Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 07:11   #31
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Dot.: Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;)

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2016-02-23 o 07:13
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-23, 08:20   #32
Hanako
lubi eks swojego męża

Dla mnie o.b., bo krwawienia mam skąpe, więc potrzebna mi otoczka silk touch - przy innych tamponach się męczę, jest za sucho, aż mi "zgrzytają" w środku. Miałam też aplikatory, mnie osobiście nie urzekły, wolę kontakt z moim własnym, czystym palcem. Używanie tamponów jest w gruncie rzeczy wygodne i komfortowe, co prawda na początku miałam problemy i z aplikacją, i z bezproblemową wymianą, ale po oswojeniu się to jest naprawdę bułka z masłem.
Nie lubię demonizować podpasek, bo zazwyczaj noszę system mieszany, czyli czasem tampony, czasem podpaski, ale nie da się przecenić komfortu tamponów w obfitsze krwawienia. Masz pewność, że nic ci się nie przesunie, nic ci nie przecieknie w dziwnym miejscu, nie odparzasz sobie tyłka, nie czujesz się mokro i ogólnie luksus, a nie okres. I do tego dużo większa higiena, czysto, łatwo - zdarzyło mi się "przewijać" już w ekstremalnych warunkach i tampon zapewnia wtedy największy komfort.

Tampon nie ma wypada, nie uwiera i nie traci właściwości w wodzie (choć zaleca się wymianę tamponu natychmiast po kąpieli). Jeśli czujesz tampon, to najpewniej jest za płytko.
Stary 2016-02-25, 15:08   #33
findsomething
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;)

Tylko O.B. SilkTouch.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 17:13   #34
afrodytek
Zadomowienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56071781]Właśnie ,myślałam o zakupie Tampaxy Myślę że ten aplikator ułatwiłby mi wyjęcie i zmianę tamponu .Mam zamiar je używać jedynie podczas kąpieli w basenie /czy w jacuzzi/ albo w saunie ( wysoka temp chyba nie jest dla nich szkodliwa)? Tez się obawiam że mogłabym wprowadzić go sobie zbyt głęboko a potem mieć trudność z wyjęciem .Nie wiem w którym momencie byłby ułożony w odpowiednim miejscu.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Zdaje sobie sprawę że może coś przeciec ,dlatego myślałam o zakupie tych większych (super maxi ) czy jak one tam się nazywają. Poza tym chce je dzisiaj przetestować żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało ,jak coś będzie nie tak to zrezygnuje z wyjazdu (dzisiaj zaczęła mi się miesiączka).
Pójdę w nim spać ,albo wskoczę do wanny. ;D[/QUOTE]

Nie wiem czy gorąca woda jest wskazana podczas okresu. Ciepła oczywiście rozluźnia i nie wiem gdzie jest granica w temperaturze dokładna ale duża temperatura rozszerza naczynia krwionośne co z kolei może spowodować większe krwawienie. Także uważaj na gorącą wodę
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 18:21   #35
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Hej wam

Chciałam tylko powiedzieć że wróciłam już z naszego wyjazdu
tampony całkowicie zdały egzamin ,nic mi nie przeciekło a korzystałam ze wszystkich atrakcji ,byłam zarówno na basenach jacuzzi jak i w saunie.Także dziękuje wam za pomoc na pewno będę do nich wracać ,zwłaszcza w tak awaryjnych sytuacjach.
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-25, 20:22   #36
Suprises
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Salldin Pokaż wiadomość
Polecam tampony Tampax z aplikatorem. Latwiej i higieniczniej zaklada sie je i ladnie chlona
Ja też ich jakiś czas używałam. Ale.. Moje spostrzeżenie jest takie, ze tampax chlonie jakby pionowo, ob rozszerza się po szerokości. Nie wiem jak to opisać, ale tampax nasaczany jest w pionie i zaczyna sprawiać dyskomfort i wystawac, mimo, ze nie jest za duży i jest dobrze zaaplikowany.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Poza tym tampax jest dłuższy niż ob. Dlatego też czasami jest problem z aplikacją. Tak dla potomnosci
Suprises jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-27, 10:03   #37
Salldin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suprises Pokaż wiadomość
Ja też ich jakiś czas używałam. Ale.. Moje spostrzeżenie jest takie, ze tampax chlonie jakby pionowo, ob rozszerza się po szerokości. Nie wiem jak to opisać, ale tampax nasaczany jest w pionie i zaczyna sprawiać dyskomfort i wystawac, mimo, ze nie jest za duży i jest dobrze zaaplikowany.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Poza tym tampax jest dłuższy niż ob. Dlatego też czasami jest problem z aplikacją. Tak dla potomnosci
Czyli kazdemu pasuje co innego Fakt, ze ob sie rozszerza, kiedys mialam okazje wyprobowac i byly ok, ale mialam wrazenie, ze za plytko wlozylam tampona i troche uwieral, ale za to Tampaxy aplikuje jakos "glebiej" i nic mi nie wadzi
Salldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości