|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbatki owocowe :)
Cytat:
hej, ja też uwielbiam herbatki TEKKANNE. Ja uwielbiam Winter Time, Magic Moments i Fresh Orange! Ale ogólnie, to wszystkie są pyszne Miałam okazję spróbować 6 smaków (dostałam opakowanie 6 smaków po 5 saszetek). Ale już mi się skończyły i poluję na całe opakowanie Winter Time
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Monyczko jak już próbowałaś sagę jabłkową to polecam malinową. Bardzo dobra.
Tekkane ma też pyszne herbatki i z vitaxa miałam jabłkowo-mietową była pyszna i jeszcze Lloyd ma owocowe - ta w pomarańczowym opakowaniu lepsza, jest tez fioletowa o smaku owoców leśnych to śmierdzi bzem czy jak to odmienić ![]() A najcześciej kupuję sobie na wagę i teraz mam bananowo-wiśniową, pyszna i można po wypiciu owocki zjeść ![]()
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Moją ulubioną herbatką jest Tetley Angielska.
Ma naprawdę fajny smak, którego nie potrafię opisać ;- ) Co do owocowych to lubię Sagę malinową z czymś tam ;- ) Gonka już o niej pisała ;- )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to jestem maniaczka jesli chodzi o herbatki.Kupiłam ostatnio herbaty za ok. 72 zł.,w tym zieloną tiramisu i mate cytrynową z mojej herbaciarni,a także winter time Teekannne,zestaw owocowych herbat vitaxu,welness tea vitaxu-5 rodzajów(źródło energii,sekret piękna,na dobranoc,smukła talia,zimowa ochrona),twinings kokosową.I dla brata sagę jabłkową z dziką różą(moi domownicy nie pija tyle ile ja)
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam herbate WANILIOWĄ najlepsza herbata po słońcem
wiem ze to nie owocowa ale ja lubie ja najbardziej
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
dziś wybrałam się na herbaciane zakupy
kupiłam:TEKANNE - Winter Time - jak dla mnie trochę za bardzo czuc goździki, ale poza tym ok VITAX - Limonka & Cytryna - może być ![]() VITAX - Grejfrutowa - mmmm ![]() Paola - Malinowa - trochę za mało "malinowa" Tetley - Jabłko & Cynamon - zapach ma podobny do Dania o smaku Szarlotki, smakuje mi najbardziej ze wszystkich. Saga - Malinka & Dzika Róża - może być ![]() w najbliższym czasie planuję kupić jesczez Waniliową, Brzoskwiniową i moze jeszcze coś mi w oko wpadnie jak będę w sklepie
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo lubię herbaty owocowe Twiningsa (zwłaszcza brzoskwiniową i wiśniową) oraz Herbapolu z serii Owocowy Oród. Tu ulubieńcem jest jabłkowo - cynamonowa
.
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie przepadam za herbatkami owocowymi (a przynajmniej kiedyś nie przepadałam i mam zamiar się na nie "nawrócić"
), ale bardzo lubię miętowo-jabłkową, marki nie pamiętam.
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja kocham herbatkę owocową z Vitaxa. Jest to herbatka z sokiem. Najlepsza jest z malinowym. Ma torebeczki w kształcie gwiazdki, serduszka i jabłka. Jest przepyszna. Uwielbiam malinową.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, faszerujecie sie tymi herbatkami... a powoduje nadkwaste, odczujecie potem...
Nie lepiej od czasu do czasu wypic na smaczek...??? Mam na mysli monyczke, ktora zakupila tego pol tony Chyba bym musiala latac co chiwle do wc, zeby sobie tak popijac... Kiedys pilam u ciotki Lipton brzoskwiniowa - ta rzeczywiscie byla pyszna Ale kazdy robi, to co lubi. Zycze smakowitych herbatek
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście pije także inne- czarne, zielone.... A że Monyczka nakupiła ich tyle to po to żeby mieć różnorodność. A nie żeby męczyć w kółko jeden smak herbatki ![]() P.S nie wysztkie herbatki zakwaszają żołądek zwłaszcza te na wagę
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tylko dlatego, abym nie musiała pić cały czas jednej i tej samej. zresztą froogie napisała już wszystko...
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
No bez przesady: czarna niezdrowa, owocowa niezdrowa, kawa niezdrowa.... nie tylko sie upić z rozpaczy
![]() Ja bardzo lubię Vitaxy, mają naprawdę SMAK, a nie tylko aromat. Ulubione to ZImowe wspomnienie(cynamon i jabłko), grejfrutowa i hibiskus. Herbatki piję głównie zimą, latem oprócz wody tylko maślankę. A! Jeszcze lipton: kenya, marocco i carabean, bardzo ciekawe smaki :0 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nastepnym razem będe miała więcej szczęścia
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wizazanki próbowały juz dwóch nowych smaków owocowych herbatek Saga?
Dzika róża z czarną porzeczką oraz dzika róża z cytryną i miętą? Polecam, a tę ostatnią szczególnie z lodem
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam owocowe herbatki, najczesciej pijam z vitaxu, ale inne tez sa ok i lubie praktycznie wszystkie smaki
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiście za herbatami nie przepadam ale te owocowe uwielbiam
![]() Najczęściej pijam malinową ale ostatnio zasmakowalam w brzoskwiniowej...jest super orzeźwiajaca na takie upały
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio zeswirowałam na punkcie herbatki o smaku limonki, jest przepyszna
. A poza tym uwielbiam herbate z dzikiej rózy i te z serii Magic fruits.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Z vitaxu kochaam Malinowa
![]() uwielbiam tez owoce lesne z bioavtivu i miete z jabliekim i cynamomem, i melise pomaranczowa
|
|
|
|
|
#50 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
uwielbiam wszystkie
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Chciałabym ożywić ten wymarły wątek, ponieważ jestem fanką herbatek owocowych i ziołowych, ale jest ich takie multum na rynku, że ciężko znaleźć w tym zalewie jakieś perełki. Na razie stosuje metodę prób i błędów, ale to bardzo uszczupla mój portfel, a w kuchni piętrzy się stos niezużytych pudełek herbaty, które albo mają za dużo goryczki, albo zbyt mocny aromat... eh... Tak więc proszę o Wasze rady - podajcie proszę nazwy waszych ulubionych herbat w saszetkach/torebkach piramidkach etc. (wiem wiem - lepsze są te sypane, ale i odpowiednio droższe, a poza tym są trudno dostępne w małych miasteczkach). W miarę możliwości prosiłabym też o ich składy (bo nienawidzę herbat, w których jest chociażby odrobina sztucznych aromatów). Zacznę o moich faworytów: 1. Herbatka fix żurawinowa Herbapol Kraków Skład: Owoc żurawiny (25%), owoc róży dzikiej, owoc porzeczki czarnej, kwiat hibiskusa, kwiat malwy czarnej, kwiat lipy. Jest bardzo smaczna, nie ma goryczki, prześlicznie pachnie. 2. Herbatka fix Zdrowy Sen Skład: ziele owsa, owoc głogu, trawa cytrynowa, liść melisy, kwiat lawendy, szyszki chmielu. Ta nie jest zbyt smaczna, ale za to bardzo oryginalnie pachnie (to głównie zasługa lawendy); rzeczywiście uspokaja, wycisza i ułatwia zasypianie. Chciałabym znaleźć jeszcze jakąś dobrą herbatkę ekspresową z białą herbata w składzie. Niestety wszystkie które do tej pory znalazłam są okraszone sztucznymi aromatami ![]() Będę wdzięczna za wszelkie herbaciano-ziołowo-owocowe sugestie
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
a ja uwielbiam herbatki z serii IDYLLA naprawde smakowite oprocz tej z porzeczek
najlepsza jest truskawkowo waniliowa w sam raz na jesien i zime
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie, ze wśród herbat Celestian Seasonings była herbata biała bodajże z gruszką. Albo innym owocem . Te herbatki raczej nie mają dodatków sztucznych aromatów. Kupowałam je w sieci Bomi.Obiła mi się tez biała herbata z gruszka o oczy ostanio, nie jestem pewna ale moze Bio-Activu? Ja lubię mieszanki Herbapola: - malinę z cytryną - truskawkę z wanilią - limonkę z cytryną - rumianek z miodem i cytryną - zimowy ogród i jeszcze zapomniałam jakiej firmy, ale na zimę na pewno wypatrzę, mieszankę pt: Grzaniec polski. Pyyyszna herbatka, taka ciepła w smaku, akurat na zimę.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2009-09-20 o 19:53 Powód: dopisek |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Miałam okazję spróbować 6 smaków (dostałam opakowanie 6 smaków po 5 saszetek). Ale już mi się skończyły i poluję na całe opakowanie Winter Time

czy jak to odmienić
i można po wypiciu owocki zjeść
flejksy

Nie lepiej od czasu do czasu wypic na smaczek...??? Mam na mysli monyczke, ktora zakupila tego pol tony

) tylko dlatego, abym nie musiała pić cały czas jednej i tej samej. zresztą froogie napisała już wszystko...
może nastepnym razem będe miała więcej szczęścia