|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna nadchodzi, schudnąć nie zaszkodzi!
A jeśli chodzi o chęć na słodkie, to ja sobie takie zdrowe robię : http://cookitlean.pl/przepisy/paleo-...li-kulki-mocy/
są pyszne!
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Oo faktycznie wyglądają pysznie
musze wypróbować przy weekendzie.. Ja lubię sobie na szybko wciągnąć wafle ryżowe z miodem/ masłem orzechowym jak mnie ochota na słodkie przyciśnie lody bananowe tez sa super i z dojrzałych bananów wychodzą mega słodkie
"I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles."
|
|
|
|
|
#33 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Ja biore dwa razy dluzej i akurat o skrocenie zycia przez to to sie nie boje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio robilam rafaello z kaszy jaglanej. Dietetyczne,zdrowe i pyszne ![]() Zaliczylam silownie wiec melduje 50min cwiczen ![]() Byla bieznia + cwiczenia na brzuch
Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2016-03-14 o 18:42 |
|||
|
|
|
|
#34 | ||
|
Raczkowanie
|
ja nie liczę kcal, wolę jeść 5 posiłków dziennie i rezygnować z niektórych produktów czy potraw. W tym tygodniu postawiłam sobie za cel jedzenie kolacji wcześniej i nie obżeranie się na noc i unikanie smażenia
liczę że się udaCytat:
Cytat:
~ Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. ~ 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 ![]() 1 z 20 |||||||||||||||||||||||| loading
![]() |
||
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kaszy jaglanej super jest też budyń. Nie miałam mleka kokosowego to robiłam na wiórkach i wodzie, muszę pomyśleć nad "ciastem" bo mam ochotę na taką kremówkę
Ja nie liczę kcal, bardziej patrzę po prostu na to co jem i ile. Pory jedzenia też mam do dupy bo pracuję w trybie 3 zmianowym, więc w jednym tygodniu w ciągu nocy śpię, a w innym pracuję, więc tak czy siak potrzebuję jeść i u mnie "niejedzenie na noc" po prostu nie zda egzaminu Za to zasadę mam jedną: śniadanie obfite, białkowo-tłuszczowe, wystarcza mi często na 5-6h, potem zagryzam owocami, a potem już jak wyjdzie.
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio interesowalam sie wlasnie sniadaniami bialkowo-tluszczowymi,ale nie mam za bardzo pomyslow jak by to mialo wygladac bo wielu rzeczy nie lubie
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Hmm co ja mogę o sobie powiedzieć
Mam 27 lat, 170 cm wzrostu i 64 kg wagi. Postanowiłam schudnąć ok 5 kg. Chciałabym, żeby moje ciało było ładniejsze, jędrne. Staram się jeść w miarę zdrowo, jak najmniej przetworzonych rzeczy. Zrezygnowałam z fast foodów (no może czasem się na coś skuszę, ale rzadko). Ćwiczę, kręcę hula-hopem od zeszłego tygodnia, a jak się zrobi ciepło to będę jeździła na rowerze. Codziennie chodzę przynajmniej 2-3 km. Nie wiem co mogłabym jeszcze powiedzieć o sobie Co powiecie na wrzucanie codziennych jadłospisów do oceny? Bardzo mnie takie coś mobilizuje ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ma opcji, muszę mieć chleb/bułkę do jajecznicy, inaczej nie zjem ![]() teraz jadam w zasadzie codziennie na śniadanie omlety owsiane z masłem orzechowym i owocami. No ale właśnie czytałam ostatnio, że takie śniadania białkowo-tłuszczowe mogą być lepszym rozwiązaniem i tak myślałam żeby spróbować, no ale za bardzo nie wiem co miałabym jeść ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja śniadanie mam mało urozmaicone
Składają się głównie z jajek - jajecznica na boczku koniecznie, posypane szczypiorkiem do tego osobno pomidorek i nie potrzebne mi żadne pieczywo - wcześniej też nie tolerowałam jajecznicy bez pieczywa. Albo jajka sadzone na miękko, osobno bekon W sumie to ja jem duże śniadanie: 2-3 jajka, 5-6 plastrów boczku, 2 frankfuterki i warzywa Ale tak jak napisałam - 5-6h mam z głowy i nie mam ochoty na podjadnie po tym, chociaż po tym czasie to zjem z 2 owoce i za godzinkę-dwie normalny obiad ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Co mi się jeszcze przypomniało, to jeśli ktoś ma mocny żołądek to jeśli uprawiacie sport, to dobrym dodatkiem do jedzenia są mocne przyprawy, typu cynamon, chili - jeśli się ćwiczy to one przyspieszają metabolizm. Ale niestety nie są dla każdego, bo niektórych po takich ostrych przyprawach boli brzuch itd
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis dieta mega slabo
na dniach mam dostac okres i tym sie tlumacze ;/ jutro kolejny dzien i kolejna walka... najgorzej jest jak sie caly dzien w domu siedzi.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję 20 min połączenia jogi i pilatesu i wrzucam swój jadłospis. bo to faktycznie fajny pomysł
![]() 1. sałatka z batatów, jarmużu, szpinaku i groszku z sezamem; kawa zbożowa z mlekiem 2. pikantna zupa krem pomidorowo-paprykowa, garść pestek dyni zmieszanych z płatkami kokosa 3. zapiekanka makaronowa z mięsem i serem 4. mniejsza porcja zapiekanki, ogórki kiszone Przed snem wypiję jeszcze mały kubek naturalnego kakao z miodem i cynamonem i zjem dwie mandarynki ![]() Plus wypiłam jakieś 2,2l wody i herbat zielonych/ziołowych I od razu plany na jutro: 1. dwie bułki z serkiem Philadelphia z łososiem i koperkiem, kakao naturalne z łyżeczką cukru 2. zupa curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym, pomidorki koktajlowe 3. zapiekanka z dzisiaj (ostatnia porcja )4. dwie kanapki z chleba żytniego z jajkiem i musztardą, mandarynka 5. serek wiejski z ogórkiem kiszonym
Edytowane przez rombek Czas edycji: 2016-03-14 o 20:35 |
|
|
|
|
#43 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ćwiczenia ![]() Podoba mi się Twój jadłospis, ale te mandarynki może przesuń na południe? U mnie jedzonko na jutro: śniadanie: płatki owsiane + jogurt naturalny + borówki amerykańskie + garstka orzechów laskowych + łyżka młodego zielonego jęczmienia przekąska: banan + kiwi II śniadanie: grahamka z masłem, szynką z kurczaka, sałatą + pomidorki koktajlowe + ogórek zielony obiad: ryż z kurczakiem, może w pomidorowym sosie + jakieś warzywa kolacja: twarożek ze śmietaną 30%
|
|
|
#44 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale prawidłowo, śniadanie to podstawa dniamuszę kiedyś też spróbować i zobaczyć jak się to u mnie sprawdzi ![]() Cytat:
za ćwiczeniadzisiejsze jedzenie mi się podoba, choć owoce na noc trochę średnio. No ale czasem tak trzeba ![]() a do jutrzejszego jedzenia nie mam żadnych zastrzeżeń ![]() Cytat:
ja nie lubię planować sobie jedzenie na następny dzień. Jakoś lubię spontanicznie i jem to na co akurat mam ochotę![]() u mnie dzisiaj tak: I omlet owsiany z masłem orzechowym i bananem, 4 kostki czekolady II nasiona chia namoczone w kefirze z truskawkami, kiwi, mandarynką, suszonymi daktylami i orzeszkami ziemnymi niesolonymi 50min ćwiczeń III grillowana pierś z kurczaka, kasza gryczana, surówka z marchwi i kiszonej kapusty z oliwą z oliwek, kawałek papryki IV zupa krem z cukinii, 2 parówki(87%mięsa) czekolada wiem,że to zło. Ale musiałam ją dokończyć, żeby więcej mnie nie kusiła a z rana, potem sporo ruchu miałam, więc spokojnie zostało spalone
|
|||
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za radę na razie chcę się po prostu wdrożyć w regularne i rozsądne posiłki, więc nie do końca pilnuję takich stricte dietetycznych zasad A kakao w końcu nie będzie, nie mam ochoty jednak :P U Ciebie mi się podoba, zależy jeszcze jak duże porcje, ale to sama musisz dobrać pod zapotrzebowanie kaloryczne dobry ten twarożek ze śmietaną? Mam w lodówce resztki 36% od rolnika i nie mam co z nią zrobić, może skradnę pomysł
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę spróbować zrobić tą zupę curry z kurczakiem. I jeszcze polewkę rzeszowską
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedzonko super
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja niestety aktualnie bezrobotna, więc mam czas na spontaniczne wymyślanie posiłków
|
|
|
|
|
|
#49 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twarożek jedynie w takiej postaci mi smakuje Dodałabym jeszcze do niego cukru, ale staram się ograniczyć cukier Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w poprzedniej pracy to miałam grafik w cały świat, bo pracowałam w punkcie otwartym 7dni w tygodniu. Więc i na rano i na popołudnia i weekendy. I różne zmiany-po 6, 8, 12h. Czasem jeszcze inaczej. W cały świat i nie było łatwo tego ogarnąć z dietą
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo pracuję całodobowo, więc czasem ciężko to ogarnąć.
Kiedyś jak pracowałam w księgowości to moim ideałem były godziny 6-14 Ale teraz też nie narzekam, bo jak mam nocki 0-8, w ciągu dnia da się sporo załatwić i przespać, i tak samo jak mam na 16, to też - rano cały dzień dla siebie
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie chodzę do pracy, jak chcę - jestem na zleceniu, ale od 1.04 zmieniam firmę i pełen etat, trochę się cykam
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
melduję udany trening późnowieczorny
![]() zrobiłam turbo wyzwanie i czuję się super, myślałam, że będę bardziej zmęczona, a tu miła niespodzianka i trening jednak wpadł ![]() Cytat:
![]() przepis wygooglowałam i zapisałam ko nie cznie do wypróbowania bo faktycznie - samo zdrowie, a jeśli jest chociaż trochę zbliżone w smaku do klasycznego rafaello to przepadłam..
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałam dołączyć do wątku. Po urodzeniu dziecka wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym zrzucić kilka kilogramów. Zabierałam się za to juz wiele razy ale ostatnio odczuwam dyskomfort ponieważ jakoś nie czuję się dobrze, cokolwiek na siebie założę. Wzięłam się za siebie 7 marca, więc juz ponad tydzień temu i szczerze mówiąc na razie się trzymam, co wcześniej mi się nie udawało. Mój plan to mniejsze porcje, zdrowe jedzenie i unikanie słodyczy. Do tego treningi na siłowni 3 razy w tygodniu. Wczoraj np. zrobiłam 20 min ne orbitreku, trening obwodowy i 30 minut na bieżni. Również będę wrzucać tu swoje jadłospisy, uważam, że to dobry pomysł i zawsze można się zainspirować innym menu. Dzisiaj: I: 3 kromki chleba żytniego z twarogiem, sałatą, wędlina, rzodkiewką i szczypiorkiem II: sałatka owocowa (pół banana, griszki, jabłka, kiwi, jasne winogrono) + serek wiejski III: sałatka (sałata, pomidor, ogórek, kapusta, por, oliwki, słonecznik) IV: zapiekanka z ziemniaków, pieczarek, cebuli, kapusty kiszonej i kiełbaski) V: miska zupy jarzynowej |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis zmieniam taktyke na 5 posiłkow co 2,5 h ;p zobaczymy jaki bedzie efekt. Bo ja generalnie non stop cos podzeram...
a czekolade tez jem ale gorzką, min 70%, lepsze to niz nic ;p |
|
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Taka jest bardzo zdrowa, oczywiście w rozsądnych ilościach ;-)
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazdy musi znalezc cos odpowiedniego dla siebie ![]() Dzien dobry ![]() Wczoraj slonce od samego rana,a dzis znow zima i snieg. Masakra z ta pogoda ![]() Zjadlam wlasnie omleta owsianego z maslem orzechowym i truskawkami ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Plan masz dobry,wiec jesli bedziesz go sumiennie realizowac to na pewno pozbedziesz sie niechcianych kg
|
||
|
|
|
|
#60 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
no i nie ma się co łamać, mnie przed @ też korci, głównie na słodkie nie wiem na ile działa tu psychika, a na ile faktyczna potrzeba organizmu..ale w tych dniach pozwalam sobie na więcej, zawsze można machnąć jakiś dodatkowy trening![]() hej Mistrzynisprzeczności, powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- u mnie dziś na śniadanie jaglanka kokosowo-bananowa, z rodzynkami +duży kubek rooibosa
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

musze wypróbować przy weekendzie..
Ja lubię sobie na szybko wciągnąć wafle ryżowe z miodem/ masłem orzechowym jak mnie ochota na słodkie przyciśnie

Mam 27 lat, 170 cm wzrostu i 64 kg wagi. Postanowiłam schudnąć ok 5 kg. Chciałabym, żeby moje ciało było ładniejsze, jędrne. Staram się jeść w miarę zdrowo, jak najmniej przetworzonych rzeczy. Zrezygnowałam z fast foodów (no może czasem się na coś skuszę, ale rzadko). Ćwiczę, kręcę hula-hopem od zeszłego tygodnia, a jak się zrobi ciepło to będę jeździła na rowerze. Codziennie chodzę przynajmniej 2-3 km. Nie wiem co mogłabym jeszcze powiedzieć o sobie

i nie było łatwo tego ogarnąć z dietą

+duży kubek rooibosa