![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Theorema Fendi
Proszę bardzo - spisane z pudełka:
Theorema Esprit d'ete Nuta głowy: shamouti, bergamotto, tangelos, petali di gelsomino Nuta serca: rose soleil d'or, rose cannelle, lilla, petali di girasole baza: ambra, spezie afgane, musk/anima di macassar, legno di sandalo nie potrafię przetłumaczyć wszystkich nut, może ktoś pomoże ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2006-12-31 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Tymeno - dziękuję
![]() Teraz czekamy na rozszyfrowanie ![]() Dziewczyny pomocy ![]() Dzięki Erato udało mi się ukręcić zgłoszenie esprit d'ete. Ma już swoją własną przegródkę w KWC - w pełni na to zasługuje. ![]() Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2007-01-06 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dotarła do mnie ostatnia z Theoremowych sióstr, wersja Leggero i jestem nią również zachwycona.
![]() Szalenie orginalne i niepowtarzalne zestawienie nut we wszystkich wersjach - wszystkie są naprawdę piękne i godne poznania. ![]() Świeżym o poranku nosem staram się wychwycić różnicę i ocenić, która tak naprawdę najbardziej mi się podoba. Nie jest to trudne zadanie, tak jak podejrzewałam moją faworytką pozostanie wersja esprit d'ete. ![]() Pokuszę się o zestawienie, wybaczcie niedociągnięcia, jestem wśród was raczej nowicjuszką, choć już mocno uzależnioną ![]() Ale po kolei ![]() - klasyczna, choć piękna, jest dla mnie ciut zbyt piernikowo dosłodzona (ale ja mam oczywiście anty-piernikowe skrzywienie ![]() ![]() - Esprit d'ete - równie charakterystyczna co jej poprzedniczka, mojemu nosowi zdecydowanie najbardziej się podoba ![]() Nuta głowy jest tu zupełnie inna - świeża, rześka, ożywiająca, jakby miętowa - rewelacyjna, zwłaszcza w zestawieniu z niemal identyczną jak w klasyku bazą. To świeże, w dobrym tego słowa znaczeniu ![]() - Leggero - ta plasuje się na drugim miejscu mojego theoremowego rankingu, bo tak naprawdę jest gdzieś pośrodku - nie jest już tak bardzo chrakterna jak dwie poprzednie wersje, ale raczej ugłaskana, z nutą głowy delikatnie kwiatową - nie ma pieprzu i pierników, nie ma świeżego powiewu, jest subtelne, otulające, delikatnie kwiatowe i najbardziej neutralne otwarcie. Nuta głowy zestawiona z charakterystczną bazą, choć i tu znów w najłagodniejszej wersji - czyli prawdziwe leggero ![]() Myślę, że zamysł kreatora bardzo ciekawy - propozycje zarówno dla nosów lubiących mocne świdrujące otwarcia, jak i ta wypośrodkowana, dla fanek ciekawej i unikalnej bazy. Co do trwałości - na mnie wszystkie 3 są na szczęście dość trwałe. ![]() Jak na edt trzymają się ładnie, nie mogę się skarżyć. Wklejam fotkę swojej rodzinki. Lubię wątki w których można pooglądać przedmiot dyskusji ![]() Miniatura to wersja klasyczna - w przyszłości może zamieni się w 30-tkę? ![]() Natomiast jeśli idzie o pozostałe 2 - wolałabym żeby proporcje pojemności były odwrotne ![]() ![]() Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2007-03-18 o 05:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Znam tylko Theoremę klasyczną. Cóż mogę napisać - wpadłam po uszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cóż, jak jej nie zdobędę to pokuszę się o wersję Leggero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PL wycofała Fendiego z perfumerii, dochodzą mnie słuchy, że we Włoszech też coraz ciężej o Theo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam tez ja w Zlotych Tarasach w Dauglasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Kasiu bardzo ładnie opisałaś wszystkie wersje Theoremy. Ja znam tylko klasyczną tak naprawdę (dzieki za próbkę
![]() ![]() Ja również uwielbiam wątki, w których można pogapić się na to, o czym mowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam ceny były niemal identyczne jak w Lumiere właśnie, ale Sephory i Douglasy już wycofały Fendiego - jeśli gdzieś zostały to resztki, w co wątpię.
Na poświątecznej wyprzedaży były mocno przecenione i poszły u mnie wszystkie. Ceny to 200zł za 50ml i 300 zł lub więcej za 100ml. Ale właśnie spojrzałam - już nawet w Lumiere została tylko Leggero: http://www.lumiere.pl/advanced_searc...eorema&x=0&y=0 Jeśli masz ochotę na Leggero to w fajnej cenie jest tutaj: http://www.iperfumy.pl/search.asp?EXPS=theorema - przesyłka gratis i to błyskawiczna. U nich też klasycznej już nie ma. Do niedawna widywałam klasyczną w perfumy.oh.pl - teraz nie chce mi się strona załadować. Klasyk jest osiągalny jeszcze tutaj - w dobrych cenach, niestety żadna z nas nie zna sklepu - trudno powiedzieć czy wiarygodny: http://www.e-perfumeria.pl/advanced_...a0d25b&x=0&y=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
A czy ktoś może coś powiedzieć nt. ekstraktu wersji klasycznej? Jak z trwałością?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
No właśnie z ddefinicji
![]() Hmmm... Kate, no to jak Ty nie znasz ![]() Mam jednak nadzieję, że ktoś z wizażanek się odezwie w tej sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item168294282_theo...kt_perfum.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Czy w Złotych Tarasch jest faktycznie jeszcze wersja klasyczna Theo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Odpowiedź odnośnie cen podała już Kate30.
Chociaż teraz przy promocji - 20% opłaca się kupić i w Sephorze. ![]() Cytat:
Wersje Leggero widziałam w Sephorze w GC i w CH M1, ale doslownie pojedyńcze sztuki. Może podzwoń do warszawskich Sephor i dowiedz się co mają na stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Leggero na bank widziałam parę dni temu w Sephorze w Domach Centrum, ale zależy mi na klasyku właśnie, bo Leggero mam
![]() Póki co czekam na odpowiedź e-perfumerii, na razie upierają się, że moga to sprowadzić, ale zajmie to kilka tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Aha, to nie sprawdzam
![]() Ciekawe co Ci odpiszą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie przyjdzie to trudno, zaklep sobie możliwość otworzenia paczki przy paczkonoszu - zapłacisz jak zobaczysz co przyniósł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ta firma plecie bajki jakich mało: już w styczniu składałam u nich zamówienie:
Data zamówienia: 12 January 2007 Produkty ------------------------------------------------------ 1 x Fendi Theorema woda perfumowana 100ml spray () = 186.00zł 1 x Oriental Summer woda toaletowa 50ml spray () = 123.00zł ------------------------------------------------------ Podsuma: 309.00zł Cane zawiera VAT: 55.72zł Poczta Polska (Wysyłka Priorytetowa Poczta Polska: (1 x 0 Kg)): 6.50zł Razem: 315.50zł Wystawiłam przelew i czekałam... Po tygodniu otrzymałam mail'a: Witamy Serdecznie, do dnia dzisiejszego, dystryburor nie jest w stanie podać daty dostawy perfum, z uwagi na ten fakt, nieładnie by było gdybyśmy trzymali Pani pieniądze na naszym koncie. Dzisiaj dokonamy przelewu, w związku z zaistniałą sytuacją, jesteśmy w stanie zaoferować rabaty przy zakupach. Pozdrawiamy, Zespół e-Perfumeria.pl W połowie lutego wysłałam mail'a z zapytaniem o dostępność Theoremy i OS - nie odpowiedzieli do dziś. Mam wrażenie, że części asortymentu ze sklepu nie mają i nie będą mieli, kuszą jedynie desperatki takie jak my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj? Na stronie są w ofercie ![]() http://www.e-perfumeria.pl/advanced_...a0d25b&x=0&y=0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(...) do dnia dzisiejszego, dystryburor nie jest w stanie podać daty dostawy perfum (...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Jej, ta perfumeria sobie w kulki leci, po co wystawia więc w sklepie klasyka i nas zwodzi
![]() Ja marzę o klasyku, ciekawe, czy w zagranicznych perfumeriach/ebay-ach bywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.