Sąsiad chce lać mojego TZ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-23, 00:37   #31
Czlowieczka
BAN stały

Dot.: Sąsiad chce lać mojego TZ

Jak byś mieszkała na dzielnicy, w której codziennie coś się jara, albo ktoś traci zęby, w otoczeniu patoli, to chodziłabyś z różancem? Bo wiedz, że patola notorycznie wystaje na klatkach, etc. I jak przechodzisz, to kilka razy dziennie słyszysz "komplementy".
Czlowieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 00:40   #32
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czlowieczka Pokaż wiadomość
No ale trzeba by udowodnić, że takie narzędzie zostało użyte. W jaki sposób?
Nie jestem ekspertem, ale kastet zostawia charakterystyczne ślady. Więc w razie czego będą w stanie ustalić, jakie narzędzie zostało użyte. Zaczynam sądzić, że Wy jednak pasujecie do tej okolicy Zamiast zostawić sprawę i mieć gdzieś pogróżki narkomana, opracowujecie plan obrony.

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Cytat:
Jak byś mieszkała na dzielnicy, w której codziennie coś się jara, albo ktoś traci zęby, w otoczeniu patoli, to chodziłabyś z różancem? Bo wiedz, że patola notorycznie wystaje na klatkach, etc. I jak przechodzisz, to kilka razy dziennie słyszysz "komplementy".
I nie wolicie zamieszkać np. akademiku

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 00:41   #33
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Tya gdzie niby jest taka ulica? Sorry ale to jakieś bajki z 4 liter, za dużo Tv.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 00:42   #34
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Nie jestem ekspertem
To widać.
Stary 2015-12-23, 00:42   #35
MalarskiSen
BAN stały

Mieszkam w patologicznej dzielnicy i sorry nic tu się nie jara a komplementy się ignoruje
Stary 2015-12-23, 00:45   #36
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Tya gdzie niby jest taka ulica? Sorry ale to jakieś bajki z 4 liter, za dużo Tv.
Haha, czyli w Polsce nigdzie nie ma slumsów?

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Cytat:
Zamiast zostawić sprawę i mieć gdzieś pogróżki narkomana, opracowujecie plan obrony.
No, ale nie mogę mieć pewności, że jeśli oleję sprawę, to ćpunek też o wszystkim zapomni i nie będzie się pluć.
Ale w zasadzie o tłuczeniu go piszę tylko teoretycznie. W praktyce zamierzamy olać typa i liczyć, że będzie grzeczny.
Stary 2015-12-23, 00:47   #37
MalarskiSen
BAN stały

Pewnie, że są ale bez przesady. Po 2 jeżeli masz mieszkanie po teściu to jest wynajmijcie i się wynieście proste, ja bym wolała płacić więcej niż mieszkać w takim miejscu, nie chcesz przepisu na życie ale wymagasz od nas sposobu na reformę Twoich sąsiadów? Nie oni tam żyją od zawsze, wychowali się w takich klimatach i to wy macie problem a nie oni, co dla mnie jest absurdalne by była ulica na której codziennie jest pożar, codziennie kogoś biją ale nic o tym nie słychać. Ciekawe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 00:49   #38
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Mieszkam w patologicznej dzielnicy i sorry nic tu się nie jara a komplementy się ignoruje
Więc jak u ciebie się nic nie jara, to w całej Polsce też nie
Jasne, że się ignoruje. Ale skoro miałam milion zaczepek, a mój facet dwie napaści, to raczej trzeba się zabezpieczyć. Na wszelki...
No, chyba że kurs samoobrony wystarczy. Ale nie, przecież to też przemoc. A nie wolno menelków ruszać.
Stary 2015-12-23, 00:50   #39
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
To widać.
Z takim tonem wypowiedzi chyba świetnie się dogadujesz z sąsiadami. dziwny zwyczaj, że osoby wyszczekane w necie nie radzą sobie z własnymi sąsiadami xD
Stary 2015-12-23, 00:51   #40
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Pewnie, że są ale bez przesady. Po 2 jeżeli masz mieszkanie po teściu to jest wynajmijcie i się wynieście proste, ja bym wolała płacić więcej niż mieszkać w takim miejscu, nie chcesz przepisu na życie ale wymagasz od nas sposobu na reformę Twoich sąsiadów? Nie oni tam żyją od zawsze, wychowali się w takich klimatach i to wy macie problem a nie oni, co dla mnie jest absurdalne by była ulica na której codziennie jest pożar, codziennie kogoś biją ale nic o tym nie słychać. Ciekawe.
Stary 2015-12-23, 00:52   #41
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Z takim tonem wypowiedzi chyba świetnie się dogadujesz z sąsiadami. dziwny zwyczaj, że osoby wyszczekane w necie nie radzą sobie z własnymi sąsiadami xD
Kozak w necie...

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 00:52   #42
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Nie wolno sobie radzić. Bo przemoc. Mutaki sobie radzom, nie lewicy.
Stary 2015-12-23, 00:53   #43
MalarskiSen
BAN stały

Troll.
Stary 2015-12-23, 00:54   #44
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
W pupie mam co jest w tym kraju legalne. Jak ci kastet nie pasuje to go nie noś, nie twoja sprawa co noszą inni.
Nawiasem mówiąc... pisanie, że ktoś jest idiotą, legalne jest?

Nawiasem mówiąc, twoja naiwność przeraża. Policja nie dociekłaby tego, że TŻ miał kastet.
a sąd będzie miał w pupie co Ty sądzisz o legalności kastetów jak Twojego TZ zamknie za uszkodzenie sąsiada

w zasadzie nie ma tutaj co doradzać bo sąsiad na was z łapami z wy na sąsiada z kastetem - sama powiedziałaś, taka okolica, co zrobić - różnica taka, że ty siedzisz na wizażu i opowiadasz w jakiej to patoli musi planować (oczywiście teoretyczne) bójki z sąsiadem jednocześnie kpiąc z legalnych rad... w zasadzie to mi się zdaje, że raczej powinnaś ostrzec sąsiada z kim zadziera i jak się skończy jego brykanie a nie na wizażu rad szuka

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 01:01   #45
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Skończ gimnazjum

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Kozak w necie...
Jakie życie taki rap...
Bez obrazy dla Rycha

Cytat:

Idź z tym do Rozmów w Toku :P Bo w Sprawie dla Reportera Cię wyśmieją xD

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
a sąd będzie miał w pupie co Ty sądzisz o legalności kastetów jak Twojego TZ zamknie za uszkodzenie sąsiada

w zasadzie nie ma tutaj co doradzać bo sąsiad na was z łapami z wy na sąsiada z kastetem - sama powiedziałaś, taka okolica, co zrobić - różnica taka, że ty siedzisz na wizażu i opowiadasz w jakiej to patoli musi planować (oczywiście teoretyczne) bójki z sąsiadem jednocześnie kpiąc z legalnych rad... w zasadzie to mi się zdaje, że raczej powinnaś ostrzec sąsiada z kim zadziera i jak się skończy jego brykanie a nie na wizażu rad szuka
Powinna się na niego ustawić z Tż wieczorem, złapać za krtań i szepnąć "życie Ci nie miłe? Mam kastet lamusie, zniszczę Cię !"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 01:02   #46
zdradzo
Raczkowanie

Autorko, to Ty jesteś przerażająco naiwna twierdząc, że biegły sądowy nie ustali, z jakiego narzędzia korzystał Twój super boy W dzisiejszych czasach można po wyglądzie i analizie rany ustalić np. pozycję oddania strzału/obrażenia, a Ty twierdzisz, że nie wyczają kastetu. Nie wiem, czy to żart taki, czy serio piszesz.
Skoro wolicie tam mieszkać mimo wszystko, to se mieszkajta i doop nie zawracajta, że tak powiem. Widać Wam to odpowiada.
Życzę powodzenia w bijatykach (przyda się w sądzie lub na osiedlu, jak kumple pana menela dowiedzą się, że dostał kastetem po gębie ).

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2015-12-23 o 01:04
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 01:04   #47
MalarskiSen
BAN stały

Autorko albo po co się w gadki wdawać weź mu szyby powybijaj i wrzuć mu do mieszkania koktajl mołotowa, dodaj, że na drugi raz mu zęby wybijesz, przecież na Twojej ulicy to normalne :thumbup:
Stary 2015-12-23, 01:07   #48
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zdradzo Pokaż wiadomość
Autorko, to Ty jesteś przerażająco naiwna twierdząc, że biegły sądowy nie ustali, z jakiego narzędzia korzystał Twój super boy W dzisiejszych czasach można po wyglądzie i analizie rany ustalić kąt np. pozycję oddania strzału/obrażenia, a Ty twierdzisz, że nie wyczają kastetu. Nie wiem, czy to żart taki, czy serio piszesz.
Skoro wolicie tam mieszkać mimo wszystko, to se mieszkajta i doop nie zawracajta, że tak powiem. Widać Wam to odpowiada.
Życzę powodzenia w bijatykach (przyda się w sądzie lub na osiedlu, jak kumple pana menela dowiedzą się, że dostał kastetem po gębie ).
A jak dostanie piąchami po gębie, to kumple menela będą milsi?
Wyprowadzka to dobra myśl. Na pewno się wyniosę, jak sąsiad dalej będzie takim zj...bem, a okolica będzie mnie tak samo denerwować.
No ale zanim to się stanie, jakoś trzeba przemyśleć, jak sprawę ogarnąć. Dostałam parę dobrych rad na wizazu i z nich postaram się skorzystać.
Ale nie rozumiem tego czepiania się o bójkę. Co ma zróbić mój TŻ jak ten mędrzec go uderzy?
Stary 2015-12-23, 01:13   #49
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
A jak dostanie piąchami po gębie, to kumple menela będą milsi?
Wyprowadzka to dobra myśl. Na pewno się wyniosę, jak sąsiad dalej będzie takim zj...bem, a okolica będzie mnie tak samo denerwować.
No ale zanim to się stanie, jakoś trzeba przemyśleć, jak sprawę ogarnąć. Dostałam parę dobrych rad na wizazu i z nich postaram się skorzystać.
Ale nie rozumiem tego czepiania się o bójkę. Co ma zróbić mój TŻ jak ten mędrzec go uderzy?
Postaw na szczerość! Idź i mu powiedz, że jak dalej będzie takim ze.. em to inaczej sobie pogadacie. BTW to chyba Ty napawasz większą agresją do niego niż on do was, nawet nie wiesz na 100% o co chodzi ale chcesz go ciężko bić, wyprowadź się bo przesiąkasz towarzystwem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 01:16   #50
Czlowieczka
BAN stały

Cytat:
Postaw na szczerość! Idź i mu powiedz, że jak dalej będzie takim ze.. em to inaczej sobie pogadacie. BTW to chyba Ty napawasz większą agresją do niego niż on do was, nawet nie wiesz na 100% o co chodzi ale chcesz go ciężko bić, wyprowadź się bo przesiąkasz towarzystwem.
Wiem na 100% o co chodzi. Dostał dzisiaj mandat za psa i się wkurzył.
Stary 2015-12-23, 01:23   #51
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Wiem na 100% o co chodzi. Dostał dzisiaj mandat za psa i się wkurzył.
A może "w swoim języku " chciał spytać czy Twój Tż coś wie? No chyba, że na tej klatce wzywaliście straż miejską xd
Stary 2015-12-23, 06:17   #52
201607121236
Konto usunięte

Najlepiej kogos pobic kastetem zamiast wezwac policje. Co za ludzie sama mieszkam w patookolicy i nawet mi przez mysl nie przeszlo by do kogos rzucac sie z niebezpiecznym narzedziem
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 07:04   #53
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ale trzeba by udowodnić, że takie narzędzie zostało użyte. W jaki sposób?

Lekarz medycyny sądowej bez większego problemu rozpozna, że użyto nie gołej pięści, a narzędzia.
Posiadanie kastetu jest w naszym kraju legalne wyłącznie z pozwoleniem na tegoż. Policja złapie TŻta z kastetem przy sobie i bedzie problem, i to poważny. Podobnie, jakby znaleźli u was np. broń palną bez pozwolenia.

Oczywiście, powinien się bronić jeśli nie daj buk zostanie napadnięty- ale najlepiej ucieczką + zawiadomienie policji.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 09:00   #54
Czlowieczka
BAN stały

Dorośnijcie.
Stary 2015-12-23, 09:29   #55
_vixen_
Zakorzenienie

Twój TZ to tez chyba musi być niezły zbój, skoro z kastetem lata, bo normalni ludzie to takich sprzętów na wyposażeniu nie maja. Aż sie zdziwiłam, ze to student, bo myślałam, ze taki typowy Seba z siłki, chociaż w sumie teraz studiować moze każdy.

Radziłabym jednak nie robić użytku z takich narzędzi, bo moze narobić sobie poważnych problemów, znacznie poważniejszych niż wygrażania jakiegoś ćpunka.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 09:33   #56
Czlowieczka
BAN stały

Lata z kastetem bo go parę razy napadli... rozumiem, że to grzech.
Stary 2015-12-23, 09:35   #57
_vixen_
Zakorzenienie

To po cholerę tam mieszkacie? Przecież mogą tak go tam napaść, skoro tak tam niebezpiecznie, ze kastet nie pomoże i wyładuje na OIOMie zostając roślinka do końca życia.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-23, 09:46   #58
Czlowieczka
BAN stały

No mogą go tak pobić...
Stary 2015-12-23, 10:05   #59
ALL for LOVE
Zadomowienie

Jak dojdzie co do czego to policja zamknie Twojego faceta za pobicie kastetem i sama będziesz musiała tam mieszkać. Powodzenia.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 10:10   #60
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości