Wyjazd z chlopakiem do USA? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-28, 17:53   #31
tyene
Zakorzenienie

Dot.: Wyjaz z chlopakiem do USA?

Straszny seksizm się wyłania z Twoich postów - uprzedmiatawiająca wizja kobiety, która ma spełniać Twoje zachcianki i jakaś kompletnie rasistowska wizja "tradycyjnej Polski" rodem z "my słowianki" i ubijania masła. Polski, tak jak Amerykanki, są bardzo różne.

Having said that, ja lecę do USA by wyjść za mąż (wiza K1 właśnie). Czas oczekiwania na wizę narzeczeńską wcale nie jest bardzo długi, ale może być długi, wszystko zależy, do jakiego Service Center trafi Twój case. Myśmy dostali drugą notyfikację po 30 dniach od złożenia wniosku. Także nie jest wcale aż tak źle.
Stary 2016-01-28, 18:20   #32
201607040950
Konto usunięte

Dot.: Wyjazd z chlopakiem do USA?

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się historia mojego wujka, który dawno temu wyemigrowal za ocean. Nie chciał potem wracać, nawet jak komuna się skończyła, więc poprosił rodzinę ze wsi o przyslanie jakiejś dobrej dziewczyny na żonę. Jedna odważna pojechała i byli szczęśliwym małżeństwem ponad 40 lat
A gdzie ten komunizm upadł przed 1976 rokiem?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 18:21   #33
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość

a z wątkiem to mi się kojarzy ta piosenka

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2016-01-28 o 18:22
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 18:22   #34
elka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avayas2 Pokaż wiadomość
"rumiana, uśmiechnięta, "tradycyjna" dziewczyna w fartuszku, z rękami ubrudzonymi mąką rzuca mu się na szyję "
Zartowałam, Ty tak serio?
elka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 20:37   #35
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
"rumiana, uśmiechnięta, "tradycyjna" dziewczyna w fartuszku, z rękami ubrudzonymi mąką rzuca mu się na szyję "
udam, że to sarkazm.

Cytat:
może my żyjemy w alternatywnej rzeczywistości
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 20:55   #36
skazana_na_bluesa
.

dawno cię w kraju nie było, więc masz jakiś spaczony obraz. polska to nie jest kraj trzeciego świata. dla wielu kobiet nie będzie atrakcją zostawić całe swoje życie dla faceta, którego ledwo znają.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 21:27   #37
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Czepiacie się. Pewnie chodziło o mniej, w każdym razie do śmierci jednego z nich.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 21:36   #38
Rena
Zakorzenienie

Nadal nie wiemy o jakie tradycje autorowi chodzi. Moze idealna kandydatka powinna umiec tanczy kujawiaka albo haftowac stroje goralskie?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 21:48   #39
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Nadal nie wiemy o jakie tradycje autorowi chodzi. Moze idealna kandydatka powinna umiec tanczy kujawiaka albo haftowac stroje goralskie?
Oj tam nie wiemy. Żeby była piękna, jędrna, energiczna, wierna, staromodna, pracowita, żeby tańcowała, śpiewała, haftowała, cerowała, chleb piekła, ser robiła domowy, gotowała, piekła, przetworów narobiła, dbała o siebie, mądra była, rozsądna, grzeczna, miła, wierna, skromna, niezbyt ambitna, wykształcona (ale nie za bardzo, żeby misio kompleksa nie załapał), cycata, seksowna, zaradna, cierpliwa, wyrozumiała, skora do poświęceń, ubolewająca nad zepsuciem tego parszywego świata i nad tym, że inne kobiety to bezczelne ladacznice, taplające się w degrengoladzie moralnej i zgniliźnie. Długonoga blondyna, 100-55-100, 165cm/55-60kg, towarzyska, sympatyczna i rodzinna, ale bez jakichś głębszych więzi z kimkolwiek w kraju, żeby była gotowa w każdej chwili wszystko zostawić i polecieć za ukochanym do wonderlandu.
Czy to nie oczywiste?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 21:50   #40
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam nie wiemy. Żeby była piękna, jędrna, energiczna, wierna, staromodna, pracowita, żeby tańcowała, śpiewała, haftowała, cerowała, chleb piekła, ser robiła domowy, gotowała, piekła, przetworów narobiła, dbała o siebie, mądra była, rozsądna, grzeczna, miła, wierna, skromna, niezbyt ambitna, wykształcona (ale nie za bardzo, żeby misio kompleksa nie załapał), cycata, seksowna, zaradna, cierpliwa, wyrozumiała, skora do poświęceń, ubolewająca nad zepsuciem tego parszywego świata i nad tym, że inne kobiety to bezczelne ladacznice, taplające się w degrengoladzie moralnej i zgniliźnie. Długonoga blondyna, 100-55-100, 165cm/55-60kg, towarzyska, sympatyczna i rodzinna, ale bez jakichś głębszych więzi z kimkolwiek w kraju, żeby była gotowa w każdej chwili wszystko zostawić i polecieć za ukochanym do wonderlandu.
Czy to nie oczywiste?
pomyślałam o dokładnie tej samej piosence jakiś dzisiaj dzień zbiornika jest czy co?
Stary 2016-01-28, 22:15   #41
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Kobieta Polka jako towar eksportowy... Hah, ja słyszałam tylko o portalach, na których zamożni panowie z Ameryki szukają sobie żon z Ukrainy. Deal z podwójna korzyścią, pani dostaje dobre życie a pan ma żonę. Słyszałam nawet o przypadku, gdy takie małżeństwo rzeczywiście zaowocowało zakochaniem i miłością, a para tworzy rodzinę po dziś dzień.

Też mi się wydaje, że zarówno Amerykanki jak i te z polonii amerykańskiej mogą być fajnymi babeczkami, dobrymi kandydatkami na żonę. Wśród dalekich znajomych tworzących amerykańską Polonię wyłania mi się obraz kobiet ambitnych i inteligentnych, miłych, które korzystają z życia bo ich rodziny dorobiły się w stanach takich możliwości jak zapewnienie edukacji, rozwoju, podróży. I są to kobiety dobrze wychowane. Może po prostu Autor szuka dziewczyny w złych miejscach/środowiskach.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-29, 13:52   #42
avayas2
Przyczajenie

Dziekuje wszytskim za oddanie opinii.
Moze i tak faktycznie jest ze polskie dziewczyny sie jednak duzo zmienily przez te oststnie kilkanascie lat. Moja "wizja" opiera sie szczegolnie z wlasnych doswiadczen oraz np. wiem jakie zony maja moi bracia, kuzyni. Mimo wszytsko wiem ze wiekszosc dziewczyn w polsce jest jednak "lepsze" niz wiekszosc amerykanek. Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad.

Przypomnial mi sie tekst ktory moj tata powiedzial jak byl u mnie z wizyta. Bylismy na takim jakby festnie, ogolnie duzo ludzi (moze kilka set), ja bylem ze swoja dziewczyna (ktora ocenilbym na 7/10), no i moj tata stwierdzil ze ta moja dziewczyna byla prawdopodobnie najladniejsza w tym calym tlumie, potem po dlugim namysle stwierdzil ze na tym festnie nie ma atrakcyjnych kobiet. Takie luznie gadanie troche ale faktycznie, wniosek byl taki ze ogolnie nie ma ladnych amerykanek. To tak troche nawiasem mowiac.

Juz sam nie wiem, nie chce tego na sile "zalatwiac" ale czas biegnie nieublagalnie. Szczesciu trzeba pomagac.

Aaaa i jeszcze jedna historia, moj kuzyn porownal dziewczyny z polski i usa na badoo czy jakos tak, i wniosek byl identyczny jak taty lol

ciekawe z czego to wynika.
avayas2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-29, 13:57   #43
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Dziekuje wszytskim za oddanie opinii.
Moze i tak faktycznie jest ze polskie dziewczyny sie jednak duzo zmienily przez te oststnie kilkanascie lat. Moja "wizja" opiera sie szczegolnie z wlasnych doswiadczen oraz np. wiem jakie zony maja moi bracia, kuzyni. Mimo wszytsko wiem ze wiekszosc dziewczyn w polsce jest jednak "lepsze" niz wiekszosc amerykanek. Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad.

Przypomnial mi sie tekst ktory moj tata powiedzial jak byl u mnie z wizyta. Bylismy na takim jakby festnie, ogolnie duzo ludzi (moze kilka set), ja bylem ze swoja dziewczyna (ktora ocenilbym na 7/10), no i moj tata stwierdzil ze ta moja dziewczyna byla prawdopodobnie najladniejsza w tym calym tlumie, potem po dlugim namysle stwierdzil ze na tym festnie nie ma atrakcyjnych kobiet. Takie luznie gadanie troche ale faktycznie, wniosek byl taki ze ogolnie nie ma ladnych amerykanek. To tak troche nawiasem mowiac.

Juz sam nie wiem, nie chce tego na sile "zalatwiac" ale czas biegnie nieublagalnie. Szczesciu trzeba pomagac.

Aaaa i jeszcze jedna historia, moj kuzyn porownal dziewczyny z polski i usa na badoo czy jakos tak, i wniosek byl identyczny jak taty lol

przestań trollować, bo padnę ze śmiechu.

Stary 2016-01-29, 13:58   #44
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
przestań trollować, bo padnę ze śmiechu.
nie wiem o co Ci chodzi.
Stary 2016-01-29, 14:01   #45
Charlena
BAN stały

Jesli wiec wszystko opiera sie na wygladzie, a takie mam wrazenie po Twoim ostatnim poscie, to mozesz powiedziec jaka jest roznica miedzy Polkami z Polski a Polkami w USA? Brzydzieja tam?
Charlena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-29, 14:02   #46
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Charlena Pokaż wiadomość
Jesli wiec wszystko opiera sie na wygladzie, a takie mam wrazenie po Twoim ostatnim poscie, to mozesz powiedziec jaka jest roznica miedzy Polkami z Polski a Polkami w USA? Brzydzieja tam?
Napisalem: "Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad."
Stary 2016-01-29, 14:12   #47
Charlena
BAN stały

Cytat:
Napisalem: "Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad."
Wiem, ze tak napisales, ale oba przytoczone przyklady dotycza jednak kwestii wygladu, wiec...
Sama mieszkam za granica, nie w USA co prawda, ale mam do czynienia z ludzmi z roznych stron, sa wsrod nich dziewczyny i religijne i majace tradycyjne podejscie do zycia, tak samo jak wsrod Polek. Skreslajac Amerykanki z gory niepotrzebnie zawezasz mozliwosc manewru, mozesz przegapic kogos wartosciowego. Mysle, ze o ile ktos nie pochodzi z zabitej dechami wiochy, roznice miedzy Polska a zachodem sie zatarly.
Stary 2016-01-29, 14:16   #48
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
oświecę cię. przez 15 lat kwestia kultury, tradycji i przede wszystkim religii diametralnie się zmieniła!

Stary 2016-01-29, 14:26   #49
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
Wiem, ze tak napisales, ale oba przytoczone przyklady dotycza jednak kwestii wygladu, wiec...
Sama mieszkam za granica, nie w USA co prawda, ale mam do czynienia z ludzmi z roznych stron, sa wsrod nich dziewczyny i religijne i majace tradycyjne podejscie do zycia, tak samo jak wsrod Polek. Skreslajac Amerykanki z gory niepotrzebnie zawezasz mozliwosc manewru, mozesz przegapic kogos wartosciowego. Mysle, ze o ile ktos nie pochodzi z zabitej dechami wiochy, roznice miedzy Polska a zachodem sie zatarly.
Wlasnie o to chodzi. Troche szkoda ze te roznice sie zatarly. Ale to juz inny temat

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
oświecę cię. przez 15 lat kwestia kultury, tradycji i przede wszystkim religii diametralnie się zmieniła!
aaa i jeszcze jezyk. fajnie by bylo gdyby moi rodzice mogli sie dogadac ze swoja synowa
Stary 2016-01-29, 14:27   #50
Rena
Zakorzenienie

No dobrze, ale co sie stalo z ta dziewczyna 7/10? Moze trzeba bylo probowac ja zatrzymac przy sobie?
Stary 2016-01-29, 14:28   #51
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
No dobrze, ale co sie stalo z ta dziewczyna 7/10? Moze trzeba bylo probowac ja zatrzymac przy sobie?
to nie byla dziewczyna "do zycia"
Stary 2016-01-29, 14:28   #52
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i jeszcze jezyk. fajnie by bylo gdyby moi rodzice mogli sie dogadac ze swoja synowa
to dla rodzicow szukasz zony czy dla siebie?
Stary 2016-01-29, 14:31   #53
Charlena
BAN stały

Cytat:

Byloby fajnie, ale wiesz, lista wymagan sie wydluza.
Jezyka zawsze mozna sie nauczyc, i to dziala w obie strony.
Stary 2016-01-29, 14:55   #54
stesia
Zakorzenienie

wygląd to już kwestia gustu, ale na pewno u siebie znajdziesz też ładne dziewczyny, tak samo jak w Polsce będą takie które ci się nie spodobają. co do tradycji, kultury, religii to też nie każda polska dziewczyna będzie te twoje wymagania spełniać. a język no cóż wiadomo fajnie żeby się twoja dziewczyna dogadała z twoimi rodzicami, no ale skoro ty i tak na stałe mieszkasz tam a oni tutaj to język nie byłby dla mnie aż tak ważny, zresztą jak dziewczynie będzie na tym zależeć to się nauczy, nie musi przecież biegle mówić po polsku, może być problem w drugą stronę poznasz polkę która słabo mówi po angielsku i wtedy jak by wyjechała to dopóki się nie nauczy miałaby pewnie większy problem niż to że nie może z teściami się dogadać, no i to czy sie teściowie z synową dogadają nie tylko od znajomości języka zależy
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-29, 15:05   #55
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
to dla rodzicow szukasz zony czy dla siebie?
dla siebie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Byloby fajnie, ale wiesz, lista wymagan sie wydluza.
Jezyka zawsze mozna sie nauczyc, i to dziala w obie strony.
to nie sa wymagania. mowie ze OGOLNIE wolalbym zeby te "wymagania" byly spelnione, ale chyba wszyscy wiemy ze nie ma osob idealnych, nawet jezeli chodzi o te "wymagania"

BTW Polskiego jest bardzo trudno sie nauczyc amerykanom. Prawie ze nie mozliwe wg mnie.
Stary 2016-01-29, 16:06   #56
Rena
Zakorzenienie

Moim zdaniem meska czesc rodziny rywalizuje z Toba, chca za wszelka cene pokazac, ze im sie bardziej udalo z Polkami, a Ty biedaczek skazany na jakas Amerykanke.

Swoja droga ile Ty masz lat, ze ojciec Cie na sile goni do oltarza?
Stary 2016-01-29, 16:25   #57
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszytsko wiem ze wiekszosc dziewczyn w polsce jest jednak "lepsze" niz wiekszosc amerykanek.
od lat nie mieszkasz w Polsce, to skąd wiesz, jakie są Polki?

Cytat:
Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad.
rozwiń.

Cytat:

stąd, że są Polakami i wychowali się na polskich kanonach urody, dlatego bardziej im się podobają Polki.

Cytat:
to Twój ojciec razem z Tobą od lat mieszka w stanach i po angielsku nie umie mówić?
Stary 2016-01-29, 16:33   #58
tyene
Zakorzenienie

Znajdź sobie lepiej jakąś Mormonkę z Utah... Stany są O WIELE BARDZIEJ KONSERWATYWNE niż Polska.
Stary 2016-01-29, 16:35   #59
avayas2
Przyczajenie

Cytat:
Moim zdaniem meska czesc rodziny rywalizuje z Toba, chca za wszelka cene pokazac, ze im sie bardziej udalo z Polkami, a Ty biedaczek skazany na jakas Amerykanke.

Swoja droga ile Ty masz lat, ze ojciec Cie na sile goni do oltarza?
Nie wydaje mi sie ze "rywalizuja ze mna". Mam 28 lat, i nikt mnie nie gonu do oltarza, sam zdaje sobie sprawe ze juz czas niedlugo.
Stary 2016-01-29, 16:36   #60
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
to Twój ojciec razem z Tobą od lat mieszka w stanach i po angielsku nie umie mówić?
z tego co zrozumialam, to ojciec autorowi robi wizyty czy raczej wizytacje. Chodza wtedy na wiejskie festyny i ogladaja sie za dziewczynami.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości