|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: carmex-dziele sie wrazeniami ;)
ja jestem bardzo zadowolona, właśnie kończy mi się pierwsze opakowanie - kupione w sierpniu zeszłego roku i regularnie używane ! kupiłam je za 50 pensów, czyli niecałe 2,50zł na promocji w Boots
![]() używam go, bo lubię to mrowienie - usta wydają się po nim większe, pełniejsze, mają ładniejszy kolor, nie potrzebuję używać szminki. do zapachu można się przyzwyczaić. smak nie robi mi różnicy. mam też wiśniowy, w tubce - cudooooownie pachnie ! jak wiśniowa Hubba Bubba. niestety, po 'spróbowaniu' odrobiny smak wręcz odrzuca bardzo gorzkinie zauważyłam, by działał tak samo jak ten ze słoiczka słoiczek na pewno kupię jeszcze nieraz
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu Waszych postów postanowiłam jednak spróbowac tego balsamu.
Na początek wybiorę podstawową wersję - niesmakową w słoiczku. Wypróbuję i podzielę się z Wami spostrzeżeniami .
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam go dziś i jestem zachwycona
Bardzo mi przypadł do gustu. Mam nadzieję, że mi pomoże
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Ja mój pierwszy carmex kupiłam w sztyfcie..
Zapach czy tam smak mi nie przeszkadza bo 'nie jadam tego' xD.. uzależniłam się od niego, gdy siedze w domu to obowiązkowo musi byc na moich ustach. Dziewczyny po co allegro czy inne strony? W super-pharm i w rossmanie za max. 9 złotych jest wasz
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
kupiłam carmex dzisiaj, specjalnie się do niego wybrałam na spacer do rossmann'u. ; D jak dla mnie na razie całkiem dobry, ba! wręcz genialny. ten fajny chłodek i lekkie mrowienie. Pierwszy raz wysmarowałam nim usta od razu po wyjściu ze sklepu. Także nie miałam żadnego lustra, żeby zobaczyć efekt. W domu byłam po jakiś... 20-30 minutach i kiedy przyjrzałam się ustom, oniemiałam. Błyszczały, były takie gładkie, do teraz nie mogę oderwać wzroku od lustra, co jakiś czas zerkam i myślę 'kurcze, to na pewno moje usta?' Także polecam carmex, jak najbardziej, chociaż mam go dopiero kilka godzin. : D
PS. kupiłam klasyczny, w słoiczku 7,5g. ; D |
|
|
|
|
#36 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Carmexu używam odkąd pojawił się w Polsce. Doskonale sprawdził się w Grecji przy niemal 40 stopniowym upale. Używam klasycznego w słoiczku. Jedyne co mi przeszkadza to jego zapach i smak, ale po jakimś czasie można się przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie lubię ten zapach, smak już niekoniecznie, To mój najlepszy balsam do ust, czasem też smaruję nim suche miejsca na skórze jak nie mam nic innego pod ręką.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Carmexy w sztyfcie, słoiczku smakowe i zwykłe są w Rossmannie np. Dla mnie zapach ok, używam tylko na noc. Bardzo dobrze działa na moje usta podobnie jak Blistex. Ale mam wątpliwości co do składu. Raczej za przyjazny nie jest...
A jaki skład dla porównania ma Tisane? JEst lepszy skladowo?
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie służy Carmex, wolę Tisane.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Jak np wysmaruje sobie usta Carmexem w samochodzie, to mama zawsze mówi, że chemią śmierdzi xD Racja, zapach ma ostry
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Carmex w ogole na mnie nie dziala,najlepsza jest zwykla wazelina
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
ja kupiłam carmex wczoraj. Tyle o nim dobrego słyszałam, wszyscy się zachwycali. Jak go nałożyłam na usta to myślałam, że nie wytrzymam...myślałam, że mam reakcję alergiczną bo tak mrowiły i piekły usta :P Faktycznie jest niesmaczny...Ja czuję olejek kamforowy :P MaM zwykły w takiej tubce i trzeba go wycskać. Myślałam że będzie smaczny :P
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Śmierdzi jak skunks
ale dla mnie to ostatnia deska ratunku. Jedyne co nie powoduje jeszcze gorszego obłażenia i pękania ust.
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam uwielbiam carmex. Stosuję od lat, zamiennie z chapstickami. Wyleczył mi niejeden zajad i pęknięcie. Jako jeden z niewielu nie wysusza mi warg, co sprawia, że pozostanę mu wierna
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
a ja polecam masc oliwkowa Ziaja,jest swietna chyba nawet lepsza od Tisane.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam błyszczyk Carmex wiśniowy. Więcej go nie kupię bo odstrasza mnie aromat ale pomoc pomógł, w moim przypadku tak samo jak bezzapachowa wazelina.
|
|
|
|
|
#48 |
|
maszyna, nie człowiek
|
U mnie działa dobrze, ale mam classic więc ze względu na zapach stosuję tylko, jak muszę się "odratować"
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
a ja zapach uwielbiam, ale jeśli chodzi o działanie to nie zauważam różnicy między carmexem, a pomadką nivea
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Carmex potwornie mnie uczula, nie wiem czemu
Za pierwszym razem bardzo podrażnił mi wargi, zrobiły się takie "nie moje", spierzchły i zaczęły obłazić.Postanowiłam po pewnym czasie zrobić drugie podejście, ale efekt jest jeszcze gorszy - oprócz wspomnianych wcześniej dolegliwości doszły mi paskudne zajady, których nie mogę wyleczyć
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie carmex jest super. Zapach dla mojego chłopaka jest nie do wytrzymania, ale mi pasuje. Używam już 3 i polecam. Uczulać może jak każdy kosmetyk.
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
HEhe uwielbiam carmex, mam po jednym w kazdej torebce XD dzisiaj kupilam truskawkowy, nie wiem tylko gdzie te truskawki, wiele sie nie rozni od zwyklego, zato wisniowy pachnie ladnie i nie smakuje tak gozko.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Własnie dzisiaj sobie kupiłam CARMEX balsam i jest świetny
Zapach jak dla mnie rewelka tylko nie moge skojarzyc co to za zapach...mi sie milo kojarzy...dziala niesamowicie!!!polecam!!!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
no więc ja mam ten w słoiczku, najzwyklejszy i sobie bardzo chwalę
lubię uczucie mrowienia, zapach i smak nie robią mi różnicy.Natomiast przyjaciółka ma wiśniowy w tubce - bachnie obłędnie.. ale to wszystko leje się z niego strasznie, klei, a po przypadkowym oblizaniu ust zbiera mi się na wymioty
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
carmex idealny zwłaszcza na zimę, bo nie ma wody w sobie <3 a TŻtowi pomaga na opryszczkę
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Carmex - tak, ale stosowany raz na 2,3 dni/pod błyszczyk na specjalne okazje, by uwypuklić usta. Inaczej szczypie, wysusza i powoduje zajady. Zapach mi nie przeszkadza, kojarzy mi się z dzieciństwem i maścią, którą smarowałam mnie mama jak byłam chora
![]() Szczerze mówiąc, wolę Tisane i pomadki Nivei, które mogę nakładać bez ograniczeń.
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Miałam dość mocno wysuszone usta, używam od dłuższego czasu i problem zniknął. Lubię uczucie chłodu na ustach, zapach średnio mi odpowiada
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie nie istnieje nic lepszego do suchych ust niż carmex
Smak mi już nie przeszkadza , uczucie chłodzenia też nie, nawet zimą A zapach polubiłam Najważniejsze że działa, choćby śmierdział czosnkiem i smakował buraczkami to bym kupiła.
|
|
#59 |
|
Marszałkini II RP
|
Carmex jeszcze kilka lat temu dała mi koleżanka, która jeździła do Stanów i szczerze pisząc to oprócz uznania dla świetnego PR firmy ten kosmetyk nie wzbudził mojego entuzjazmu. Lepszy jest nasz polski Tisane oraz moje ostatnie odkrycie Figs&Rouge, świetnie nawilża, pachnie i jest eko. Zresztą mam recenzję tego produktu w swoich KWC. Ja Carmexu już nie kupię.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

bardzo gorzki

Bardzo mi przypadł do gustu. Mam nadzieję, że mi pomoże

ale dla mnie to ostatnia deska ratunku. Jedyne co nie powoduje jeszcze gorszego obłażenia i pękania ust.

leje się z niego strasznie, klei, a po przypadkowym oblizaniu ust zbiera mi się na wymioty