![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: obrączki matowe czy błyszczące?
Zgadza się z tym wycieraniem, moja siostra ma obecnie "błyszczący mat".Przestala już zanosić obrączki do matowienia.Ja wybrałam proste, zółte,błyszczące.To był bardzo trafny wybór, bo po dwóch tygodniach od odebrania obrączek od jubilera, poleciałam powiekszyć swoją. Mam 10, ale nie mogłam w niej wytrzymać nawet godziny.Wystarczyło pół rozmiaru, żeby było dobrze.Obecnie jestem jakieś pięć miesięcy po ślubie, obrączke noszę non stop i zrobiła się sama matowa, z czego jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
My z doświadczenia znajomych dla siebie wybraliśmy błyszczące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Zamówione, te co chcieliśmy: błyszczące płaskie, gładkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
OCZYWIŚCIE ZE BŁYSZCZĄCE!
matowe nie mają najmniejszego uroku nie podobają mi się też te wszytkie wzorzyste i wykładane kamieniami ![]() najładniejsze są grube zaokrąglone i BŁYSZCZĄCE standardowe obrączki.... wkoncu są one na całe zycie, musze być solidne i nie do zdarcia ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Już zdecydowaliśmy... Mimo, że strasznie nam się podobają matowe, wybieramy błyszczące. Tak jak mówiłyście - obrączki są na całe zycie i ja nie chcę za rok czy dwa zanosić do jubirera, żeby mi poprawił co się zniszczyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]()
witajcie! ja wlasnie dzis zamowilam obraczki w Aparcie i sprzedawczyni sama odradzila nam matowe obraczki bo rzeczywiscie sie scieraja. Wzielam wiec blyszczace biale i zolte zloto. Pzdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
My w sobotę też zamówiliśmy już obrączki. Trochę wcześnie, ale to dlatego, że straszą nas podwyżką złota. Nie wiem ile jest w tym prawdy.
Kupiliśmy takie, nad którymi się nie zastanawialiśmy nawet ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że obrączki w Aparcie mają w środku firmową grawerkę, czyli wielki napis APART? To tak, żebyście nie byli zaskoczeni. Mojej znajomej nie powiedzieli i miała niemiły zonk. Nie wiem, czy można z tego zrezygnować i zostawić tylko Waszą grawerkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
apart bardzo niechętnie rezygnuje ze swojego loga wewnątrz obrączek. I generalnie nie bardzo wychodzi naprzeciw klientowi...........niest ety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
No to teraz mnie zaskoczyłyście. A duże jest to logo? Kurde, ale oni przecież grawerują gratisowo. No to jak to ma być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]()
oczywiście błyszczące bo w każdej chwili można je wypolerować żeby wygladały znowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś kto ma obrączki z Apart może wkleić fote, na której byłoby widoczne to logo? Byłabym bardzo wdzięczna, bo trochę spanikowałam i zastanawiam się czy nie cofnąć zamówienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Ja stawiam jak większość was na błyszczące, okrągłe z delikatnym zdobieniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczytałam o tym nieszczęsnym grawerze na różnych forach i zapytałam babki w Aparcie czy można z niego zrezygnować. Powiedziała, że oczywiście, ale z formy tego "oczywiście" wynikało, że jestem jakaś conajmniej dziwna bo logo świadczy o jakości wyrobu i byc powinno. ![]() Cytat:
Dokładnie. Mnie się spodobały w Aparcie podobne do tych z pierwszego wklejonego przez Ciebie zdjęcia. W rzeczywistości bardzo mnie rozczarowały. To białe złoto faktycznie się gubi. Wczoraj byliśmy wybierać nasze ![]() ![]() Spodobały nam się łączone, ale z żółtym paskiem w środku a białymi na zewnątrz. Przy takim ustawieniu kolorów widać różnicę. Jednak obrączki były strasznie grube i ostatecznie zdecydowaliśmy się na całe żółte, błyszczące. Moja ma 3mm i brylancik, TŻta 4 mm. Do odbioru za ok. 2 tygodnie ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2006-03-30 o 08:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
zuzaneczka A możesz powiedzieć kiedy o to pytałaś? Bo ja na innym forum zapytałam o to logo i dziewczyna odpowiedziała mi, że ona ma obrączkę z Apart i logo nie ma. Ja juz jestem skołowana, a chyba za wcześnie jest jeszcze, żeby wydzwaniać do Apart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam do Apart i zapytałam się pani czy to prawda, że jest logo na obrączkach. Powiedziała, że kiedyś tak robili, a teraz juz tak nie jest. Jeśli się trafi logo akurat na naszych obrączkach, to można je zwrócić i poczekać na ten sam model, ale bez loga.
No i git ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Niedawno, jakieś 3 tyg. temu. Byliby głupi gdyby zmuszali do tego logo. Konkurencji sporo, a i wzory podobne.
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
My kuopwaliśy obrączki przed cywilnym w Aparcie w 2005, w czerwcu był ślub. Logo mimo naszych próśb nie zostało usunięte, ponad to najpierw zostaliśmy poinformowani że grawer jest wliczony w cene, przy odbiorze dowiedzieliśy sie że owszem tak ale tylko taki jaki oni narzucą czyli datę i inicjały. My chcieliśmy coś innego wiec odesłano nas aby przyjść za tydzień bo będzie pan od grawerowania. Za tydzień pana nie było i była inna pani mówiąca jeszcze coś innego. I jeszcze 3 razy byliśmy w aparcie. Za piątym kiedy je wreszcie odebraliśmy ( dodam że moje newry były juz na granicy) otrzymaliśmy dwie różne obrączki ( na tydzień przed ślubem). Były matowo błyszczące ale mojego R miała szrsze błyszczące przec co cała lśniła a moja więcej matu i cała przez to była zgaszona. jak Pani o tym powiedziała to najpierw stwierdziła że "twierdzi Pani że sie Pani wydaje że sa różne" po czym jak je zobaczyła to zaproponowała że wezmą je od nas wyślą do centrali do Poznania i to potrwa trzy tygodnie. Załamka. Po roku obrączki sie nieładnie wytarły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ojej
![]() ![]() A jeszcze mam takie pytanko... Czy można rezygnowac z zamówienia, jeśli przy odbiorze coś jest nie tak? Oddają wtedy zaliczke czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie: czy widziałyście gdzieś obrączki z grawerowaniem ZEWNĘTRZNYM? Takim głębokim, zwykłe pewnie by się starło? Te zdjęcia które wklejam to tytan, nie złoto, wolałabym złoto. Czy to się w ogóle da zrobić na złocie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widziałam. Ale skoro robia teraz takie wymyślnie nacinane to pewnie grawer tez się da.
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Oczywiscie ze grawerowanie na zewnątrz jest mozliwe. Kwestia znalezienia dobrego zlotnika.
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Wczoraj odebraliśmy nasze obrączki i zawiadamiam wszem i wobec, że nie ma na nich żadnego loga!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
To dobrze. Może wyciągnęli wnioski, że to logo to zły pomysł i już tak nie robią. W takim razie tylko się strachu najadłaś. Dobrze, że się dobrze skończyło. Pozdrowienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
hej
mam taką łączona obrączkę (już 6 lat) ale po "macie" zostało tylko wspomnienie...ale nie straciła wiele z urody przez to na szczęście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Oj najadłam się strachu, to prawda
![]() ![]() monikau to super, że nie Wasze obrączki mimo starcia się matu nie straciły z urody ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też się cieszę, no ale oczywiście nie polecam matowych bo i tak zrobią się błyszczace a w przypadku różnych modeli efekt moze byc brzydki,więc lepiej wybrac wzór z którym nic sie nie będzie dzialo ,prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie błyszczące z prostego względu - kocham klasykę!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.