![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziwne uczucie do nieodpowiedniej osoby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale rady jej piszesz jakby była w twoim wieku.
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ironii, przyjemnie uslyszec czasem jakas inteligentna uwage, ale uwazaj, zeby nie byly to kasliwe przytyki, bo tego nikt nie lubi, a potencjalnych kandydatow na pewno odrzuca na wstepie.
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym czasem staram się być jak krzykliwe i popularne środowisko w szkole. Nie wychodzi mi to na dobre, ale staram się nad tym pracować. Pozdrawiam serdecznie. Ps.: Już 4 raz czytam twój komentarz. Jest tak niezwykle trafny, że powinnam się zastanowić czy mnie nie znasz osobiście. Edytowane przez xlinden Czas edycji: 2016-03-28 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Wiedza o samej sobie jest strasznie ważna i dobrze, że jesteś pewna siebie! Będzie dobrze! Zobaczysz, że jeszcze wpadniesz na fajnego faceta! Pozdrawiam!
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Swoja droga nikt nie jest z nikim w zwiazku przez rok czasu z braku laku. Wiec co by nie mowic facetowi musi na niej zalezec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() To proste machanizmy, nie jesteś głupia, może trochę niedojrzała, ale ja w Twoim wieku miałam siano we łbie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Spotykałam się kiedyś z takim " ironicznym " facetem. Na początku mi się to podobało, bo on jest taki nietypowy, asertywny, sarkastyczny, nonszalancki wręcz ojejku ojejku.
Potem mi to zaczęło przeszkadzać, bo pytałam o coś normalnie - w odpowiedzi ironia. Wychodziliśmy gdzieś ze znajomymi - traktował ich bardzo z góry i wszystko było właśnie "ironiczne". W końcu do mnie dotarło, że w tej całej swojej ironii zrobił się po prostu chamski i niemiły (idziemy na piechotę? "nie, wiesz, będę autobusem 1 km zapi***ał" i takie tam), i nikomu już nie imponował, nikt nie chciał przebywać w jego towarzystwie. Więc może przestań heheszkować, być ironiczna, bo to wcale nie jest takie fajne i kul, nie baw się w jego mamusie (dawanie mu rad o uczeniu się), jak mówisz że się niechlujnie ubiera, to się z nim nie spotykaj. A że nie chodzi do fryzjera to już jego brocha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem uczepiłaś się jego, bo on jako jedyny z Tobą rozmawia i śmieje się z Twoich żartów, no i podobno podobasz mu się. Gdyby na horyzoncie pojawił się inny adorator, to odpuściłabyś sobie tego niechlujnego przystojniaka. No, ale posucha. Więcej pokory dziewczyno. Wszystkich oceniłaś z góry, ta brzydka i głupia, ten nie ma przyszłości, rodzice, którzy nie potrafili wychować synka... tylko Ty taka ładna, mądra i zaradna. Serio nie wiesz dlaczego jesteś sama? Podpowiem Ci: spójrz na siebie krytycznym okiem, bo to co nazywasz ironią może być chamstwem i brakiem ogłady, a nikt nie chce się wstydzić w towarzystwie za swoją dziewczynę. Jesteś jeszcze młoda i jeżeli popracujesz nad sobą, masz szansę być lubianą i akceptowaną. Jeżeli rodzice nie potrafią Ci przekazać co wypada, a co nie, to poszukaj w necie. Umiejętność pracy w zespole jest bardzo ważna w życiu, warto się tego nauczyć.
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Twoje słowa na pewno przemyślę, ale nie przesadzaj już z tą krytyką. Kiedy podałam jego dobre cechy, które moim zdaniem przeważają, poprzednia dziewczyna zwyzywała mnie od niedojrzałej, bo widzę w niechluju pozytywne strony, a na dodatek uważam, iż przeważają nad tymi złymi. Mam wrażenie, że każda z was wybrała sobie jakiś wątek i na nim się skupia, zamiast spojrzeć na całość. Jak czytam te wypowiedzi to tak jakby były skierowane do dwóch różnych osób. Nie prosiłam także o odpowiedź na pytanie "dlaczego jestem sama" - jestem sama, bo w związku być nie chce, moje pytanie dotyczy tego, dlaczego podoba mi się osoba w związku i na dodatek o innej wizji na przyszłość niż moja (na co uzyskałam od ciebie odpowiedź w 1 części wypowiedzi). I nie wiem dlaczego wszyscy uczepili się tak tej ironii? Wiem, że większość wykorzystuje ją aby popisać się przed swoimi znajomymi, ale ja nie używam jej aż tak często, po prostu wspomniałam, że zdarza mi się powiedzieć coś zabawnego i tyle. I powtórzę swoją myśl, pisałam tak jak jest, ponieważ w internecie jeżeli napiszę, że ktoś ma włosy pomarańczowe, to czytelnik uzna, że pomarańczowe, a nie żółte. Nie jestem najpiękniejsza ani najmądrzejsza, napisałam tylko, że wiążę przyszłość z nauką i przykładam do niej dużą wagę. W życiu codziennym nie wypowiadam się tak źle o ludziach, chciałam tylko dać jasny obraz sytuacji. Może określenie "brzydka i głupia" rzeczywiście było niegrzeczne i nie na miejscu, napisałam powszechną opinię, zapominając, iż widzę w niej także kochającą i czułą dziewczynę, skłonną do poświęceń. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- I nie rób już ze mnie naburmuszonej, głupiej nastolatki, która tylko sobie heheszkuje i jest chamska, a na dodatek wydaje jej się, że jest ironiczna. Rozumiem, że jesteś dużo starsza ode mnie i takie błahostki miłosne są dla ciebie żałosne, ale nie miałam ich dopóki z nudów nie przeczytałam wypocin "dojrzałych" kobiet, które jedyne co robią to siedzą na tym forum i tworzą listy "jak żyć", 'jak kochać", "jak nie zdradzać" itp. (nie mówię, że to ty jesteś tą kobietą, po prostu wskazuję genezę tych rozmyślań). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Kobieta z klasą
|
Skoro wiesz lepiej to skąd ten wątek?
Zapomniałaś co napisałaś o sobie: " Jestem dość ironiczna i kąśliwa,często udzielam mu życiowych porad, żeby się zaczął uczyć, ale w dość ironiczny sposób " i sorry, ale nie napisałaś o sobie nic miłego, Twoje posty też nie są zbyt miłe, więc zostałaś oceniona w taki, a nie inny sposób. Dyskusja bez sensu, nie przyjmiesz argumentów, które nie są po Twojej myśli. Na wszystko masz wytłumaczenie. Co do pytania: Nie, nie jesteś stracona. Znasz to: Każda zmora, znajdzie swojego amatora? No. To szansa jest.
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
To, że piszę na nie odpowiedzi nie oznacza, że ich nie przyjmuję... Za każdą opinię dziękuję, po prostu staram się drążyć temat.
Po prostu poczułam się dziwnie kiedy dostaję takie oto odpowiedzi: 1) Jesteś niedojrzała, bo widzisz w nim dobre strony. 2) Jesteś przemądrzała i niemiła, ponieważ widzisz w tym chłopaku i jego dziewczynie tylko najgorsze, a na dodatek jesteś głucha na argumenty. Za rozmowę z tobą także dziękuję, dałaś mi dużo do myślenia. Pozdrawiam. Edytowane przez xlinden Czas edycji: 2016-03-29 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie ma co drążyć. Jesteś na etapie dojrzewania i poznawania siebie, swoich potrzeb, chceń, fascynacji. Przejdzie za kilka lat, kiedy podejmiesz kilka głupich decyzji, będziesz miała za sobą kilka wstydliwych chwil i błędów.
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Wg mnie w liceum młodzież zwraca uwagę na pewne konkretne cechy u płci przeciwnej: liczy się żeby był przystojny, układał misterna fryzurę, miał fajne ciuchy, sypal dowcipami, czy też np "był ironiczny". Gdy człowiek dojrzewa, to zaczyna rozumieć, że zupełnie inne rzeczy są ważne, zwłaszcza gdy już chcemy szukać partnera do założenia rodziny. I wtedy zaczyna liczyć się u partnera taka cecha jak opiekuńczosc, odpowiedzialność, zasadność, dobre nawyki, kultura osobista, wierność. I wtedy już dziewczyny przestają się interesować takimi "młodymi buntownikami".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
To też prawda, kiedy pisałam tę historię trochę poniosły mnie emocje, po ponownym jej przeczytaniu uważam, że przesadziłam z egzaltacją uczuć i wizją tego wydarzenia.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, mimo iż nie jestem tak chamska i dziecinna jak to wynika z moich wypowiedzi, to popracuję nad tą częścią charakteru i postaram się być bardziej pokorna i miła. Nie mam już także złudzeń dot. tego chłopaka - ma dziewczynę rok, nawet jeżeli mu się podobam, to jest z NIĄ, a nie ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do czego jest nieodpowiedni? Żeby się z nim spotykać, miło spędzać czas, dobrze się bawić, przytulać, całować? Podoba Ci się ten chłopak, ciągnie Cię coś do niego, masz ochotę z nim przebywać. Tylko że on chyba tak na Ciebie nie patrzy. Co z tego że powiedział Ci że mu się podobasz, skoro od roku jest z inną. Piszesz o niej że jest głupia i brzydka, on widocznie myśli inaczej. Jest z tamtą, bo tego chce. Czego tu jeszcze nie rozumiesz? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2016-03-29 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie roztrząsam kwestii czy ja mu się podobam, interesuje mnie fakt, iż POMIMO tego, że nie jest mną zainteresowany, bo ma inną dziewczynę, ja o nim dalej myślę.
Edytowane przez xlinden Czas edycji: 2016-03-29 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co w tym dziwnego? To normalne. Tobie się ktoś podoba, ciągnie Cię do niego, jesteś zafascynowana, chcesz z nim spędzać czas. Te uczucia nie znikną tylko dlatego że dana osoba nie jest zainteresowana lub zajęta. Mało to historii o nieszczęśliwych, nieodwzajemnionych uczuciach? Pytanie co z tym dalej zrobisz? Albo będziesz dalej tkwić w tym punkcie (czyli bez przerwy analizować tak jak robisz to teraz) albo się otrząśniesz i pójdziesz dalej. Takie życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Mała sprzeczność - mówisz o tym, że nie da się tego uniknąć, bo to naturalne, że kierujemy się emocjami, ale z 2 strony mówisz, że mam się otrząsnąć i przestać wszystko analizować. Skoro NIE potrafię się otrząsnąć, to co mi zostaje oprócz analizy i próby włączenia racjonalnego myślenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.