...spanie na brzuchu a zmarszczki... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-14, 11:53   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: ...spanie na brzuchu a zmarszczki...

Ja śpię na brzuchu, moze mojej twarzy niec się nie stanie, ani biustowi (bo i tak mały, więc raczej się już bardziej nie spłaszczy )

Podobno to jest pozycja dobra dla kręgosłupa.
A jeśli spać na boku, to podobno lepiej na prawym - odciąża to serce.

Nie mam niestety sposobu, żeby się uduczyć - próbowałam, ale nic z tego. Kręcę się, nie moge zasnąć, a kiedy obrócę sie na brzuch - zaraz śpię
Ale często budzę się w innej pozycji, więc najwyraźniej na brzuchu tylko usypiam, a nie śpię całą noc
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 16:35   #32
19katarina82
Kasia o...

Spanie na boku też nie pomaga spie, wydawaloby sie na niskich poduszkach- takich z ikei, ale jednak policzek mi zjezdza a wokol oczu robi sie podkowka! staram sie nauczyc spac na pleach ale nie moge bo nie umiem lezec jak kloda bo mnie boja nogi a plecy tez nie sa zachwycone ta dziwna pozycja Nie wiem co zrobic? czy niższa poduszka cos da?
19katarina82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 17:12   #33
ilo16na
Zakorzenienie

Ja sie tylko na boku, raz na prawym raz na lewym, nie umialabym spac na brzuchu,choc i tak jak sie na boku jedna piers jest bardziej wiotka, ehh

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 19:49   #34
Perlowe Wlosy
Raczkowanie

Co korzystniejsze dla ZDROWIA Urody,spanie na poduszce,czy spanie bez poduszki????

Co jest korzystniejsze dla zdrowia,urody spanie na poduszce ,czy bez poduszki,czy spanie na poduszce powoduje zmarszczki,worki itp ?
Jaka jest Prawda?

KSIEZNICZKA to KOBIETA ktora zaznala co to CIERPIENIE,odrzucenie,bol ,glod.
WIECZNIE samotna przez zycie i ta jej TAJEMNICA w oczach przezytego zycia.
I ONA wciaz zyje...
-----------------------------------------------------------

Edytowane przez Perlowe Wlosy
Czas edycji: 2016-05-01 o 19:50
Perlowe Wlosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 21:07   #35
DariaKom
Zakorzenienie

Też kiedyś spałam głównie na brzuchu, ciąża mnie skutecznie oduczyła. Nie wiem czy bym poleciła jako terapię oduczającą- ale działa.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-07, 22:56   #36
Lady eSs
Rozeznanie

Odświeżam wątek, sama mam problem ze spaniem w innej pozycji niż na brzuchu .

Nie mam zmarszczek ale czytałam kiedyś, że przez spanie na brzuchu można mieć podpuchnięte oczy. Chyba u mnie tak jest, im dłużej śpię tym większe mam wory pod oczami. Mimo, że się wysypiam często słyszę pytanie: "Chyba zarwałaś noc, co?". Z kolei jak krótko śpię np po imprezie to worków w ogóle nie ma...

Do zmiany pozycji spania zmusza mnie też fakt, że prawdopodobnie śpiąc na brzuchu zaciskam w nocy zęby (bruksizm). Budzę się rano często z bólem głowy.

Udało się którejś z Was oduczyć spania na brzuchu? Ciąża odpada
Stary 2016-11-08, 10:19   #37
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady eSs Pokaż wiadomość
Odświeżam wątek, sama mam problem ze spaniem w innej pozycji niż na brzuchu .

Nie mam zmarszczek ale czytałam kiedyś, że przez spanie na brzuchu można mieć podpuchnięte oczy. Chyba u mnie tak jest, im dłużej śpię tym większe mam wory pod oczami. Mimo, że się wysypiam często słyszę pytanie: "Chyba zarwałaś noc, co?". Z kolei jak krótko śpię np po imprezie to worków w ogóle nie ma...

Do zmiany pozycji spania zmusza mnie też fakt, że prawdopodobnie śpiąc na brzuchu zaciskam w nocy zęby (bruksizm). Budzę się rano często z bólem głowy.

Udało się którejś z Was oduczyć spania na brzuchu? Ciąża odpada
Mnie się udało, a sypiałam tak przez jakieś 10 lat. Po prostu zaczęłam się zmuszać do zasypiania na boku, oczywiście zajmowało mi to na początku trochę więcej czasu, ale to uczucie komfortu w danej pozycji jest tylko w naszej głowie i da się go pozbyć/zastąpić innym. Z czasem nauczyłam się też spać na plecach, co kiedyś było dla mnie niewykonalne. Przez jakiś czas obracałam się śpiąc na brzuch, ale potem to przeszło. Teraz bym już chyba nawet nie umiała zasnąć na brzuchu.

Co do biustu, to niestety cudów nie ma, mały biust też też w końcu przestanie dobrze wyglądać przez kilkugodzinne rozpłaszczanie go co noc. Mój niebezpiecznie zbliżał się do naleśnikowatości właśnie przez to spanie na brzuchu. Oduczenie się tego + zmiana 75B na 70D bardzo poprawiła jego wygląd, na tyle, że rozstępy zrobiły się właściwie niewidoczne.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 13:07   #38
żurawinka
Zakorzenienie

Ja często zasypiam na brzuchu, dokładnie z ręką pod piersiami dzięki czemu ne są one spłaszczone - kiedyś słyszałam że ta pozycja pomaga zachować płaski brzuch. Co mogę potwierdzić bo mam płaski mimo dwóch ciąż - ale wtedy też długo spałam na brzuchu Gdybym miała duży biust to pewnie wolałabym zrezygnować w razie czego ze spania na nim.
Podpuchniętych oczu nie mam No ale jakąs tam lwią zmarszczkę mam, ale podejrzewam że raczej geny.

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 15:45   #39
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Ja często zasypiam na brzuchu, dokładnie z ręką pod piersiami dzięki czemu ne są one spłaszczone - kiedyś słyszałam że ta pozycja pomaga zachować płaski brzuch. Co mogę potwierdzić bo mam płaski mimo dwóch ciąż - ale wtedy też długo spałam na brzuchu Gdybym miała duży biust to pewnie wolałabym zrezygnować w razie czego ze spania na nim.
Podpuchniętych oczu nie mam No ale jakąs tam lwią zmarszczkę mam, ale podejrzewam że raczej geny.
Robię identyko
Kiedyś próbowałam się oduczyć i spać na boku. Nie dało rady, ale będę próbować. Chociaż jak mam do wyboru trudności w uśnięciu na boku, żeby nie było zmarszczek, a niewyspanie widać na twarzy, a spanie na brzuchu powodujące zmarszczki, ale uśnięcie błyskawiczne, to nie wiem

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-10, 18:09   #40
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
a ja zato słyszałam żeby spać na brzuchu to wtedy się kręgosłup nie krzywi i dotego się prostuje i dlatego ja chgce się nauczyc spać na brzuchu ale i nie tylko bo ja nie umię soać bo później mnie wszystko boli
raczej nie, spanie na brzuchu powoduje napięcie w odcinku lędźwiowym - a już na pewno się od takiego spanie nic nie wyprostuje.

Ano - przez 30 lat spałam na brzuchu, i tak samo jak większość pisze - nie umiałam zasnąć inaczej. Oduczyłam się - kiedy zaczęłam mieć problemy z kręgosłupem, i spanie na brzuchu powodowało napięcie w odcinku lędźwiowym i ból. Jak boli, to się człowiek szybko odzwyczaja od spania w danej pozycji...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości