Czy mogę liczyć na jakieś świadczenia? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 20:22   #31
201605301111
Konto usunięte

Dot.: Czy mogę liczyć na jakieś świadczenia?

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Proponuję dwóch do mieszkania na tygodniu i jeszcze dwóch zaocznych na weekendy jak dzienni rozjadą się do domów.
Jeśli to miejscowość atrakcyjna turystycznie to dodatkowych można na święta i wakacje
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:22   #32
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Proponuję dwóch do mieszkania na tygodniu i jeszcze dwóch zaocznych na weekendy jak dzienni rozjadą się do domów.
Tak!!!
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 22:04   #33
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Czy do mieszkania przynależy piwnica? Czy ma antresolę? Balkon?
Dobrze kombinujesz. W piwnicy zmieści się dwóch, balkon - niestety jeden, albo dwoch chudych i antresola to nawet trzech.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 22:11   #34
201606270916
Konto usunięte

Żule mogliby się tam przychodzić kąpać za 5 PLN lub to całe wyżebrane jedzenie które im niepotrzebne bo i tak zbierają na piwo a autorce odpadłyby koszty wyżywienia.

Psa i kota można "zgubić" tuż przy schronisku a potem adoptować i dostać całą wyprawkę.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 22:32   #35
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Oj, umknęło mi, że kawalerka

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 13:30   #36
wordila
Wtajemniczenie

Rany, nie nalewajcie się z koleżanki.
Jest pewnie bardzo młoda i przez to trochę naiwna.
Koleżanko, myślę, że musisz wymienić lokal na pokój w jakimś mieszkaniu. Wtedy koszty spadną o połowę.
Bądź wziąć współlokatora do kawalerki, dzielić z nim pokój, ale na to właściciel pewnie musiałby wyrazić zgodę. Może być trudno żeby ktoś nieznajomy z Tobą zamieszkał, może masz jakąś koleżankę, która by się wprowadziła?
Twoje zarobki i tak raczej są za wysokie na jakieś świadczenia z MOPS.
Twoja praca nie jest chyba na cały etat więc może poszukaj czegoś dodatkowego. Najlepiej korki, ale trzeba znać język albo choćby matematykę.
wordila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 15:41   #37
natash88
Wtajemniczenie

Abstrahując od pytania - jest naiwne. Rady już dostałaś. Zmiana mieszkania na pokój. Poza tym chyba będziesz musiała dorobić do wypłaty - będzie ciężko z 1000-1200 zł.

Ale:
zadbaj o zwierzęta! Nawet taka sytuacja (zapewne tymczasowa) nie powinna spowodować, że będą one zaniedbane czy wyrzucone!

Potraktuj je jak dzieci i po prostu zrób wszystko, żeby zarobić więcej (korki może?) i zmienić mieszkanie na tańsze.

Poza tym porozmawiaj z facetem - jeśli wyniósł się z dnia na dzień, może byłby na tyle odpowiedzialny, żeby ponieść konsekwencje takiego 'natychmiastowego wypowiedzenia wynajmu' i np. dołożył za miesiąc dłużej do połowy mieszkania, żebyś mogła spokojnie rozwiązać umowę i poszukać czegoś tańszego. (bo w tej chwili on nie ponosi żadnych konsekwencji przedwczesnego opuszczenia lokalu, przed rozwiązaniem umowy)

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 16:13   #38
201605051021
Konto usunięte

Totalnie system brytyjski: nie mam na mieszkanie, dajcie mi benefity
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 16:20   #39
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Jeśli to miejscowość atrakcyjna turystycznie to dodatkowych można na święta i wakacje
już był na wizażu pomysł, żeby dziennym wynajmować w tygodniu a zaocznym w weekend.
Morsom można balkon bo ogrzewania nie potrzebują a agorafobom piwnicę.
Problem solved.

a na poważnie - pozostaje tylko obniżyć poziom życia - przenieść się do pokoju, domu rodzinnego (czasowo - jeśli masz możliwość) i szukać intensywnie lepszej/dodatkowej pracy
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 19:26   #40
Jamajka007
Zakorzenienie

Dziewczyna ma problem, bo nie chce obniżać standardu życia, a wy się śmiejecie

Autorko, niestety realia są takie, że w większym mieście czasami nawet osoba zarabiająca 1500 zł może mieć problem z wynajęciem samodzielnego mieszkania. Ceny są jakie są (czyli takie żeby właściciele zarobili kokosy ), wiem bo jestem świeżo po przeprowadzce Jak kogoś nie stać (czyli z tego co obserwuję, dotyczy to większości młodych ludzi..), to wynajmuje pokój. Możesz ewentualnie poszukać "kawalerek" przewidzianych dla jedej osoby, np w wydzielonej części domu czy dobudówce, ale nie sądzę, żebyś dużo na tym zaoszczędziła.

Skoro wynajmowaliście razem kawalerkę, to wnioskuję, że nie macie po 16 lat, więc:
1). Bez różnicy, na kogo jest umowa - mieszkanie było wynajmowane dla was, więc razem powinniście rozwiązać tą kwestię (podzielenie się kosztami zerwania umowy, szukanie lokatorów - to co pisały dziewczyny)
2). Powinnaś wiedzieć, że nikt nie dostaje pieniędzy ot tak...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 23:14   #41
findsomething
Zadomowienie

Zdecydowanie wymów mieszkanie i wprowadź się do jakiegoś pokoju w spokojnym mieszkaniu z osobami pracującymi.
Chyba, że zaprosisz do wspólnego mieszkania przyjaciółkę/znajomą, zawsze to raźniej niż z obcymi.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości