Fejsbuki i fałszywe dane - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-15, 00:35   #31
Hibiku
Zakorzenienie

Dot.: Fejsbuki i fałszywe dane

Cytat:
Napisane przez Celina_CR Pokaż wiadomość
W procesie rejestracji, na samym początku, podane są do wyboru typy konta (bodajże osobiste, fikcyjne, na firmę i fp). Rodzaje kont są opisane w fejsbukowowej pomocy, więc poczytaj tam sobie... osobiście miałam przez krótki czas fp, ale nie korzystałam z niego w sposób standardowy, więc nie potrafię Ci dokładnie powiedzieć na jakich zasadach funkcjonuje (czat akurat jest, zamiast znajomych masz 'fanów').
Sprawdziłam i można stworzyć tylko konto osobiste albo fp (np. artysta, lokal, marka, produkt itp.) w ramach którego nie można samemu zacząć rozmowy na czacie, można tylko odpowiedzieć, nie można dołączać do grup itp.. Pzynajmniej ja nie widzę innej opcji
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-15, 00:46   #32
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eudoxia Pokaż wiadomość
Miałam konto na fejsbuku przez prawie pięć lat, ale prawie rok temu skasowałam. Przez dłuższy czas miałam swoje prawdziwie imię (jest dość rzadkie) i nieprawdziwe nazwisko, zaczerpnięte z powieści. Większość ludzi mnie rozpoznawała, choć znajomi znajomych, którzy kojarzyli mnie przedtem z komentarzy, myśleli, że naprawdę mam tak na nazwisko . Miałam też przez jakiś czas konto pod zupełnie fikcyjną nazwą, co było uciążliwe, bo wysyłając zaproszenia musiałam tłumaczyć, że to ja. Ale znajomy miał przez wiele lat fikcyjne dane typu Gajusz Juliusz Cezar i nie miał problemów, może teraz są większe obostrzenia.
Przez trzy lata nie miałam problemów ze swoim kontem, ale od kiedy dołączyłam do grupy uczelnianej i kiedy czasami zadam jakieś pytanie lub napiszę komentarz... Podejrzewam zbiór konfidentów, bo raz nawet dostałam informację typu SPAM od obcej osoby o charakterze: "Cześć, widzę, że Twoje dane mogą nie być prawdziwe. Możesz to zmienić tu i tu."

Cytat:
Napisane przez Shannon_16 Pokaż wiadomość
przecież można sobie ustawić, co kto widzi w profilu a niektórym znajomym ograniczyć dostęp do konta. Nie trzeba zakładać fikcyjnych kont Mój profil ma fb jest prywatny więc nawet jak ktoś wpisze w wyszukiwarkę moje imię i nazwisko to nie zobaczy danych, które ustawiłam na prywatne.
Obgadujesz ludzi, że nie chcesz by widzieli co piszesz??
Dorabiaj sobie do tego ideologie jakie tylko chcesz.
Sens jest tak, że ja CHCĘ mieć fikcyjne konto, CHCĘ pozostać anonimowa, i NIE CHCĘ zakładać konta pod swoim imieniem i nazwiskiem.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Sprawdziłam i można stworzyć tylko konto osobiste albo fp (np. artysta, lokal, marka, produkt itp.) w ramach którego nie można samemu zacząć rozmowy na czacie, można tylko odpowiedzieć, nie można dołączać do grup itp.. Pzynajmniej ja nie widzę innej opcji
W takim razie kicha, szkoda.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-15, 01:10   #33
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Wcale sie nie dziwie ze zglaszaja. Skad maja np. wiedziec ze nie jestes jakims walnietym profesorem co sie bedzie potem mscic jak o sobie poczyta?
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości