Studentki 2016/2017 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-20, 14:24   #31
Kucias
Zadomowienie

Dot.: Studentki 2016/2017

Cytat:
Napisane przez Keatlin Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad logistyką międzynarodową lub FiR-em na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie, za żadne skarby nie mogę się zdecydować ale na szczęście jeszcze trochę czasu jest
Ja rzucam właśnie logistykę w cholerę
Stary 2016-05-20, 15:15   #32
annambre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coccorocco Pokaż wiadomość
A masz matmę rozszerzoną? Nie jest się bardzo trudno dostać moim zdaniem, próg to 130pkt. Przyjmują ponad 100 osób, ale niektórzy się nie zjawiają, inni wykruszają ja się nie odnalazłam i zmieniam studia po tym semestrze, ale części ludzi się podoba, trzeba to lubić, żeby wytrzymać tyle matmy, chemii, fizyki i niezliczonych pierdół
Nie mam matematyki rozszerzonej. Postawiłam tylko na chemię, mogę winić siebie że tak zrobiłam. Fizyki się nie obawiam - miałam ją rozszerzoną w liceum i nigdy nie miałam z nią problemów.

Muszę coś wymyślić na ten rok, może będę próbować poprawić maturę i wtedy się uda
annambre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 15:23   #33
coccorocco
Przyczajenie

A liczyłaś mniej więcej ilość punktów? Zarekrutuj się, najwyżej weźmiesz materiałówkę na pierwszą preferencję i coś z niższym progiem na następne, na PW płaci się tylko raz za do 5 kierunków. Może akurat się uda
coccorocco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 15:29   #34
annambre
Raczkowanie

Cytat:
A liczyłaś mniej więcej ilość punktów? Zarekrutuj się, najwyżej weźmiesz materiałówkę na pierwszą preferencję i coś z niższym progiem na następne, na PW płaci się tylko raz za do 5 kierunków. Może akurat się uda
62 punkty... Nie ma szans, progi nie spadną o 60 punktów
Stary 2016-05-20, 15:47   #35
coccorocco
Przyczajenie

No to może być ciężko, ale popatrz na inne uczelnie jeszcze - próg może być dużo mniejszy
coccorocco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 01:13   #36
201707171111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kucias Pokaż wiadomość
Hejka.

Zamierzam się przeprowadzić, rzucić kierunek i jechać uczyć się na UW. Sklandam na sino (kore i jap w zabezpieczeniu), ale wieczorowo, bo jestem po studiach i technikum dwa lata do tylu i nie wiem, czy chcę kolejny rok czekać na poprawienie polaka. Nie wiem czy te wydziały są w ogóle blisko czy nie, ale fajnie spotkać kogoś o podobnych planach ;p

Zbieram właśnie kasę na przeprowadzkę i semestr.
Hej, fajnie trafić na kolejną miłośniczkę nietypowych języków

Cytat:
Napisane przez annambre Pokaż wiadomość
Hej! Ja startuje na SGGW Nie ukrywam, że tak miało nie być ale takie życie

Czy ktoś startuje na SGGW?
Będę tam rejestrować się na architekturę krajobrazu
201707171111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 11:17   #37
Ginarella
Zadomowienie

Hejka Jak tam maturzystki? Wybiera się ktoś do Rzeszowa? Studiuje tutaj i zawsze mogę coś doradzić

Instagram
Ginarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 14:44   #38
butterfly777
Przyczajenie

witam zastanawiam sie nad studiowaniem geofizyki bądź geologii na WGGiOŚ na AGH, może ktoś mi udzielić jakieś informacje na temat tych kierunków? czy są ciężkie, jak wyglądają praktyki, itd. i czy wgl warto się pchać w te kierunki

ewentualnie jak nie AGH to może geologia na UJ albo w "najgorszym" wypadku ochrona środowiska w Rzeszowie

ach te studia.... jeszcze na nich nie jestem a już sprawiają problemy
butterfly777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 18:30   #39
littl3pill
Przyczajenie

ja już w połowie sierpnia chcę się przeprowadzić do wrocławia, żeby się zaklimatyzować, ale szukanie mieszkania mnie stresuje. razem z koleżanką szukamy od trzech miesięcy i żadne mieszkanie nie pasuje nam, w szczególności przez zbyt wysoką ceną
littl3pill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 20:46   #40
joannawhite
Przyczajenie

Ja zastanawiam sie nad matematyką stosowaną i informatyką na AGH
joannawhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 21:51   #41
annambre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość

Będę tam rejestrować się na architekturę krajobrazu
Cieszę się że nie jestem sama To Twój główny cel czy inny kierunek?

Cytat:
No to może być ciężko, ale popatrz na inne uczelnie jeszcze - próg może być dużo mniejszy
W tym roku już odpuszczam, ale biorę się za poprawę chemii i próbuje za rok
Stary 2016-05-24, 18:25   #42
201707171111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez annambre Pokaż wiadomość
Cieszę się że nie jestem sama To Twój główny cel czy inny kierunek?
Aktualnie główny, choć pierwotnie miałam iść na lingwistykę stosowaną, ale za słabo napisałam maturę
201707171111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 20:31   #43
Alinali
Raczkowanie

Heej, w koncu sie doczekalam watku!
Ja mature zdalam w 2015, ale dopisywalam matme rozszerzona w tym roku Bede starala sie dostac na Gospodarke Przestrzenna, na ktoras z trzech uczelni: PG, PŁ, PB.
Alinali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 21:07   #44
annambre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość
Aktualnie główny, choć pierwotnie miałam iść na lingwistykę stosowaną, ale za słabo napisałam maturę
To tak samo jak ja Widzę że nie tylko mi plany legły
Stary 2016-05-27, 14:05   #45
Agatiaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez makijarzystka Pokaż wiadomość
Czy sa tutaj osoby, ktore maja zamiar studiowac bankowosc? Ja osobiscie zastanawiam sie nad Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy skad tez jestem przy okazji. Nie wiem czy czuje sie na silach jechac gdzies dalej, skoro tutaj mam uczelnie pod nosem.
Masz jakiś konkretny kierunek na tej uczelni upatrzony? Też się nad nią zastanawiam, ponieważ planuję zacząć studia w Bydgoszczy, tylko nie podjęłam decyzji co do kierunku, tyle tego jest do wyboru
Agatiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 16:37   #46
magijka
Przyczajenie

Hejka wybiera się ktoś na inżynierię biomedyczną?? Ja planuję i ciekawa jestem czy jest zainteresowanie tym kierunkiem
magijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 21:05   #47
krysztalkrysztal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly777 Pokaż wiadomość
witam zastanawiam sie nad studiowaniem geofizyki bądź geologii na WGGiOŚ na AGH, może ktoś mi udzielić jakieś informacje na temat tych kierunków? czy są ciężkie, jak wyglądają praktyki, itd. i czy wgl warto się pchać w te kierunki

ewentualnie jak nie AGH to może geologia na UJ albo w "najgorszym" wypadku ochrona środowiska w Rzeszowie

ach te studia.... jeszcze na nich nie jestem a już sprawiają problemy
Na pewno warto się pchać na AGH, nawet jeśli masz się pomęczyć z niektórymi przedmiotami to wyboru uczelni nie będziesz żałować.

Ogólnie wszystkim wybierającym się na AGH polecam zamieszkać na akademikach, bardzo to ułatwia życie studenckie, szczególnie na pierwszym roku.
krysztalkrysztal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-27, 21:59   #48
joannawhite
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krysztalkrysztal Pokaż wiadomość
Na pewno warto się pchać na AGH, nawet jeśli masz się pomęczyć z niektórymi przedmiotami to wyboru uczelni nie będziesz żałować.

Ogólnie wszystkim wybierającym się na AGH polecam zamieszkać na akademikach, bardzo to ułatwia życie studenckie, szczególnie na pierwszym roku.
Wybieram się na AGH, ale boję się właśnie mieszkania w akademiku. Czy jest czego? Czy da się w takich warunkach uczyć i mieć odrobinę prywatności?
joannawhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 15:28   #49
krysztalkrysztal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joannawhite Pokaż wiadomość
Wybieram się na AGH, ale boję się właśnie mieszkania w akademiku. Czy jest czego? Czy da się w takich warunkach uczyć i mieć odrobinę prywatności?
Na pewno nie ma się czego bać. Dużo w sumie zależy od tego na jaki akademik trafisz, są 3 standardy akademików - możesz je zobaczyć na stronie miasteczka. Jeśli wybierasz się na matematykę albo informatykę to zapewne trafi ci się jeden z lepszych akademików - z pokojomi dwuosobowymi z własną łazienką. Z warunkami do nauki problemu nie ma - w każdym akademiku jest lektorium, czyli miejsce do nauki właśnie, gdzie zawsze jest cisza i spokój.
Chyba najważniejsze jest to na jakich ludzi trafisz, czy się dogadacie czy nie, bo nawet w najlepszym akademiku może ci się trafić współlokator który będzie nie do życia
krysztalkrysztal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 14:23   #50
kaczorek89
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Question Dot.: Studentki 2016/2017

Ja zastanawiam się czy pójść od października na drugi stopień na UJ na Zaawansowane materiały i nanotechnologie czy może poczekać do lutego i od marca iść na AGH na inżynierię materiałową ze specjalnością Mikro i nanomateriały. Co doradzacie? Która opcja byłaby odpowiedniejsza?
kaczorek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 22:51   #51
An_04
Raczkowanie

Melduję się! AP Słupsk, administracja.

We make a living
by what we get, but we make a life by what we give.
An_04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 11:20   #52
Sayven
Disaster

A czy ktoś z tutaj obecnych myśli o rzuceniu się na głęboką wodę i spróbowaniu od pierwszego roku studiowania jednocześnie dwóch kierunków? Mi się marzy spróbować, ale trochę się boję

Na pewno wybieram się na kognitywistykę w tym roku (Jagielloński).

Edytowane przez Sayven
Czas edycji: 2016-06-02 o 11:21
Sayven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 14:49   #53
Kika3342
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sayven Pokaż wiadomość
A czy ktoś z tutaj obecnych myśli o rzuceniu się na głęboką wodę i spróbowaniu od pierwszego roku studiowania jednocześnie dwóch kierunków? Mi się marzy spróbować, ale trochę się boję

Ja się bardzo poważnie nad tym zastanawiam ale też się boję Na pewno wybieram się w tym roku na politologię na UW, no i marzy mi się dorzucenie do tego dziennikarstwa ale raczej skłaniam się do opcji by ten drugi kierunek zacząć ewentualnie jednak na II roku.
Kika3342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 16:07   #54
Kucias
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sayven Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe na tej samej uczelni.
Stary 2016-06-02, 20:24   #55
Sayven
Disaster

Cytat:
Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe na tej samej uczelni.
Zalezy od uczelni. UJ nie ma z tym problemu, UW już tak, ale podobno można się tam dogadać, że zrealizuje się kursy dla tego drugiego kierunku w pierwszym roku studiów, a później od razu wskoczy się na drugi rok, więc prawie na jedno wychodzi.
Sayven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 17:39   #56
Kornellis
Raczkowanie

Dziewczyny jeśli zastanawiacie się nad dwoma kierunkami to spróbujcie
Warto zawsze spróbować Ja tak zrobiłam i w zasadzie nie żałuję...
Kornellis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 22:18   #57
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Hejka.

Zamierzam się przeprowadzić, rzucić kierunek i jechać uczyć się na UW. Sklandam na sino (kore i jap w zabezpieczeniu), ale wieczorowo, bo jestem po studiach i technikum dwa lata do tylu i nie wiem, czy chcę kolejny rok czekać na poprawienie polaka. Nie wiem czy te wydziały są w ogóle blisko czy nie, ale fajnie spotkać kogoś o podobnych planach ;p

Zbieram właśnie kasę na przeprowadzkę i semestr.
I Orientalistyka i Neofilologia są trochę porozrzucane, więc to zależy od katedry/instytutu. Ugrofinistyka jest w głównym budynku Neofilologii na Dobrej, japonistyka i sino na Krakowskim. Z kolei koreanistyka jest w legendarnej szopie... tzn. budynku na Browarnej, gdzie jak mocno wieje wiatr to trzeba trzymać okna żeby nie wypadły z ram.

Melduję się i ja na wątek. Aktualnie studiuję kierunek który wykańcza mnie psychicznie i mam przez niego mega doła, dlatego zamierzam rzucić to w cholerę (w sumie już to zrobiłam tylko jeszcze nieoficjalnie ) i rekrutować się na LS angielski+japoński i angielski+włoski/włoski+angielski i na fennistykę.
nekofood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 23:30   #58
_Dreamer
Przyczajenie

Question Dot.: Studentki 2016/2017

Hej dziewczyny
Ja tak z innej beczki. Czy lepiej porywać się na prawo na UJ-cie bez "pleców" i bogatych rodziców czy wybrać finanse i rachunkowość ( w sumie jestem po humanie ale z matmą nigdy nie miałam problemów ) ? Jak myślicie ? Już sama nie wiem
_Dreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 00:24   #59
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nekofood Pokaż wiadomość
Melduję się i ja na wątek. Aktualnie studiuję kierunek który wykańcza mnie psychicznie i mam przez niego mega doła, dlatego zamierzam rzucić to w cholerę (w sumie już to zrobiłam tylko jeszcze nieoficjalnie ) i rekrutować się na LS angielski+japoński i angielski+włoski/włoski+angielski i na fennistykę.
Hej
Jestem dokładnie takim samym przypadkiem, tylko jeszcze dokładnie nie wiem, na co studia zmienię

Cytat:
Napisane przez _Dreamer Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja tak z innej beczki. Czy lepiej porywać się na prawo na UJ-cie bez "pleców" i bogatych rodziców czy wybrać finanse i rachunkowość ( w sumie jestem po humanie ale z matmą nigdy nie miałam problemów ) ? Jak myślicie ? Już sama nie wiem
Jakich pleców. To nie są te czasy. Musisz myśleć tylko czy rodzice, ewentualnie Ty, dadzą radę cię w innym mieście utrzymać. Inną sprawą jest się jeszcze na te studia dostać i na nich uczyć. Ze swojego doświadczenia wiem, że studia ekonomiczne jakoś szczególnie porywające nie są, chociaż każdego interesuje coś innego i jeśli chcesz iść na te studia tylko dlatego, że ten kierunek jest aktualnie modny, ktoś powie, że przyszłościowy albo myślisz, że będziesz miała po nim super dobrą pracę, to się dwa razy zastanów, bo idąc na coś i kierując się tylko rozumem, trzeba być bardzo zmotywowanym, żeby na siłę uczyć się czegoś, co nas nie interesuje.
Maddis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 09:00   #60
Kornellis
Raczkowanie

_Dreamer
Trochę wiem o czym mówisz - sama jestem na prawie, ale na zwykłej nieprawniczej uczelni i to wyłącznie z uwagi na cenę.
Koszt egzaminu aplikacyjnego od 1 stycznia to 925,00 zł.
Koszt samej aplikacji 5.640,00 zł rocznie -> można rozłożyć na raty.

Sama zastanawiałam się nad rachunkowością...
Kornellis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości