|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: koleżanki faceta!!! CO ROBIĆ?
Dzizus, sorki, ale co za ograniczone laski. Tak, zdecydowanie nic tu po mnie. Skoro nie potraficie zrozumiec, ze mam prawo zastanawiac sie co jest normalne (sprawa kultury), a co nie (podrywanie, zle intencje, itp.), tzn. ze macie ogromny problem z czytaniem ze zrozumieniem. Gdybym wszystko akceptowala jak niewinna i naiwna idiotka wykorzystywana przez zlego i okrutnego meza, to nie byloby ani tego watku, ani calej sprawy.
Nic nie zasmiecam. Forum jest po to, zeby rozmawiac. Jak nie rozumiecie tego, to w slowniku pewnie znajdziecie definicje. A wasz sposob na spedzanie wolnego czasu to jak widac faszerowanie waszym jadem ludzi, ktorzy zwyczajnie prosza o rade w nietypowej sytuacji i w nietypowym kontekscie. Zabawa w Cejrowskiego, hehehe, rozbawilas mnie. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2016-02-22 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powtórzę za dziewczynami - problemem jest Twój facet, który zwierza się ze związkowych spraw "przyjaciółce". To najstarszy podryw świata. Na biednego misia nieszczęśliwego w swoim związku, który będzie się wypłakiwał na chętnym ramieniu koleżanki z grupy. Chyba czujesz że coś nie tak - bo przetrzepałaś mu komórkę. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie niezależnie od różnic kulturowych najważniejszą powinna byc lojalność wobec partnera i najbliższej rodziny, bo te osoby po prostu są dla każdego przyzwoitego człowieka najważniejsze. A na dalszym miejscu znajomi. U Ciebie jest to postawione na głowie.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pojawily sie dwa nowe problemy, ktorych dotychczas nie potrafie rozwiazac: 1. Ta kolezanka i jej maz zupelnie mnie znienawidzili i nie traktuja mnie zbyt dobrze (moze przesadzam: szczerze mowiac, myslalam, ze wlasnie to mi powiecie). Wydaje mi sie, ze przez sam szacunek, czlowiek powinien odpowiedziec na powitanie, a nie uciekac jak jakis ostatni idiota. Poza tym blokowanie na facebookach, whatsappach, itd. rowniez nie jest zbyt mile jesli sa to osoby, ktore czesto spotykaja sie z twoim partnerem, rowniez poza praca, codziennie do siebie pisza, dzwonia, itd. (tutaj chodzi mi nie tylko o ta dziewczyne, ale rowniez jej meza). Szczytem wszystkiego jest juz kontaktowanie sie ze mna tylko i wylacznie po to, zeby mnie prosic o przysluge (i jeszcze wieksza nienawisc, jesli w takiej sytuacji nie pomoge). Chcialabym, zeby maz stanal po mojej stronie i wyjasnil sytuacje. Ale mu sie po prostu nie chce. 2. Drugi problem polega na tym, ze chociaz teoretycznie flirt zostal wyjasniony i zazegnany, i wszystko wrocilo do normy, to ja nie potrafie tego tak latwo wymazac z pamieci i, przyznam, troche mnie "uwiera" ta znajomosc. Tym bardziej teraz, kiedy nie mam z tymi ludzmi zadnego kontaktu. Nie wiem czy powinnam wierzyc, ze jak mnie nie ma, to ona i moj maz nie zachowuja sie dokladnie tak jak kiedys. To juz, jak mowilam, powazniejszy problem braku zaufania i przezytej traumy hahaha. Dziewczyny, nie zloscie sie tak i nie denerwujcie. Powaznie. Nie ma sensu, tylko zmarszczek sie niepotrzebnie nabawicie... No i wybaczcie, ze podkradlam temat, ale jak zakladam nowy, to krzycza, ze jest wyszukiwarka i zebym nie zasmiecala forum. Wiec troche trudno ocenic. Edytowane przez unicofresco Czas edycji: 2016-02-22 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. jest coś nie halo, skoro w swoich poprzednich postach sama piszesz, że nie wiesz, jak się zachowują kiedy ciebie nie ma, może to twoja "trauma hahaha", a może jesteś robiona w balona, co by nie bylo masz problem, to jest fakt, a nie tylko hohoho roznica kulturowa 3. mąż jest zwyczajnie wobec ciebie nielojalny i ma w tyłku to co czujesz, nie ma różnicy czy jest Kubańczykiem czy nie. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja, kiedy mnie atakuja tak zupelnie bezpodstawnie, to sie bronie. Niestety, tez moge sie nabawic przez to zmarszczek. Czy wszystko skonczy sie na rogach. Nie sadze, ale zobaczymy. Ale jesli tak, trudno, to znaczy, ze trzeba szukac innego faceta. Bo niestety nie moge mu zabronic spotykac sie z tymi ludzmi (z dziewczyna pracuje, wiec musialabym go naklonic do zmiany pracy) ani strowac jego zyciem, choc czasami oczywiscie bym chciala. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
W kazdym razie musze pogadac na spokojnie z mezem, bo problem lezy tak naprawde nie w niej, tylko w jego podejsciu do calej sytuacji i w tym, ze ma moje uczucia w glebokim powazaniu. |
||
|
|
|
|
#43 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Moim zdaniem nie chodzi o to, że mu się nie chce, ale na niej bardziej mu zależy niż na Tobie i dlatego nic z tym nie robi. Bardziej zależy mu na kobiecie, która "ma dziwny pociąg do cudzych mężczyzn". Twój sarkazm jest zupełnie nie na miejscu i te złośliwości ... naprawdę żenada. Skup się lepiej na walce o swojego misia, bo skoro to "taki typ" to na długo go nie zatrzymasz.
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A jaki Ty temat założyłaś? Bo nie widzę.
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-02-23 o 12:34 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
'Maz sie smieje, ze generalnie w pracy dziewczyny i kobiety za nia nie przepadaja, bo ma dziwny pociag do cudzych mezczyzn i jest typowa samica alfa' Kochany mąż wie jak Cię uspokoić
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ok, niewazne. Nie ma sensu dluzej sie wyklocac, porady i tak tutaj nie znajde. Maz zostawil dla mnie kobiete w ciazy, a mnie zostawi dla kolezanki z pracy; zdradza, nie szanuje, malzenstwo jest do wyrzucenia, a ja jestem naiwna idiotka. Ciekawych rzeczy mozna sie na tym forum dowiedziec. Peace and love, zycze milego dnia jadowite kobitki.
Edytowane przez unicofresco Czas edycji: 2016-02-23 o 16:47 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
misiaczek z niego...ttlko po co ten smieszny watasek? Szanujaca sie kobieta nie pozwolilaby sie tak traktowac...tym gorzej ze.to twoj maz. Zero szacunku dupy mu na kolanach siadaja...jakby mnie ktos w pysk strzelil...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Specjalnie się zalogowałam aby skomentować, jakoś się wczułam w ten kubański wątek. Nigdy nie miałam tu konta ale regularnie czytam. Tak więc. Mój mąż jest hiszpanem, są jakieś tam różnice kulturowe ale nie mają dużego znaczenia dla związku, wszystkie da się przegadać i znaleźć kompromis.
Jego koleżanki całują go na powitanie itp., rzeczywiście często dotykają, przytulają się. Kiedy mnie poznały też tak się zachowywały w stosunku do mnie, normalnie dla nich. A ja się zachowywałam jak ja, czyli jeżeli przeszkadzało mi to za bardzo, to się nie dawałam dotykać/ przytulać, w ostateczności powiedziałam żeby trzymały troszkę dystansu bo mnie to męczy. Tylko jedna przyjaciółka mojego męża jest taka co się nie może odkleić i pomimo mojej prośby dalej się klei, i do mnie i do niego. Poprosiłam go aby z nią pogadał i on jej krótko wyjaśnił żeby się wstrzymywała bo mnie to męczy. I jest git. Do niego dalej się klei, ale ani jemu ani mnie to nie przeszkadza. Wystarczy porozmawiać a nie robić jakieś wielkie halo z różnicy kultur, tacy sami ludzie jak my i nie ma w tych małżeństwach "multikulturowych" nic takiego strasznie trudnego. Tak, obcy ludzie (fryzjerka, koleżanka koleżanki) dalej chcą witać się ze mną całowaniem i od razu lecą z twarzą. A ja zawsze, niewzruszenie idę z wyciągniętą ręką na powitanie. Trochę się dziwią, ale bez przesady. Dla nich całowanie normalne, a dla mnie uścisk dłoni, moje zwyczaje są inne i koniec. Przecież jestem Polką. |
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Zaraz przeczytasz, że Kuba to zuuupeeełnie co innego i jak możesz to porównywać. I jak w ogóle śmiesz być Polką na ich terenie, jak przecież trzeba się dostosować.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaak ta mistyczna Kuba to musi być coś zupełnie niepodobnego do reszty świata. Pełna egzotyka, dirty dancing, szał ciał i kto wie co tam jeszcze, cóż my biedne możemy wiedzieć o wielkim świecie .Ale doczytałam że "autorka", tzn dziewczyna która wbiła się na ten wątek ze swoim problemem, już tam nie mieszka, mieszkała tam tylko kilka miesięcy. Gdzie teraz mieszkacie? Autorko, wybacz ten off top. Mam nadzieje że posłuchałaś wcześniejszych rad od dziewczyn, wychillowałąś i kazałaś swojemu TŻ ustawić koleżanki. Nie przejmuj się głupotami, zdjęcie na fb o niczym nie świadczy. Dystansu |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Moj byly tez mial '"przyjaciolke",ktora chciala mnie poznac, a sama byla w powaznym zwiazku. Wszystko ok, nie mialam nic.przeciwko ale mialam dystans mimo wszystko, az do pewnego razu, kiedy jego "przyjacioleczka" zaczela non stop dzien w dzien wypisywac i narzekac na swojego faceta. Na poczatku nic nie mowilam, jednak z czasem zaczelo mnie to denerwowac i pytalam sie czy nie ma kolezanek albo przyjaciolki,ktora by jej doradzila. No i moment,ktory byl przegieciem to taki,kiedy wyzalala sie mojemu bylemu, dajac mu do zrozumienia, ze chcialaby z nim sprobowac, bo jej obecny partner jej nie docenia i co tylko. Oczywiscie,on to olal, ale jak dowiedzialam sie jak go podrywa i co dala do zrozumienia to byla masakra. W tym momenvie ich "przyjazn" sie zakonczyla. A ona poszla dalej szukac "przyjaciela". No.. Takze patrzac na takie doswiadczenie, to.mowi samo za sb jakie mam zdanie odnosnie tego co Droga Autorko napisalas, zwlaszcza,ze te jego kolezanki obgaduja Cb i ponizaja, a on jest chyba slepy za przeproszeniem, jak stoi po jej stronie.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#52 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Stwierdzili po prostu, "no tak, to diablica i na kogos poluje." Wiec tak, dirty dancing. No i upolowala: na tej samej imprezie ta sama dziewczyna doslownie lizala sie z dziewczyna mojego kumpla i chyba we 3 skonczyli w lozku. Kubanczycy - i generalnie latynosi, chociaz sa miedzy nimi tez ogromne roznice - maja inna mentalnosc niz Polacy, inny sposob bycia, w tym inne podejscie do seksualnosci. No, ale wy wiecie wszystko, o wszystkim i wszystkich, wiec w ogole po co tracic czas na pisanie.Cytat:
Pozdrawiam. |
||
|
|
|
|
#53 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Nie no, spoko, to po co było tyle postów, skoro po prostu mogliście pójść wszyscy razem do łóżka? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Gazela inteligencji
|
Skoro takiej kultury chodzenia nago i chadzania do łóżka z losowymi osobami tak zaciekle bronisz, to też pozdrawiam i nie mam nic do dodania
tylko serio nie wiem, po co tyle tych postów i jadu wylanego (tak, przez ciebie!) na wizażanki.Aha, i żeby nie było, to nie mam nic do tych rzeczy, każdy chodzi do łóżka z kim chce, ale nie rozumiem zrównywania tego z kulturą danego kraju i wszystkich ludzi tam mieszkających Dość zaskakujące podejście, no ale w takim razie nie rozumiem problemu, naprawdę.Nie, okej, jednak nie mogę, przychodzisz na czyjś wątek, skarżysz się na męża, ewidentnie masz problem, ale z twoich ataków na inne dziewczyny wychodzi, że problemu jednak nie ma No dobra, problem jest, ale z wizażankami! Więc znowu pytam: po co? Po co wchodzisz na forum, którego użytkowniczek tak nie znosisz, skoro ty masz rację, nikt się nie zna, twój mąż jest ekstra? No bo chyba nie po porady czy chociaż dyskusję?
Edytowane przez kalor Czas edycji: 2016-09-21 o 22:39 |
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale byly tez inne zachowania, ktore chyba po prostu wynikaja z jego mentalnosci, kultury, nazwij to jak chcesz. Jest bardzo zyczliwy i czuly w stosunku do swoich kolezanek i generalnie w stosunku do kobiet (mlodych, starszych, absolutnie wszystkich). Do wszystkich zwraca sie: "kochanie", "sloneczko", itp. Najlepsze kolezanki przytula od czasu do czasu na spotkaniach, cmoknie w czolo, poglaszcze po glowie... nawet przy mnie. I tyle. Te zachowania tez nie latwo akceptuje, w Polsce chyba by nie przeszly. Na Kubie sa normalne. On wie, ze mi z tym ciezko i stara sie to ograniczyc. Nie zawsze mu wychodzi. To tyle. Niczego i nikogo nie bronie, po prostu probowalam, z pomoca, rozgryzc niektore zachowania meza i zrozumiec, ktore sa nie na miejscu, a o ktore nie powinnam sie klocic czy pieklic, bo po prostu taki jest. Niektore wizazanki strasznie mi pomogly, krytycznie podeszly do sytuacji i dzieki nim moglam popatrzec na wszystko z boku. Inne sa agresywne i jadowite - to ja zostalam zaatakowana przez pare osob juz na samym poczatku, w jeszcze innym watku - i w podobnym tonie odpowiadam na chamskie komentarze. Tym bardziej, ze kiedy pisalam to wszystko pare miesiecy temu bylam naprawde w zlym stanie psychicznym i mialam nadzieje, ze chociaz tutaj znajde wsparcie: niektorzy okazali sie super, z innymi nie ma o czym gadac, bo wszystko upraszczaja, wszystko wrzucaja do jednego worka i na dodatek ozdabiaja to chamskimi i aroganckimi komentarzami. Edytowane przez unicofresco Czas edycji: 2016-09-21 o 23:14 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

misiaczek z niego...ttlko po co ten smieszny watasek? Szanujaca sie kobieta nie pozwolilaby sie tak traktowac...tym gorzej ze.to twoj maz. Zero szacunku dupy mu na kolanach siadaja...jakby mnie ktos w pysk strzelil
.
tylko serio nie wiem, po co tyle tych postów i jadu wylanego (tak, przez ciebie!) na wizażanki.
Dość zaskakujące podejście, no ale w takim razie nie rozumiem problemu, naprawdę.
No dobra, problem jest, ale z wizażankami! Więc znowu pytam: po co? Po co wchodzisz na forum, którego użytkowniczek tak nie znosisz, skoro ty masz rację, nikt się nie zna, twój mąż jest ekstra? No bo chyba nie po porady czy chociaż dyskusję?