![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Komunikacja miejska
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie metro to w Warszawie byloby dwa razy gorzej niz w Krakowie. Jak byly te falszywe alarmy bombowe i zamykali metro to stolica byla doslownie sparalizowana, ludzie sie w autobusach nie miescili... Masakra. A jeszcze co do Krakwa... Mam przykre doswiadczenia z krakowskimi tramwajami... Bylam w Krakowie cos kolo 4 dni, ale jezdzilam tylko tramwajami. I ZAWSZE trafialy sie jakies "przygody". ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
jak was czytam to sie zaczynam cieszyc ze mieszkam w mniejszym miescie gdzie wszystkich linii autobusowych jest gora 10...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
A co powiecie o sytuacji gdy tramwaj jest KOMPLETNIE zaladowany i czasem nie otwiera sie w ogole na przystanku? Czy to kwalifikuje sie do interwencji w ZTM? w koncu za co place te kase na bilet, przeciez nie po to, zeby stac i marznac!!! Mowie tu o warszawskim tramwaju 25 (JEDYNY!! ktory laczy brodno,prage z centrum) i ktory zawsze jst zaladowany ale za to jezdzi rzadko. To jest skandal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Heh, szkoda że nie widziałyście jak wyglądają Katowice - jeden wielki plac budowy, wszystko rozkopane, wszędzie błoto i breja ze śniegu :/
Połowa autobusów nie dojeżdża do centrum z mojej strony. Na uczelnie jeżdżę z 2 lub 3 przesiadkami czyli 2 tramwajami i autobusem lub 2 tramwajami i 2 autobusami. Z ulicy Warszawskiej w ogóle zniknęły autobusy, a końca remontów nie widać, więc nie macie tak źle ![]()
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
My w Krakowie nie mamy metra.takze albo nogi albo bus albo tramwaj.O samochodzie nie wspominam bo w centrum nie ma gdzie zaparkowac.A nawet jak sie uda to z km od miejsca w ktorym akurat sie jest
![]() ![]() ![]() A 502 kiedys mnie przycielo.A kiedys to bylo G i B i D i C zdaje sie.A teraz zanim zdaze wymowic liczbe to autobus zdazy nadjechac.Poza tym jezyk sobie mozna polamac gdy szybko ktos sie pyta jaki to numer.A co dopiero maja myslec o tych liczbowych nazwach busuw obcokrajowcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez bąbelek_82 Czas edycji: 2015-11-17 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez bąbelek_82 Czas edycji: 2015-11-17 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze dodam zburzony wiadukt na Sokolskiej, którego nie raczono jeszcze odbudować, przez to muszę jeździć z tyloma przesiadkami :/
Widziałyście dziewczyny choinkę tegoroczną? takiego potwora to ja w życiu nie widziałam, wstyd i hańba :/ Mogli w ogóle ją sobie darować. Co do Warszawskiej to jak jeździły autobusy to z AE na Graniczną jechałam 25 min po czym wysiadałam :/
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A najbardziej mi sie podoba to, że w Krakowie każdy sobie idzie z małą walizeczką na kółkach i nikogo to nie dziwi ![]() Ale to offtopic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio tak miewalam z 500tka spod Dworca Gdanskiego. Przerzucilam sie na inne. Bardzo sie spoznia takze autobus 193, ktorym dojezdzam z metra na SGGW, teraz jest to szczegolnie dokuczliwe ze wzgledu na panujace zimno. Moim zdaniem takie spoznienia sa niedopuszczalne, tym bardziej, za autobus ma tylko 2 przystanki od petli
![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
jak tak czytam to sie ciesze ze mieszkam w malym miescie i nie musze sie denerwowac przez autobusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Pomijając fakt, że trudno kogokolwiek winić za nieprzyjazną aurę na zewnątrz i mieć pretensje o to, że są korki na drogach, nie da się ukryć, że wiele niedociągnięć ze strony MPK wynika chyba tylko z tego, że praktycznie mają monopol na świadczenie tego typu usług i pasażerowie rzeczywiście mogą sobie jedynie układać wiązanki i wypowiadać je pod nosem dla zabicia czasu podczas czekania na przystanku
![]() ![]() Druga sprawa to to, że kierowcom śpieszy się na krańcówkę, żeby sobie odpocząć i przyjeżdżają za wcześnie. Czasami postanawiam unieść się honorem i darować sobie wyścig z pędzącym autobusem, jednak jeśli owy środek lokomocji pojawia się co pół, godziny nie mam innego wyjścia jak tylko błyskawicznie wystartować i biec ![]() Żeby tego wszystkiego było mało, mam wrażenie że dyspozytorzy MPK urządzają sobie konkursy, w których wygrywa ten, który wytnie pasażerom najlepszy numer. Bo jak inaczej wyjaśnić to, że o godzinie 7.30 puszczają krótkie 96, które jedzie przez całe miasto i mnóstwo ludzi dojeżdza nim do pracy albo na uczelnie? Nawet kiedy jest w "normalnym" rozmiarze trudno się czasami upchnąć, a co dopiero mówić o znalezieniu miejsca w tym krótkim... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
to ja też się wyzalę!!!
we wtorek kiedy jechałam na uczelnię na 8, w 511 był taki ścisk, że ledwo mogłam oddychać-tak byłam zgnieciona!! nie wspomnę o tym, ze nawet nie mogłam odebrac telefonu, który wariował mi w kieszeni, bo nie mogłam ruszyć ręką!! ![]() na dodatek do mnie pod szkołę jezdzi jeden autobus, którym moge tam dojechać (inne z bielan a to w druga stonę), jest tam tak ciasno, że czasem zdarza się, że musze czekać na następny, bo poprostu nie da się wejść (tak jest zazwyczaj o 7:25 na przystanku "Potok" przy Trasie Toruńskiej). o spóźnianiu się autobusów już nawet nie wpominam ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Hahahah Vretka z tym 96 to jest tak odkąd pamiętam bo jeszcze jak chodziłam do liceum to jeździłam 78 ale zawsze widziałam całe załadowane 96 a to był przystanek dopiero za żabieńcem, później gdy studiowałam mogłam jeździć 96 lub 78 i 15 wybrałam opcję z przesiadką niż zapchanym autobusem. Teraz jeżdżac do pracy miałam do wybory 96 lub 2 i 5 wybrałam tramwaje to 96 to poprostu jedna wielka pomylka bo w godzinach szczytu czy nawet rano wcisnąc sie w ten autobus graniczy z cudem. A teraz z innej beczki ostatnio remontowali bodajże narutowicza i nie jeździła 13 no trudno jakos to przebolałam potem puścili normalnie 13 to zaczeli tak kombinowac ze 8 nie jeździ normalna trasa i dzieki temu moj narzeczony rano do pracy jedzie z pzesiadkami ok 25 min a wracam min godzine
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
dwa dni temu bylam w ZTM po 5 zl za moja karte miejska ktore pobrali nieslusznie i przy okazji napisalam dwie skargi - na 128 i 508. za miesiac bedzie odpowiedz.
128 notorycznie jezdzi 5 minut przed czasem /o 7 rano kazde 5 minut jest na wage zlota!!! ![]() natomiast 508 w zasadzie jezdzi jedno na trzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na całe szczęście jest jeszcze 14, która wg mnie jest niezwykle punktualna (góra 2-3 min spóźnienia), ale to pewnie zależy od przystanku z którego się wsiada.
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hmmm Vretko az sie zaczełam zastanawiac czy sie nie znamy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nie wiem co będzie jak się przeprowadzimy i będę jeździć autobusem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szynobusy ...fajna sprawa ![]() ![]() Nie narzekam na komunikacje miejską w Poznaniu , może dlatego ,ze jeszcze nie poczułam , jak może dopiec (odpukać ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dobija mnie jeszcze jedna rzecz-klimatyzacja.W tych nowych autobusach kierowcy tak grzeją że nie można oddchać.Na domiar złego jeżdze wtedy gdy jest tłok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.