|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: biala masajka?
Miałam okazję obejrzeć tylko film i muszę przyznać, że bardzo mi się podobał. Najbardziej podoba mi się w tym wszystkim moc miłości i to, do czego potrafi skłonić ludzi, a wzrusza i po trochu smuci - że jednak istnieją bariery nie do pokonania. Film był genialny i mogę tylko tyle powiedzieć, że obejrzałabym go jeszcze raz. Już kiedy widziałam reklamę w kinie bardzo mnie zaintrygował, ponieważ kiedyś sama przeżywałam taki moment zauroczenia brązową skórą. Polecam! A jeżeli chodzi o książkę, to może kiedyś po nią sięgnę.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałm film ksiązki nie czytałam i już sobia ja raczej daruje.
Wniosek wyciągnełam jeden Einstein miał rację, kiedy powiedział:" Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej".
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam film na zjaeciach, w ramach zajeć z psychologii.
Pomine fakt, ze kolega z mlodziezy weszpolskiej wyszedl trzaskajac drzwiami przy scenie ich pierwszego z seksu, z okrzykiem: "jestem zbyt biały, żeby to oglądać." atrakcja taka. Chcialabym bardzo przeczytac ksiazke. Nie wiem, ile z ksiazki zostalo zekranizowane, w kazdym razie obraz nieprzecietny. Historia niesamowita, glupote i naiwnosc bohaterki tez pomine. W kazdtm razie wstrzacajy i dosc orający umysł.Przecietny człowiek nawet nie pomyslal pewnie, ze mozna sie z takim Masajem zwiazac....
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Do tych, co tylko oglądały film i się wzruszyły: gdzie Wy tam miłość widziałyście?!
![]() Ja obejrzałam wczoraj i muszę przyznać, że książka jest dużo lepsza; film jest spłycony, ekstremalnie uproszczony, a bohaterka sprawia wrażenie, jakby tam miała sielankę z maślanką, a nie problemy ![]() A jeśli ktoś ani nie czytał, ani nie oglądał, to szczerze polecam sięgnąć najpierw po książkę A tak BTW, jakby kogoś to interesowało, to klubowicze ŚK do końca lipca mogą sobie kupić "trzypak" C. Hofmann za 45zł. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

umysł.