|
|
#31 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: ...spanie na brzuchu a zmarszczki...
Ja śpię na brzuchu, moze mojej twarzy niec się nie stanie, ani biustowi (bo i tak mały, więc raczej się już bardziej nie spłaszczy
Podobno to jest pozycja dobra dla kręgosłupa. A jeśli spać na boku, to podobno lepiej na prawym - odciąża to serce. Nie mam niestety sposobu, żeby się uduczyć - próbowałam, ale nic z tego. Kręcę się, nie moge zasnąć, a kiedy obrócę sie na brzuch - zaraz śpię ![]() Ale często budzę się w innej pozycji, więc najwyraźniej na brzuchu tylko usypiam, a nie śpię całą noc
|
|
|
|
|
#32 |
|
Kasia o...
|
Spanie na boku też nie pomaga
spie, wydawaloby sie na niskich poduszkach- takich z ikei, ale jednak policzek mi zjezdza a wokol oczu robi sie podkowka! staram sie nauczyc spac na pleach ale nie moge bo nie umiem lezec jak kloda bo mnie boja nogi a plecy tez nie sa zachwycone ta dziwna pozycja Nie wiem co zrobic? czy niższa poduszka cos da?
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko na boku, raz na prawym raz na lewym, nie umialabym spac na brzuchu,choc i tak jak sie na boku jedna piers jest bardziej wiotka, ehh
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Co korzystniejsze dla ZDROWIA Urody,spanie na poduszce,czy spanie bez poduszki????
Co jest korzystniejsze dla zdrowia,urody spanie na poduszce ,czy bez poduszki,czy spanie na poduszce powoduje zmarszczki,worki itp ?
Jaka jest Prawda?
NIC nie oszpeca czlowieka bardziej niz BRZYDKI CHARAKTER. KSIEZNICZKA to KOBIETA ktora zaznala co to CIERPIENIE,odrzucenie,bol ,glod. WIECZNIE samotna przez zycie i ta jej TAJEMNICA w oczach przezytego zycia. I ONA wciaz zyje... ----------------------------------------------------------- Edytowane przez Perlowe Wlosy Czas edycji: 2016-05-01 o 19:50 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś spałam głównie na brzuchu, ciąża mnie skutecznie oduczyła. Nie wiem czy bym poleciła jako terapię oduczającą- ale działa.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek, sama mam problem ze spaniem w innej pozycji niż na brzuchu
Nie mam zmarszczek ale czytałam kiedyś, że przez spanie na brzuchu można mieć podpuchnięte oczy. Chyba u mnie tak jest, im dłużej śpię tym większe mam wory pod oczami. Mimo, że się wysypiam często słyszę pytanie: "Chyba zarwałaś noc, co?". Z kolei jak krótko śpię np po imprezie to worków w ogóle nie ma... Do zmiany pozycji spania zmusza mnie też fakt, że prawdopodobnie śpiąc na brzuchu zaciskam w nocy zęby (bruksizm). Budzę się rano często z bólem głowy. Udało się którejś z Was oduczyć spania na brzuchu? Ciąża odpada
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do biustu, to niestety cudów nie ma, mały biust też też w końcu przestanie dobrze wyglądać przez kilkugodzinne rozpłaszczanie go co noc. Mój niebezpiecznie zbliżał się do naleśnikowatości właśnie przez to spanie na brzuchu. Oduczenie się tego + zmiana 75B na 70D bardzo poprawiła jego wygląd, na tyle, że rozstępy zrobiły się właściwie niewidoczne. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często zasypiam na brzuchu, dokładnie z ręką pod piersiami dzięki czemu ne są one spłaszczone
- kiedyś słyszałam że ta pozycja pomaga zachować płaski brzuch. Co mogę potwierdzić bo mam płaski mimo dwóch ciąż - ale wtedy też długo spałam na brzuchu Gdybym miała duży biust to pewnie wolałabym zrezygnować w razie czego ze spania na nim. Podpuchniętych oczu nie mam No ale jakąs tam lwią zmarszczkę mam, ale podejrzewam że raczej geny.
|
|
#39 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Kiedyś próbowałam się oduczyć i spać na boku. Nie dało rady, ale będę próbować. Chociaż jak mam do wyboru trudności w uśnięciu na boku, żeby nie było zmarszczek, a niewyspanie widać na twarzy, a spanie na brzuchu powodujące zmarszczki, ale uśnięcie błyskawiczne, to nie wiem
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano - przez 30 lat spałam na brzuchu, i tak samo jak większość pisze - nie umiałam zasnąć inaczej. Oduczyłam się - kiedy zaczęłam mieć problemy z kręgosłupem, i spanie na brzuchu powodowało napięcie w odcinku lędźwiowym i ból. Jak boli, to się człowiek szybko odzwyczaja od spania w danej pozycji... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

spie, wydawaloby sie na niskich poduszkach- takich z ikei, ale jednak policzek mi zjezdza a wokol oczu robi sie podkowka!
staram sie nauczyc spac na pleach ale nie moge bo nie umiem lezec jak kloda bo mnie boja nogi a plecy tez nie sa zachwycone ta dziwna pozycja
Nie wiem co zrobic? czy niższa poduszka cos da?

- kiedyś słyszałam że ta pozycja pomaga zachować płaski brzuch. Co mogę potwierdzić bo mam płaski mimo dwóch ciąż - ale wtedy też długo spałam na brzuchu