![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eko Mama - planujemy przyjazny swiat dla naszych maluszkow
Ja miałam w planie, ale szczerze, to wiedząc, ile pieluch dziennie idzie, jestem pewna, że nie dałabym rady. Poza tym jednak spieranie kupy za każdym razem....
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś zgłębiam mocno temat..rozważam jednak te wielorazówki..może jak zacznę od razu, nie znając wygód jednorazówek to się nie zrażę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Z tego, co wiem od dziewczyn z mojego poprzedniego sierpniowego wątku, te pieluchy były za duże dla nowordków. Dopiero gdzieś po 3 miesiącu się nadawały.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://trocheeko.blogspot.com/p/eko-pieluszki.html dla mnie właśnie kwestia tego, ile takich pieluszek się wywala jest przekonująca za wielorazówkami, ale na pewno wymaga to solidnego planu logistycznego ![]() Cytat:
![]() no i witam się w tym wątku ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
I ten papierek się zawsze wkłada? Bo skąd wiadomo, kiedy będzie kupa... I druga sprawa, papierek to może zatrzyma kupę w stałej formie, bo te noworodkowo niemowlęce szczególnie przy kp są baaardzo płynne.
Dla mnie na tym etapie pierwszej ciąży to też było przekonywujące, ale po odchowaniu jednego dziecka wiem, że tego bym nie ogarnęła. Ale życzę powodzenia, są rodzice, ktorzy dają radę. Są podobno nawet tacy, którzy w ogóle nie korzystają z pieluch. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Przy noworodku to jest kupa co zmiane pieluchy (przynajmniej u nas tak bylo
![]() Papierków nie stosowalismy, ale wkladki 'sucha pupa' z koca polarowego z IKEI pocietego na prostokąty. Wiec nawet jak kupa byla i nie chciala sie splukac, to taki prostokąt mozna ostatecznie bez zalu wyrzucic. Ale z tego polaru jakos bez problemu prysznicem schodzilo. Jak plamy zostaja to wywieszam na slonce i juz. My mielismy noworodkowe otulacze i formowanki. Te One Sizy to jeszcze teraz są niektóre za duże ![]() U nas jest ten problem ze jest 1-2 kupy w tygodniu, bo mlody ma zaparcia po żelazie. I jak juz ta kupa jest, to taka od razu, ze normalnie po same pachy i od razu pod prysznic go wsadzam*, więc wielorazówki teraz stosuję tylko w domu, bo to dość ryzykowne.. *raz mi sie poza domem zdarzyla, to chyba z 10 chusteczek musalam zuzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super pomysł z tymi wkładkami z koca! A nie przesiąkają te wielorazówki? Jakie firmy możesz polecić?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Czasem przesiakaja, zalezyjaka wielo jaki wklad itd.
Ja najlepsze otulacze mialam z Milovii i Kokosi. Kieszonki poki co testujemy rozne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
My z mezem po przeczytaniu blogow i opinii na temat wielorazowek stwierdzilismy ze warto zaryzykowac i sprobowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie, daj znać jak się sprawdzi to rozwiązanie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jestem majówką więc mam nadzieję, że za niedługo będę mogła już testować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chcę kupić kosmetyki dla dziecka (w drodze) w Rossmanie i wysłać do mnie, bo nie mieszkam w Polsce. Zastanawiam się które z serii Babydream są warte uwagi? Pomożecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja z babydream wszystko bym kupiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Poczytaj na srokao.pl. tam sa wyprobowane..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Z babydream ten plyn z pompką jeat super. Dla dzieci bez dużych problemów skórnych balsam też może być okej. Nie polecam kremów na zimę (woda) i z filtrem 50, koszmarnie tłusty i brudzi ubrania.
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Dobrze wiedzieć o tych kremach, dzięki! Ten na zimę kupiłam kiedyś dla siebie ale... Nie użyłam go ani razu i poszedł do kosza :P
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Na zimę polecam Nivea na kazda pogodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://zielonyzagonek.pl/chusteczki-nawilzajace-eko/ Cytat:
![]() Akurat kremów babydream też nie polecam. Ani tych na zimię, ani tych z filtrem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Do pielęgnacji skory problemowej polecam jeszcze Latopic. Sroka polecala na blogu i faktycznie, mloda policzki miała już jak dojrzale pomidorki ale ładnie zlagodzilo
![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to witam
![]() Teraz się przedstawię i wyspowiadam;P Jestem mamą 3,5 latki. Z doświadczenia z pierwszym dzieckiem i z obecną wiedzą, to średni mi wyszło bycie eko mamą:P 1. używałam pieluch wielorazowych 2. karmiłam piersią 2,5 miesiąca ( potem żałowałam, że poddałam się przy pierwszych problemach z laktacją, ale było już za późno ![]() 3. plastik królował jeśli chodzi o zabawki i inne rzeczy...nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak BPA... 4. pierwsze pranie wyprałam w proszku dla dzieci ( ale jak się skończył proszek to szedł w ruch Ariel itp.) 5. na skład kosmetyków i chusteczek zaczęłam zwracać uwagę jak Młoda miała około roku... Co mi się udawało: 1. gotowałam sama zupki i jedzenie dla Młodej. Małe porcje mroziłam 2. ubrania w większości były od rodziny w spadku lub sh 3. młoda miała używane łóżeczko, ale suma summarum - spała z nami ![]() 4. od "młodości" Młoda pija wodę, ostanio babcia jej kupiła jakiegoś jupika - to pogardziła ![]() Teraz planuje trochę bardziej świadome rodzicielstwo ![]() - pieluchy wielorazowe ( chociaż boję się panicznie ![]() - karminie piersią na maxa:P, - na początku do obmywania - miska z ciepła wodą i bawełniane płatki, - ograniczenie chemii do minimum (podobno kąpiel malucha z dodatkiem mleka matki jest najlepsza), - ciuchy w spadku lub sh, ew. jakaś polska produkcja, coś sprawdzonego, - ograniczenie plastiku dla dziecka ( zabawki, sztucce, talerze, sprzęty), To tak, co mi przyszło na gorąco do głowy ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was trafiła na temat naturalnej higieny niemowląt (z angielskiego Elimination Communication)? Zaciekawił mnie ten artykuł:
http://dziecisawazne.pl/naturalna-hi...le-sie-oplaca/ potem trafiłam na to: http://pupus.pl/Naturalna-Higiena-Ni...ut-pol-12.html Wygląda na to, że to bardzo eko opcja, ale bardzo wymagająca. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam o tym bardzo dawno temu i pamietam ze brzmialo interesujaco, ale w moim przypadku to sie nie sprawdzi, bo bede musiala dosc szybko oddac dziecko do zlobka, a tam nikt nie bedzie za nim biegal, tylko na wstepie powiedza ile pampersow dziennie mamy przyniesc ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
czyli wielorazówki też pewnie u Was odpadną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.