Spotkania z kobietą, nie rozumiem jej postępowania - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 06:09   #31
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: Spotkania z kobietą, nie rozumiem jej postępowania

Cytat:
Napisane przez Nierozzssaaddnnyy Pokaż wiadomość
zreobilem tak jak ktos tu mi radził by napisać o tym że przydało by mi się troche ruchu po świątecznym obżarstwie no i napisała że jeśli chce to może mi potowarzyszyć , to było 2rógie spotkanie w tygodniu ... Rozmowe tak naprowadziłem by powiedziała mi coś o tym czy uważa że to facet powinien zapraszac na randki . lecz zrobiłem to tak by nie zkumała że właśnie o to pytam. Powiedziała mi że jest staroświecka w tych sprawach ... ale teraz znowu mi się robi głupio jak myślę o tym że to ja znowu mam pytać o spotkanie... Niby widać że chce się spotykać itd ale nie wiem co zrobić by pytała o te spotkania... Widze że zawsze stara się ładnie wyglądać zawsze ma czas dla mnie, zaczepia mnie itd... Ale ... i znowu to ale na temat pytan o randki tylko z mojej strony ;/
O rany, człowieku, toż Ci kobita powiedziała, że jest staroswiecka w tych kwestiach. A widzisz, że się stara i chce spotykać. Już DOSKONALE wiesz, że czeka na Twoje zaproszenia na spotkania. Albo to akceptujesz albo szukasz dziewczyny, która będzie sama inicjowac randki, skoro to jest dla Ciebie najważniejsze. To takie proste ! Ewentualnie mogłeś sam powiedzieć na randce, że następnym razem masz nadzieję, że ona coś zaproponuje (co też było już w tym wątku doradzane).
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 09:33   #32
201604111537
Konto usunięte

Chodzi o to że ją bym chciał by ona sama wyszła z inicjatywa a nie że ją jej muszę powiedzieć o tym... Bo czuje się tak jak bym był nachalny

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Ją*

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Ja*

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Powiedzieć jej o tym że jak tylko ją inicjuje spotkania to dziwnie mi rąk? Czy to głupi pomysł? Sam nie wiem co robić

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Tak*
201604111537 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 10:09   #33
zmieszany_facet
Rozeznanie

Chłopie, powiem Tobie tak... Oczywiście, że dziewczynie korona by z głowy nie spadła jakby sama wyszła z jakaś inicjatywą i też bym się troche irytował, że tylko ja inicjuje jakies spotkania. Jednak najważniejsze jest, że chce się z Toba spotykać i nie szuka wymówek.

Sam iedyś byłem w podobnej sytuacji. Moja była nigdy sama nie zaproponowała żadnego wyjścia jak byliśmy na etapie randkowania, ba nawet nie inicjowała żadnego kontaktu między spotkaniami- wszystko ja robiłem. Jednak plusem w całej sytuacji było to, że nie równiez zawsze była chętna na spotkania, nie odmawiała, nie szukała wymówek, a jesli naprawdę nie mogła to proponowała inny termin. Też chodziłem zirytowany, bo nie wiedziałem do końca czy ona traktuje to jako luźne spotkania, czy jako poważne randki- właśnie przez brak jakiejkolwiek inicjatywy w jej wykonaniu. To co moge Tobie doradzić jest bardzo proste- jeśli dziewczyna podoba się Tobie to zastosuj metode drobnych kroczków. Spotykajcie się cześciej, stwórzcie jakąs komunikację między spotkaniami, a na samych randkach posuwaj sie po trochu do przodu, aby zobaczyć czy masz zielone światło na bardziej odważne rzeczy. Daj jej kwiatka, jakiś delikatny dotyk, obejmij ją, złap za rekę. Mozna mnóstwo metod znaleźć, aby zorientowac się jak dziewczyna Ciebie postrzega jeśli sama zachowuje się biernie.

Niestety, ale kobiety czasem mają bardzo głupie podejście w stylu- nie zadzwonię choćby raz, bo nie chcę być nachalna, ale nie przeszkadza im jak facet sam dzwoni czy pisze każdego dnia. Nie myslą o tym czy facet nie czuje się nachalny. Jak dla mnie powinieneś kuc żelazo póki gorące, bo tak naprawde nic nie stracisz- nie spotykając się z nią nie stworzysz żadnego związku, a jak dziewczyna, żeś nachalny to i tak nie była zainteresowana bliższą relacją
zmieszany_facet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 10:21   #34
201604111537
Konto usunięte

Zielone światło mam na wiele zeczy nasze spotkanie nie opierały się tylko na gadaniu ale też na dotyku calowaniu ... Wydaje mi się że gdybym posuna się dalej doszło by do czegoś więcej ale sam to przystopowalem by nie wyjść na jakiegoś napalenca któremu chodzi tylko o jedno
Stary 2016-01-11, 10:25   #35
Kredusia
Raczkowanie

Jeżeli chcess dziewczyny która wychodzi naprzemiennie z inicjatywą randki to nie jest dziewczyna dla Ciebie. Sama ci to powiedziała: jest staroświecka w tych sprawach= chce żeby facet zapraszał.
Jesli chcesz się z nią dalej widywać to zaproś ją gdzieś i pogódź się z tym że będziesz musiał wychodzić z inicjatywą.
Kredusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 10:32   #36
201604111537
Konto usunięte

To jest jakieś nienormalna .... Sam jejbkiedys powiedziałem żeby coś wyszło to starać muszą się dwie strony tak samo
Stary 2016-01-11, 11:07   #37
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jakieś nienormalna .... Sam jejbkiedys powiedziałem żeby coś wyszło to starać muszą się dwie strony tak samo
chłopie, a do Ciebie dociera, co ona mówi? jest staroświecka i chce, żeby to facet zapraszał. masz trzy możliwości:

1. zapraszać ją
2. powiedzieć, że czujesz się, jakbyś był nachalny i co z tym zrobicie, że może kiedyś i ona by wyszła z inicjatywą
3. darować sobie tę relację.

a starać się w związku to nie znaczy tylko zapraszać, więc nie musiała tego tak odczytać.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 12:37   #38
201604111537
Konto usunięte

To chyba sobie daruje ta znajomość, nie chce niczego na niej wymuszać, szkoda bo naprawdę fajna i porzadna dziewczyna
Stary 2016-01-11, 12:40   #39
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba sobie daruje ta znajomość, nie chce niczego na niej wymuszać, szkoda bo naprawdę fajna i porzadna dziewczyna
no jak widać nie wystarczająco fajna, skoro konieczność zapraszania lub wizja rozmowy są takie beeee
Stary 2016-01-11, 12:45   #40
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
zreobilem tak jak ktos tu mi radził by napisać o tym że przydało by mi się troche ruchu po świątecznym obżarstwie no i napisała że jeśli chce to może mi potowarzyszyć , to było 2rógie spotkanie w tygodniu ... Rozmowe tak naprowadziłem by powiedziała mi coś o tym czy uważa że to facet powinien zapraszac na randki . lecz zrobiłem to tak by nie zkumała że właśnie o to pytam. Powiedziała mi że jest staroświecka w tych sprawach ... ale teraz znowu mi się robi głupio jak myślę o tym że to ja znowu mam pytać o spotkanie... Niby widać że chce się spotykać itd ale nie wiem co zrobić by pytała o te spotkania... Widze że zawsze stara się ładnie wyglądać zawsze ma czas dla mnie, zaczepia mnie itd... Ale ... i znowu to ale na temat pytan o randki tylko z mojej strony ;/
Ty nie lubisz pisać, więc nie piszecie, Ty nie lubisz zapraszać, więc chciałbyś, żeby ona zapraszała Ciebie. Widzisz coś więcej poza czubkiem własnego nosa...?
Stary 2016-01-11, 12:55   #41
201604111537
Konto usunięte

Ej Ej ją ją zapraszam cały czas na spotkania , raz lub dwa razy w tygodniu i czasami już z nią pisze tak jak mi tu radzili mimo to że nie za bardzo lubię ...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Dla mnie zapraszani na spotkania to poprosru pokazanie zainteresowania a ona tego nie robi więc chyba trochę mało jest zainteresowana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 13:14   #42
201607040950
Konto usunięte

Daj jej spokój.
Niczego się nie nauczyłeś.
Toksyk jesteś, i to jeszcze dumny z siebie toksyk.
Jak taka fajna to daj jej znaleźć sobie kogoś fajnego.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 13:25   #43
201604111537
Konto usunięte

Jaki toksyk ? Nie jestem nachalny ani nie robię problemów , ograniczał moja zazdrość do zera .... Wszystko między nami jest okey tylko cchodzi o to że ona nie wychodzi z inicjatywa spotkana się .... Tylko zawsze czeka na moj ruch , a Milo by było gdyby czasem ona zaproponowała ... Tylko o to chodzi
Stary 2016-01-11, 13:30   #44
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki toksyk ? Nie jestem nachalny ani nie robię problemów , ograniczał moja zazdrość do zera .... Wszystko między nami jest okey tylko cchodzi o to że ona nie wychodzi z inicjatywa spotkana się .... Tylko zawsze czeka na moj ruch , a Milo by było gdyby czasem ona zaproponowała ... Tylko o to chodzi
ale wyraźnie Ci powiedziała, że dla niej zainteresowanie to co innego i wychodzić z inicjatywą spotkania nie będzie, bo uważa, że to po stronie faceta jest. a Ty przy swoim się uparłeś, że musi być tak, jak Ty chcesz. no to ją zostaw, bo ona nie pasuje w te sztywne ramy, które sobie wymyśliłeś.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

a, i jeszcze jedno. po 2 miesiącach spotkania są raz, dwa razy w tygodniu - jak dla mnie to by było mega mało i stwierdziłabym, że facet mnie trzyma jako opcję zapasową.
Stary 2016-01-11, 13:37   #45
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Zazdrość ograniczasz, ale wycieka z Ciebie w innym miejscu.

Ty czegoś nie rozumiałeś.
Ona Ci wytłumaczyła dlaczego postępuje tak a nie inaczej.
Ty oczekujesz, że ona je zmieni i uparcie "nie rozumiesz" mimo, że nie ma tam żadnych tajemnic.

Nie przyszło Ci do głowy, że mógłbyś ją zaakceptować taką, jaka jest?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 13:48   #46
201604111537
Konto usunięte

Skoro 2 razy to mało , to co mam co dziennie pytać o spotkania? Ją 2 razy ona 2 i było by ok
Stary 2016-01-11, 13:57   #47
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Skoro 2 razy to mało , to co mam co dziennie pytać o spotkania? Ją 2 razy ona 2 i było by ok
Dla Ciebie by było, dla niej nie.

Jakbyś się związał z laską biegającą maratony, która co drugi dzień grzałaby na treningach po 30km to wolałbyś żeby ona:
a) zaakceptowała, że Ty tyle nie biegasz,
b) miała fochy, że Ci na niej nie zależy, bo gdyby zależało, to byś przynajmniej te 15km z nią biegał
?
Stary 2016-01-11, 14:19   #48
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro 2 razy to mało , to co mam co dziennie pytać o spotkania?
jeśli Ci zależy, a ona wyraźnie napisała, że nie będzie inicjować spotkań, to tak, pytaj codziennie, umawiaj się i 4 razy w tygodniu.

Cytat:
Ją 2 razy ona 2 i było by ok
nie byłoby, bo ona nie będzie tego inicjować. ew. mogłaby się zmuszać do tego, specjalnie dla Ciebie, jako obiektu uwielbienia.
Stary 2016-01-11, 14:34   #49
201604111537
Konto usunięte

Ale to jest co innego, to chodzi o to że ją zaczynam czuć się glupio i tak nie swojo przez to że zawsze to muszę ja wychodzić z inicjatywa ...

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Pytając się codziennie będę czuł się jak nachalna cioto i zrezygnowanie pojawi się u mnie w bardzo szybkim tepie, no ale widzę że złotej rady nie ma. Tak więc dziękuje wszystkim którzy wypowiedzieli się

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Ciota * kompromisy nie istnieja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 14:37   #50
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jest co innego, to chodzi o to że ją zaczynam czuć się glupio i tak nie swojo przez to że zawsze to muszę ja wychodzić z inicjatywa ...
więc z nią porozmawiaj albo sobie daruj.

Cytat:
Pytając się codziennie będę czuł się jak nachalna cioto i zrezygnowanie pojawi się u mnie w bardzo szybkim tepie, no ale widzę że złotej rady nie ma. Tak więc dziękuje wszystkim którzy wypowiedzieli się

Cytat:
kompromisy nie istnieja
z takim typem, jak Ty - na pewno nie. w normalnym świecie - owszem, są.
Stary 2016-01-11, 14:48   #51
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Kto mówi o kompromisach?
Zachowuj się jak mężczyzna i RÓB TAK JAK ONA CHCE skoro Ci ustępstwa nie odpowiadają.
Stary 2016-01-11, 15:35   #52
201604111537
Konto usunięte

Nie wiem o co wam chodzi teraz ... Zachowuj się jak maszczyzna i rób tak jak ona chce (dwie sprzeczności), ze mną nie ma kompromisow ? Czemu? Kompromis był by wtedy gdybyśmy się zapraszali na spotkania raz ona raz ja . i po problemie ....

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Mężczyzna *
Stary 2016-01-11, 15:41   #53
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem o co wam chodzi teraz ... Zachowuj się jak maszczyzna i rób tak jak ona chce (dwie sprzeczności), ze mną nie ma kompromisow ? Czemu? Kompromis był by wtedy gdybyśmy się zapraszali na spotkania raz ona raz ja . i po problemie ....

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Mężczyzna *
nie, to nie byłby kompromis. to by było dokładnie tak, jak Ty chcesz. kompromis moglibyście razem wypracować, gdybyś z nią otwarcie porozmawiał - ale to zbyt duża ujma na honorze, jak widać. w sumie lepiej dla niej.
Stary 2016-01-11, 15:41   #54
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

O Boże, o Boże! /Przez ciebie wzywam Boga nadaremno/
Dziewczyna chce byś inicjował spotkania, bo w ten sposób jej pokazujesz, że ci zależy. W żaden sposób nie uzna cię za nachalnego.
Ja to odbieram w ten sam sposób. Facetowi zależy = inicjuje spotkania.
Ty nie musisz pytać codziennie. Po prostu umawiasz się na randkę. Po jej zakończeniu, gdy odstawiasz dziewczynę do domu, na przystanek czy gdzie tam, pytasz, kiedy spotkacie się kolejny raz. Czy tez rzucasz konkretną propozycję.
Nie księżniczkuj, do licha!

Dla mnie to normalne, że facet wychodzi z inicjatywą. A niektórym równouprawnienie rzuciło się na mózg.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 15:49   #55
201604111537
Konto usunięte

No i ja tak samo myślę, gdyby jej zależało to by zapytała czasem o spotkanie ...
Stary 2016-01-11, 15:54   #56
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
No i ja tak samo myślę, gdyby jej zależało to by zapytała czasem o spotkanie ...

I przestań marnować ludziom klawiatury.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Prafdzify menszczysna nie poczebuje kobity, zapamientaj! Tylko cioty są w związkach.
Stary 2016-01-11, 15:57   #57
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Ty myślisz vs ona mówi.

czyli jednak nie myślisz.
Stary 2016-01-11, 16:08   #58
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Najwyraźniej ty chcesz być w związku, w którym kobieta nosi spodnie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 16:21   #59
201604111537
Konto usunięte

Jezuuuuuuu czyli wnioskując po waszym roku myślenia ... Facet ma latać za kobieta pytać o spotkania i łaskawie czekać na odpowiedź a kobieta nic ma nie robić? Tu chodziło tylko o to że nie pyta o spotkania a wyszła jakąś afara która sami nakrecacie ....

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Moim zdaniem właśnie to jak kobieta robi z siebie księżniczkę i nie zapytania o spotkanie bo coś tam to taki facet który temu ulega oddaje spodnie
Stary 2016-01-11, 16:22   #60
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Brzmisz tutaj jak sfochowana panienka. Jeśli szukasz dziewczny, która będzie zapraszać, to zakończ znajomość. Jeśli ta dziewczyna jest mega fajna to zaakceptuj ją taką. Lub powiedz wprost: "Kasiu, a czemu Ty nigdy nie proponujesz spotkania? Czuję, jakby Ci nie zależało."

To takie proste, ale chyba lubisz sobie komplikować życie.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości