|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Francja zakazała zatrudniania anorektyczek na modelki
Cytat:
A jak ci sie to nie podoba to zaloz sobie swoj dom mody i zatrudniaj te swoje gruszki
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
Nie, nie Lusia jest odwrotnie właśnie, najpierw mają być obiektem westchnień a później mogą sobie prezentować wdzianko
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
No a np. kto pamięta co prezentowała Heidi Klum? Znana jest ze swojej urody
i co Ty na to Luśka?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Co prezentowala? Chodzi ci o bieliznę VS?
|
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
No raczej
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Nie porownuj pokazow bielizny VS do zwyklych high fashion, bo sa to "inne swiaty". Marketing VS wlasnie opiera sie na tym zeby poprzez ladne modelki sprzedac bielizne. Tak modelki sa glownymi gwiazdami, a nie ich bielizna. One maja na celu wmowic ze jesli kupisz ich bielizne to bedziesz wygladala tak jak one.
Modelka w pokazach high fashion ma na celu tylko zaprezentowanie ubrania i to ubranie ma byc "gwiazda" a nie modelka. Ona ma sie nie wyrozniac na tle ubran. |
|
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Nie wiedziałem
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Ale jak ja patrzę na modelke to jakoś nie zwracam uwagi co ma na sobie
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety opinia Twojego dżordża mało kogo obchodzi. Na pewno nie Lagerfelda, czy kto tam jest ważny w branży.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
No a ja nie patrzę ani na modelki ani na ubrania, bo nie obchodzi mnie ani moda, ani obce baby. Nie zmienia to jednak faktu, że część świata interesująca się modelkami woli raczej te chude niż inne. Nikt nie musi w tym brać udziału jeśli nie ma ochoty.
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
dżordża?
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co z bulimią? Takim też niech zabronią. Zresztą, wychudzone modelki to często młode dziewczyny, a one są chudsze niż kobiety o takim wzroście, ale + 10 lat. Co nie zmienia faktu, że dalej nie rozumiem, jak oni będą wyłapywać te chore. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Zatem wyłapywane będą dziewczyny ze zbyt niskim BMI , niezależnie od tego czy będą chore na anoreksję czy będą się głodzić dla utrzymania pracy czy będą miały bulimię . Z wybiegów mają zniknąć szkielety , i tyle .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Osoby szczupłe spoko, chude też ale dorośli o wadze dziecka to juz zdecydowanie jednostki nadające się do leczenia. Zdaje sobie sprawę ze anoreksja siedzi w glowie... Ale w stwierdzenie tego można albo zaangażować psychiatrów lub psychologów albo pozbywać się takich osób gdy wyjdzie to na jaw w trakcie na podstawie przesłanek związanych z wyglądem (znaczy wtedy wysyłać na konsultacje). Od czegoś jest medycyna pracy
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się z tym, że XXL też zdrowe nie jest, choć myślę, że jednak bardzo niska waga jest większym zagrożeniem dla zdrowia niż XXL (były jakieś badania?)
![]() Ale modelki "plus size" to najczęściej kobiety w rozmiarze... 40, a to niezdrowe nie jest. |
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Kiedyś francuski przygłup co wymyślił dietę Dukana (chyba sam Dukan) wypowiedział się, żeby tępić otyłych uczniów i studentów w szkołach stawiając im niskie oceny. Wszystko w trosce o ich zdrowie, żeby bardziej zmotywować do zgubienia wagi.
Myślę, że dyskryminowanie wyjątkowo szczupłych modelek jest czymś na poziomie pomysłów Dukana. Zresztą rządzą tam socjaliści - czego można było się spodziewać? |
|
|
|
|
#48 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Natomiast wychudzone modelki stanowią zagrożenie dla wzorujących się na nich młodych dziewczyn .
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna z glownych przyczyn anoreksji jest nie akceptacja środowiska, problemy emocjonalne, to ze ktos uslyszal jakis negatywny komentarz na temat swojej wagi czy brak pewnosci siebie. Naprawdę to ze na wybiegach przestana pojawiac sie chude modelki nie sprawi ze anoreksja zniknie. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
I nie idzie wyłącznie o osoby chore na anoreksje, bo akurat one nie zostają modelkami , tylko o zwykłe dziewczyny , które zostawszy modelkami zaczynają się głodzić , aż do zgonu włącznie . Kilka lat temu było głośno o modelce która straciła przytomność podczas pokazu i zmarła - właśnie z zagłodzenia się , nie było to jedyny przypadek , od tego czasu wprowadzane są takie regulacje . Pierwsza była chyba Wielka Brytania . Jeżeli idzie o negatywne uwagi na temat wagi, to modelki/kandydatki na modelki słyszą ich dużo . A przyczyną anoreksji są zaburzenia psychiczne , ponieważ jest to rodzaj zaburzeń postrzegania , podobnie do schizofrenii . Osoba zdrowa nawet o zerowym poczuciu własnej wartości , w anoreksję nie wpadnie .
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam budowę anorektyczną, a w życiu nie miałam problemów z odżywianiem i wkurza mnie jak ludzie czasami patrzą na mnie jakbym nic nie jadła. Co do modelek to osobiście bardziej podobają mi się te o anorektycznej budowie niż w rozmiarze XL, ale nigdy nie poprę głodzenia się. Poza tym myślę, że takie zakazy nic nie dadzą, bo te dziewczyny, które będą chciały się głodzić to będą to robiły, to jest choroba. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.