obrączki matowe czy błyszczące? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-01, 10:30   #31
kiciamała
Zadomowienie

Dot.: obrączki matowe czy błyszczące?

Zgadza się z tym wycieraniem, moja siostra ma obecnie "błyszczący mat".Przestala już zanosić obrączki do matowienia.Ja wybrałam proste, zółte,błyszczące.To był bardzo trafny wybór, bo po dwóch tygodniach od odebrania obrączek od jubilera, poleciałam powiekszyć swoją. Mam 10, ale nie mogłam w niej wytrzymać nawet godziny.Wystarczyło pół rozmiaru, żeby było dobrze.Obecnie jestem jakieś pięć miesięcy po ślubie, obrączke noszę non stop i zrobiła się sama matowa, z czego jestem bardzo zadowolona.
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 11:18   #32
KARINCIA
Raczkowanie

GG do KARINCIA

My z doświadczenia znajomych dla siebie wybraliśmy błyszczące
KARINCIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 07:57   #33
Taverney
Zakorzenienie

Zamówione, te co chcieliśmy: błyszczące płaskie, gładkie Ja mam 4 mm, a Narzeczony 6 mm szerokości. Jestem zadowolona i już nie mogę się doczekać odbioru. Jeszcze cały tydzień
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 21:21   #34
Emma_25
Raczkowanie

OCZYWIŚCIE ZE BŁYSZCZĄCE!
matowe nie mają najmniejszego uroku
nie podobają mi się też te wszytkie wzorzyste i wykładane kamieniami

najładniejsze są grube zaokrąglone i BŁYSZCZĄCE standardowe obrączki....

wkoncu są one na całe zycie, musze być solidne i nie do zdarcia
Emma_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 07:39   #35
maartha
Raczkowanie

Już zdecydowaliśmy... Mimo, że strasznie nam się podobają matowe, wybieramy błyszczące. Tak jak mówiłyście - obrączki są na całe zycie i ja nie chcę za rok czy dwa zanosić do jubirera, żeby mi poprawił co się zniszczyło.

maartha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 17:43   #36
Uleńka
Raczkowanie

Smile Dot.: obrączki matowe czy błyszczące?

witajcie! ja wlasnie dzis zamowilam obraczki w Aparcie i sprzedawczyni sama odradzila nam matowe obraczki bo rzeczywiscie sie scieraja. Wzielam wiec blyszczace biale i zolte zloto. Pzdrawiam
Uleńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 07:13   #37
maartha
Raczkowanie

My w sobotę też zamówiliśmy już obrączki. Trochę wcześnie, ale to dlatego, że straszą nas podwyżką złota. Nie wiem ile jest w tym prawdy.

Kupiliśmy takie, nad którymi się nie zastanawialiśmy nawet Czyli łączone złoto żółte z białym (w Aparcie). Odbieramy 10.04 Aha! Nie sa matowe. Są błyszczące, ale maja wzorek. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zwiększania albo zmniejszania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-29, 11:37   #38
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartha
My w sobotę też zamówiliśmy już obrączki. Trochę wcześnie, ale to dlatego, że straszą nas podwyżką złota. Nie wiem ile jest w tym prawdy.

Kupiliśmy takie, nad którymi się nie zastanawialiśmy nawet Czyli łączone złoto żółte z białym (w Aparcie). Odbieramy 10.04 Aha! Nie sa matowe. Są błyszczące, ale maja wzorek. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zwiększania albo zmniejszania
W Aparcie mówisz?
A wiesz, że obrączki w Aparcie mają w środku firmową grawerkę, czyli wielki napis APART? To tak, żebyście nie byli zaskoczeni. Mojej znajomej nie powiedzieli i miała niemiły zonk. Nie wiem, czy można z tego zrezygnować i zostawić tylko Waszą grawerkę.
Stary 2006-03-29, 12:33   #39
Filifionka
Raczkowanie

apart bardzo niechętnie rezygnuje ze swojego loga wewnątrz obrączek. I generalnie nie bardzo wychodzi naprzeciw klientowi...........niest ety
Filifionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 15:30   #40
maartha
Raczkowanie

No to teraz mnie zaskoczyłyście. A duże jest to logo? Kurde, ale oni przecież grawerują gratisowo. No to jak to ma być?

Stary 2006-03-29, 17:45   #41
adatka
Zakorzenienie

Smile Dot.: obrączki matowe czy błyszczące?

oczywiście błyszczące bo w każdej chwili można je wypolerować żeby wygladały znowu jak nowe
adatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-29, 20:52   #42
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartha
No to teraz mnie zaskoczyłyście. A duże jest to logo? Kurde, ale oni przecież grawerują gratisowo. No to jak to ma być?
Duże, zajmuje sporo miejsca. Oni są trochę niepoważni, że o tym nie informują. Ja bym się przeszła i powiedziała, że za logo na obrączce dziękuję, chociaż spróbuj, bo to logo trochę psuje urok takiej obrączki.
Stary 2006-03-29, 21:54   #43
maartha
Raczkowanie

A czy ktoś kto ma obrączki z Apart może wkleić fote, na której byłoby widoczne to logo? Byłabym bardzo wdzięczna, bo trochę spanikowałam i zastanawiam się czy nie cofnąć zamówienia Jeśli się da oczywiście. Odbieramy dopiero 10 kwietnia.

Stary 2006-03-29, 22:49   #44
MONA.LIZA
Raczkowanie

Ja stawiam jak większość was na błyszczące, okrągłe z delikatnym zdobieniem.
MONA.LIZA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 07:38   #45
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filifionka
apart bardzo niechętnie rezygnuje ze swojego loga wewnątrz obrączek. I generalnie nie bardzo wychodzi naprzeciw klientowi...........niest ety .

Wyczytałam o tym nieszczęsnym grawerze na różnych forach i zapytałam babki w Aparcie czy można z niego zrezygnować. Powiedziała, że oczywiście, ale z formy tego "oczywiście" wynikało, że jestem jakaś conajmniej dziwna bo logo świadczy o jakości wyrobu i byc powinno.

Cytat:
Napisane przez Taverney
Chcieliśmy łączone złoto żółte i białe i tu też pojawił się problem: o ile na zdjęciu wygląda to ładnie, o tyle w rzeczywistości ta różnica się zaciera i obrączki wyglądają jak wyblakłe, przy czym kolor białego złota jest po prosu tłumiony przez ciepły kolor żółtego złota. Wstawiam te, które nam się podobały.
A więc prawdopodobnie pozostaniemy przy tradycyjnej wersji, żółte złota, ale kroj płaski, nie półokrągły.

Dokładnie. Mnie się spodobały w Aparcie podobne do tych z pierwszego wklejonego przez Ciebie zdjęcia. W rzeczywistości bardzo mnie rozczarowały.
To białe złoto faktycznie się gubi.
Wczoraj byliśmy wybierać nasze Zdecydowaliśmy się na innego jubilera; ponad 300 wzorów do tego można marudzić
Spodobały nam się łączone, ale z żółtym paskiem w środku a białymi na zewnątrz. Przy takim ustawieniu kolorów widać różnicę. Jednak obrączki były strasznie grube i ostatecznie zdecydowaliśmy się na całe żółte, błyszczące.
Moja ma 3mm i brylancik, TŻta 4 mm. Do odbioru za ok. 2 tygodnie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2006-03-30 o 08:08
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 07:45   #46
maartha
Raczkowanie

zuzaneczka A możesz powiedzieć kiedy o to pytałaś? Bo ja na innym forum zapytałam o to logo i dziewczyna odpowiedziała mi, że ona ma obrączkę z Apart i logo nie ma. Ja juz jestem skołowana, a chyba za wcześnie jest jeszcze, żeby wydzwaniać do Apart

Stary 2006-03-30, 08:17   #47
maartha
Raczkowanie

Zadzwoniłam do Apart i zapytałam się pani czy to prawda, że jest logo na obrączkach. Powiedziała, że kiedyś tak robili, a teraz juz tak nie jest. Jeśli się trafi logo akurat na naszych obrączkach, to można je zwrócić i poczekać na ten sam model, ale bez loga.

No i git

Stary 2006-03-30, 08:21   #48
zuzaneczka
Zakorzenienie

Niedawno, jakieś 3 tyg. temu. Byliby głupi gdyby zmuszali do tego logo. Konkurencji sporo, a i wzory podobne.

Stary 2006-03-30, 09:00   #49
Filifionka
Raczkowanie

My kuopwaliśy obrączki przed cywilnym w Aparcie w 2005, w czerwcu był ślub. Logo mimo naszych próśb nie zostało usunięte, ponad to najpierw zostaliśmy poinformowani że grawer jest wliczony w cene, przy odbiorze dowiedzieliśy sie że owszem tak ale tylko taki jaki oni narzucą czyli datę i inicjały. My chcieliśmy coś innego wiec odesłano nas aby przyjść za tydzień bo będzie pan od grawerowania. Za tydzień pana nie było i była inna pani mówiąca jeszcze coś innego. I jeszcze 3 razy byliśmy w aparcie. Za piątym kiedy je wreszcie odebraliśmy ( dodam że moje newry były juz na granicy) otrzymaliśmy dwie różne obrączki ( na tydzień przed ślubem). Były matowo błyszczące ale mojego R miała szrsze błyszczące przec co cała lśniła a moja więcej matu i cała przez to była zgaszona. jak Pani o tym powiedziała to najpierw stwierdziła że "twierdzi Pani że sie Pani wydaje że sa różne" po czym jak je zobaczyła to zaproponowała że wezmą je od nas wyślą do centrali do Poznania i to potrwa trzy tygodnie. Załamka. Po roku obrączki sie nieładnie wytarły W związku z tym przed naszym majowym kościelnym zmieniliśmy jubilera, obrączki wykonaliśmy na zamówienie wszystko wedle naszych życzeń, z uśmiechem, rabatem i uściskiem dłoni I są błyszczące, najmniej kłopotu Wyszły cudownie dokładnie tak jak chcieliśmy A do Apartu pozostał....lekki uraz

pozdrawiam!
Filifionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 09:18   #50
maartha
Raczkowanie

Ojej Mam nadzieję, że my nie będziemy mieć takich nieprzyjemnych przygód. Aż boję się pomysleć o tym, co bedzie jak będziemy odbierać obrączki. Czy zaskocza nas czymś niemiłym czy nie

A jeszcze mam takie pytanko... Czy można rezygnowac z zamówienia, jeśli przy odbiorze coś jest nie tak? Oddają wtedy zaliczke czy nie?

Stary 2006-03-30, 12:33   #51
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Mam pytanie: czy widziałyście gdzieś obrączki z grawerowaniem ZEWNĘTRZNYM? Takim głębokim, zwykłe pewnie by się starło? Te zdjęcia które wklejam to tytan, nie złoto, wolałabym złoto. Czy to się w ogóle da zrobić na złocie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Rift_Eng.jpg (11,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Arlen.jpg (10,5 KB, 20 załadowań)
katrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 12:44   #52
zuzaneczka
Zakorzenienie

Ja nie widziałam. Ale skoro robia teraz takie wymyślnie nacinane to pewnie grawer tez się da.

Stary 2006-03-30, 12:56   #53
Wiktorynka
Zadomowienie

Oczywiscie ze grawerowanie na zewnątrz jest mozliwe. Kwestia znalezienia dobrego zlotnika.
Stary 2006-04-03, 08:04   #54
maartha
Raczkowanie

Wczoraj odebraliśmy nasze obrączki i zawiadamiam wszem i wobec, że nie ma na nich żadnego loga!

Stary 2006-04-03, 10:06   #55
Taverney
Zakorzenienie

To dobrze. Może wyciągnęli wnioski, że to logo to zły pomysł i już tak nie robią. W takim razie tylko się strachu najadłaś. Dobrze, że się dobrze skończyło. Pozdrowienia
Stary 2006-04-03, 10:13   #56
monikau
Raczkowanie

hej
mam taką łączona obrączkę (już 6 lat) ale po "macie" zostało tylko wspomnienie...ale nie straciła wiele z urody przez to na szczęście.
monikau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 17:48   #57
maartha
Raczkowanie

Oj najadłam się strachu, to prawda Dobrze, że już tak nie robią

monikau to super, że nie Wasze obrączki mimo starcia się matu nie straciły z urody Ale chyba nie każdy może to powiedzieć Bo chyba raczej nie każda obrączka matowa dobrze wygląda jak mat zejdzie. Chociaż nie wiem, nie znajm się Ja wiem, że mi byłoby trochę szkoda, gdyby matowe zrobiły się błyszczące

Stary 2006-04-03, 18:18   #58
monikau
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maartha
Oj najadłam się strachu, to prawda Dobrze, że już tak nie robią

monikau to super, że nie Wasze obrączki mimo starcia się matu nie straciły z urody Ale chyba nie każdy może to powiedzieć Bo chyba raczej nie każda obrączka matowa dobrze wygląda jak mat zejdzie. Chociaż nie wiem, nie znajm się Ja wiem, że mi byłoby trochę szkoda, gdyby matowe zrobiły się błyszczące
hej
ja też się cieszę, no ale oczywiście nie polecam matowych bo i tak zrobią się błyszczace a w przypadku różnych modeli efekt moze byc brzydki,więc lepiej wybrac wzór z którym nic sie nie będzie dzialo ,prawda?
monikau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 18:43   #59
maartha
Raczkowanie

prawda

Stary 2006-04-04, 15:52   #60
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

dla mnie błyszczące z prostego względu - kocham klasykę!
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości