![]() |
#31 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Zapytajcie swoich mężczyzn proszę
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na podstawie jednego wrażenia z jednej obserwacji jednego wieczoru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59068781]No dobra. Tacy ciągną do ciebie, a ty do kogo ciągniesz? Wykazujesz jakąś inicjatywę czy czekasz aż ci się trafi ciekawy facet?
Nie wiem jak wygląda twoje życie, ale z moich obserwacji wynika, że realizując jakieś zainteresowania ma się zazwyczaj kilka różnych grup znajomych, w których znajduje się prędzej czy później kogoś bardziej interesującego od reszty.[/QUOTE] I co z tego, że znajduje się kogoś bardziej interesującego od reszty, jeśli albo jest zajęty, albo nie jest zainteresowany? Nawet jeśli dobrze nam się rozmawia i zawiązuje się między nami jakaś relacja, to jest ona czysto koleżeńska i nie prowadzi do niczego innego. Wydaje mi się, że wykazuję inicjatywę. Kiedy kogoś poznaję, to nie uciekam w popłochu, tylko nawiązuję rozmowę, jakąś relację i tyle. Przecież nie rzucę się na interesującego faceta i nie zaciągnę go siłą na randkę? ![]() Cytat:
![]() Nie, na podstawie dłuższych obserwacji niektórych kobiet. O takich, które widzę przez moment na jakiejś imprezie nie wypowiadam się.
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Ale ja cały czas nie widzę, co Twoja zaradność i męstwo ma do rzeczy? Dlaczego tam szukasz przyczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
DOMator
|
Cytat:
Chyba powinnam zapytać paru facetów, co ze mną jest nie tak. Ciekawe czy któryś odważy się powiedzieć prawdę prosto w oczy? Przynajmniej wiedziałabym czy jest to kwestia jakiejś drobnej zmiany, czy czegoś więcej ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Naprawdę myślisz, że mają jakiś problem z zauważeniem Twojej płci tylko dlatego, że wspomniałaś o wiertarce albo Cię z nią zobaczyli? Nie wiem, dlaczego akurat taki powód sobie wymyśliłaś, ale ja bym szukała przyczyn zupełnie gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59076916]Chyba bardziej chodziło o to, skąd wiesz, że to właśnie przez zaradność?
Ja nie widzę żadnego związku.[/QUOTE] Bo wszędzie dookoła mało zaradne sierotki marysie mają mężów, a kobiety, które sobie radzą są wiecznie same. Znam wiele fajnych kobiet, które od lat nikogo nie mają. I serio, są to ogarnięte życiowo kobiety, które żyją pełnią życia i wbrew pozorom nie zamykają się po pracy w domu, żeby jęczeć nad swoim losem. Jeśli nie znalazły kogoś na studiach, to zwykle później jest dużo trudniej o wolnych facetów. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Nie tylko o przysłowiową wiertarkę tu chodzi. Pewnie ogólnie mam zbyt mało kobiecy styl i sposób bycia. Może jest to kwestia charakteru? Nie wiem. Trudno jest oceniać samego siebie. Mnie się wydaje, że mój charakter jest zupełnie normalny, ktoś może mnie postrzegać zupełnie inaczej, ale wydaje mi się, że gdybym miała jakiś wyjątkowo ciężki charakter albo coś by ludzi we mnie drażniło, to prędzej czy później by mi to powiedzieli, albo chociaż zasugerowali.
![]() |
#40 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Z charakterem już się prędzej zgodzę. To, że nie jest on uciążliwy, nie znaczy jeszcze, że jesteś w ten sposób interesująca, dla facetów, którymi się otaczasz. Co nie znaczy jeszcze, że w innym środowisku nie znalazłabyś amatorów swojej osoby.
![]() |
![]() |
#44 | |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59077741]To, jak już mówiłam, jest wina twojego otoczenia, którego nie możesz/nie chcesz zmienić. Swoją drogą życie pełnią życia może się odbywać również w domu
![]() Co to jest dla ciebie "kobiecy styl i sposób bycia"? Jaki ma to związek z niezależnością i pewnością siebie będącymi podstawą wątku?[/QUOTE] Otoczenia nie da się zmienić o tak sobie. Pisałam już o tym ![]() W domu też żyję pełnią życia - w necie i w ogrodzie ![]() Cytat:
Mój sporo starszy znajomy uważa, że to nie z nami jest coś nie tak, tylko z facetami, którzy nie zauważają żadnej z tych dziewczyn. A propos kobiecości, to dla mnie sposób bycia. Trudno mi to w paru zdaniach określić. To coś trudnego do zdefiniowania. Łatwiej jest mi powiedzieć o konkretnej znanej mi osobiście kobiecie czy jest kobieca, czy nie, na ile jest pewna swojej kobiecości. Przez was czuję się jakbym była u psychoanalityka, który zadaje setki trudnych pytań. ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
on tired little feet
|
Bo to jest niemożliwe że kobieta nie ma faceta, bo jest och ach silna i niezależna. Margaret Thatcher męża miała.
![]()
![]() |
#47 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej nie wiemy, co masz na myśli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59084231]Pytania to nieodłączny element próby zrozumienia czyjegoś punktu widzenia. Nie ukrywam, że co całkiem trudne gdy przechodzisz od jednego mętnego konceptu do drugiego. Najpierw wydawało ci się, że faceci cię nie chcą, bo jesteś zaradna, a teraz cię nie chcą, bo jesteś za mało kobieca, a nawet nie potrafisz powiedzieć co to znaczy.[/QUOTE]
To raczej mix tego, że jestem niezależna i potrafię funkcjonować sama, więc nie szukam nikogo na siłę, z mega presją, że nie utrzymam się bez wsparcia faceta i tego, że w moim odczuciu nie jestem jakoś mega kobieca. Na codzień nie noszę sukienek i szpilek, nie mam nóg do nieba, włosy noszę związane, bo wkurza mnie, że kiedy je rozpuszczę bez przerwy w pracy od znajomych facetów (najczęściej dużo starszych ode mnie) słyszę wzdychania, że powinnam je częściej rozpuszczać i takie tam teksty. Nie bawi mnie to. Mnie się wydaje, że niczym kobiecym nie kręcę facetów, bo wolę z nimi rozmawiać o męskich tematach, albo o czymś ogólnym, niż kokietować i trzepotać rzęsami. Nie proszę ich o pomoc, nawet nie przychodzi mi do głowy, że mogłabym dać się komuś wykazać w dźwiganiu czegoś ciężkiego. Widzę, że wielu kobietom z łatwością przychodzi proszenie o coś. Ja z zasady ze wszystkim szarpię się sama, dopiero po czasie reflektuję się, że to bez sensu. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Tę jedną znam chyba najmniej i od lat utrzymuję z nią słaby kontakt. Resztę znam dużo lepiej i z nimi utrzymuję częsty kontakt, więc mogę z czystym sumieniem przyznać, że są fajne.
![]() |
#49 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc, co to są wg ciebie "męskie tematy"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Jak nie znam się na samochodach, technice i komputerach, a o wywiercenie dziury w ścianie proszę swojego faceta to znaczy że nic innego nie potrafię robić tylko trzepotac rzęsami i kokietowac? Ale facepalm, serio.
![]() |
![]() |
#51 |
Zielona Driada
|
Pycha z tego przebija. Czujesz się lepsza od kobiet, które wg Ciebie zdobyły partnerów udając/będąc słabymi, zalotnymi nimfami i nic poza tym. Nie pozwalasz się traktować jak kobietę, bo wg Ciebie to głupie i Cię nie bawi.
I jednocześnie masz żal, że jednak w ten sposób traktowana nie jesteś. ![]()
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Mnie akurat nie dziwi brak uwielbienia dla komplementów, zwłaszcza takich, które kończą się dobrą radą, że coś "powinnam." Jej chyba bardziej chodzi o to, że faceci zwracają uwagę na jej włosy bardziej niż na tę niezwykłą umiejętność gadania o męskich sprawach (cokolwiek to znaczy) i radzenie sobie samemu ze wszystkim.
Wszystko to nie zmienia jednak faktu, że nie w tym problem. Można stworzyć udany związek bez tych wszystkich stereotypowych męsko-damskich gierek. Już samo to, że Elfia4 tak bardzo doszukuje się przyczyny porażek w braku trzepotania rzęsami, świadczy o wręcz ujemnej pewności siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
on tired little feet
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59091286]Mnie akurat nie dziwi brak uwielbienia dla komplementów, zwłaszcza takich, które kończą się dobrą radą, że coś "powinnam."
[/QUOTE] Nie sądzę aby to miało wydźwięk "eh powinnaś częściej tak chodzisz w końcu wyglądasz jak człowiek". Raczej " wow świetnie wyglądasz w takiej fryzurze, naprawdę Ci do twarzy, czesz się tak częściej! ![]() Co do pozostałej części wypowiedzi zgadzam się w 100%.
![]() |
#54 | ||
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się nie znam na komputerach, ale na remontach, budownictwie i tematach okołoinwestycyjnych już tak. Podobnie jak na polityce (w której u mnie kobiet dopiero od jakiegoś czasu pojawia się więcej. Parę lat temu to było bardzo męskie środowisko). Muzyki też słucham zdecydowanie cięższej niż moje koleżanki, więc o tym pogadać mogę raczej z kolegami. Tylko kilka koleżanek z jednego ze środowisk czuje podobne klimaty muzyczne. W pracy o muzyce nie pogadam, bo z jednym wyjątkiem nie ma z kim. Dla odmiany podczas spotkań z kobietami często włączają się tematy związków, dzieci, ciąż i porodów, więc dla mnie zupełny kosmos.
![]() |
![]() |
#55 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Osobiście jestem jeszcze 'gorsza' od ciebie w tym, co nazywasz kobiecością, a ze znalezieniem partnera nigdy nie miałam problemu przy jednoczesnym absolutnym braku szeroko pojętych adoratorów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
on tired little feet
|
Cytat:
To rozszerzę- ja się nie interesuje samochodami, komputerami, polityka, budownictwem, inwestycjami ani ciężką muzyką- czy to z automatu oznacza że jestem kokietką? Że faceta mam bo go omotalam machaniem rzęsami?
![]() |
![]() |
#57 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59091286] Już samo to, że Elfia4 tak bardzo doszukuje się przyczyny porażek w braku trzepotania rzęsami, świadczy o wręcz ujemnej pewności siebie.[/QUOTE]
Przez lata nie doszukiwałam się żadnych przyczyn. Ot po prostu żyłam sobie i uznawałam, że jak ktoś ma się trafić, to się trafi. Od pewnego czasu jednak ktoś mi mocno truje głowę tym, że nie mam faceta, co spowodowało, że temat się u mnie pojawił i sprawił, że sama zaczęłam się zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi i gdzie tkwi przyczyna. Pewna siebie jestem w wielu dziedzinach. Widocznie w relacjach damsko-męskich mniej. Zastanowię się nad tym, jak to jest. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59092441]Zależy jeszcze jak to jest wypowiedziane i jak często siAle czego ty właściwie chcesz? Adoratorów czy partnera? Osobiście jestem jeszcze 'gorsza' od ciebie w tym, co nazywasz kobiecością, a ze znalezieniem partnera nigdy nie miałam problemu przy jednoczesnym absolutnym braku szeroko pojętych adoratorów.[/QUOTE] Partnera, dlatego mało zabawni na dłuższą metę wydają mi się wszyscy adoratorzy, którzy i tak są poza sferą moich zainteresowań, choćby z racji wieku.
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i zastanów się czy w ogóle kogoś potrzebujesz, czy tak tylko z dnia na dzień postanowiłaś, że poczekasz na księcia, bo ludzie gadajo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
DOMator
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59093486]W takim razie, jeśli chcesz kogoś sobie znaleźć, powinnaś zmienić w toku myślenia jedną zasadniczą rzecz: podejście typu "się trafi". Nie, nie trafi się. Bez wykazania inicjatywy możesz nastawić się na porażkę.
No i zastanów się czy w ogóle kogoś potrzebujesz, czy tak tylko z dnia na dzień postanowiłaś, że poczekasz na księcia, bo ludzie gadajo ![]() Coraz częściej łapię się na tym, że ktoś by się przydał, ale przecież nie zacznę nagle pytać facetów, czy się ze mną umówią... to już zbyt desperackie dla mnie. Ludzie gadają od lat i ciągle ich zbywam. Przyzwyczaiłam się do tego. Takie ogólne ludzie gadają już dawno mnie nie rusza. To bez sensu, że bez wykazywania inicjatywy mam się skazywać na porażkę. Całe życie wszędzie słyszę, że kobieta nie powinna skupiać się na szukaniu, tylko żyć pełnią życia, kochać siebie, rozwijać się i takie tam, a faceci będą się pojawiać. Teraz okazuje się, że ta teoria jest o kant tyłka rozbić i zamiast skupiać się na sobie, powinnam lata temu skupić się na umawianiu na randki ![]() No cóż, jeśli wykazywanie inicjatywy oznacza uganianie się za facetami, to ja mówię pass. To nie w moim stylu. Mogę poznać kogoś, pogadać, ale dalej to już facet powinien zaproponować spotkanie. W tej kwestii jestem chyba zabetonowaną konserwatystką.
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla ciebie zapytanie faceta czy się z tobą umówi jest desperackie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.