![]() |
#31 |
zuy mod
|
Dot.: Wyprowadzka z domu - ogromna tęsknota
Hm. To po co się przeprowadzasz? Pomijam inne kwestie, ale skoro tak nie chcesz to tego nie rób.
![]() |
![]() |
#32 |
.
|
relacje z rodzicami mam dobre. od 7 lat mieszkam poza domem. w odległości 180 km albo 350km. jak trzeba pilnie jechać do domu to się wsiada do auta i tyle. a jak są nagłe problemy zdrowotne to ty nie pomożesz tylko karetka/lekarz.
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
.
|
idź do psychologa.
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]() |
#36 |
zuy mod
|
No to jeśli nie ma.absolutnej konieczności żebyś była to nie panikuj. Przecież do pracy pewnie chodzisz, wtedy też Cie nie ma w domu.
Przeżyłam mieszkanie 1600 km od rodziców, teraz mieszkamy 15 km od siebie. Jak coś się dzieje to mamy telefony, samochody i stały kontakt. I tak, przyznam się ze mimo mieszkania z Tztem płakałam jak tata pierwszy raz od wyjazdu przyjechał i miał znowu wyjechać. Ale zagryzlam zeby, wróciłam do domu i żyłam dalej. Nawet nie umiem nic poradzić - po prostu tak jest i koniec. Czy łatwiej jak są.bliżej? No pewnie, mam nad swoimi emerytami pieczę, a jak coś - to zawsze mogę na nich liczyć. Ale.bez histerii.
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, mysle ze jakos to bedzie,masz racje jak jestem w pracy to tez cos moze sie wydarzyc, nie jestem jakims mamlasem, ktory placze jak 3 dni nie widzi rodzicow,wiec mnie tak nie odbierajcie,ale lubie miec na wszystko oko i kontrole ![]() Dzieki za Wasze opinie,dzieki za psychiatrę,moze mnie kiedys przypili to pojde ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
.
|
po tej odpowiedzi aż musiałam spojrzeć, ile masz lat.
diagnoza - dzieciak. nie dorosłaś do ślubu. dobrze, że to nie jest wątek o odpowiednim wieku na ślub. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- strasznie wkurzają mnie takie gówniarskie heheszki na temat psychiatry. psycholog to inna para kaloszy, przydałby ci się, bo ciągła chęć kontroli+nieodcięta pępowina to problem. tyle, że w zasadzie wiekowo i mentalnie jesteś dzieciakiem, a chcesz udawać dorosłą.
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie Tobie oceniac mnie po kilku postach i wypowiadac sie, czy jestem gotowa na ślub ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
.
|
przecież gołym okiem widać, że nie jesteś, skoro przeżywasz przeprowadzkę 15km od rodziców. nie musisz się ze mną zgadzać w tej materii. mieszkałaś kiedykolwiek sama, jak dorosły człowiek? czy uciekasz spod skrzydeł rodziców pod skrzydła faceta i teściów?
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdziwię, Cię- mieszkalam ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monika1304 Czas edycji: 2016-04-07 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
.
|
jak jeszcze mi powiesz, że powodem zdrowotnym do szybkiej ciąży jest PCOS to padnę i nie wstanę.
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- a i wiesz - staż związku wcale nie działa na waszą korzyść w tym wieku ![]() a swoje obserwacje czerpię nie tylko z wizażu, ale i statystyk ślubów i rozwodów ![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja przezylam smierc ojca, to dopiero byl bol i plakanie po nocach. Odleglosc to przy tym nic. Na to dopiero nie ma rady. Trzeba odchorowac i zyc dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=skazana_na_bluesa;5 8541261]jak jeszcze mi powiesz, że powodem zdrowotnym do szybkiej ciąży jest PCOS to padnę i nie wstanę.
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- To nie padaj, bo choruję na nerki, nie życzę Ci tego.... Bądź trochę bardziej roztropna, bo jedziesz po mnie i mówisz z taką ironią,że trochę chyba nie wypada rozmawiac tak z kimś kogo nie znasz... Nie bede pytac Ciebie o to, czy jestem gotowa, czy nie oraz czy wiek działa na naszą korzyść ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To jeśli ze zdrowiem rodziców jest aż tak bardzo źle, a Ty musisz się wyprowadzić to załatw im jakąś opiekę (pielęgniarka, może ktoś z rodziny). Jeśli nie jest aż tak źle to przestań panikować. Coś stać się może i wtedy kiedy Ty wyjdziesz do pracy albo na zakupy. Będziesz siedzieć z nimi 24/7? Takim wiecznym niepokojem o ich zdrowie na pewno im nie pomagasz. A tak zupełnie obok tematu (nie musisz odpowiadać na to pytanie). Czy koniecznie musicie się wyprowadzać do jego rodziców? To rzeczywiście wygląda tak: z domu rodziców do domu teściów czyli przeprowadzka od jednych rodziców do drugich. Gdzie tu miejsce na nową rodzinę, na "budowanie swojego domu", na samodzielne dorosłe życie? Już pisałam ja rozumiem potrzebę kontaktu z rodziną, sentyment do domu rodzinnego, niepokój o ich zdrowie (w końcu nie robią się coraz młodsi), ale... jeśli te wszystkie uczucia przeszkadzają w stworzeniu własnej rodziny to coś jest nie tak. Jeśli ktoś decyduje się na małżeństwo i jednocześnie pisze że dla niego "opuszczenie rodzinnego domu to masakra" to chyba rzeczywiście nie dorósł jeszcze do samodzielnego życia. Przecież można jednocześnie chcieć się wyprowadzić, cieszyć się z tej wyprowadzki, cieszyć się rozpoczynającym się wspólnym życiem z mężem, nie płakać za rodzinnym domem i nadal kochać swoich rodziców, utrzymywać z nimi kontakty i pomagać w razie potrzeby. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2016-04-07 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za przysłowiowego "kopa"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to są argumenty za tym żeby po ślubie mieszkać tylko we dwójkę. U twoich rodziców się nie da ze względu na brak miejsca, Twój facet to jedynak (pewnie wychuchany i przyzwyczajony do wygodnego życia z rodzicami). Ja na waszym miejscu nie mogłabym się doczekać wyprowadzki do mieszkania tylko we dwójkę, do tworzenia własnego domu, własnych tradycji, ale co kto lubi. Jeśli wam pasuje takie małżeńskie życie (taka dorosłość) z rodzicami to OK. mnie nic do tego Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2016-04-07 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My także nie możemy się tego doczekać jednak budowa nie zajmuje mało czasu, narzeczony bardzo też naciska na własne lokum, ma juz chyba dosc zycia z rodzicami, skupiania na nim całej ich uwagi. Ale projekt juz jest, wiec po ślubie ruszamy do przodu ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Monika powodzenia w budowaniu wymarzonego domku z małym, białym płotkiem i szczęśliwego życia z mężem i teściami. ![]() Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2016-04-07 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Nie rozumiem dlaczego w ludziach tyle jadu
Jedno mają cudowny kontakt z rodziną i za nią tesknia.. a inni nie są do tego nauczeni, bo ich relacje z rodzina są nijakie.. Ja jak kiedyś wyjechalam do innego kraju na 2 miesiace i rodziny przez ten czas nie wiedzialam to tez bardzo tesknilam.. dziennie z mama i chlopakiem rozmawialam.. bylo ciezko, wytrwalam.. ale stwierdzilam, ze sama nigdy sie poza swoj kra nie wyprowadze ![]() uwierz mi, ze powinnas sie i tak cieszyc,ze w Polsce mieszkacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ale moze tez tesknic po przeprowadzce i nie radzic sobie na poczatku z ta tesknota. I o tym jest mowa w tym watku. Niektorych ta tesknota autorki dziwi lub smieszy, co z kolei dziwi np mnie.
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że jeśli nie usycham z tęsknoty za rodziną do tego stopnia, że muszę wisieć na telefonie codziennie, a osobiście nawiedzać ich co tydzień, to mam denne relacje z nimi? ![]() Jasne, tęsknota to zwykle nic złego, ale w momencie, gdy zaczyna utrudniać życie, staje się przeszkodą, której należy się pozbyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Można wyprowadzić się na drugi koniec świata z całą rodziną, kotem, psem i rybkami ![]() Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2016-04-07 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem, co dziwnego jest w początkowym mieszkaniu z jednymi z rodziców i dążenie do wyprowadzki "na swoje"...
Wszyscy nowożency obecnie mają przed ślubem swoje domy lub mieszkania i od razu mieszkają i tworzą własne gniazdko ? Wydaje mi się,że nie a zlinczowana zostałam, bo najpierw muszę wprowadzić się do teściów" pod skrzydła drugich rodziców". Życie to nie film, a wiele z was tak do tego podchodzi ![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Gdyby nie konieczność wyprowadzki z dala od domu to zapewne mieszkalibyśmy jeszcze kilka lat z rodzicami z powodów finansowych. Żyło nam się razem bardzo dobrze i bezkonfliktowo a dzięki temu spora kwota co miesiąc mogła zostać zaoszczędzona. Ale że mąż dostał świetną pracę tak daleko od domu to sytuacja się zmieniła i musimy się pomału dostosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.