|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjaz z chlopakiem do USA?
Straszny seksizm się wyłania z Twoich postów - uprzedmiatawiająca wizja kobiety, która ma spełniać Twoje zachcianki i jakaś kompletnie rasistowska wizja "tradycyjnej Polski" rodem z "my słowianki" i ubijania masła. Polski, tak jak Amerykanki, są bardzo różne.
Having said that, ja lecę do USA by wyjść za mąż (wiza K1 właśnie). Czas oczekiwania na wizę narzeczeńską wcale nie jest bardzo długi, ale może być długi, wszystko zależy, do jakiego Service Center trafi Twój case. Myśmy dostali drugą notyfikację po 30 dniach od złożenia wniosku. Także nie jest wcale aż tak źle.
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wyjazd z chlopakiem do USA?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
zuy mod
|
a z wątkiem to mi się kojarzy ta piosenka
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2016-01-28 o 18:22 |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
.
|
dawno cię w kraju nie było, więc masz jakiś spaczony obraz. polska to nie jest kraj trzeciego świata. dla wielu kobiet nie będzie atrakcją zostawić całe swoje życie dla faceta, którego ledwo znają.
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal nie wiemy o jakie tradycje autorowi chodzi. Moze idealna kandydatka powinna umiec tanczy kujawiaka albo haftowac stroje goralskie?
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy to nie oczywiste? |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Kobieta Polka jako towar eksportowy... Hah, ja słyszałam tylko o portalach, na których zamożni panowie z Ameryki szukają sobie żon z Ukrainy. Deal z podwójna korzyścią, pani dostaje dobre życie a pan ma żonę. Słyszałam nawet o przypadku, gdy takie małżeństwo rzeczywiście zaowocowało zakochaniem i miłością, a para tworzy rodzinę po dziś dzień.
Też mi się wydaje, że zarówno Amerykanki jak i te z polonii amerykańskiej mogą być fajnymi babeczkami, dobrymi kandydatkami na żonę. Wśród dalekich znajomych tworzących amerykańską Polonię wyłania mi się obraz kobiet ambitnych i inteligentnych, miłych, które korzystają z życia bo ich rodziny dorobiły się w stanach takich możliwości jak zapewnienie edukacji, rozwoju, podróży. I są to kobiety dobrze wychowane. Może po prostu Autor szuka dziewczyny w złych miejscach/środowiskach. |
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje wszytskim za oddanie opinii.
Moze i tak faktycznie jest ze polskie dziewczyny sie jednak duzo zmienily przez te oststnie kilkanascie lat. Moja "wizja" opiera sie szczegolnie z wlasnych doswiadczen oraz np. wiem jakie zony maja moi bracia, kuzyni. Mimo wszytsko wiem ze wiekszosc dziewczyn w polsce jest jednak "lepsze" niz wiekszosc amerykanek. Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad. Przypomnial mi sie tekst ktory moj tata powiedzial jak byl u mnie z wizyta. Bylismy na takim jakby festnie, ogolnie duzo ludzi (moze kilka set), ja bylem ze swoja dziewczyna (ktora ocenilbym na 7/10), no i moj tata stwierdzil ze ta moja dziewczyna byla prawdopodobnie najladniejsza w tym calym tlumie, potem po dlugim namysle stwierdzil ze na tym festnie nie ma atrakcyjnych kobiet. Takie luznie gadanie troche ale faktycznie, wniosek byl taki ze ogolnie nie ma ladnych amerykanek. To tak troche nawiasem mowiac. Juz sam nie wiem, nie chce tego na sile "zalatwiac" ale czas biegnie nieublagalnie. Szczesciu trzeba pomagac. Aaaa i jeszcze jedna historia, moj kuzyn porownal dziewczyny z polski i usa na badoo czy jakos tak, i wniosek byl identyczny jak taty lol ciekawe z czego to wynika. |
|
|
|
|
#43 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Jesli wiec wszystko opiera sie na wygladzie, a takie mam wrazenie po Twoim ostatnim poscie, to mozesz powiedziec jaka jest roznica miedzy Polkami z Polski a Polkami w USA? Brzydzieja tam?
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Napisalem: "Glownie chodzi mi o wartosci tradycyjne, kulturowe, religijne no i oczywiscie wyglad."
|
|
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sama mieszkam za granica, nie w USA co prawda, ale mam do czynienia z ludzmi z roznych stron, sa wsrod nich dziewczyny i religijne i majace tradycyjne podejscie do zycia, tak samo jak wsrod Polek. Skreslajac Amerykanki z gory niepotrzebnie zawezasz mozliwosc manewru, mozesz przegapic kogos wartosciowego. Mysle, ze o ile ktos nie pochodzi z zabitej dechami wiochy, roznice miedzy Polska a zachodem sie zatarly. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
.
|
oświecę cię. przez 15 lat kwestia kultury, tradycji i przede wszystkim religii diametralnie się zmieniła!
|
|
#49 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, ale co sie stalo z ta dziewczyna 7/10? Moze trzeba bylo probowac ja zatrzymac przy sobie?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
wygląd to już kwestia gustu, ale na pewno u siebie znajdziesz też ładne dziewczyny, tak samo jak w Polsce będą takie które ci się nie spodobają. co do tradycji, kultury, religii to też nie każda polska dziewczyna będzie te twoje wymagania spełniać. a język no cóż wiadomo fajnie żeby się twoja dziewczyna dogadała z twoimi rodzicami, no ale skoro ty i tak na stałe mieszkasz tam a oni tutaj to język nie byłby dla mnie aż tak ważny, zresztą jak dziewczynie będzie na tym zależeć to się nauczy, nie musi przecież biegle mówić po polsku, może być problem w drugą stronę poznasz polkę która słabo mówi po angielsku i wtedy jak by wyjechała to dopóki się nie nauczy miałaby pewnie większy problem niż to że nie może z teściami się dogadać, no i to czy sie teściowie z synową dogadają nie tylko od znajomości języka zależy
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Przyczajenie
|
dla siebie
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
BTW Polskiego jest bardzo trudno sie nauczyc amerykanom. Prawie ze nie mozliwe wg mnie. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem meska czesc rodziny rywalizuje z Toba, chca za wszelka cene pokazac, ze im sie bardziej udalo z Polkami, a Ty biedaczek skazany na jakas Amerykanke.
![]() Swoja droga ile Ty masz lat, ze ojciec Cie na sile goni do oltarza? |
|
|
|
|
#57 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdź sobie lepiej jakąś Mormonkę z Utah... Stany są O WIELE BARDZIEJ KONSERWATYWNE niż Polska.
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Nie wydaje mi sie ze "rywalizuja ze mna". Mam 28 lat, i nikt mnie nie gonu do oltarza, sam zdaje sobie sprawe ze juz czas niedlugo.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.