![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zdobyć serce kolegi /40latka po przejściach? Czy mam szanse?
Cytat:
Przez ostatnie 3 tygodnie widywaliśmy sie prawie codziennie, lub rozmawialiśmy przez telefon, może takie kilkudniowe milczenie dobrze mu i mi zrobi ? Dla mnie to czas na przemyslenie co dalej... Ja też się kiedyś sparzyłam, zawiodłam. Byłam z facetem pół roku po czym okazało się że on między czasie spotykał się jeszcze z inną, i od tamtej pory żadnemu facetowi nie pozwalalam się do siebie zblizyc. Najczesciej konczylam znajomości po kilku spotkaniach, zwlaszcza jesli naciskali na zwiazek... . Wtedy postanowilam ze za nim z kims będę w związku to najpierw muszę tą osobę dobrze poznać. Ostatnio jak się widzieliśmy był zmęczony po imprezie z kumplami, zadzwonił rano zdać relację jak było ![]() W trakcie spotkania dzwonił do mnie kolega, ktorego on nie zna ale o ktorym wie, bo mu opowiadałam o nim. Mógł się wkurzyć i dlatego teraz milczy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Autorko, Twój partner po prostu ma problem z odpowiedzialnością. Nie deklarując się kobiecie, nie chce wziąć odpowiedzialności za wejście w związek, może boi się, że nie sprosta oczekiwaniom kobiety, boi się przyszłości, ewentualnej zdrady, problemów życiowych itd. Ogólnie boi się życia. Mnie najbardziej daje do myślenia wypowiedź jego znajomych, którzy robią wszystko, by pomóc mu utrzymać kobietę przy boku! To nie jest normalne, by znajomi 40 letniego faceta, musieli pocieszać dziewczynę, żeby się nie martwiła, bo wszystko zmierza w dobrym kierunku i według nich, to jest dziewczyną ich przyjaciela... Jak słowo daję, takie deklaracje to koledzy mogą składać w imieniu przyjaciela, ale w przedszkolu, bo już uczniowie podstawówki potrafią wyłożyć w tym temacie kawę na ławę.
Przecież nie musi się od razu zaręczać, ma tylko uświadomić CIEBIE kim dla niego jesteś, to nie jakiś nadnaturalny wyczyn... Z drugiej strony, on może się już przyzwyczaił do życia w pojedynkę i jest zbyt wygodny by rezygnować z czasu jaki ma tylko dla siebie. Trudno będzie to zmienić a jeśli kiedyś zamieszkacie razem, długi czas zajmie zanim przywyknie... Będzie burzliwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Idę swoją drogą łapię od życia więcej,idę swoją drogą łapię marzenia za ręce,idę swoją nie tracę ani chwili,pozory mylą serce się nie myli ![]() "Sachiel" Edytowane przez OrdynatMichorowski Czas edycji: 2016-03-15 o 21:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I koniec dyskusji z mojej strony. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-15 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
*sportaddict*
|
No niestety autorko, ale zgodzę się, że dużo sobie tutaj wmawiasz i dopowiadasz.
Żadna z Was para - nie ma prawdziwej bliskości, intymności, szczerości, to są podstawy związku, zdefiniowanego na głos czy nie. Żadni z Was też przyjaciele , skoro nie umiecie nawet ze sobą otwarcie porozmawiać. Po prostu fajnie spędzacie ze sobą czas. Koniec kropka. Wiem, że milej jest słuchać 1 głosu, który nam mówi, że możemy się dalej łudzić, niż 99, które przedstawiają rzeczywistość w sposób brutalny i pokrywający się z naszymi lękami, ale zaklinanie rzeczywistości do niczego nie prowadzi. Dodatkowo nigdy w życiu nie chciałabym się wiązać z mężczyzną, ktory mając 40 na karku uprawia łzawy werteryzm i wokół którego trzeba stąpać na paluszkach, żeby się nie spłoszył biedaczek, bo to przecież jelonek Bambi po przejściach, a nie dorosły facet. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Nadmienię jeszcze, ze to nie jest ktoś, kto się leczy z jakiejś miłosnej traumy typu żona go zostawiła dla innego po 10 latach i na odchodne postrzelila w kolano. To on się nie umiał określić i co więcej, nie wyciągnął z tego żadnej nauki, nawet pomimo tego, ze sam przyznał Ci że to było głupie i żałuję. Żaden biedny misio, żaden czujący więcej i cierpiący za miliony.To tylko kolejna rozdarta sosna, której jest wygodniej nie dojrzewać i nie brać odpowiedzialności za swoje decyzje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zadzwonił dzisiaj, że wpadł na super pomysł i w związku z tym kupił dla nas parę rzeczy. Z tą cierpliwością moja jest ciężko. Jestem ku granicom wytrzymałości, zresztą jakby było inaczej nie siedzialabym tutaj i nie pytała obcych ludzi czy da się jakoś wpłynąć na 40letniego faceta. On ma masę swoich przyzwyczajeń, nawyków które wiem że ciężko będzie zmienić. Wiele z nich już sam zmienił jak np wieczorne lerzenie przed tv. Teraz tv zamienia na spotkania ze mną. Jestem w totalnej rozsterce, nie należę do osób które gadają co im ślina na język przyniesie. Zawsze za nim coś zrobię, powiem muszę to dobrze przemyśleć, choć wiem że to błąd. No cóż taki charakter a może niedojrzalosc jak to któraś z Was wizazanek nazwała. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Zamiast rad zostałam oceniona i skrytykowana. Ja się nie ludze że jestem w związku, że on mnie kocha itp, wręcz przeciwnie zakładam ten gorszy scenariusz ale mam nadzieję że może jest sens zawalczyć o jego zmianę. Założyłam wątek bo chciałam Was zapytać czy da się coś zrobić aby to zmienić, może któraś miała taką samą sytuację?? A może jakiś facet wypowie się z męskiego punktu widzenia. Jestem osobą mocno stapajaca po ziemi i realistka, jednak uparta i walcząca o swoje jeśli mi zależy. A w tym przypadku tak jest. Olać go mogę w każdej chwili i żałować że nic nie zrobiłam czyż nie? Mój problem polega jednak na tym że nie wiem jak walczyć i potrzebuje Was! Mówicie że marnuje czas, może i macie rację, jednak póki co jeszcze mogę go trochę zmarnować, adoratorow mniej mnie interesujących mi nie brakuje, jednak nie chce brać tego co mam podane na tacy i co nie bardzo mnie interesuje. Nie wiem może to brak pewności siebie, brak doświadczenia też mnie blokuje. Mam dużo krytycyzmu także wobec własnej osoby, ideałem nie jestem i wiem ze nie mam łatwego charakteru ale nie szukam bylejakiego faceta tylko po to aby go mieć, w ideały też nie wierzę. Nigdy tak nie było i nie będzie. Chcę tego jednego mimo jego wady i to jakże dużej jak zauwazylyscie. Wierzę że musi być jakiś sposób. Tylko jaki? Edytowane przez meniusia Czas edycji: 2016-03-16 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Poznać właściwego faceta i być z nim szczera. Banalne, niełatwe, ale to jedyny sposób. A to jest równoznaczne z nie traceniem czasu na niepewne, dziwne, jakieś takie rozlazłe relacje. Tak, jak kilka osób napisało: on nie ma Ci się oświadczać i obiecywać Ci miłości, ale po takim czasie spotykania się, gdzie nastolatkami nie jesteście, to już by wypadało wiedzieć, czy jest się parą, czy ma się najbliższe plany ze sobą związane, co się o sobie myśli i co czuje. A Ty tego nie wiesz. To jego znajomi Ci jakieś ochłapy pocieszenia podsuwają. A on? On potrafi milczeć kilka dni, a Ty czekasz i udajesz luz. Bez sensu to wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
*sportaddict*
|
Uważam, że dopowiadasz sobie:
1. pisząc, że jest on '40latkiem po przejściach' - jakich przejściach? 2. dopatrując się znaków w komentarzach jego znajomych, 3. wierząc, że obchodząc się z nim jak z jajkiem i nie poruszając niewygodnych dla niego tematów nie skończysz jak 'inne dziewczyny' 4. wierząc, że zadaniem partnerki jest 'okiełznywanie' faceta i długotrwałe udowadnianie mu, że jesteś warta zainteresowania, to w sumie bardzo przykre, 5. zakładając, że za milczeniem i pytaniami retorycznymi stoją odpowiedzi, na które liczysz, 6. wierząc, że w jakiejkolwiek relacji brak szczerej rozmowy i wyjaśniania swoich pragnień oraz oczekiwań jest dobre, zdrowe i korzystne, 7. zakładając, że jego słabe zachowania wynikają z Twojej księżniczkowatości kiedyś/małej ilości pisania kiedyś/odebranym telefonie/nieśmiałości itp. Jak facet chce, to działa. Nawet, jak nie widzi wielkich szans dla siebie, 8. nadinterpretując słowo 'moja'. Moja to może być żona, koleżanka albo łyżka do zupy. Nic to nie znaczy wyrwane z kontekstu, 9. wmawiając sobie samej, że jest tu Wam obojgu wygodnie. Jemu jest, Tobie, jak widać, niebardzo, 10. nazywając Waszą znajomość 'przyjaźnią', ale to już wyjaśniałam wcześniej wystarczy przykładów? Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-03-16 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Twojego wątku uuuuuu jak już coś wymyśla to zaczyna pękać daj mu jeszcze ze dwa miechy a się wszystko unormuje.Wiem,że to trudne ale czasem warto dać więcej czasu. Przecież chcesz z nim być prawda?On pewnie też ale jak masz 40 lat to już Ci to pisałem 1000 przemyśleń w każdą noc. A tak zapytam Ty zdajesz sobie sprawę,że za 10 lat no 15 nie będzie to ideał faceta?Wiec poczekaj jeszcze moment a potem nie skrzywdź go 40+ są podatnym materiałem na to aby ciężej to przechodzić. Będzie Wam dobrze i fajnie zobaczysz ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem pewna ze chce z nim byc i wiem ze idealem nie jest nawet w chwili obecnej, zarówno z wyglądu jak i z charakteru. Mogłabym w chwili obecnej związać się z facetem dużo bardziej przystojnym jak on, wykształconym, zaradnym, zdecydowanym... ale nie chce, chce jego ![]() Boje się troche że stanie się typowym kanapowcem za te 5 , 10 lat , a ja będę jeszcze pełna energi - znam taką sytuacje z życia moich rodziców ![]() Nie mam zamiaru go skrzywdzić, i mam nadzieję że on nie skrzywdzi mnie ![]() Śmiem twierdzić że wszystkim o wiele bardziej się przejmuje niż ja , bardziej rozkłada wszystko na czynniki pierwsze. Edytowane przez meniusia Czas edycji: 2016-03-16 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Tu tarkowska bis, mam problem z poprzednim kontem. Do Ordynata - Ty tak na poważnie to wszystko piszesz? Na pewno masz więcej niż 40 lat? Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie każdy 40-latek jest taki jak Ty? Że istnieją też tacy, którzy krzywdzą kobiety, zdradzają, nie chcą się wiązać? Czy żyjesz w jakiejś alternatywnej rzeczywistości, w której każdy pan po 40. zmienia się w księcia na białym koniu, skrzywdzonego przez smoki i niewierne małolaty? Naprawdę, bardzo mnie to zastanawia, skąd u Ciebie takie naiwne poglądy. Wiesz, że te 1000 myśli na minutę może mieć też 20-latek, bo to kwestia charakteru, a nie wieku? Uważasz się za wzorzec 40-latka? To może zgłoś się do Sevres, tam z Tobą zrobią porządek, a każda kobieta, przyjeżdżając ze swoim Januszem będzie mogła porównać, co od normy odstaje. Ja wiem, że 40-latkowie nie są tacy, jakimi ich widzą Twoje naiwne oczęta. Na szczęście nie wszyscy na starość tak dziecinnieją;-)
Edytowane przez ciasteczkowapotworzyca Czas edycji: 2016-03-17 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Ktoś napisał, że nawet przyjaźni nie ma i moim zdaniem tak jest. Pokazałaś to tym, że po kilku dniach (!!!) milczenia nie chcesz się odezwać. Normalnie to bierze się telefon i się dzwoni i nie ma uczucia, że robi się coś dziwnego, skoro to przyjaciel. Przespał się z Tobą jako kto? Znajomy? Baaardzo dziwne, że po seksie nie ma wybuchu uczuć, a przynajmniej szczerości i naturalnego zachowania. Serio. To dziwne.
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 853a0c023c8a9e5f803a016f611fdc89ff0c353a_61296e91a3ed2 Czas edycji: 2016-03-18 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Masz szansę. Jak do 60 tki nie znajdzie nikogo, kto mu bardziej przypisuje, to może się zdecyduje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Nie słuchaj zazdrośnic większość to kazała by znaleść sobie innego, samych nikt ich nie chce dlatego swoje mądrości objawiają na wizazu no bo nikt inny ich nie słucha.
Nie daj się sprowokować większość się czepia jak nie Ciebie to mnie po prostu to olej i rób swoje.To co serducho Ci podpowiada a będzie dobrze. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mogę czytać tych wypocin Ordynata, bardzo się widać stara kreować na: doświadczonego, skrzywdzonego, złamanego życiem, bycie innym niż inni czy co tam jeszcze ![]() W ogóle odrzuca mnie od tego typu mężczyzn, nawet wirtualnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() przedni jesteś, naprawdę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
I jeśli twoje rady, że "będzie dobrze", są tak samo celne jak twoje stwierdzenia, że młody superinteligentny facet to nikt, to wniosek jest oczywisty "będzie źle, bardzo źle"
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Jak to nie, mało to mamy zdziecinnialych staruszkow. Jedni się biorą za politykę, a jakiś jeden może siedzieć na wizazu Edytowane przez ofthesun Czas edycji: 2016-03-19 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, ciekawa jestem co byś doradzał LL. Też pewnie te słodkopierdzące zapewnienia o czekaniu w nieskończoność. W sensie... że latałbyś, tak? Nie ma to jak rzeczowa rozmowa z 40-latkiem. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ciasteczkowapotworzyca Czas edycji: 2016-03-19 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
*sportaddict*
|
Zawsze mi się w takich sytuacjach przypomina taki stary żarcik:
Żona (dzwoniąc do męża, prowadzącego samochód) - Kochanie, uważaj na siebie, na twojej trasie podobno trafił się jakiś jeden wariat i jedzie samochodem pod prąd! Mąż - Powiem ci, moja miła, że jest nawet gorzej, nie jeden zwariował i jedzie pod prąd, tylko wszyscy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Szkoda czasu, lepiej niech ta znajomość przejdzie na level przyjaźni/koleżeństwa. Wiem, że nie ma przyjaźni damsko męskiej bez krzty erotyzmu
![]() ![]() Wracając do meritum, mnie by było szkoda czasu na takie coś. Sprawdzone empirycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
BAN stały
|
wizje Ordynata są romantyczne, piękne i po Twojej myśli ale raczej należaloby je włożyć pomiędzy bajki.
Oczywiście można lansować że człowiek dojrzewa i rozwija się całe swoje życie ale fakty są takie, że koło tej 30tki człowiek jest już calkiem uksztaltowany. To jest chyba najfajniejszy moment. Mlodość, a jednocześnie już kawałek życiowej mądrości i umiejętności radzenia sobie w życiu. Więc jak koleś lat ok 32 czy 33 po 5 latach żegna się z panią, bo się ''boi'' zaangażowania, to wiesz, szkoda nawet się zastanawiać nad motywami. Bo nie ma nad czym. Zwyczajnie pasiło mu życie singla a pani mu się znudzila. Tyle tylko, że naiwna czekala i czekała. Aż 30 letni koń, teraz u Ciebie 40letni, dorośnie. Ty szykujesz się jako druga z cierpliwością. Lęki lękami. Ale to Ty wychodziłaś ten ''związek'', który nawet nie jest związkiem. Piszesz, że facet w dodatku spędzal czas przed TV. Wracając. Lęki lękami. Życie jest jedno, gość nie jest 20letnim podlotkiem, gdyby mu na Tobie naprawdę zależalo to kręciłby się wokół Ciebie a nie czekał łaskawie aż będziesz budować kontakt. W dodatku samemu przyslowiowo pierdząc w kanapę. Zobacz ilu jest facetow z kryzysem wieku średniego, jakoś podbijają do młodych kobiet czy dają się wyrywać tym które poleciały i nie ma kląskania, jak to panowie się boją zranienia. A jest mega wysokie prawdopodobienstwo że związek 20latki z 40latkiem jest z terminem przydatności, każdy Ci to powie ![]() ![]() Bo jest fajnie jak jest fajnie ![]() ![]() + ten brak seksu. Jak masz niskie libido to spoko, ale ogólnie, słabo. Na razie to robisz dokładnie to samo co poprzednie panny. Tyle że one w przeciwienstwie do Ciebie zamiast czekać rok dwa 5 żądały szacunku do siebie i wykrztuszenia przez pana że są kimś więcej niż koleżanką np. po 3 miesiącach. Oby Ordynat miał rację, bo widać zafiksowałaś się na gościa, lecisz na niego równo i rozsądek wylączyłaś, bo niestety ale bardzo wiele przemawia za tym, że trafiłaś na zwykłego lenia, któremu się nie chce być z kimś, ale któremu za to pasi, jak panna jakaś wokół niego skacze. Boże, i jeszcze Ci jego przyjaciele, którzy robią za jego adwokata diabła. Można się spalić ze wstydu. To tak jakby nie usłyszeć od delikwenta, że cię kocha, że go pociągasz, że chce z tobą być tylko jakby to padło z ust jego matki. ![]() ''Mój synek Antoni bardzo serdecznie jest za Tobą''. (Błe. ![]() Żebyś Ty po roku czy tam paru miesiącach randkowania miała latarkę a nie normalnie bez fajerwerków ale status ''mojej dziewczyny'' to żal.pl ![]() Krótko mówiąc, kij z 13latami rożnicy wieku między Wami. Żaden dramat. Jakby naprawdę chciał to by działał a nie takie lelum polelum. Oj tam oj tam. Strach się bać co może dać taki wymęczony związek na siłę no ale próbuj. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() W ogole jaki żart. Rozwijam firmę to ślub już nie teges. ![]() ![]() ![]() Przyjaciela pomińmy. Ale co Ci może powiedzieć żona przyjaciela takiego zawodnika. Bo gdyby była uczciwa ![]() I gdyby byli uczciwi ![]() Tak raczej wypadałoby rozumieć w wolnym tlumaczeniu ''jesteś na dobrej drodze''. ![]() Jak dla mnie to spotykaj się z kim chcesz. Pytasz czy masz szansę. Jak każdy kto próbuje w czymś swoich sił i z góry nie jest to skazane w 100% na niepowodzenie i niedorzeczne. Ale jakie masz prawdopodobieństwo wygrać na swojej loterii tego nie powie Ci tutaj nikt. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
a) niski temperament b) impotencje/problemy z seksem c) kombo a i b d) potrzeby seksualne inne od nazwijmy to przeciętnych o których dowiesz się z czasem albo nie ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-03-19 o 15:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Hultaj - lepiej tego ująć nie było można, podpisuję się pod Twoim postem obiema ręcami. Też jestem obecnie w tzw. najlepszym momencie mojego życia i powiem Ci że bardzo, bardzo się cieszę, że po krótkiej przerwie wracam do mojego wygodnego, pełnego wolności singielskiego życia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.