|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1
kusicie tymi torbami skip hop oj kusicie
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki rozpakowane, czas terroryzować mamę - Mamusie styczniowe 2016 cz. 1
Bigcoffee - 14 postów, Zuken - 6 postów, Tygrysek - 5 postów, TheFall - 2 posty, russiandoll - 1 post, medeline - 0 postów
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na odchowalni
![]() Dobrze, ze na 3 jestem :P Ewusia, dobrze, ze jest "czysto" i nie trzeba bylo zabiegu robic za ustanie plamien ![]() Iola, Grzes jest niemozliwy ![]() Kasia, mam nadzieje, ze tato wydobrzeje duzo zdrowka.Bylismy w mojej szkole po wpis, potem spacer godzinny i teraz obiadek u tesciow trzeba wiedziec jak sie ustawic ![]() Ja tez poprosze o real foto toreb ze skipa bo mysle na dzien kobiet meza zmolestowac, a nie wiem jak one wygladaja wielkosciowo ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze moja mała ma tak sucha skorke na nóżkach że normalnie schodzi jej platami :-( już nie wiem czym jej nawilzac/natluszczac. Olejek z migdalow nie sprawdza się kompletnie, balsam z Hippa też. Może macie coś sprawadzonego?
Aaa i odpadł nam pepek tzn kikutek
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-02-27 o 15:13 |
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, może się przekona za jakiś czas do butli, szkoda żeby Ci się zmarnowalo to co napompowałaś. A tak mogłabyś wyskoczyć gdzieś.
Ja czasem myślę że przeginam bo moje dziecko średnio 2 razy w tyg je z butli, ale a razie jeszcze umie cyca obsłużyć. Kasia, mam nadzieję że twój tata jednak wyjdzie z tego obronną ręką. Moje dziecko ma jakiś strajk glodowy, właśnie dobija jej prawie 4h przerwy od jedzenia, byłyśmy na spacerze (a już wtedy była godzinę po jedzeniu) i dalej śpi. W nocy miała też przerwę 5h między karmieniami. Ech, matka wariatka - nie śpi, źle, spi za długo, też niedobrze...
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Madzia wkoncu Cię przescignelam ![]() Ewka super ze w domku ![]() Tata dalej się nie obudził...czekamy ale chyba na cud ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Dzięki za wsparcie...jesteście kochane
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, u nas młody jadł o 10:50 i śpi
Tzn zasnął nie tak dawno, bo długo marudził, ale sama przerwa jedzeniowa. A chcieliśmy na spacer go wziąć
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje spacerów, zakupów również tych planowanych na popołudnie
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia - ja nawilżałam zwykłym balsamem z babydream, ale jej i tak zeszła taka łuszcząca się skóra po urodzeniu, tak gdzieś w 2-3 tyg po urodzeniu, że teraz już nic się nie łuszczy. Także może musi zejść i tyle.
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy 3h na spacerze i w drodze powrotnej na lodach
Młoda ani nie jękla. Za to ledwo ją rozpakowalismy z kombinezonu ogarnęła że czas jeść i ryk na całego ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Magdusia ja smarowalam kilka dni emolium, tak nam położna poradziła, bo po porodzie miała taką suchą na nóżkach właśnie. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde loda to bym z chęcią opedzlowala....
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia u mnie skuteczny byla i jest balsam z lansinoh, kapiel w krochmalu i moim mleku. Tak jak Ruda pisala co musi zejsc to musi
u nas tez ponad 2tyg schodzila z raczek nozek i brzuszka ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa, nam pomógł balsam Oillan
Casaa, dodawałaś swoje mleko do wanienki czy jak ?
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smarowalam z balsamem Nivea baby. Parę dni tylko.
Dziś chyba dzień śpiocha i niejadka pewnie w nocy nadrobia te nasze dzieci
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dolewam to co mam ze szpitala jeszcze
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
A na co to mleko w kąpieli pomaga?
Ja tylko krochmal stosowałam, przy odparzeniach, działa.
|
#49 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tez taka chce!Cytat:
Super ze pepuszek juz jest ladny A co do suchej skory to Olaf mial bardzo sucha na calym ciele i polozna powiedziala E tak moze byc u takich maluszkow i kapalam z dwa razy w oilatum i jest lepiej. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- A i witam sie na odchowalni
|
||
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Poszliśmy dziś w końcu na pierwszy spacer
! jazda wózkiem ją uspała.Kasia współczuję, bądź dobrej myśli ![]() Cytat:
U nas pomogła oliwka z Hippa i cały czas stosujemy bo ma super skórę po niej. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia sprobuj emolienow, ja mam do kapieli. Robie Mlodemu taka kapiel raz na tydzien i ma taka cudowna skore
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka co to za pasta do chleba?
Ewusia super, że bez zabiegu. Magdusiaa jaj dziewczyny pisały, nic nie pomoże to musi zejść na rączkach i nóżkach u nas tak było. Byliśmy na zakupach kupiłam małemu dwa komplety tzw. wyjściowe widziałam body z muszka na chrzest, ale spodni nie było. Szymek spał 4 h i wcale jakiś super głodny nie wrócił. Dziwny ten dzień |
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez dzień śpiocha. Mały spał dwie godziny i go Wybudzilam. Nakarmilam i poszliśmy na spacer. .. zeszło nam dwie godziny i wrocilam bo mam zakwasy. ..a on dalej śpi w gondoli i kombinezonie :O
Chyba mamy skok za sobą bo od 2dni mam cudowne dziecko. .. no albo to zasługa smoczka :-D Co do diety. Ja polecam kaszę jaglana ,można na słodko i na słono jeść. Do sałatki itd. Gotuję cały garnek i nie jestem głodna a kg lecą. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-27 o 18:46 |
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, mleko matki na wszystko dobre
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, ja też zaczęłam tak robić że tylko rozpinam w domu kombinezon po spacerze, zdejmuje czapkę i zostawiam w wózku, to czasem dospi. Wypas będzie jak nie trzeba będzie tych dzieci tak ubierać, będzie dużo wygodniej.
Casaa, może i my powinniśmy strzelić sobie jeden głębszy mleka matki, na skołatane nerwy
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-27 o 17:17 |
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj tak
juz sie nie moge doczekac cieplejszych dni zeby nie pakowac kombinezonow ![]() Ja potrzebuje whiskey, a nie mleka :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#57 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Medeline się np na FB udziela... Próbowałam to ogarnąć ale nie mam tyle czasu przy kompie siedzieć żeby dokładnie sprawdzić kto się gdzie udziela, jedną dziewczynę przeniosłam bo jej na pewno wieki nie widziałam Jak będę mieć chwilę to spróbuję Cytat:
Cytat:
większość tego mleka co sciagnelam chyba zuzyjemy na to żeby spróbować go nauczyć butli już 60 ml zmarnowalam bo tyle podgrzalam, nalalam do butli i nie zjadł... na razie zamrozilam 120 ml Cytat:
![]() Czekamy na gości znowu, mieli być o 17, więc lekko się spozniaja
|
||||
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!
![]() viki wlazłam na strone Mothercare bo potrzebuję kocyk bawelniany, ale na stronie przecen brak a stacjonarnie nie wiem gdzie kupićJerzyczka piękny zapas mleka, na pewno wystarczy na czas randki z mężem ![]() Ja tak czekam kiedy mój mnie gdzieś zaprosi we dwoje i chyba przed 18-stką Młodego nie doczekam się ![]() Magdusiaaa super, że kikut odpadł ![]() Po wczorajszej sielance u nas dzisiaj Młody ma dzień nerwusa i wyje, ale też nieźle śpi i w bujaczku się uspokaja wiec nie jest źle. I w końcu dzisiaj dostałam pierwszy porzadny uśmiech centralnie do matki adresowany
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
To i ja witam sie na odchowalni
![]() Ewusia super ze sie obylo bez szpitala ! Kotajlowa dopiero pierwszy raz na spacerze byliscie? Czemu tak późno Ja tez mam ochote na drinka, ewentualnie 5 no ale na razie niestety nierealne moze na swieta cos odciagne i wtedy My mamy jutro gosci, mam jeszcze ciasto piec- szarlotke na ciescie ucieranym i myślę tez o tarcie z borówkami
|
|
|
|
#60 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

pisze lewa reka bo dziecko ciagle na cycku, niedlugo chyba sutki mi odpadna 
za ustanie plamien 

do sniadania zazwyczaj popijam inke z mlekiem ryzowym
większość tego mleka co sciagnelam chyba zuzyjemy na to żeby spróbować go nauczyć butli