![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tampony -wybór najodpowiedniejszych podczas wyjazdu/urlopu ;)
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-02-23 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
lubi eks swojego męża
|
Dla mnie o.b., bo krwawienia mam skąpe, więc potrzebna mi otoczka silk touch - przy innych tamponach się męczę, jest za sucho, aż mi "zgrzytają" w środku. Miałam też aplikatory, mnie osobiście nie urzekły, wolę kontakt z moim własnym, czystym palcem. Używanie tamponów jest w gruncie rzeczy wygodne i komfortowe, co prawda na początku miałam problemy i z aplikacją, i z bezproblemową wymianą, ale po oswojeniu się to jest naprawdę bułka z masłem.
Nie lubię demonizować podpasek, bo zazwyczaj noszę system mieszany, czyli czasem tampony, czasem podpaski, ale nie da się przecenić komfortu tamponów w obfitsze krwawienia. Masz pewność, że nic ci się nie przesunie, nic ci nie przecieknie w dziwnym miejscu, nie odparzasz sobie tyłka, nie czujesz się mokro i ogólnie luksus, a nie okres. I do tego dużo większa higiena, czysto, łatwo - zdarzyło mi się "przewijać" już w ekstremalnych warunkach i tampon zapewnia wtedy największy komfort. Tampon nie ma wypada, nie uwiera i nie traci właściwości w wodzie (choć zaleca się wymianę tamponu natychmiast po kąpieli). Jeśli czujesz tampon, to najpewniej jest za płytko.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
![]()
Tylko O.B. SilkTouch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56071781]Właśnie ,myślałam o zakupie Tampaxy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Zdaje sobie sprawę że może coś przeciec ,dlatego myślałam o zakupie tych większych (super maxi ) czy jak one tam się nazywają. Poza tym chce je dzisiaj przetestować żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało ,jak coś będzie nie tak to zrezygnuje z wyjazdu (dzisiaj zaczęła mi się miesiączka). Pójdę w nim spać ,albo wskoczę do wanny. ;D[/QUOTE] Nie wiem czy gorąca woda jest wskazana podczas okresu. Ciepła oczywiście rozluźnia i nie wiem gdzie jest granica w temperaturze dokładna ale duża temperatura rozszerza naczynia krwionośne co z kolei może spowodować większe krwawienie. Także uważaj na gorącą wodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Hej wam
![]() Chciałam tylko powiedzieć że wróciłam już z naszego wyjazdu ![]() tampony całkowicie zdały egzamin ,nic mi nie przeciekło a korzystałam ze wszystkich atrakcji ,byłam zarówno na basenach jacuzzi jak i w saunie.Także dziękuje wam za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Poza tym tampax jest dłuższy niż ob. Dlatego też czasami jest problem z aplikacją. Tak dla potomnosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.