![]() |
#31 | |
Raróg
|
Dot.: Jak rozpoczynacie dzien
Buty mnie strasznie obciążają. Kijowe to uczucie, kiedy chwilowo nie masz podpórki i czujesz, że nogi ci się wyginają :/ W domu jakoś mi to idzie, ale na zewnątrz...
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Dzień roboczy: dzwoni budzik męża i przy okazji rozbudza mnie, lekko przysypiam, po jakiś 30 min mąż całuje mnie i spada do pracy. Zasypiam znowu. Dzwoni budzik, czekam dwie "drzemki" i dopiero zwlekam się z łóżka. Mierze temperature lady compem. Wstawiam wodę, polykam leki, czasem ogarniam naczynia z suszarki i składam jakieś ciuchy męża jak są, idę do łazienki, przemywam oczy, poranna toaleta, myje włosy, robię szybki makijaż, susze włosy, czasem w między czasie słucham muzyki lub jakiś sluchowisk, piję herbatę lub ziolka, ubieram się, mam 5 minut do wyjścia, szybko jem przygotowane wieczorem śniadanie, pakuje kanapki do pracy też zrobione wieczorem
Dzień wolny: gdy już się obudze swoim naturalnym rytmem to jeszcze sobie leżę, gadam z mężem, w końcu się z wlekamy z łóżka, jemy czasem razem, czasem osobno. Poranna toaleta, ale bez makijażu. Chyba, ze mamy zaplanowane jakieś wyjście. Sterty niestety, nie piję wody z cytryną, kawy, nie biegam i nie ćwiczę rano ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak rozpoczynacie dzień?
Budzi mnie budzik
Wstaję. Odsłaniam okna a jedno otwieram żeby wywietrzyć pokój. Idę do łazienki poranna toaleta. Później śniadanie i do pracy. Kawa dopiero w pracy. Jeżeli dzień wolny albo sobie długo pośpię a jak rano wstaję to od razu do łazienki( poranna toaleta). Śniadanie i do miasta na zakupy lub bieorę się za sprzatanie
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Biegnę do łazienki, bo dziecko chce nocnik, dalej z godzinę przy dziecku i dopiero mogę zająć się sobą... Śniadanie jem około 12, ale nie odczuwam głodu wcześniej, bo zawsze zjem dużo wieczorem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
moim stałym elementem dnia jest włączenie radia po przebudzeniu, potem mycie i przygotowanie śniadania dla reszty domowników no i bieg do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
W tygodniu:
Wersja 1) jestem wśród żywych: Wstaję przed budzikiem (6:20), po drodze do łazienki włączam radio i czajnik. Prysznic, włosy, balsamy, kremy, itp. Potem herbata i śniadanko w towarzystwie wizażu ![]() ![]() Wersja 2) Umierłam i się mi nie chce: Budzik, drzemka, drzemka, drzemka... O Matko, zaspałam! Prysznic, ciuchy i sruuuuu... W weekendy- TŻ przynosi mi śniadanko do łóżka, leżymy i oglądamy Dzień dobry TVN ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem podstawą udanego dnia jest dobre pożywne śniadanie! U mnie najlepiej tą rolę spełnia MixFix (nie lubię wypłukiwać magnezu z rana przez kawę), banan i chleb razowy z serkiem <3 Po takim śniadaniu mały (no dobra duży) Wizaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
05.3-06.00 - Mokry i bardzo długi buziak i "śisz mama? Siku kupe cem"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Budzę się raczej przed budzikiem,
- łyk oleju lnianego lub słonecznikowego i 15 min bulgoczę w buzi. - w tym czasie włączam czajnik i przygrzewam wodę i poranna toaleta, - po 15 min myję ząbki bez pasty samą szczoteczką i wypijam kubek ciepłej wody, - śniadanko, czasami witaminki, myję ząbki pastą bez fluoru ząbki, make up i do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
W tygodniu: budzik, zwlekam się, siku, kocie sprawy + mizianko, poranna toaleta part 1, śniadanie, poranna toaleta part 2, przygotowuje jedzenie do pracy, wyciągam kota z torby + mizianko, ubieram się + biżuteria, wychodzę
Weekend: budzik, "jedzcze 15 minut", kot zwleka mnie z wyra, siku, kocie sprawy, śniadanie, toaleta, kawa, książka 2 h później sprzątanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ jestem na macierzyńskim, a młodzież ma pół roku to jest mim budzikiem.
Budzik 'dzwoni', idę, zaglądam do łóżeczka, pocieszam, że zaraz wrócę, robię butlę i młodzież je. Jak się naje, to do zabawy, a ja kierunek kuchnia (najczęściej wraz z młodzieżą, która mi się uważnie przygląda ![]() Dalsza część programu to do wyboru: zabawa z młodzieżą/zakupy/spacer/sprzątanko/gotowanko, itp. W weekend podobnie, tylko jako, że Małżonek w domu to część 'obowiązków' przejmuje on.
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2016-06-28 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Kiciunia woła jeść. Później wyczesanie, kawka z netem, sprzątanie odkurzanie. Nie ma znaczenia czy weekend czy nie weekend.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
astro-loszka
|
W tygodniu: budzik dzwoni, lewe jeszcze chwilkę,wybudzam się powoli, po czym wstaję. Robię sobie herbatę,po czym maszeruję do łazienki: prysznic,makijaż,czesanie sie,ubieranie. Wchodzę do kuchni,robię sobie śniadanie,herbata na mnie czeka. Przy śniadaniu czytam jakiś magazyn kulinarny i myślę co być tu fajnego ugotować w tym tygodniu. Zmywam, myje zęby i wychodzę do pracy.
W weekend: śpię do oporu(zwykle do 10.00),przytulam się do TŻ, w końcu wstaję,biorę prysznic i robie jakieś śniadanie.
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Na tygodniu
Dzwoni budzik, przeglądam net w kom w celu przebudzenia, korzystam z toalety. Schodzę na dół po olej kokosowy - zaczynam ssać, potem karmie koty. Wracam na górę, rozkładam matę i się rozciągam. Następnie biorę prysznic. Schodzę na dół - wypłukuję olej z ust i myje zęby. Wstawiam wodę na herbatę i robię makijaż. Po makijażu zaczynam szykować jedzenie do pracy, robię przekąski, śniadanie, herbatę czarna i zieloną. Następnie pakuję wszystko, pakuję torebkę, zabieram klucze i wychodzę. Śniadanie jem już w aucie w drodze do pracy. Weekend Dzwoni budzik. Schodzę na dół, wypuszczam kotki z ich pokoju. Daje im jeść, czyszczę kuwetę. Następnie zabieram sie za jedzenie owoców (dzisiaj jabłko ). Serfuje po necie - jak czuje, ze owoce sie strawiły idę na górę ćwiczyć jogę - ok 30-45min. Potem czas na kąpiel. Po kąpieli makijaż i śniadanie albo odwrotnie w zależności czy czuje już głód. Zieloną herbatę pije jakieś 30min po śniadaniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Budzik, śniadanie dla całej rodzinki, odprowadzanie dziecka do przedszkola i szkoły, od 8.00 praca przy kompie - w międzyczasie prysznic, makijaż, zrobienie zakupów i obiadu
![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
![]()
Fajny wątek
![]() w mnie w tygodniu: wstaję chwilę po tym jak zadzwoni budzik, czasem po "drzemce", idę do kuchni piję wodę z cytryną i nastawiam wodę na ziółka, idę do łazienki poranna toaleta, wracam do kuchni jem śniadanie piję ziółka, robię makijaż, ubieram się i już jestem prawie spóźniona.... w weekend: prawie tak samo jak w tygodniu, tylko w wolniejszym tempie. W sobotę od razu zabieram się za sprzątanie, w niedziele leniuchujemy przez tv do południa
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dzień pracujący/delegacja:
- wstaję, myję głowę, śniadanie po drodze do pracy wchodzę po kawę do mojej ulubionej sieciówki Dzień pracujący/biuro - wstaję, myję włosy, szykuję śniadanie mi i Mężowi, słuchamy radia Trójki, Dzień wolny - poniedziałek - Mąż mnie ściąga z łóżka, reszta jak zawsze ![]() Weekend - w lekkim lenistwie, pobudka, kawka, później śniadanie i mycie włosów
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Oczywiście śniadanie jako najważniejszy posiłek dnia, poranny prysznic i pozytywne nastawienie na cały dzień
![]()
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Nie wszystko da się przewidzieć, ale pewne rzeczy robi się codziennie. Dla mnie największą stratą czasu od rana jest miotanie się między szafą, a żelazkiem w poszukiwaniu rzeczy, które mam na siebie włożyć. Dlatego przed pójściem spać dobrze jest przynajmniej przemyśleć co ubrać następnego dnia, a jeszcze lepiej odłożyć sobie wszystko w konkretne miejsce. Dzięki temu ta âciężkaâ decyzja zostanie zautomatyzowana. Z wieczornych przygotowań zrób nawyk xxx
Pamiętaj, nic się nie zmieni jeśli nie weźmiesz swoich spraw w swoje własne ręce. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-09-27 o 15:19 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Od niedawna mam psa, dlatego moje poranki zmieniły się.
Budzi mnie przeważnie lizanie po stopach mojego zwierzaka, potem pędzę do łazienki, myję się, nakładam makijaż, ubieram się, w biegu jem śniadanie, idę wyprowadzić psa i jadę do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Pierwsze co, to siku i wstawić wodę na kawę, w międzyczasie ogarnać druge sniadanie do szkoły - jakiś owoc, wafle ryżowe, inne takie, bo kanapek nie chce dziecko jeść. :/ Jak jest kawa - Kronong z mlekiem bez cukru ostanio , to wstawiam wodę na mleko na kakao jej ulubione krugera - to z żyrafą - jakieś zamiłowania zauważam u nas do niemieckich marek, musze chyba umlauty sie nauczyć robić na klawiaturze :P Potem jakiś omlecik, kanapeczki, paróweczki - czyli pierwse sniadanie dziecka. Potem czesanie. Jak młoda gotowa, ja ryszam na łazienka malowanie, czesanie, ubieranie... Czasem ejszcze M albo sobie coś spakuje do pracy. Ostatnio spróbowałam błonnika w saszetkach owocowego i niezłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Zauważam ostatnio, że w okresie zimowym 3 drzemki budzika zamieniły się w cztery
![]() ![]() Edytowane przez ance Czas edycji: 2016-12-13 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rutyną rano jest chwila namysłu przed wstaniem z łóżka, poranna toaleta i śniadanie. Z reguły mało rozmaite, bo przez drzemki nie mam już czasu na kreatywność w kuchni. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Kamran Haider Janjua
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Ukochany mnie budzi. Wstajemy, przebieramy się z piżamy, potem łazienka, pijemy herbatę, robimy wspólnie śniadanie, oglądamy TV, gadamy, sprawdzamy social media, potem idziemy razem do marketu, razem robimy obiad, potem razem sprzątamy, później on sobie gra, a ja odpisuję przyjaciółkom, wieczorem siadamy do pracy zdalnej - ja do pisania tekstów, on do nagrywania gier, razem szykujemy kolację, idziemy razem z psem na spacer, razem idziemy spać, nigdy osobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Od medytacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Dzik
|
Niedowierzaniem
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Kawa, włączenie YT, czasem czytanie forum i w międzyczasie make up
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.