|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wczesna ciąża
moim zdaniem powinnaś jeszcze troszkę wstrzymać się z wizytą u gina- co najmniej daw tyg...twoje bóle są zupełnie normalne na tym etapie ciąży, moga być rownież spowodowane zagnieżdżaniem sie zarodka w macicy... ja na twoim miejscu wybrałabym się jutro do labolatorium i zrobiła test z krwi BETA-hcg i po 48 godz.powtórzyła żeby sprawdzić czy ciąża sie prawidłowo rozwija
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie ginekolog wykazał ciąże w usg dopochwowym w 2 tygodniu. A z usg normalnym to pewnie widac jak mi mówił gdzies około 12 tyg jakoś...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Po tej wczorajszej wizycie to juz wysiedziec nie moge póki nie skonsultuje sie z innym lekarzem. Tak bardzo sie boje... Tak bym chciała aby szystko dobrze się zakonczyło... Wiec moze dzisiaj jak pojde na ta prywatną wizyte to lekarz zrobi dopochwowe USG i cos sie dowiem??
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
widocznie zaszłaś wcześniej...u niektóruch kobiet w pierwszym trymestrze ciąży występują jeszcze krwawienia w dniu spodziewanej miesiączki
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eczonego i że życzy mi by okresu nie było i nie było! Udało się
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez miałam we wczesnej ciaży robione dopochwowo i bylo ładnie widać pęcherzyk a te testy na pewno się nie mylą, skoro nie brałaś żadnych leków to nic nie sfałszowało wyniku, a duphaston ci nie zaszkodzi. tak jak dziewczyny ci radziły, najlepiej zrobić test z krwi hcg i po kilku dniach powtórzyć, jak rośnie to jest wszystko ok nawet jakby nie było na usg jeszcze nic widać
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
W którym tygodniu byłas na USG?? Wieczorkiem mam wizyte i juz mam taki stres że szkoda gadac...
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
byłam zaraz po zrobieniu testu u lekarza a że to było kilka dni po spodziewanej miesiaczce nic jeszcze nie było widać, wiec wysłał mnie na badanie hcg i kazał powtórzyć. z badania krwi wyszło ze jestem we wczesnej ciąży. 2 raz byłam na kontroli ok 6 tyg, zrobił mi usg i widać było pęcherzyk ciążowy ale z jego wielkości wywnioskował pan doktor ze to prawie 5 tydzień czyli ponad tydzień do tylu. teraz kończę 12 tydzień i już dzidziuś nadrobił wielkością ten tydzień
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
No ja ostatnią @ mialam 12 marca więc pewnie na usg nie byłoby jeszcze nic widać?? No a co do hcg to tez mi sie tak wlasnie wydawało ze lekarz powinien zlecic takie badanie a ta babka gin wczoraj u ktorej bylam nawet o tym nic nie wspomniala. A ja jej mówie ze zrobilam kilka testow i wszystkie pozytywne a ona nic, zero rakcji. Ani to ze w ciazy ani zeby jakies badania zrobic no nic sie nie dowiedzialam. Masakra jakas te lekarze na kase chorych. Ciąża to tak ważny czas dla wyczekujących tej fasolki w brzuszku a oni sobie tak lekceważą...
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
i dlatego zmień lekarza,najlepiej idź do jakiegoś konkretnego,ja też najpierw do babki chodziłam co była totalnie niekumata dopiero jak miesiączki nie było a test tez negatywny to mi się kontrolka oświeciła i poszłam do moim zdaniem najlepszego specjalisty, a badanie hcg możesz zrobić na własną rękę
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
A czy tez na początku miałas taki jakiś dziwny brzuch jakby lekko wzdęty czy coś w podobie?? Wiem że każda kobieta zupełnie inczej przechodzi ciąże ale juz w tym momencie wszystko bym chciała wiedziec czy to dobry znak czy że dzieje się coś niedobrego...
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
na początku mnie bolało podbrzusze, w sumie nie pamiętam dokładnie bo tyle się działo na początku
miałam takie uczucie jak przed miesiączką, byłam przekonana ze lada moment przyjdzie @ ale nie przyszła nic się nie martw na zapas (wiem, fajnie się mówi, ja to psychol na początku byłam) idź do lekarza, zrób badania to nie będziesz musiała żyć w takiej niepewności
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
No własnie, psychika robi swoje
Ja sie zbieram do wizyty bo to juz niebawem. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki i napisz jak było
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
No i moje marzenie się spełniło
Ale jaka miła rozmowa była a nie zbycie pacjenta. I w ogóle wizyta 30min a nie 3 min jak u tamtej.Jest ciąża mówił że jakies 4- 5 tyg. Najwazniejsze ze wszystko jest ok, przepisał witaminki i niedługo kontrol. Ale sie ciesze to pojecia nie macie |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
ha
wiedziałam serdecznie gratuluje kropeczki i niech z kropeczki szybko zrobi się fasolka teraz tylko się nie stresować, brać witaminki, dbać o siebie i wszystko będzie ok
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuje za wsparcie
I oby dalej wszystko było dobrze to juz w ogóle bede happy |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co, doskonale wiem przez co teraz przechodzisz, niedawno miałam to samo
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Pierwszy raz piszę na forum... ale bardzo często na nie zaglądam... Mam typowe dolegliwości ciążowe, obecnie mam 26 dzień cyklu i od kilku dni moje piersi są ogromne( jak na mnie) oraz widać na nich żyłki i czuje kłucie, strasznie bolą mnie po bokach... wyraźniej niż wcześniej. od ok 20 dc boli mnie podbrzusze jak na @, czasami kłuje, ciągnie... już nie wiem c o tym mysleć... od lat staramy się z mężem o dzidziusia. leczylam sie farmakologicznie (clo, luteina, duphaston, tamoxifen, matformax...) ten cykl był bez żadnych leków ponieważ chciałam sobie zrobic przerwę... i o dziwo cykl przebiegł książkowo. był pęcherzyk, ciałko żółte- wydolne, progesteron w normie. wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny. moze to za wcześnie... tym bardziej ze popołudniu... już sama nie wiem co mam o tym mysleć... czy to psychika robi mi takie okropne żarty....??? co o tym myślicie??? |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
hmm... Z jednej strony bym pomyślała tak jak ty, że to może ta moja psychika sobie ze mnie żartuje. Z drugiej strony napewno bym poszła do lekarza żeby być w 100%pewna i żeby już się na zapas nie stresować i nie domyślać
no bo po co przecież. Jeśli się staracie o dziecko to trzymam kciuki ;D
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki MARTI
![]() tylko że na lekarza jeszcze za wczesnie... zastanawiam sie nad betą ale nie wiem czy tez nie za wczesnie... |
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
zrób test pierwszego dnia spodziewanej miesiączki ;D
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Może wytrzymam i nie polecę wcześniej na betę
![]() bo problem jest taki, że ja mam strasznie nieregularne cykle i dokąldnie nie wiem kiedy ta małpa ma sie pojawic
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
MAM DOKŁADNIE TAK SAMO...
I DLATEGO NIE WIEM KIEDY MAM TESTOWAĆ...
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
co najmniej po 2 tygodniach od stosunku (domniemanego)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

eczonego i że życzy mi by okresu nie było i nie było! Udało się
ja tez miałam we wczesnej ciaży robione dopochwowo i bylo ładnie widać pęcherzyk
a te testy na pewno się nie mylą, skoro nie brałaś żadnych leków to nic nie sfałszowało wyniku, a duphaston ci nie zaszkodzi. tak jak dziewczyny ci radziły, najlepiej zrobić test z krwi hcg i po kilku dniach powtórzyć, jak rośnie to jest wszystko ok nawet jakby nie było na usg jeszcze nic widać