie, to afiszowanie się z tym, dużo mówi co w mózgu.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 15:59   #40
GdyKochamy
Zadomowienie

Trzeba być podłym, aby mieć zamiar rozwalić komuś rodzinę... On ma małe dziecko - obudź się.
Stary 2015-12-20, 18:57   #41
victorion
Rozeznanie

Ona mając chłopaka chce poderwać kogoś innego, on mając dziewczynę i dziecko chce poderwać kogoś innego - szczyt moralności... obojga!

Nie chciałabym być z kimś kto dla mnie zostawia swoją "drugą połówkę" - równie dobrze taka osoba mogłaby potem "zakochać się" w kimś innym będąc ze mną w związku.

PS: Kiedy droga autorko rozstaniesz się ze swoim partnerem? Przecież skoro podoba Ci się ktoś inny, to go nie kochasz, pytanie jak długo będziesz okłamywać i wykorzystywać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 669e053bec8c8cffe48d.jpg (113,1 KB, 14 załadowań)
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 20:23   #42
lwia paszcza
Zakorzenienie

O matko moralność i jej brak, wam to tui wszystkim oceniać zapewne dziecko z przypadku, to facet musi być z tamtą dziewczyną. No i są razem, a jeśli są obłudni, to pewnie dalej będą to ciągnąć, bo tak jest prościej Ja nie byłabym taka pewna, że tą parę łączy cokolwiek poza dzieckiem. To jednak nie zmienia faktu, że facet jest pewnie babiarzem, który może po prostu chce się z autorką wątku przespać, o ile oczywiście ktoś jej nie nagadał jakichś bzdur
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 21:53   #43
xenon88
Przepompownia Ścieków

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jeśli tak dziewczynę "trzyma" po pierwszym spotkaniu/zobaczeniu jakiegoś obcego typa, to to będzie po**bana relacja Za dużo chemii = za dużo narkotyków Autorko, jak dla mnie jesteś na haju emocjonalnym (a raczej hormonalnym) i tyle. Mam nadzieję, że gdy będziesz spadać ze swojej różowej chmurki, nie zaryjesz twarzą o podłoże. Dziękuję, dobranoc

Aha, co do Twojego obecnego TŻ - między Wami coś się skończyło chyba. Gdyby łączyła Was prawdziwa miłość, tak mocne zauroczenie nie miałoby racji bytu. Tak myślę.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-12-20 o 22:01
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 22:16   #44
lenakaaa23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GdyKochamy Pokaż wiadomość
Trzeba być podłym, aby mieć zamiar rozwalić komuś rodzinę... On ma małe dziecko - obudź się.
Gdyby tak cenił swoją rodzinę, wolałby spędzać czas z dzieckiem i tą dziewczyną. Gdy tylko ma okazję woli dłużej zostać na zajęciach i siedzieć ze swoją grupą. W pracy bierze wszystkie święta, dni wolne od pracy, woli mieć służbę niż spędzać święta w domu. To faktycznie ja jestem podła i rozbijam jego rodzinę. To on, a nie ja biegał za moim numerem telefonu, zaczepiał na korytarzu, zaczynał rozmowę. Starałam się to wszystko urywać, by nie wpakować się jeszcze bardziej. Ale skoro on się nie przejmuje swoją rodziną to ja też nie mam takiego obowiązku.
lenakaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 22:23   #45
zakonna
Naczelna Nastolatka

ale weź ogarnij prostą kwestię, że pchasz się łbem do przodu w syf. No chyba, że chcesz tylko seksu, wtedy OK. Ale jakikolwiek inny układ z tym facetem wyjdzie ci bokiem i będziesz nieszczęśliwa
Stary 2015-12-20, 22:34   #46
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Znajdź sobie jakieś zajęcie, bo chyba masz za dużo wolnego czasu.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 22:59   #47
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez lenakaaa23 Pokaż wiadomość
Gdyby tak cenił swoją rodzinę, wolałby spędzać czas z dzieckiem i tą dziewczyną. Gdy tylko ma okazję woli dłużej zostać na zajęciach i siedzieć ze swoją grupą. W pracy bierze wszystkie święta, dni wolne od pracy, woli mieć służbę niż spędzać święta w domu. To faktycznie ja jestem podła i rozbijam jego rodzinę. To on, a nie ja biegał za moim numerem telefonu, zaczepiał na korytarzu, zaczynał rozmowę. Starałam się to wszystko urywać, by nie wpakować się jeszcze bardziej. Ale skoro on się nie przejmuje swoją rodziną to ja też nie mam takiego obowiązku.
Gadał dziad do obrazu, a obraz ani razu Niby go nie chcesz a chcesz, wypływa to z Twoich postów. Pamiętaj jednak o tym, co Ci zakonna napisała - nie licz na poważny związek. Zresztą opis tego, jakie ma podejście do własnego dziecka nie zachęcałoby mnie nawet do seksu z tym chłopem, ale to Twoje życie.

I żeby nie było - ja nie nabijam się z Ciebie, Autorko, ani się nie wywyższam. Ja po prostu przeżyłam podobny cyrk emocjonalny i rozwala mnie, jak podobna jest moja sytuacja do Twojej (chociaż u mnie nie było dzieci). Powiem Ci jedno - teraz liżę rany i podnoszę się z upokorzenia, którego doświadczyłam na własne życzenie, bo też żem "nie mogła przestać o nim myśleć". Boże, nigdy więcej Pozostaje mi się z tego śmiać, bo inaczej chyba bym oci*iała

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-12-20 o 23:22
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-20, 23:24   #48
SylMaj
Raczkowanie

Cytat:
No to prawdziwy IDEAŁ...
SylMaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 06:40   #49
kalincia
BAN stały

Cytat:
Nie masz. Nie masz też obowiązku nawracać faceta na drogę wierności, bo to jego życie i związek, a ty nie musisz być jego aniołem stróżem i chronić jego związku za niego. Twoja też sprawa, jak podchodzisz do swojego chłopaka.
Tylko uważaj na siebie, żebyś nie wpakowała się w relację "tej drugiej", jeśli się zakochasz i nie będziesz potrafiła traktować lekko waszej relacji, jesliby do niej doszło.
Jakoś nie wydaje mi się, by on chciał ciebie zamiast niej, raczej obok niej, jako romans, przygodę. Można się w romans bawić i jest miło, ale tylko dopóki się nie włączą emocje inne niż powierzchowne "motylki". Wtedy zaczniesz cierpieć. Potrafisz się tak bawić, to się baw, boisz się, że się zakochasz - zrezygnuj.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 19:59   #50
martajj91
Przyczajenie

Po przeczytaniu tego wątku, zastanawiam się co ja bym zrobiła. I nie zazdroszczę autorce. Według mnie dziewczyna pójdzie w ciemno w ten układ. Facet który 'jest w związku' z matką dziecka, której z tego co przeczytałam nie kocha też nie będzie miał oporów. Ciekawe tylko jak zareaguje chłopak autorki, matka dziecka. A skoro lenka czuje taką chemia do 'pana idealnego' to pewnie i on nie odmówi .
martajj91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 22:31   #51
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Ale skoro on się nie przejmuje swoją rodziną to ja też nie mam takiego obowiązku.
Ale obowiązek przejmować się swoim związkiem masz, chyba że już o nim zapomniałaś?

Chciałabyś by twój partner też miał taki dylemat, podrywać inną czy nie bo ma dziecko zapominając o tym, że jest w związku?
Stary 2015-12-22, 19:13   #52
martajj91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
Ale obowiązek przejmować się swoim związkiem masz, chyba że już o nim zapomniałaś?

Chciałabyś by twój partner też miał taki dylemat, podrywać inną czy nie bo ma dziecko zapominając o tym, że jest w związku?

Wydaje mi się, że autorka tego dylematu nie ma. Jest na takim haju emocjonalnym, że nawet postawa tego faceta do dziecka i jego matki jej nie zniechęca.
martajj91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 22:11   #53
201701300929
Konto usunięte

hehe jak slysze,ze facet to ideal to mi sie zawsze chce smiac, bo wieeeeele takich idealow jest nimi z daleka ale po blizszym poznaniu juz nie bardzo

zaniim cos zrobisz autorko to pobadz z nim troche w relacji kolezenskiej i zobaczy czy jest tym kim sie wydaje

rozwazylabym tez (bez)sens obecnego zwiazku
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-22, 22:14   #54
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martajj91 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że autorka tego dylematu nie ma. Jest na takim haju emocjonalnym, że nawet postawa tego faceta do dziecka i jego matki jej nie zniechęca.
Na to mam tylko jedno określenie, które niestety jest wulgarne...

PS: "Haj emocjonalny" wg mnie nie jest wyjaśnieniem. Poza emocjami człowiek posiada jeszcze mózg.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości