![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: decoupage po raz kolejny - przyklejanie serwetki
Cytat:
Funieczka to teraz juz koniecznie musisz mi powiedziec jakiej firmy i gdzie kupilas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nafie przepisuję wszystko co mam na ulotce...
Hydrokol, lakier akrylowy, wodorozcieńczalny, litrowy (przez pomyłkę powiedziałam, że 1,5l). Kupiłam go w osiedlowym sklepie z art. malarskimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
A jak przykleić klejem serwetkę, tak żeby nie powstały fałdki i tak, żeby nie uzywac żelazka?:P taki motwyw formatu A5 (zeszytu) Mnie się robi mnóstwo wtych fałdek i nie da sie ich wyprostowac ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
Kurcze widzę że to przyklejanie na lakier chyba skuteczne jest?? musze spróbować koniecznie
![]() 1. Lakier na przedmiot i na to serwetka? 2. czy przykładacie serwetke na przedmiot i teraz dopiero jedziecie pędzelkiem z lakierem??? ![]() 3. Czy jak już to wyschnie to można tym samym lakierem posmarować całą powierzchnię przedmiotu? czyli użyć go jak normalny lakier? 4. Aha i przy okazji czy do decoupage można do lakierowania używać Lakieru w spayu przeźroczystego??? 5. a do malowania innych spreyów np. zamiast farby albo jako wzorek??? troszkę się rozpędziłam z tymi pytaniami ale z niecierpliwością czekam na odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
A ja robię tak. Najpierw farba akrylowa {taka do drewna i metalu}, potem miejsce gdzie ma byc wzór, smaruję WIKOLEM jak wikol wyschnie, prasuję żelazkiem przez papier do pieczenia. Jest gładziudko!!!!Potem cieniutko lakieruję , lakierem poliuretanowym {jak dawałam akrylowy, to serwetka sie nawilżała i marszczyła}. Jak ten poliuretanowy wyschnie, to robie cieniowania {na lakierze można zetrzec i poprawić jakby coś nie wyszło}. Na koniec , lakier akrylowy, tyle razy az wzór sie wtopi i będzie idealnie gładko.
Moje prace sa tu http://picasaweb.google.com/11005260...7244/Dekupaze# |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe z tym poliuretanem......
I wychodzi absolutnie alabstrowo? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Moja pierwsza przyklejona serwetka cała się rozeszła (a był to maleńki motyw). Byłam pewna, że to wina pędzla, którego użyłam do kleju. Tymczasem może po prostu klej jest niezbyt dobry. Dzięki za pomysł klejenia na lakier
![]() A przy okazji - co zrobić, aby po pomalowaniu lakierem (właśnie tym powyższym) nie robiły się pęcherzyki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Wychodziło....
![]() ![]() ![]() Jak wychodzą pecherzyki, to posmaruj grubo lakierem i takim mokrym paluchem wygładzaj od środka do brzegów. Edytowane przez babina7 Czas edycji: 2010-11-22 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.