![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbatki owocowe :)
Cytat:
hej, ja też uwielbiam herbatki TEKKANNE. Ja uwielbiam Winter Time, Magic Moments i Fresh Orange! Ale ogólnie, to wszystkie są pyszne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Monyczko jak już próbowałaś sagę jabłkową to polecam malinową. Bardzo dobra.
Tekkane ma też pyszne herbatki i z vitaxa miałam jabłkowo-mietową była pyszna ![]() ![]() ![]() A najcześciej kupuję sobie na wagę i teraz mam bananowo-wiśniową, pyszna ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Moją ulubioną herbatką jest Tetley Angielska.
Ma naprawdę fajny smak, którego nie potrafię opisać ;- ) Co do owocowych to lubię Sagę malinową z czymś tam ;- ) Gonka już o niej pisała ;- )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Ja to jestem maniaczka jesli chodzi o herbatki.Kupiłam ostatnio herbaty za ok. 72 zł.,w tym zieloną tiramisu i mate cytrynową z mojej herbaciarni,a także winter time Teekannne,zestaw owocowych herbat vitaxu,welness tea vitaxu-5 rodzajów(źródło energii,sekret piękna,na dobranoc,smukła talia,zimowa ochrona),twinings kokosową.I dla brata sagę jabłkową z dziką różą(moi domownicy nie pija tyle ile ja)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam herbate WANILIOWĄ najlepsza herbata po słońcem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
dziś wybrałam się na herbaciane zakupy
![]() TEKANNE - Winter Time - jak dla mnie trochę za bardzo czuc goździki, ale poza tym ok VITAX - Limonka & Cytryna - może być ![]() VITAX - Grejfrutowa - mmmm ![]() Paola - Malinowa - trochę za mało "malinowa" Tetley - Jabłko & Cynamon - zapach ma podobny do Dania o smaku Szarlotki, smakuje mi najbardziej ze wszystkich. Saga - Malinka & Dzika Róża - może być ![]() w najbliższym czasie planuję kupić jesczez Waniliową, Brzoskwiniową i moze jeszcze coś mi w oko wpadnie jak będę w sklepie ![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię herbaty owocowe Twiningsa (zwłaszcza brzoskwiniową i wiśniową) oraz Herbapolu z serii Owocowy Oród. Tu ulubieńcem jest jabłkowo - cynamonowa
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja nie przepadam za herbatkami owocowymi (a przynajmniej kiedyś nie przepadałam i mam zamiar się na nie "nawrócić"
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja kocham herbatkę owocową z Vitaxa. Jest to herbatka z sokiem. Najlepsza jest z malinowym. Ma torebeczki w kształcie gwiazdki, serduszka i jabłka. Jest przepyszna. Uwielbiam malinową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, faszerujecie sie tymi herbatkami... a powoduje nadkwaste, odczujecie potem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście pije także inne- czarne, zielone.... A że Monyczka nakupiła ich tyle to po to żeby mieć różnorodność. A nie żeby męczyć w kółko jeden smak herbatki ![]() P.S nie wysztkie herbatki zakwaszają żołądek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
No bez przesady: czarna niezdrowa, owocowa niezdrowa, kawa niezdrowa.... nie tylko sie upić z rozpaczy
![]() Ja bardzo lubię Vitaxy, mają naprawdę SMAK, a nie tylko aromat. Ulubione to ZImowe wspomnienie(cynamon i jabłko), grejfrutowa i hibiskus. Herbatki piję głównie zimą, latem oprócz wody tylko maślankę. A! Jeszcze lipton: kenya, marocco i carabean, bardzo ciekawe smaki :0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Czy Wizazanki próbowały juz dwóch nowych smaków owocowych herbatek Saga?
Dzika róża z czarną porzeczką oraz dzika róża z cytryną i miętą? Polecam, a tę ostatnią szczególnie z lodem ![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam owocowe herbatki, najczesciej pijam z vitaxu, ale inne tez sa ok i lubie praktycznie wszystkie smaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście za herbatami nie przepadam ale te owocowe uwielbiam
![]() Najczęściej pijam malinową ale ostatnio zasmakowalam w brzoskwiniowej...jest super orzeźwiajaca na takie upały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Ostatnio zeswirowałam na punkcie herbatki o smaku limonki, jest przepyszna
![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Z vitaxu kochaam Malinowa
![]() uwielbiam tez owoce lesne z bioavtivu i miete z jabliekim i cynamomem, i melise pomaranczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
uwielbiam wszystkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Witam!
Chciałabym ożywić ten wymarły wątek, ponieważ jestem fanką herbatek owocowych i ziołowych, ale jest ich takie multum na rynku, że ciężko znaleźć w tym zalewie jakieś perełki. Na razie stosuje metodę prób i błędów, ale to bardzo uszczupla mój portfel, a w kuchni piętrzy się stos niezużytych pudełek herbaty, które albo mają za dużo goryczki, albo zbyt mocny aromat... eh... Tak więc proszę o Wasze rady - podajcie proszę nazwy waszych ulubionych herbat w saszetkach/torebkach piramidkach etc. (wiem wiem - lepsze są te sypane, ale i odpowiednio droższe, a poza tym są trudno dostępne w małych miasteczkach). W miarę możliwości prosiłabym też o ich składy (bo nienawidzę herbat, w których jest chociażby odrobina sztucznych aromatów). Zacznę o moich faworytów: 1. Herbatka fix żurawinowa Herbapol Kraków Skład: Owoc żurawiny (25%), owoc róży dzikiej, owoc porzeczki czarnej, kwiat hibiskusa, kwiat malwy czarnej, kwiat lipy. Jest bardzo smaczna, nie ma goryczki, prześlicznie pachnie. 2. Herbatka fix Zdrowy Sen Skład: ziele owsa, owoc głogu, trawa cytrynowa, liść melisy, kwiat lawendy, szyszki chmielu. Ta nie jest zbyt smaczna, ale za to bardzo oryginalnie pachnie (to głównie zasługa lawendy); rzeczywiście uspokaja, wycisza i ułatwia zasypianie. Chciałabym znaleźć jeszcze jakąś dobrą herbatkę ekspresową z białą herbata w składzie. Niestety wszystkie które do tej pory znalazłam są okraszone sztucznymi aromatami ![]() Będę wdzięczna za wszelkie herbaciano-ziołowo-owocowe sugestie ![]()
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
a ja uwielbiam herbatki z serii IDYLLA naprawde smakowite oprocz tej z porzeczek
![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie, ze wśród herbat Celestian Seasonings była herbata biała bodajże z gruszką. Albo innym owocem ![]() Obiła mi się tez biała herbata z gruszka o oczy ostanio, nie jestem pewna ale moze Bio-Activu? Ja lubię mieszanki Herbapola: - malinę z cytryną - truskawkę z wanilią - limonkę z cytryną - rumianek z miodem i cytryną - zimowy ogród i jeszcze zapomniałam jakiej firmy, ale na zimę na pewno wypatrzę, mieszankę pt: Grzaniec polski. Pyyyszna herbatka, taka ciepła w smaku, akurat na zimę.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2009-09-20 o 18:53 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.