|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co mam zrobić jeśli nie idę nigdzie na sylwka ??
ja tez bede siedziec, jak co rok, w sylwestra w domu
i mam nadzieje ze wreszcie cos fajnego w TV puszcza ![]() a raz witalam sylewstra na czacie wsrod "virtualnych przyjaciol" i poza faktem ze o malo nie spalilam pokoju, na suficie powstala malownicza, czarna plama, a do szafy nalal mi sie wosk i pozasychal na ubraniach to bylo nawet fajnie wlasnie ktos podsunal ze moze maraton kinowy...musze sie zorientowac. na takie cos moglabym isc, chocby sama
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ja też w tym roku nie mam gdzie iść i chociaż zwykle wszystko u mnie rozwiązywało sie u mnie kilka dni przed to w tym roku chyba jednak tak nie będzie bo większość znajomych ma już plany i pierwszy raz od 5 lay będę siedziała w domu... rzeczyiście nie nastraja to zbyt pozytywnei zwłaszcza, że ma się ta świadomość że cały świat się bawi. poza tym tak jak ktoś pisał średnia o przyjemność mieć świadomość ze "przyjaciale" mają cię gdzieś i planują sobie coś bez ciebie. tak przynajmniej ja się czuje. ale ... na razie staram się nie martwić i cieszyć ze świąt. a sylwestra nigdy nie lubiłam właśnie przez ten "przymus" imprezowania. niby nic nie muszę ale jednak tak glupio siedzieć w domu....
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe... Raz w życiu poszłam na Sylwestra. Dosłownie. W pierwszej LO.
Ach, te imprezy młodzieńcze. Ci schlani towarzysze. Panny z marchewkową twarzą oraz dwoma tonami różowego brokatu na powiekach. Och och. Takie były moje impresje oraz wrażenia - resztę drastycznych szczegółów pominę. ![]() Luby mi zakomuniukował że w tym roku chciałby spędzić Sylwestra tak a tak... I może byśmy gdzieś poszli i w ogóle... Popatrzyłam na niego dziwnie i stwierdziłam, że oszalał. Ja tam idę spać. Jedyne, co mnie może przekonać do niespędzenia tej nocy w łóżku, to impreza organizowana przez moich przyjaciół. Żadnych przypadkowych ludzi.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również często zostaję w domu w Sylwestra i nie jest to dla mnie absolutnie żadną tragedią, w ogóle się tym nie przejmuję i pewnie gdyby nie głośne petardy i wrzaski na dworze, kładłabym się spać przed północą
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam koniecznie bawić się w tą właśnie noc, ale już mi przeszło, kiedy sie zorientowałam, ze znacznie lepiej się czuję z gorączką sięgającą 40 stopni niż na "wymuszonym" sylwestrze ![]() Sylwester w domu jest bardzo fajny ![]() Nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądać u mnie w tym roku, bo nie wiem czy moje koleżanki zamierzają jechać do rodzinnych miast (tzn pojadą i nie wiem czy na sywestra już wrócą ). Ale my jesteśmy zdecydowanie nie-klubowo-dyskotekowe, nie lubimy takich głosnych imprez, więc w naszym wypadku bardziej prawdopodobne są filmy na DVD
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze uważałam, że Sylwetra należy spędzać z najbliższymi osobami. Z takimi, które były nam bliskie w kończącym się roku i które chciałybyśmy mieć przy sobie w następnym... I zawsze do tej pory mi się to udawało, spędzałam ten wieczór z moimi przyjaciółmi i aktualnymi chłopakami (na imprezach, ale gdybyśmy siedzieli i oglądali tv byłoby to dla mnie tak samo cenne i przyjemne). W tym roku moi przyjaciele będą kilkaset km ode mnie, każdy w innym miejscu, a mnie zapowiada się Sylwester z obcymi ludźmi (będę znać jedynie mojego chłopaka). I wiecie co? Gdyby tak bardzo nie zależało na tym mojemu chłopakowi, najchętniej spędziłabym Sylwka właśnie sama w domu...i chyba bym się lepiej bawiła... dlatego wszystko zależy od podejścia - ktoś nie chcę spędzać Sylwestra w domu a ktoś inny o tym marzy... a skoro ktoś o tym może marzyć, tzn że to nie jest takie złe
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestes sama 1/3 dziewczyn ma takie problemy jak my. Trzymaj sie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gonia1]No cóż... szkoda że wcześniej się nie zgadałyśmy.
[QUOTE]jesteś z tarnowa ?? :P |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Hmmmm no to sie dołacze do was....jestem w koncu jedna z was i mam ten sam problem ale co na to poradzic;( Spodobal mi sie pomysl pojscia do kina na noc filmowa ...jak tyko beda puszczac jakies filmy to ja tam rezerwuje siedzonko. Mysle ze to dobre he he kupie se szmpana wypije i zasne w kinie ;P
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na Sylwetrze byłam tylko raz
A tak to w domu siedziałam zawsze. Najgorsze są te sklepy pełne brokatowych i srebrnych ubranek, kreacji jak na bale karnawałowe... czasem się zastanawiam, kto w tym wogóle chodzi? Jakoś wątpię w to, że młodzi ludzie chodzą na Sylwestra w powłóczystych błyszczących sukniach do ziemi...I ten przymus. Pytanie gdzie kto idzie na Sylwestra już w wakacje... Gdyby nie ta cała otoczka to byłabym do tego lepiej nastawiona. A tak to moja buntownicza natura każe mi najlepiej iść spać już o 22 No, ale nie słucham![]() Sylwestra w domu najleiej spędzić tak jak lubisz najbardziej. Np. oglądnąć jakiś film, zrobić sobie dużo pysznego jedzonka No i iść spać po 12. Przynajmniej ciebie nie będzie rano boleć głowa![]() Mój Sylwester dwa lata temu: sama w domu z bratem. Zamówiona pizza. Ja na czacie. Przed 12 w łóżku. Jesteś pewna, że nie znasz nikogo, kto też nie ma co robić w tę noc? Albo jakichś znajomych z klasy albo coś, którzy gdzieś idą razem?
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
No to choć tyle, że nie jestem sama
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniad61][QUOTE=Gonia1]No cóż... szkoda że wcześniej się nie zgadałyśmy.
Cytat:
Niestety nie. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że gdyby nie szła nigdzie ( a to jest raczej niemożliwe, nieprawdopodobne) to ja bym pokupiła chipsy, lody, pepsi i w ogóle różne żarełko i u niej byśmy oglądały do 1 w nocy albo dłużej jakieś filmy na DVD bo ma nowe kino domowe...ale wiem, że ten pomysł nie wypali, bo ona jest typem takiej imprezowiczki...
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gonia1][QUOTE=aniad61]
Cytat:
A o co chodziło z tym: No cóż... szkoda że wcześniej się nie zgadałyśmy. ??
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniad61][QUOTE=Gonia1]
Cytat:
A bo tak przez moment przeszło mi przez myśl, że mógłby być zlot wizażanek w Sylwestra. Ale wiem, że to nie wypali.
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gonia1][QUOTE=aniad61]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zloty są po to, żeby poznać osoby, które lubimy na forum też w realu
Zloty to bardzo fajna sprawa |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie zlot w Sylwestra to dobry pomysł
|
|
#50 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja tak samo mialam niedawno. wiesz niby stracilam przyjaciol itp. ale sie ulozylo
mam juz paczke do sylwestra nie mamy tylko miejsca. u nas na wsi co roku jest na rynku organizowana impreza. super zawsze mozna sie isc gdzies wprosic i szafa gra
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj jak ja robie impreze, to wszyscy juz maja jakies plany, wiec impreze odwoluje, siedze w domu i jest mi dobrze bo nie musze sie malowac, wydawac kasy na kiecki, ktore pewnie zaloze tylko raz, TZ kiepsko tanczy, pic nie lubie.Po czym pytam potem gdzie sie bawili, a oni na to, ze w koncu nie poszli, ze siedzieli w domu przed telewizorem.Grrrr... Przyznam sie, ze najbardziej lubialam Sylwestra z rodzicami, siedzielismy w pizamkach, ogladalismy jakies filmy, o 24 Tata otwieral szampana, wznosilismy wspolny toast, czestowalismy psa.To byly czasy! |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
aniad61 - nawet nie wiesz, jak ja Cię rozumiem
też mam 16 lat i też mam wrażenie, że tracę najlepsze lata... prawie nigdzie nie chodzę na imprezy, sylwestra też spędzę w domu... eh ale w końcu to tylko JEDNA noc, a pomyślmy że w dodatku następnego dnia obudzimy się bez żadnego kaca ani niczego
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę ja też nie idę nigdzie na Sylwestra po raz pierwszy od 4 lat
Miałam z koleżankami plany, ale jedna z nich zerwała ze swoim chłopakiem, który na pewno by nas wkręcił do swojego kolegi no i lipa z naszych planów ![]() Najwyżej przejdziemy się na rynek na pokaz sztucznych ogni i tyle. Ale dobre i to. Zeszłoroczny Sylwek dał mi w kość za cały rok i przyda mi się spokojniej spędzić ten dzień. Chociaż na pewno wolałabym spędzić ten Sylwester inaczej. Wiadomo - nie będzie się po co wystroić i wogóle... ![]() Ja bym Ci radziła udać się do jakiejś dyskoteki, wstęp będzie raczej nienajtańszy pewnie ok 50 zł, ale jeśli bardzo Ci na tym zależy to warto, na pewno ktoś znajomy się tam będzie wybierał i będziesz miała Sylwestra jak się patrzy
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze jedno...czy Ty uważasz, że kac po imprezie to takie fajne uczucie...zaraz wyjde na stara moralizatorkę, ale chyba jeszcze czas na mocno zakrapiane imprezy (bo po mało zakrapianych kaca nie ma raczej)....ale to tylko moje zdanie...
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się chce to wszystko mozna nie ma rzeczy niemożliwych ![]() dobrze sobie zjedz,pogadaj z rodziną,wznieś toast a po północy idź na spacer i snuj plany na NOWY ROK ![]() nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i nie zapomnij o Wizażu
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
mam podobne zdanie jak Madzia007. Możesz iść na jakąś dyskotekę i na pewno spotkasz tam znajomych ludzi, z którymi będziesz się super bawić. My z TŻ-em, kiedy jeszcze byliśmy przed ślubem rozgarnizowaliśmy sobie wypad do dyskoteki z większą grupą ludi, zarezerwowaliśmy chyba największą lożę w lokalu, bo było nas tak dużo, ale jak weszliśmy do lokalu i impreza się rozkręciła to się okazało, że największa loża w lokalu jest i tak stanowczo za mała bo spotkaliśmy tam tylu znajomych, niektórych nawet takicch, z którymi nie widzieliśmy się kilka lat. Tak więc zawsze zpewnością kogoś się spotka. Nie wierzę, zeby w dyskotece pełnejludzi nie było choć jednej osoby, którą byś znała i z którą o północy mogłabyś wypić szampana. Swoją drogą ja też bardzo miło wspominam te sylwestrowe noce spędzane w domu, z rodinką, przed telewizorem, choć moi rodzice też często gdzieś wychodzili, ale kiedy byłam małym dzieckiem, a później kiedy urodził się mój brat spędzaliśmy sylwka razem. U nas też tatuś otwierał szampana, często wpadało cioteczne rodzeństwo ze swoimi rodzicami i było super. Mój TŻ też zawsze opowiadał, że najlepszy sylwester był u niego w domu, bo jego rodzice nigdy nigdzie nie chodzili. Zjeżdżało się rodzeństwo i robili sobie taką rodzinną domówkę.
W tym roku sylwestra spędzimy - już z mężem - nie na żadnych balach w pięknyh strojach, ale w klubie przy hałaśliwej muzyce, piwku przegryzanym hot dogiem i jest to nasz własny wybór, choć pojawiały sie niejednokrotnie propozycje wyjścia na wielki bal. Mój mąż jednak za takimi balami nie przepada i szanuj e jego zdanie, ale kompromis być musi, bo na balu będziemy się bawic w ostatki. Nie ukrywam jednak, że chciałabym kiedyś spędzić tą noc w cieplutkim łóżku w ramionach ukochanego mężczyzny bez hałasu, bez fajerwerków, jedynie przy dobrym winie i z kieliszkiem szmpana o północy. I wspominałabym tego sylwestra chyba najmilej zaraz po tym, któgo spędzaliśmy w paryżu kilka dni po tym jak się zaręczyliśmy. Zresztą chyba nic oryginalnego nie ma w siedzeniu u fryzjera 31.grudnia i strojeniu się od samego rana, więc moze rzeczywiscie lepsza jestseksi pidżamka i do tego ciepłe kapcie? |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Ja równiez spędzam sylwestra z rodzicami( nareszcie świeta i sylwester z rodzicami
), z czego sie niezmiernie cieszę, choć tę radość przycmiewa fakt że nie będzie ze mną TZ Natomiast dla poprawy humoru mama zapowiedziała,że będe mogła zatańczyć z tata lambadę Zapowiada sie ciekawie |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
aniad61 jestes z Tarnowa ?? Ja tez
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sory ;- ) Ps. Ja w tym wieku jeszcze w domu siedziałam; ) Bez obrazy ; ) A co do sylwestra- mi też się nie chce nigdzie wychodzić.. wolę z TŻ zostać w domu może rozegrać partyjkę w karty, wypić szampana... No a później pewnie położymy się spać ;- ) Tylko czy położymy się "spać" czy spać : )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle, to wydaje mi się, że na sylwestra naprawde nie wszyscy chodza na jakies imprezy. I nie chodzi tu nawet o to, że po prosto wolą tak spędzać ten wieczór, tylko nie maja gdzie albo z kim...Więc jeśli ktoś zostaje w domu, to naprawde nie jest 'inny'...
Poza tym, popytaj swoich znajomych, a napewno nie wszyscy będą gdzieś na imprezach...Dużo z nich pewnie też się przechwala, gdzie to nie bylo lub nie będą...a tak właściwie jest to nieprawda...
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Jedyne, co mnie może przekonać do niespędzenia tej nocy w łóżku, to impreza organizowana przez moich przyjaciół. Żadnych przypadkowych ludzi.

Życzliwość i zainteresowanie po fakcie.
Zapowiada sie ciekawie